De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Facebook in een notendop, focus op Privacy instellingen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Facebook in een notendop, focus op Privacy instellingen"— Transcript van de presentatie:

1 Facebook in een notendop, focus op Privacy instellingen

2 Deze presentatie is er ter ondersteuning van een nascholing rond sociale media door Dieter Depuydt.
Deze presentatie mag door anderen gebruikt worden conform de hiernaast afgebeelde Creative Commons licentie. (Klik op het logo voor meer info.) Deze presentatie is niet geschikt voor zelfstudie.

3 Facebook in 2016 Hoeveel personen loggen minstens één keer per maand in op Facebook? 1,65 miljard

4 Facebook in 2016 Hoeveel personen loggen minstens één keer per dag in op Facebook? 1,09 miljard

5 Facebook in 2016 Hoeveel Europeanen loggen minstens één keer per dag in op Facebook? (november 2015) 233 miljoen

6 Facebook in 2016 Hoeveel % personen met een leeftijd tussen 15 en 34 jaar hebben een FB account? (sept. 2015) 91 %

7 Facebook in 2016 Hoeveel FB vrienden heeft de gemiddelde FB gebruiker (in 2016) en hoeveel waren dat er in 2014? 155 (in 2016) 245 (in 2014)

8 Facebook in 2016 Hoeveel nepprofielen bestaan er (bij benadering) op Facebook? 84 miljoen

9 Facebook in 2016 Hoeveel “relaties/vriendschappen” bestaan er binnen Facebook? (Febr. 2014) 201 miljard

10 4,5 miljard (dat zijn er ruim 52 000 per seconde)
Facebook in 2016 Hoeveel “vind ik leuks” worden er per dag uitgedeeld? (mei 2013) 4,5 miljard (dat zijn er ruim per seconde)

11 Cristiano Ronaldo - 115 miljoen
Facebook in 2016 Welke “bekende kop” heeft het meeste fans op Facebook? En hoeveel zijn er dat dan? Cristiano Ronaldo miljoen Shakira – 105 miljoen Vin Diesel – 100 miljoen

12 Microsoft Lumia – 51 miljoen
Facebook in 2016 Welke “bekend merk” heeft het meeste fans op Facebook? En hoeveel zijn er dat dan? Coca Cola - 99 miljoen McDonald’s – 67 miljoen Microsoft Lumia – 51 miljoen

13 Een facebookprofiel Je ‘ik’ in de Facebook wereld
Een profiel is (zou moeten zijn) de vertegenwoordiging van één natuurlijke persoon. Een profiel kan Vriend worden van andere Facebookprofielen (goedkeuring noodzakelijk) Volger worden van andere Facebookprofielen Lid worden van Facebookgroepen Facebookpagina’s leuk vinden Opgenomen worden in Facebooklijsten van bevriende Facebookprofielen

14 De tijdlijn van een facebookprofiel
Elk facebookprofiel heeft een tijdlijn Op de tijdlijn kan je “statusupdates”, “Foto’s”, “Video’s” publiceren Op je eigen tijdlijn kunnen je vrienden berichten plaatsen als je hen hiervoor toestemming geeft. (*) Wat je op je tijdlijn publiceert kan zichtbaar zijn voor de hele wereld, bevriende facebookgebruikers, een deel van je bevriende facebookgebruikers, … de mogelijkheden zijn oneindig (zie verder)!

15 Iets op je tijdlijn publiceren
In je bericht kan je andere facebookprofielen vermelden (TAGGEN) In je bericht kan je laten weten waar je op dat ogenblik bent. (DENK AAN JE PRIVACY !!!) Je kan aan je bericht één of meer foto’s toevoegen. (Opnieuw denken aan je eigen PRIVACY en die van anderen !!) NIEUW SINDS ZOMER 2013 Aan de hand van iconen kan je snel laten weten wat je aan het doen bent, hoe je je voelt, enz … TAGGEN is iemand aanduiden; je kan dit doen in een tekstbericht, bij foto’s of filmpjes. In een bericht kan je ook taggen door een apestaart in te tikken gevolgd door de naam van de persoon. Bovenaan het nieuwsoverzicht, eigen tijdlijn, enz … Bij invoer van een internet adres wordt de betreffende webpagina automatisch opgehaald door Facebook. PRIVACYINSTELLINGEN Wie mag dit bericht (incl. eventuele afbeeldingen enz.) zien. Altijd goed nakijken!! Tip: NOOIT OPENBAAR!

