De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom op 12 febr. Voorganger: Ds. Mv. Marijn Rohaan Ouderling: Bart v.d. Velde Organist: Erik Hofstede Lezing: Matt. 5: 3-14.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom op 12 febr. Voorganger: Ds. Mv. Marijn Rohaan Ouderling: Bart v.d. Velde Organist: Erik Hofstede Lezing: Matt. 5: 3-14."— Transcript van de presentatie:

1 Welkom op 12 febr. Voorganger: Ds. Mv. Marijn Rohaan Ouderling: Bart v.d. Velde Organist: Erik Hofstede Lezing: Matt. 5: 3-14

2

3

4 -vanaf 4 maart kunt u meedoen aan een 40 dagen wandeling: stappen zetten op weg naar Pasen.
Iedereen wordt van harte uitgenodigd om deze 6 zaterdagen mee te lopen. Informatie volgt in kp.

5 Vakantiebijbel Feest Vollenhove-St. Jansklooster
Net als voorgaande jaren organiseert de gezamenlijke evangelisatiecommissie Vollenhove/Sint Jansklooster het vakantiebijbelfeest voor alle kinderen van 4 t/m 12 jaar. Dinsdagmorgen 21 februari ben je van harte welkom in kindcentrum “Het Kompas” in Vollenhove. Om 10 uur begint de voorstelling van Benjamins kindershow met als thema: Feest!. De inloop is vanaf kwart voor 10. Dan kan je ook de kleurplaat, die uitgedeeld is op alle basisscholen in de regio, inleveren (misschien win je wel een mooie prijs). Om ongeveer half 12 is het afgelopen

6 Lied bij aanvang van de dienst: Opw. 222: Doorgrond mijn hart

7 1. Doorgrond mijn hart, en ken mijn weg, o Heer
1. Doorgrond mijn hart, en ken mijn weg, o Heer. Beproef m'en zie wat niet is tot uw eer. Is soms de weg, die 'k ga niet goed voor mij? Leid m'op de eeuw'ge weg, Heer, maak mij vrij!

8 2. O Heer, heb dank, 'k mag toch de uwe zijn
2. O Heer, heb dank, 'k mag toch de uwe zijn. Uw dierbaar bloed wast mij van zonden rein. Doop mij met vuur, opdat 'k mij niet meer schaam. 'k Wil leven Heer tot eer, van uwe naam.

9 3. Zie Heer, hier ben 'k, maak mij een vat voor U, woon in mijn hart, vernieuw het, doe het nu. Verbreek mijn wil, maak m'ook van hoogmoed vrij. 'k Wil in U blijven Heer, blijf Gij in mij.

10 4. O, heil'ge Geest, kom tot uw heerschappij, schenk een herleving en begin bij mij. Zegen uw volk, maak 't als een bruid bereid, wachtend op Jezus' komst in heerlijkheid.

11 Welkom

12 Opw. 464: Wees stil

13 Opwekking 464

14

15 Opwekking 464

16

17 Opwekking 464

18

19 Woord van vertrouwen en groet

20 Gebed op de drempel

21 Zingen: Er is een God die hoort

22 Vreugde of blijdschap, droefheid of smart, er is een God, er is een God.  Stort bij Hem uit, o mens toch uw hart, er is een God die hoort. Ga steeds naar Hem om hulp en om raad, wacht niet te lang, ‘t is spoedig te laat. Dat niet door twijfel ’t hart wordt verstoord,  er is een God die hoort.

23 God schonk zijn zoon in Bethlehems stal, Heer van het al, Heer van het al. Hij droeg vernedering, smaad zonder tal, heerser van ’t gans heelal. Want onze Schepper, koning der aard’, heeft zelfs zijn eigen zoon niet gespaard. Ga dan naar Hem, nu ’t morgenlicht gloort, Hij is de God die hoort.

24 Van oost tot west, van zuid tot noord, mens, zegt het voort, mens zegt het voort. Wordt ‘s Heren liefde alom gehoord, mensenkind, zegt het voort. Dwaal niet in ’t duister, ga niet alleen, maar zoek het heil bij Jezus alleen. Dat al uw hoop op Hem is gericht, Jezus is ’t eeuwig licht.

25 Gebed van de zondag

26 Kinderen naar nevendienst

27 Opstap

28 De zaligsprekingen van Trump “Gelukkig zijn de rijken, want zij zullen rijker worden. Gelukkig zijn de intelligentia, zij zullen als briljant gezien worden. Gelukkig zijn de evangelicale blanke mannen, zij zullen werk hebben en huizen kopen. Gelukkig zijn zij die polariseren en onenigheid brengen, zij zullen als winnaars gezien worden.

29 Gelukkig zijn zij die op elkaar lijken, zij zullen erbij mogen horen
Gelukkig zijn zij die op elkaar lijken, zij zullen erbij mogen horen. Gelukkig ben je als je de ander vernederd, je zult verheven worden. Gelukkig ben je als je de hemel in geprezen wordt, het is je terechte beloning. Gelukkig ben je als je gevolgd wordt, mensen zullen leven zoals jij dat wilt. Gelukkig ben je als je in jezelf gelooft, je hebt geen anderen meer nodig. Gelukkig ben je als je belust bent op macht, je macht zal toenemen. Gelukkig zal je zijn, de aarde, alle macht en rijkdom is wat je toekomt.”

