De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Basisworkshop essentiële oliën

Verwante presentaties


Presentatie over: "Basisworkshop essentiële oliën"— Transcript van de presentatie:

1 Basisworkshop essentiële oliën

2 INTENTIE Deze workshop is bedoeld om je informatie te geven over het therapeutische gebruik van essentiële oliën. Je leert essentiële oliën efficiënt en veilig voor jezelf en je familie te gebruiken en hoe je de oliën kan verkrijgen, zodat je thuis alle voordelen kan beleven, die de oliën je kunnen bieden.

3 Wat zijn essentiële oliën?
Vloeibare, vluchtige bestanddelen van plantencellen, doorgaans gewonnen door- middel van destillatie uit de schors, bloem, vrucht, het blad, het zaad of de wortel van een plant of boom Iedere olie heeft een specifieke moleculaire structuur, eigen aroma en unieke eigen- schappen Essentiële oliën zijn tot 70 keer sterker dan gedroogde kruiden Een enkele druppel Peppermint olie is zo sterk als 28 koppen kruidenthee Less is more: in een druppel olie zijn 40 miljoen triljoen moleculen. Dat zijn meer dan we cellen in ons lichaam hebben.

4 Peppermint Op de foto zie je een uitvergroot peppermint blaadje. De stekels zijn de haartjes en de lichtgele bolletjes zijn de oliezakjes. Hier is de essentiële olie in, dat later doormiddels van stoomdestillatie wordt gewonnen. De plant gebruikt de olie om zich te beschermen tegen virussen, bacteriën en dieren, die ze willen opvreten. Ook wij kunnen de krachtvolle oliën inzetten, om ons lichaam te beschermen.

5 Waarom natuurlijke oplossingen in plaats van synthetische?
Puur natuurlijke, medicinaal waardevolle bestanddelen zijn beter geschikt voor het menselijk lichaam dan synthetische Hebben een natuurlijk balancerend effect op het lichaam Geen bijwerkingen, geen verslavingen In tegenstelling tot een synthetisch geproduceerd medicijn dat meest maar een werkzame stof bevat, die alleen aan specifieke receptoren van de cel kan aanhechten, hebben essentiële oliën honderden van verschillenden moleculen, die aan vele receptoren van de cellen kunnen aanhechten. Moleculen zijn soort van sleutels, die op de cel receptoren passen. De receptoren zijn dan een soort van slot voor de cel. Past de sleutel, dan komt de cel tot een bepaalde reactie. Vaak zijn receptoren van cellen geblokkeerd, dat kan komen door lifestyle, stress en gebruik van synthetische middelen. Het lichaam weet dan niet zo goed, hoe het die synthetische, lichaamsvreemde stoffen moet stoffwisselen en weer uit het systeem kan krijgen. Essentiele oliën doen hier iets heel bijzonders: ze hebben het vermogen om de receptoren van de cellen weer vrij te poetsen.

6 Natuurlijke oplossingen
Vandaar dat natuurlijke medicijn gemaakt van planten een verstandigere keuze voor je gezondheid is dan synthetische middelen. In eerste instantie is het goed, om eerst te kijken of een natuurlijk middel je de oplossing voor je gezondheidsuitdaging kan brengen. Plantenmedicijn is dan ook het oudste medicijn, die wij mensen kennen, terwijl het gebruik van synthetische middelen pas 150 jaren oud is. Maar helaas is het weten om de medicinale kracht van planten voor vele mensen verloren gegaan en is het nu aan de tijd, dat we dit weten weer herontdekken. Door het moderne productiemiddel van stoomdestillatie zijn essentiële oliën de meest krachtige toepassingsvorm van plantenmedicijn. De kwaliteit van de olie is hierbij van uiterst groot belang.