16 Privacy instellingen van bericht
Standaard = vrienden; kan gewijzigd worden naar ‘openbaar’ (IEDEREEN met een Facebook account) of specifiek ingesteld worden op bepaalde personen (al dan niet gegroepeerd in lijsten) (zie verder). Je kan géén privacy instellingen instellen voor reacties. Reacties zijn altijd zichtbaar voor iedereen die het originele bericht kan lezen. (vb. Jij reageert op een bericht van persoon X; iedereen die het bericht van persoon X kan lezen kan je reactie lezen. Je eigen vrienden kunnen die reactie NIET lezen – tenzij ze ook bevriend zijn met persoon X natuurlijk).

17 Privacy instellingen van foto’s in een bericht
Foto’s die samen met een statusupdate worden gepubliceerd krijgen dezelfde privacy instellingen als het bericht zelf. Wijzig je de privacy instellingen van het bericht, dan worden ook de privacy instellingen van de foto’s gewijzigd. Wis je het bericht dan worden ook de bijhorende foto’s gewist. Je kan maximum 42 foto’s toevoegen aan een statusupdate. Wil je meer foto’s publiceren dan moet je een album aanmaken.

18 Foto in albums publiceren
Klik bovenaan links op je eigen naam en vervolgens op de knop “Info” om je personalia weer te geven. Klik op de link “Foto’s” in de witte balk naast je profielfoto. Klik daarna op “Albums” iets lager. Klik op “Album maken” om een nieuw album te maken. Je moet minstens één foto selecteren voor het album aangemaakt wordt.

19 Foto in albums publiceren
In het scherm dat verschijnt kan je links bovenaan de naam van het album opgeven alsook een kort woordje uitleg. Je kan dit gerust doen terwijl de foto’s aan het uploaden zijn. Rechts onderaan kan je de privacy instellingen van het album instellen. De privacy wordt voor het gehele album ingesteld en kan niet foto per foto aangepast worden. Als alle foto’s zijn geupload kan je klikken op de knop “Plaatsen” om de foto’s effectief op FB te publiceren.

20 Foto in albums wijzigen
Klik bovenaan links op je eigen naam en vervolgens op de knop “Info” om je personalia weer te geven. Klik op de link “Foto’s” in de witte balk naast je profielfoto. Klik daarna op “Albums” iets lager. Klik op het album waaraan je foto’s wil toevoegen of waarvan je de instellingen wil wijzigen.

21 Foto in albums wijzigen
Klik op de knop “Foto’s toevoegen” om foto’s toe te voegen aan het album. Om een foto te verwijderen … Beweeg je muis over de foto waardoor een potloodje verschijnt. Klik op het potloodje en kies “Deze foto verwijderen.” Om het album een andere naam, of omschrijving te geven of om de privacy instellingen van het album aan te passen klik je op “Bewerken”.

22 Foto in albums wijzigen
Privacy instellingen Naam en omschrijving aanpassen. Bevestig met de knop “Klaar”

23 Wat is dat? Een tag? ‘to tag’ => een label aanbrengen
‘Taggen’ is iemand vermelden in een foto (“Dit is Dieter”), video of berichtje (“Dieter was er ook bij die dag”). Een tag is een hyperlink naar het profiel van die persoon. Een tag zorgt ervoor dat het bericht/de foto niet alleen verschijnt op de tijdlijn van de plaatser maar ook op de tijdlijn van iedereen die getagged is.

24 Ik wil helemaal niet getagged worden?!
Het is niet mogelijk in te stellen dat men je niet kan taggen. Je kan wel Tags verwijderen Verwittigd worden als iemand je tagged alvorens het bericht/de foto getoond wordt op je eigen tijdlijn Bepalen wie van je vrienden de berichten/foto’s waarin je bent getagged ziet op je eigen tijdlijn.*

25 Tag verwijderen Klik op het kleine driehoekje rechts bovenaan het bericht en kies “Tag verwijderen” Wanneer je bent getagged in een berichtje/foto kan je die tag van het berichtje verwijderen. (<> het berichtje/foto verwijderen. Alleen de ‘link’ naar je profiel wordt opgeheven)

26 Tag controle instellen
Klik rechts bovenaan in de titelbalk van Facebook op het kleine driehoekje en kies “Instellingen”. In het menu links kies je voor “Tijdlijn en taggen” Klik op “Bewerken” bij “Berichten controleren waarin je door vrienden bent getagd”. Wil je goedkeuring geven voor een bericht/foto waarin je bent getagd op je tijdlijn verschijnt? Dat kan!