30 NLB 1001: 1 De wijze woorden

31

32

33 Schriftlezing Mat. 5: 3 t/m 14 (NBV)
3 'Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel. 4 Gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden. 5 Gelukkig de zachtmoedigen, want zij zullen het land bezitten. 6 Gelukkig wie hongeren en dorsten naar gerechtigheid, want zij zullen verzadigd worden.

34 7 Gelukkig de barmhartigen, want zij zullen barmhartigheid ondervinden
7 Gelukkig de barmhartigen, want zij zullen barmhartigheid ondervinden. 8 Gelukkig wie zuiver van hart zijn, want zij zullen God zien. 9 Gelukkig de vredestichters, want zij zullen kinderen van God genoemd worden. 10 Gelukkig wie vanwege de gerechtigheid vervolgd worden, want voor hen is het koninkrijk van de hemel.

35 11 Gelukkig zijn jullie wanneer ze je omwille van mij uitschelden, vervolgen en van allerlei kwaad betichten Verheug je en juich, want je zult rijkelijk worden beloond in de hemel; zo immers vervolgden ze vóór jullie de profeten.

36 13 Jullie zijn het zout van de aarde
13 Jullie zijn het zout van de aarde. Maar als het zout zijn smaak verliest, hoe kan het dan weer zout gemaakt worden? Het dient nergens meer voor, het wordt weggegooid en vertrapt Jullie zijn het licht in de wereld. Een stad die boven op een berg ligt, kan niet verborgen blijven.

37 NLB 1001: 2 en 3

38

39

40

41

42 Overdenking

43 Muzikaal intermezzo

44 NLB 388: 1, 2 en 4

45

46

47

48

49

50

51 Gebeden Kinderlied: KEE 36: Gebed

52 Als ik mijn handen vouw en mijn ogen sluit, weet ik dat U op me wacht
Als ik mijn handen vouw en mijn ogen sluit, weet ik dat U op me wacht. Ik vertel U graag wat ik deed vandaag, ik voel dat U naar me lacht. Er is geen vraag die ik niet stellen mag, niets wat ik niet zeggen kan. U luistert stil naar wat ik vragen wil en alles waar ik U voor dank. Vader, ik dank U, dat ik danken mag. Dank voor uw liefde, voor uw zorg elke dag.

53 Als ik mijn handen vouw en mijn ogen sluit, weet ik dat U op me wacht
Als ik mijn handen vouw en mijn ogen sluit, weet ik dat U op me wacht. Ik vertel U graag wat ik deed vandaag, ik voel dat U naar me lacht. Er is geen vraag die ik niet stellen mag, niets wat ik niet zeggen kan. U luistert stil naar wat ik vragen wil en alles waar ik U voor dank. Vader, ik dank U, dat ik danken mag. Dank voor uw liefde, voor uw zorg elke dag.

54  Voor de mensen in de oorlog, alleen en verdrietig,
mensen met honger en pijn. Voor de mensen die vluchten op zoek naar de vrede, bid ik: ‘Heer wilt U dicht bij hen zijn”. Vader, ik dank U, dat ik danken mag. Dank voor uw liefde, voor uw zorg elke dag.

55 Opstap naar het Heilig Avondmaal

56 Avondmaalscollecte Kijken naar filmpje

57 Nodiging

58 Tafelgebed NLB 1006

59 U staat zorgzaam om ons heen. Geef dat alle mensen weten:
Onze Vader in de hemel U staat zorgzaam om ons heen. Geef dat alle mensen weten: zoals U is er maar één. Doe ons telkens weer geloven in een wereld zonder pijn. In uw rijk dat eens zal komen >>

60 en dat soms te zien zal zijn.
Help ons samen goed te leven en te doen wat U graag wilt. Geef ons elke dag te eten tot de honger is gestild. En vergeef ons wat we fout doen, net als wij niet blijven staan bij de fouten van een ander, >>

61 maar weer samen verder gaan.
Help ons om te zien wat goed is en wat slecht is, boos of naar. Geef dat wij het juiste kiezen dat we goed zijn voor elkaar. Onze Vader, wij geloven dat U onze wereld leidt. Met uw licht helpt U ons verder. >>

62 Hier en nu en straks, altijd.
Amen.

63 Vredegroet De hand die God naar ons uitsteekt
is geen gebalde vuist of afwerende gebaar, maar een open hand. Niet controlerend, niet onderdrukkend maar uitnodigend, kwetsbaar en ontwapenend, gevend. Zo staat Hij voor ons, zo is zijn liefde. Reiken ook wij elkaar zo een open hand en wensen elkaar de vrede van Christus toe.

64 Delen van brood en wijn Zingen NLB 1005: gedurende de gehele viering

65

66

67

68

69

70

71

72

73

74

75

76

77

78

79

80

81

82

83

84

85 Dankgebed

86 Collecte bestemd voor diaconie

87 Opwekking 249: Heer wat een voorrecht

88 Opwekking 249

89

90

91

92 Zegen


Download ppt "Welkom op 12 febr. Voorganger: Ds. Mv. Marijn Rohaan Ouderling: Bart v.d. Velde Organist: Erik Hofstede Lezing: Matt. 5: 3-14."

Verwante presentaties


Ads door Google