7 Waarom doTERRA essentiële oliën?
De oliën van doTERRA zijn de enige oliën met het hoogst haalbare kwaliteitskeurmerk CPTG (Certified Pure Therapeutic Grade). Dit betekent volledige zuiverheid en puurder dan biologisch. Planten groeien in hun natuurlijke habitat voor optimale oogst met het hoogste aandeel aan werkzame stoffen doTERRA werkt direct met de boeren aan langdurige relaties, die fair trade mogelijk maken Het keurmerk CPTG is door doTERRA zelf ontwikkelt in samenwerking met 4 verschillende, onafhankelijke testinstituten. Elke batch olie, die doTERRA ontvangt ondergaat een uitgebreid testprogramma, alvorens de olie de kwaliteit CPTG kan ontvangen. CPTG staat voor veilig gebruik op de huid en intern. Uiteraard zijn er oliën die niet geschikt zijn voor intern gebruik. Vandaar is het van belang om altijd goed op het label te lezen voordat je een nieuwe olie gebruikt. Sommige oliën werken heel sterk en hebben een hoge absorptie snelheid door de huid. Dit kan een brandend gevoel maken. Deze oliën moeten dan door middel van een basis olie worden verdund en ook deze informatie staat altijd op het label. doTERRA is het enige merk olie, dat op deze manier veilig door de consument kan worden ingezet. Doe vandaar de dingen, die we hier in deze workshop bespreken, alleen met doTERRA oliën en ga niet zo maar een ander olie innemen. Het makkelijkste is het, om altijd de labels te vergelijken. Op de labels van de oliën van doTERRA zie je dan ook geen enkel waarschuwingsteken, omdat ze puur natuurlijk zijn en geen synthetische toevoegingen bevatten. Zie je een waarschuwingsteken op een label van een olie, gebruik het dan niet als therapeutisch olie op of in je lichaam.

8 CPTG In dit diagram kan je zien, dat de grootste hoeveelheid van essentiële oliën op de markt van synthetische oorsprong is. Je kan geuren namelijk best makkelijk in een laboratorium nabootsen. Zo kan je vrij eenvoudig een aardbeigeur uit aardolie maken. Dit heeft dan nooit contact met een aardbei gehad, ruikt er wel na. Een therapeutische werking heeft zo een olie uiteraard niet. Er zijn ook oliën die zijn toegelaten om als smaakstoffen voor eten te worden gebruikt. Denk aan jam en limonade bij voorbeeld. Of basilicumsmaak in je tomatensaus. Ook deze oliën zijn vaak niet van natuurlijke oorsprong. Het paarse taartstuk staat voor de therapeutisch olie, denk hier aan massage oliën. Ook hier heb je nog geen garantie op puurheid en werkzaamheid. Alleen het keurmerk CPTG (het oranje taartstuk) staat voor 100% natuur en 100% therapeutische werkzaamheid.

9 Hoe werken essentiële oliën?
Essentiële oliën werken op cellulair niveau en brengen natuurlijke balans terug Essentiële oliën kunnen de celmembraan doordringen en bacteriën en virussen bestrijden (antiviraal in tegenstelling tot antibiotica) Essentiële oliën ondersteunen het immuun- systeem

10 Werking op celniveau Op deze tekening zie je, hoe essentiële oliën werken. Het paarse ei is een cel in het lichaam, de zwarte wolk aan de buitenkant is een bacterie en het gele bolletje met de stekels in de cel is een virus. Zoals wij weten, zijn antibiotica niet actief tegen virussen. Dat komt omdat antibiotica niet in de cel kunnen komen. Essentiele oliën daartegen bestaan uit dusdanig kleine moleculen, dat ze in de cel komen en dan daar ook efficiënt tegen virussen kunnen voorgaan. De gouden golf in de tekening staat dan ook voor een CPTG olie van doTERRA, dat door de celmembraan in de cel kan doordringen. Essentiële oliën zijn dusdanig klein, dat ze ook de bloed-brein-barriere kunnen doordringen en ook in de hersenen kunnen komen. Synthetische medicijn kan dat niet.

11 Hoe kan ik essentiële oliën gebruiken?
Via inademing: inhaleren (druppel olie op de hand, kussen, in een kom water of in een diffuser) Via de huid: verdund met draagolie onder de voeten, achter de oren, op de borst of nek, de polsen of plek van aandacht Via inname: een druppel aan water toevoe- gen, op een lepel honing, onder de tong of in een capsule doen • INADEMING: Geur stimuleert via het reukorgaan de amygdala en beïnvloedt de stemming. Geur is dan ook de snellste manier om het emotionale geheugen te prikkelen. Terwijl een foto of een geluid eerst moet worden verwerkt, kan een geur onmiddelijk een emotionale respons oproepen. Het verstuiven van essentiele olien in de lucht heeft een reinigend effect op de lucht en heeft invloed op de ademhaling. • HUID: Essentiële oliën kunnen via de huid binnen 30 seconden de bloedbaan bereiken. Sommige oliën kunnen onverdund worden gebruikt (Lavender, Frankincense etc) altijd eerst testen op gevoeligheid op de binnenzijde onderarm • INNAME: Werkt op mond, keel, slokdarm, maag, darm, lever en urogenitale stelsel (nieren, blaas, urinewegen) Niet meer dan 6 druppels per dag zonder medisch advies innemen