27 Eens tag controle ingesteld …
Als iemand je tagt krijg je een melding (een popup links onderaan je scherm en/of een melding bovenaan rechts je scherm.) Zolang je de tag niet goedkeurt (via tijdlijncontrole) komt het bericht/de foto niet op je tijdlijn. Open ‘tijdlijncontrole’ via de link in de waarschuwingen. Klik per bericht op “Toevoegen aan tijdlijn” of “Verbergen”. In afwachting van goedkeuring komt het bericht niet op jouw tijdlijn maar WEL op die van de plaatser van het bericht/de foto. Daar kan je NIETS aan doen.

28 Wie ziet getagde berichten op je tijdlijn?
Klik rechtsbovenaan in de titelbalk van Facebook op het kleine driehoekje en kies “Instellingen”. In het menu links kies je voor “Tijdlijn en taggen” Klik op “Bewerken” bij “Wie kan berichten op je tijdlijn zien waarin je bent getagd”. Wanneer je hier instelt “Alleen ik” ziet niemand berichten/foto’s waarin je bent getagd op je tijdlijn MAAR … mensen kunnen het bericht/foto mogelijks wel zien op de tijdlijn van de plaatser (afhankelijk van zijn/haar privacy instellingen) en/of hun nieuwsoverzicht en daar kan je NIETS aan doen.

29 Iets op de tijdlijn van iemand anders schrijven
Mogelijkheden +/- dezelfde als het noteren van een statusupdate op je eigen tijdlijn MAAR je kan een bericht noteren in het verleden … PRIVACYINSTELLINGEN Wie dit bericht mag lezen wordt bepaald door de eigenaar van de tijdlijn waarop je schrijft. Jij hebt dit niet in de hand. Hoewel ik dit bericht schreef op 25 juli verschijnt het op de tijdslijn tussen de berichten van 1 januari !!! Zoek de persoon op wiens tijdlijn je wil schrijven (Zoekvenster bovenaan) Bovenaanrechts kan je een bericht noteren op de tijdslijn van die persoon (tenzij hij/zij dit heeft uitgeschakeld in de privacy instellingen !!)

30 Niemand mag op mijn tijdlijn schrijven!
Klik rechts bovenaan in de titelbalk van Facebook op het kleine driehoekje en kies “Instellingen”. Klik op “Bewerken” bij “Wie kan berichten plaatsen op je tijdlijn”. Wanneer je kiest “Alleen ik” kan alleen jij berichten op je tijdslijn plaatsen. “Vrienden” kunnen dan niet meer op je tijdslijn schrijven ook niet om je vb. een gelukkige verjaardag te wensen… In het menu links kies je voor “Tijdlijn en taggen” Wil je voorkomen dat anderen iets op je tijdlijn schrijven? Dat kan.

31 Wie ziet wat anderen op mijn tijdlijn schrijven?
Klik rechtsbovenaan in de titelbalk van Facebook op het kleine driehoekje en kies “Instellingen”. Klik op “Bewerken” bij “Wie kan zien wat anderen op je tijdlijn plaatsen?”. Wanneer je kiest “Alleen ik” kan alleen jij berichten op je tijdlijn zien die “vrienden” erop hebben geplaatst. In het menu links kies je voor “Tijdlijn en taggen” Je kan “vrienden” toestaan om op je tijdlijn te schrijven maar ervoor zorgen dat enkel jij die berichten kan zien.

32 Je nieuwsoverzicht “Homepagina” van Facebook; De pagina die je te zien krijgt direct na aanmelden. Een chronologisch overzicht van alles wat verscheen op de tijdlijnen van vrienden, pagina’s die je leuk vindt, groepen waar je lid van bent … Facebook manipuleert dit … zaken waarvan ze denken dat je ze toch niet leuk zal vinden tonen ze niet … Je kan dit zelf ook manipuleren (volgende slide) Vb. Berichten die op de tijdlijn van je leerlingen verschijnen NIET opnemen in je nieuwsoverzicht Bijsturing enkel zichtbaar voor jezelf, anderen zien nooit hoe jouw nieuwsoverzicht eruit ziet.

33 Je nieuwsoverzicht Klik bovenaan links op “Nieuwsoverzicht”
Bericht verdwijnt van je nieuwsoverzicht (behalve jijzelf merkt niemand dit), je krijgt de kans om in de toekomst minder berichten van deze persoon in je nieuwsoverzicht te zien. Je kan ook drastischer handelen en vragen om geen enkel bericht van deze persoon nog op je nieuwsoverzicht te zien. Deze persoon zal hiervan NIETS merken. Bij elk berichtje op je nieuwsoverzicht staat een klein pijltje, klik erop om een menu te zien, kies “Bericht verbergen” om dit bericht van je nieuwsoverzicht te verwijderen.

