De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Algemene Provinciale Vergadering Limburgse Clubs

Verwante presentaties


Presentatie over: "Algemene Provinciale Vergadering Limburgse Clubs"— Transcript van de presentatie:

1 Algemene Provinciale Vergadering Limburgse Clubs
24 mei 2017 Leopoldsburg

2 1. Verwelkoming

3 Agenda: 1. Verwelkoming 2. Nazicht van de volmachten
3. Mededelingen vanwege de PGA 4. Mededelingen vanwege de VBL 5. Mededelingen vanwege het CPS 6. Verkiezingen 7. Mededelingen vanwege het PC 8. Indeling provinciale reeksen 9. Competitieformule jeugd 10. Proclamatie van de kampioenen 11. Werkgroepen 12. Varia – vraagstellingen 13. Slotwoord

4 2. Nazicht van de Volmachten

5 3. Mededelingen vanwege de PGA

6 4. Mededelingen vanwege de VBL

7 5. Mededelingen vanwege het CPS

8 Kwaliteit referees upgraden
Enkel door videobeelden en de analyses daarvan kan men situaties juist beoordelen en de kwaliteit van de scheidsrechters verbeteren. Daarom vraagt CPS of er clubs zijn die hun wedstrijden filmen en ons deze beelden willen bezorgen op een of andere manier. Alle wedstrijden worden bekeken door een van de 15 referee-coaches die onze provincie heeft. Hiermee kunnen we samen met de scheidsrechters analyses maken zodat foutieve gevallen zich niet meer herhalen. Beelden kunnen gestuurd worden naar

9 Opstellen kalender Op de algemene vergadering voor de clubs wordt elk jaar met nadruk gevraagd om kadetten- en juniorenwedstrijden (zowel landelijk als provinciaal) op zaterdag zo vroeg mogelijk te programmeren, om een officiele leiding te kunnen garanderen. Het CPS heeft bij de aanduidingen van de laatste jaren echter moeten vaststellen dat een heel aantal van deze wedstrijden op zaterdag in de late namiddag werden geprogrammeerd. Dit is een zeer moeilijk moment om nog beschikbare scheidsrechters te vinden: de overgrote meerderheid van de refs is zich immers reeds aan het voorbereiden om 's avonds seniors wedstrijden te gaan fluiten.

10 zullen in de meeste gevallen GEEN officiele scheidsrechters
Dat heeft het volgende gevolg: voor alle juniors- en kadettenwedstrijden (landelijk en provinciaal) die starten op zaterdagnamiddag na 14.30 zullen in de meeste gevallen GEEN officiele scheidsrechters kunnen worden voorzien. Dit is uiteraard geen ideale situatie, maar er zijn geen alternatieven mogelijk. We willen u daarom MET AANDRANG vragen om de verantwoordelijke voor het opstellen van de kalenders van uw club op de inhoud van dit bericht te wijzen.

11 6. Verkiezingen

12 Marcel Bogaers Ronny Denis
Leden Provinciale Groep van Limburgse Afgevaardigden

13 7. Mededelingen vanwege het PC

14 Provinciaal Comité - Leden
Voorzitter Secretaris Beker Peanuts Wedstrijdbladen Kalender Bormans G Haex A Moons M Timmerman J Claes P Stas D

15 Beker van Limburg Landelijke jeugdploegen zijn altijd de A ploeg De kwalificatie voor deze (Landelijke) jeugdploeg is zoals voor de reguliere competitie (HHR VBL CD art. 291). Lijst = lijst smartclient Aanvullen met max. 2 spelers van dezelfde leeftijdscategorie die niet op de landelijke lijst staan. Aanvullen zonder beperking met spelers van een lagere leeftijdscategorie Wanneer een club twee of meerdere Provinciale ploegen inschrijft in dezelfde leeftijdscategorie moeten zij voor de eerste ronde een spelerslijst opmaken via het systeem smartclient.