12 Je persoonlijke gezondheidsdoelen
Om met de oliën te werken is het verstandig, om een hulpbron te gebruiken. Het Modern Essentials boek, dat verkrijgbaar is bij foroils.com geeft uitleg over elk olie en de gebruiksmogelijkheden daarvan, alsook het medische onderzoek hierover. Maar ook ziektes en aandoeningen en de daarbij passende oliën kan je in het boek vinden. Het boek bestaat tevens als app voor op je tablet of smartphone en is superhandig voor onderweg. De app is op dit moment alleen in het Engels en Spaans verkrijgbaar. Ben je geïnteresseerd in de werking van de oliën op de emoties, dan is het boek “Emotions and essentials oils” een aanrader. De boeken zoals alle nodigen hulpmaterialen om de oliën te mengen zoals glasflessen, rollers en sprayflessen kan je ook bij foroils.com bestellen. Weet wel dat je als je met de oliën werkt, alleen glasflessen kan gebruiken. Essentiele oliën zijn dusdanig sterk, dat ze plastic kapot maken. Gebruik vandaar alleen glas voor je oliën. Neem je nu een paar minuten de tijd, om je persoonlijke gezondheidsuitdagingen of de meest voorkomende klachten in je familie op te schrijven. Straks gaan we verder met de oliën en dan hoor je, welke oliën je voor je persoonlijke uitdagingen kan inzetten. Dit kan je dan hier noteren en later mee naar huis nemen.

13 The healing power of nature
Essentiële oliën The healing power of nature in just one drop (laten staan zolang de mensen aan het schrijven zijn)

14 Lavender – kalmeert alles
werkt rustgevend op de huid, werkt rustgevend op emoties, ondersteunt een goede nachtrust, is een natuurlijk antihistaminicum (tegen allergie) (vertel telkens bij de oliën kort je eigen verhaal of laat iemand uit de groep zijn ervaring vertellen) Frankrijk, Provence

15 Peppermint - verkoelt, maakt alert
stimuleert de longen (niet geschikt voor kleine kinderen), kalmeert de maag, verlicht hoofdpijn, verkoelt het lichaam, verhoogt alertheid en concentratie VS, Washington

16 Lemon - verfrist, geeft focus
werkt ontgiftend, antioxidant, neutraliseert geuren, maakt wit (witte was, tanden) kalmerend bij keelpijn, breekt petrochemische verbindingen in het lichaam, stemmingsverhogend Italië, Sicilië

17 Oregano - “boost” voor immuunsysteem
antibiotisch, werkt ontstekingen tegen, antibacterieel, antifungaal, antioxidant, antiparasitair, antiviraal desinfecterend, stimuleert het lymfesysteem, tegen pijn Turkije

18 Melaleuca - reinigt alles
eerste hulp bij huidletsels, wondverzorging, steunt immuunsysteem, kalmeert oorontsteking, schimmeldodend, ontsmettend Australië

19 Frankincense - koning der oliën
bevordert cellulaire gezondheid, vermindert littekens, bevordert immuunsysteem, verjongend, rustgevend, opent voor hogere sferen Somalia

20 DigestZen – spijsvertering
samenstelling van Gember, Peppermint, Carraway, Coriander, Anis, Tarragon, Fennel helpt bij spijsverteringsongemakken, helpt bij wagenziekte of misselijkheid, ondersteunt goede spijsvertering, via inname of op buik masseren

21 Deep Blue - spieren en gewrichten
samenstelling van Wintergreen, Camphor, Peppermint, Helychrysum, Osmanthus, German Chamomille, Blue Tansy bij pijnlijke gewrichten, bij vermoeide spieren, fijn bij massage (matig gebruiken), werkt verlichtend bij ontstekingen en pijn