34 Facebooklijsten Persoonlijk (enkel zichtbaar/bruikbaar binnen je eigen PROFIEL) Bevriende profielen* kunnen opgenomen worden in 0, 1 of meer van je lijsten Wie in welke lijsten zit kan alleen JIJ zien Hulpmiddel Om je eigen privacy instellingen netjes geregeld te krijgen Vb. eigen berichten verbergen voor vrienden in de lijst “leerlingen”. Om je eigen nieuwsoverzicht netjes te organiseren Vb. berichten van iedereen in de lijst “collega’s” niet weergeven op je nieuwsoverzicht.

35 Facebooklijsten maken
Klik links in het menu op de titel “Vrienden” Klik op de knop “Lijst maken” bovenaan de pagina. Geef de lijst een naam Om mensen toe te voegen aan de lijst begin je hun naam in te tikken, er verschijnt een keuzelijstje waaruit je mensen kan ‘aanklikken’ om ze toe te voegen.

36 Facebooklijsten bewerken
Om een bestaande lijst te wijzigen (mensen eraan toevoegen of eruit verwijderen) of de naam van de lijst te wijzigen … Klik links in het menu op de titel “Vrienden” Om mensen toe te voegen aan de lijst klik je op de knop “Op deze lijst” en je kiest “Vrienden”. Je ziet nu al je vrienden verschijnen en je kan ze gewoon aanklikken om ze toe te voegen aan de lijst. Maak eventueel gebruik van de zoekfunctie rechts om mensen in je vriendenlijst sneller terug te vinden. Je krijgt een overzicht van al je lijsten, klik op de lijst die je wil bewerken. Je ziet nu alle statusupdates van de mensen die in die lijst zitten. Klik rechtsbovenaan op de knop “Lijst beheren” en vervolgens op “Lijst bewerken” Om mensen te verwijderen uit een lijst klik je op de knop met het blauwe vinkje dat bij hun naam/foto staat.

37 Facebooklijsten gebruiken
Om de berichten die je plaatst enkel te delen met een heel specifiek publiek. (vb. al je facebookvrienden behalve je collega’s) Voor je een nieuw bericht plaatst klik op de knop “Vrienden” Kies “Meer opties”, daarna “Aangepast” Kies hier met wie je dit bericht wil delen. Onderaan het scherm kan je uitzonderingen toevoegen. Je kan zowel individuele personen opgeven als lijsten. De instelling is niet enkel van kracht voor het huidige bericht maar is ook de standaard instelling voor alle volgende berichten. (Tot je weer iets aanpast natuurlijk).

38 Facebooklijsten gebruiken
Om een nieuwsoverzicht te zien van enkel mensen uit een lijst (vb. wat hebben mijn leerlingen de laatste tijd allemaal gepubliceerd?) Klik links in het menu op de titel “Vrienden” Je krijgt een overzicht van al je lijsten, klik op een lijst om enkel berichten te zien van mensen die in die lijst zitten.

39 Je facebookprofiel verder afschermen
Misschien ben je het al vergeten maar je hebt Facebook heel wat over jezelf verteld. Je gsm nummer, je adres, je adres, je geboortedatum, … misschien wel je geloofsovertuiging, je politieke voorkeur, wie je vrienden zijn, wat je favoriete films zijn, welke TV programma’s je leuk vindt, enz enz … Uiteraard heeft Facebook zelf onbeperkte toegang tot die gegevens maar wie mag die informatie nog meer zien? Dat kan je in grote mate zelf configureren.

40 Privacy – Je vriendenlijst privé houden
Klik bovenaan links op je eigen naam en vervolgens op de knop “Vrienden” om je vriendenlijst weer te geven. Standaard kan iedereen zien met wie je bevriend bent op Facebook (Openbaar) Klik rechts naast de knop “Vrienden zoeken” op het potloodje en vervolgens op “Privacy bewerken”. Kies naast “Wie kan je vriendenlijst zien” wie toegang krijgt tot je vriendenlijst, Opgelet Iedereen kan altijd zien wie de gemeenschappelijke vrienden zijn van zichzelf en de persoon wiens vriendenlijst ze bekijken.