16 Beker van Limburg Bekerwedstrijden dienen gespeeld te worden tijdens de voorziene beker WE’s. Men mag op een andere datum spelen indien beide ploegen hiervoor hun akkoord geven. De wedstrijden mogen niet gespeeld worden na de uiterste datum zoals vastgelegd in het bekerschema dat gepubliceerd is op de website. De thuisploeg heeft geen akkoord nodig van de bezoekende ploeg indien de wedstrijd in het voorziene WE gespeeld wordt. Bekerwedstrijden in een beker WE hebben voorrang op competitiewedstrijden. Beker van Vlaanderen heeft voorrang op beker van Limburg indien de beker WE’s gelijktijdig vallen. Plan tijdig !!

17 Beker van Limburg Bekerwedstrijden moeten gepland worden voor de voorziene datum (zie website VBL/Limburg) . Indien deze niet tijdig gepland is , zal het provinciaal comité dit zelf doen. Wijzigingen nadien moeten steeds een akkoord van de tegenstander kennen en binnen de voorziene termijn door gaan

18 Wedstrijdwijzigingen
ART. 260 – KALENDER C) WIJZIGINGEN AAN DE KALENDER De aanvraag met akkoord van de tegenstrever moet ten laatste 10 dagen voor de voorziene wedstrijddatum aangeboden worden ter goedkeuring via het berichtencentrum aan de bevoegde instantie. Elke club is verplicht om binnen de 7 dagen te antwoorden (approve of reject) op een aanvraag tot kalenderwijziging via Smart Client. Als een club welke een aanvraag tot kalenderwijziging indiende via Smart Client voor een wedstrijd en geen antwoord ontvangt van zijn tegenstrever dan moet de club de bevoegde instantie (kalenderverantwoordelijke) hierover informeren. Bij voorkeur met een screenshot van de vraag in bijlage. Deze zal uiteindelijk definitief beslissen over de aanvraag. Het bevoegde Departement of Comité kan de wijziging toestaan of weigeren. De melding van de genomen beslissing gebeurt via het berichtencentrum van het Smart Client programma.

19 Wedstrijdblad Invullen wedstrijdblad
Wedstrijdcode bv. LIHSE1A1 EH01  Game nr. = EH01 Div = LIHA1A1 Invullen kop wedstrijdblad Bovenaan = enkel de clubnaam (vb. Basket Borgloon) Boven de spelers oplijsting = clubnaam + letter (vb. Basket Borgloon B)

20 Wedstrijdblad Invullen wedstrijdblad
Coach – ass. coach – kapitein coach Coach zonder ass. coach (kapitein kan geen ass. coach zijn als er een coach opstaat) Coach + ass. Coach coach te laat mag niet meer coachen, ass. coacht (coach mag op de bank zitten) ass coach te laat mag assistent zijn en op de bank zitten Kapitein coach kapitein heeft geen coachlicentie (er is geen ass. toegelaten) kapitein heeft wel coachlicentie (ass. is toegelaten)

21 Wedstrijdblad Controle wedstrijdblad
R (speler die niet op de spelerslijst staat) Jeugdspeler + U23 (onbeperkt aantal) Speler van een ploeg spelend in een lagere reeks (max. 2/wedstrijd) Senior niet op een lijst (niet toegestaan) Is terug te vinden via en vervolgens kies je voor clubs (geef de club in in het zoekvenster) , kies de ploeg en kies vervolgens Spelers / TV Clubs kunnen dit zelf nakijken en klacht indienen bij het SG van de VBL bij non-conformiteiten.

22 Wedstrijdblad Controle wedstrijdblad S (buitenlander)
Moet op de lijst van de buitenlanders staan (niet bij jeugdwedstrijden) zie website VBL en vervolgens infodocumenten voor clubs / speelgerechtigde buitenlanders Clubs kunnen dit zelf nakijken en klacht indienen bij het SG van de VBL bij non-conformiteiten.