22 On Guard - beschermend samenstelling van Wild Orange, Clove, Cinnamon, Eucalyptus, Rosemary ondersteunt het immuunsysteem, bevat kruidnagel (krachtigste natuurlijke antioxidant, werkt tegen MRSA), kan als schoonmaakmiddel worden gebruikt, Voor energetische bescherming

23 Breathe - ademhaling samenstelling van Laurel, Peppermint, Eucalyptus, Melaleuca, Lemon, Ravensara, Cardamom verzorgt longen en holten, in de diffuser voor een ontspannen ademhaling, werkt verlichtend bij seizoensgebonden ademhalingsproblemen, kan verdund ook bij kleine kinderen worden gebruikt

24 Essentiële voedingssupplementen
minder pijn, meer energie, versterkt immuunsysteem, verbetert gemoedstoestand bestrijdt oxidatie, helpt ontstekingen en pijn te verminderen en veroudering te vertragen. bevat de meest krachtige, natuurlijke ontstekingsremmende ingrediënten bevat o.a. Frankincense, Thyme, Cumin, Orange, Caraway, Peppermint, Ginger, German Chamomille, Clove Lifelong Vitality Pack

25 Bestellen oliën bestellen via webshop
25% korting op al je bestellingen bij inschrijving(kosten €25 voor het eerste jaar) voordeelpakketten bestellen (incl.gratis inschrijving)

26 Voordeelpakketten Family Physician kit plus Slim&Sassy €139,15
een collectie van tien essentiële oliën: Lavender, Lemon, Peppermint, Melaleuca, Oregano, Frankincense, Deep Blue, Breathe, DigestZen, On Guard (telkens 5 ml) gratis Slim&Sassy 15ml

27 Slim & Sassy - metabolisme
samenstelling van Grapefruit, Lemon, Peppermint, Gember, Cinnamon ondersteunt stofwisseling, helpt petro chemische stoffen in het lichaam af te breken, reguleert hongergevoel, via inname of masseren op doelgebied

28 Voordeelpakketten Home Essentials kit plus diffuser €272,25
Een collectie van tien essentiële oliën: Lavender, Lemon, Peppermint, Melaleuca, Oregano, Frankincense, Breathe, DigestZen, On Guard (telkens 15 ml) en Deep Blue (5ml) Gratis Petal Diffuser

29 Loyalty Rewards Programma
De slimste manier om de oliën te kopen: spaar productpunten door maandelijks te bestellen kies elke maand nieuwe producten elk moment opzegbaar behoud je productpunten al bij een bestelling van 1 PV bij 125 PV gratis product van de maand deel je ervaring met de oliën met je familie, vrienden en collega’s en verdien snel je eigen bestelling terug

30 Richtlijnen voor het veilige gebruik van essentiële oliën
Essentiele oliën zijn heel veilig en makkelijk te gebruiken. Maar het is belangrijk om te weten, dat pure essentiële oliën van therapeutische kwaliteit sterk geconcentreerde plantenextracten zijn en met beleid moeten worden gebruikt. Download de richtlijnen hier (gratis):

31 ClaimBackYourHealth Neem de verantwoordelijkheid voor je gezondheid in eigen hand. Wij wensen je veel plezier met je eerste stappen op weg naar natuurlijke balans en welzijn met de essentiele oliën van dōTERRA.

32 Disclaimer Deze informatie is bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in dit onderwerp en er meer over willen leren. Wij zijn niet aansprakelijk voor het verkeerd interpreteren of gebruiken van de verstrekte informatie. Het is niet de bedoeling om deze informatie te gebruiken als middel om een diagnose te stellen, recepten voor te schrijven en aandoeningen, letsels of ziekte te behandelen. Wij hebben noch de aansprakelijkheid noch verantwoordelijkheid tegenover een persoon of entiteit met betrekking tot enig verlies, schade of letsel, direct of indirect veroorzaakt door de informatie die wij verlenen. De verstrekte informatie is in geen enkel geval bedoeld als vervanging van een medisch consult. Elke persoon die lijdt aan een ziekte, aandoening of met een verwonding of letsel moet een professioneel zorgverlener raadplegen.


Download ppt "Basisworkshop essentiële oliën"

Verwante presentaties


Ads door Google