41 Privacy – Je ‘personalia’ privé houden
Klik bovenaan links op je eigen naam en vervolgens op de knop “Info” om je personalia weer te geven. De ‘personalia’ zijn opgedeeld in een 6-tal categorieën nl. ‘werk en opleiding’, ‘plaatsen waar je hebt gewoond’, … Kies de categorie waarvan je de privacy instellingen wil wijzigen. Bij elk gegeven vind je het typische privacy icoontje van Facebook. In dit geval kan iedereen zien dat mijn huidige woonplaats ‘Zwevegem’ is. Klik hierop om dit te wijzigen. Je kan nu het gegeven (in casu de woonplaats) wijzigen maar ook bepalen wie dit gegeven kan zien. (werkwijze zoals bij het plaatsen van een statusupdate)

42 Meer privacy instellingen
Wie mag jou een vriendschapsverzoek sturen? Iedereen (standaard) of enkel Vrienden van Vrienden (weinig gebruikt) Privacyinstelling “Openbaar” of “Vrienden van vrienden” veranderen in “Vrienden” voor alle berichten uit het verleden. (Use with care) Mag jouw profiel makkelijk te vinden zijn in Google, Bing, ... Klik rechtsbovenaan in de titelbalk van Facebook op het kleine driehoekje en kies “Instellingen”. Klik op ‘Privacy’

43 Privacy instellingen – Apps lezen mee
Apps = kleine programmaatjes die de functionaliteit van Facebook uitbreiden of er gebruik van maken. Veel gebruikte toepassing: inloggen via Facebook. Apps = vragen (en krijgen vaak !!) toegang tot (een deel van) je profiel Je algemene info (geboortedatum, woonplaats, ...) lezen Je foto’s Je status updates inkijken Je vriendenlijst consulteren

44 Privacy instellingen – Apps in de hand houden
Klik op ‘Apps’ in het menu Klik rechtsbovenaan in de titelbalk van Facebook op het kleine driehoekje en kies “Instellingen”. … of klik op het kruisje om de app alle rechten op je FB profiel te ontnemen. In het dialoogvenster dat verschijnt klik je de blauwe vinkjes weg naast de informatie die de app niet mag inkijken / de zaken die de app niet mag doen. Bevestig met de knop “Opslaan”. GEHACKED? Als je FB profiel ‘gehacked’ wordt, is dit bijna altijd door een malafide app toegang te geven tot je FB profiel. Let dus goed op welke app’s je toegang geeft tot je profiel! Om te zien welke rechten je aan een app gaf beweeg je je muiscursor boven de app en klik je vervolgens op het potloodje dat erbij verschijnt.

45 Facebookvolgers (nieuw sinds 2013)
Je kan “de wereld” toelaten om je te volgen of je kan dat verbieden. Je kan hierin niet selectief zijn. Je bent “volgbaar” of “niet volgbaar”. Volgers zien je OPENBARE statusupdates in hun nieuwsoverzicht Volgers zien ENKEL je openbare statusupdates Concept vooral handig voor bekende mensen ; heft deels de zin van een “pagina” op. Suggestie: niets mis mee

46 Wie mag jou volgen op Facebook? (<> vriend worden)
Klik rechtsbovenaan in de titelbalk van Facebook op het kleine driehoekje en kies “Instellingen”. In het menu links klik je op “Volgers” Klik op de knop “Vrienden” en kies “Iedereen” om toe te staan dat iedereen je kan volgen of doe het omgekeerde om enkel je vrienden toe te staan je te volgen. (wat zinloos is, je vrienden volgen je sowieso)

47 Facebookpagina’s Een pagina wordt vooral gebruikt om een bedrijf, een product, … te promoten Een pagina wordt aangemaakt door een facebookprofiel Een pagina wordt beheerd door één of meer facebookprofielen Elk facebookprofiel kan een pagina “leuk vinden” waarna de berichten van deze pagina verschijnen in het nieuwsoverzicht van het facebookprofiel. Facebookpagina’s hebben een PUBLIEK KARAKTER, er zijn minder mogelijkheden om je berichten af te schermen dan bij een PROFIEL.