23 Varia Opmaak kalender 4 Juni Trekking beker ? Juni Info VBL

24 8. Indeling Provinciale Reeksen

25 Heren 1ste en 2de prov.

26 Heren 3de en 4de prov.

27 Dames 1ste en 2de prov.

28 9. Competitieformule Jeugd

29 Jeugd

30 Meer info via MINIBASKET

31 Minibasket 2017-2018 Te bepalen op basis van de evaluatie
op 16 januari 2018 om 19U in de Ghelamco Arena (Gent).

32 Minibasket

33 Minibasket

34 10. Proclamatie van de Kampioenen

35 Kampioenen Limburg

36 1e Provinciale Heren Nieuwerkerken

37 2e Provinciale Heren Stevoort BBC

38 3e Provinciale Heren A Bacma Maaseik

39 3e Provinciale Heren B Cuva Houthalen-Helchteren

40 4e Provinciale Heren A Bilzerse BC

41 4e Provinciale Heren B Stevoort BBC

42 1e Provinciale Dames Basket Lummen

43 2e Provinciale Dames Basket Zonhoven

44 U21 Jongens Maasmechelen BC

45 U18 Jongens Optima Tessenderlo

46 U16 Jongens KBBC Miners Beringen

47 U14 Gemengd Nieuwerkerken

48 U12 Gemengd Cuva Houthalen-Helchteren

49 U19 Meisjes Maasmechelen BC

50 U16 Meisjes Femina Habac Sint-Truiden

51 U14 Meisjes Basket Tongeren

52 U21 Jongens Landelijk Cuva Houthalen-Helchteren

53 U16 Meisjes Landelijk DBC Houthalen

54 11. Werkgroepen

55 Werkgroep 1 Kalender – quid wdstrijden in vakanties?
Werkgroep 2 Oganisatie Beker (ruime zin) Werkgroep 3 Rekrutering nieuwe scheidsrechters Werkgroep 4 Relatie PGAL en clubs – samenkomsten?

56 12. Varia - Vraagstellingen

57 KBBC Union Leopoldsburg (1095)
Afwijking jeugdcategorie (CD 292) Twee spelers van onze huidige miniemenploeg U16, zijn geboren in 2001. Zij worden dus volgend jaar kadet U18. Echter hebben wij buiten deze twee spelers geen andere kadetten meer om een ploeg te kunnen vormen. Nochtans zouden beide spelers graag bij onze club aangesloten blijven en natuurlijk ook willen spelen. Mogen deze twee spelers, rekening houdende met bovenstaande CD 292 B4, volgend seizoen alsnog bij de miniemenploeg U16 meespelen? Zo ja, kan u ons dan melden hoe wij dit praktisch in orde dienen te brengen.  geen uitzondering toegestaan, daar artikel 292 enkel uitzonderingen toestaat die gebaseerd zijn op medische / psychomotorische en/of verstandelijke beperkingen "Op voorstel van de sporttechnisch coördinator kan, op vraag van de betrokken speler en zijn club, een afwijking om aan te treden in een lagere categorie verleend worden voor de duur van één seizoen, termijn welke verlengbaar is. Een speler die een afwijking bekomt, kan enkel in deze lagere categorie aantreden en enkel in teams welke actief zijn op GOPC, provinciaal of regionaal niveau. Er kunnen maximaal 2 afwijkingen per team binnen hetzelfde seizoen verleend worden. De, met een omstandig verslag, gemotiveerde aanvraag dient uiterlijk 2 weken voor de eerste officiële wedstrijd waarin betrokkene wordt opgesteld worden overgemaakt. Indien een afwijking kan worden verleend zal de sporttechnisch coördinator een attest afleveren aan de club om aan de verplichtingen in kader van artikel CD 217 van het HHR te kunnen voldoen."

58 KBBC Union Leopoldsburg (1095)
(2) Reisverzekering (auto) voor de scheidsrechters afgesloten door de VBL. Indien niet, kunnen de scheidsrechters dan zo een verzekering organiseren bij Ethias? (3) Vergoedingen van scheidsrechters verhogen naar min. 18 € per wedstrijd. Er zijn tegenwoordig veel jeugdwedstrijden op zondag namiddag en om 3 uren van huis te zijn voor 12 € lijkt mij een beetje belachelijk. Vergoedingen voor al de clubleden van de VBL zijn ook allemaal verdubbelt. Voor de scheidsrechters vragen wij geen verdubbeling maar een verhoging. (4) Voorstel tot afschaffen wedstrijdbladen pre-microben en microben.

59 13. Slotwoord


Download ppt "Algemene Provinciale Vergadering Limburgse Clubs"

Verwante presentaties


Ads door Google