48 Facebookgroepen Berichten in een besloten groep zijn enkel zichtbaar voor leden van die groep maar ... Blijf ook hier voorzichtig met wat je schrijft want … Iemand binnen de groep kan een schermafbeelding nemen van wat je geschreven hebt en dit via facebook of andere kanalen publiceren. Vooral gebruikt om facebookgebruikers met gemeenschappelijke interesses te verenigen (vb. werknemers van een bedrijf, leerlingen van een klas, leden van een oudervereniging, …) Een facebookgroep wordt aangemaakt door een facebookprofiel Een facebookgroep wordt beheerd door één of meerdere facebookprofielen. Een facebookgroep kan vrij toegankelijk zijn voor elke facebookgebruiker (Openbaar), enkel toegankelijk na toelating van een beheerder (Besloten) en daarnaast zelfs volledig onzichtbaar voor wie geen lid is (Geheim)

49 Een facebookgroep Je hoeft geen facebookVRIEND te zijn van de beheerder van een facebookGROEP om toegelaten te worden tot de facebookgroep. Het is niet omdat je met enkele facebookgebruikers samen in een facebookgroep zit dat je toegang krijgt tot het facebookprofiel van die mensen. Concreet voorbeeld : Je maakt een groep waarin je de leerlingen van je klas verzamelt om met hen te communiceren over de klasactiviteiten. Je leerlingen kunnen je persoonlijk profiel NIET consulteren, enkel de berichten die je op de groep plaatst.

50 Een facebookgroep oprichten
Naam voor je groep? Klik op “Groep maken” onder “Groepen” in het Facebookmenu Welke personen wil je toevoegen aan je groep? Opgelet: je kan hier enkel “VRIENDEN” kiezen. Niet vrienden moeten vragen om lid te kunnen worden, je kan het niet voorstellen!! De ledenlijst kan uiteraard op elk moment nog aangepast worden. Welke soort van groep maak je?

51 Lid worden van een besloten groep
Zoek de groep met behulp (zoekvenster bovenaan de pagina) Klik op de knop “Lid worden” en wacht op goedkeuring van een beheerder van de groep.

52 Weetje? Het gros van mijn leerlingen (15 – 18 jr) publiceert nauwelijks nog iets op hun tijdlijn. Ze gebruiken FB … Als lid van een (al dan niet besloten) FB groep Om pagina’s (bekende mensen, merken, …) te volgen te CHATTEN

53 Messenger (Chatten via FB)
Klik bovenaan het scherm op het chat icoon. Klik op “Nieuw bericht” om een nieuw chat gesprek te beginnen. Een berichtje sturen … bevestigen met ENTER Onderaan het scherm verschijnt een ‘nieuw bericht’ venster. De cursor staat klaar in het ‘Aan:’ venster. Begin de naam in te tikken van een FB vriend(in), kies uit het keuzelijstje. Een bestaande foto doorsturen. Een sticker, animated gif of emoji doorsturen Een bestand doorsturen. Iemand aan het bestaande gesprek toevoegen. (De nieuwe persoon kan niet zien wat gezegd werd voor hij/zij werd toegevoegd).

54 Messenger (Chatten via FB)
Standaard staan je eigen antwoorden in “facebook-blauw”. Je kan een ander kleur kiezen … Praktisch nut???? Instellingen voor het chat gesprek… Standaard krijg je bij elk nieuw berichtje van de ander een verwittiging, wil je dat niet dan kan je dit “dempen” voor een bepaalde tijd of tot je het dempen uitschakelt. Je kan de historiek van het gesprek verwijderen. Opgelet, dit is definitief MAAR enkel bij jezelf. Je correspondent heeft wel nog de volledige historiek!

55 Weetjes Je profielfoto en je omslagfoto zijn per definitie OPENBAAR
Je “oude” profielfoto’s en omslagfoto’s zijn standaard OPENBAAR, je kan de privacy instelling er wel van aanpassen.

56 #Hashtags op Facebook (nieuw sinds 2013)
Hashtags kennen we van het sociaal medium Twitter, het idee werd door Facebook overgenomen in 2013 Hashtags worden voorafgegaan door een #, het zijn de kernwoorden van je berichtje. Door ze aan te klikken zie je andere berichten met dezelfde hashtag. (bovenaan berichten van FB vrienden, eronder openbare berichten met die hashtag).

57 Beveilig de toegang tot je Facebook account beter
Maak gebruik van “two-factor authentication”. Een moeilijk woord om te zeggen dat je naast een wachtwoord ook een geheime code moet ingeven om in te loggen op facebook. Die code wijzigt om de 15 seconden en is enkel terug te vinden op je smartphone. Hoe? beter/

58 Facebook 2016 http://meneer.depuydt.eu Dieter Depuydt
Facebook 2016 In Slide Show mode, click the arrow to enter the PowerPoint Getting Started Center.


Download ppt "Facebook in een notendop, focus op Privacy instellingen"

Verwante presentaties


Ads door Google