De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Webinar: De Praktijkroute

Verwante presentaties


Presentatie over: "Webinar: De Praktijkroute"— Transcript van de presentatie:

1 Webinar: De Praktijkroute
Anneke Westerlaken - Programmaraad Ine Neefjes - ministerie SZW en Antoinette de Ruijter - gemeente Amsterdam

2 Algemene mededelingen
Vragen stellen via ‘Stel een vraag’-box Technische vragen: helptab rechtsboven Webinar na afloop on demand beschikbaar Opening webinar 0 minuten – 3 minuten > Animatie [Actie Pearl] 4 minuten – 6 minuten Welkom bij het Webinar over de Praktijkroute Het webinar waarin u antwoord krijgt op veelgestelde vragen als Wat zijn de voordelen en gevolgen van de Praktijkroute?  En vooral: HOE werkt de Praktijkroute precies?  Tijdens het webinar heeft u de gelegenheid om vragen te stellen. Alvorens wij onszelf voorstellen eerst even wat algemene mededelingen Het webinar is er om u te voorzien van informatie. Als u vragen heeft kunt u deze stellen via een chatfunctie ‘Stel een vraag’. Achter de schermen zit een panel van experts om u vragen te beantwoorden en een aantal vragen komen bij ons in de studio en behandelen we live. Als u technische problemen ondervindt tijdens het webinar dan zit er rechtsboven in u scherm een help functie De hoeveel informatie waarmee u wij gaan voorzien is wellicht te veel in 1x. Het webinar is on demand na afloop terug te kijken. Zodat u en uw collega’s het gehele webinar nogmaals kunnen zien. VRAGEN KIJKERS!!!!

3 Wordt er deze winter nog een Elfstedentocht geschaatst?
Test poll Wordt er deze winter nog een Elfstedentocht geschaatst? Ja Nee Weet niet 7 minuten Zoals aangegeven kunt u ons vragen stellen, alleen hebben wij ook een aantal vragen aan u. Om te testen of de techniek werkt een testvraag. Let wel, deze vraag is bedacht toen de wedstrijd nog gespeeld moest worden. VRAGEN KIJKERS!!!!

4 Voorstellen sprekers 8 – 10 minuten Dan nu de gasten van vandaag:
Stellen jullie voor aan Ine Neefjes….en Antoinette de Ruijter…. Wie ben je, wat doe je en waarom ben je vandaag betrokken bij het webinar? Mijn naam is Anneke Westerlaken, projectleider werkzoekendendienstverlening bij de Programmaraad. Terugkoppeling poll VRAGEN KIJKERS!!!!

5 Wordt er deze winter nog een Elfstedentocht geschaatst?
Resultaten test poll Wordt er deze winter nog een Elfstedentocht geschaatst? Ja Nee Weet niet 9 minuten Zoals aangegeven kunt u ons vragen stellen, alleen hebben wij ook een aantal vragen aan u. Om te testen of de techniek werkt een testvraag. Let wel, deze vraag is bedacht toen de wedstrijd nog gespeeld moest worden. VRAGEN KIJKERS!!!!

6 Waar gaan we het over hebben?
Over de Programmaraad Wat houdt de Praktijkroute in? Vanaf wanneer geldt de Praktijkroute? Hoe zit het met de instrumenten? Hoe zit het met de forfaitaire loonkostensubsidie? Hoe leveren gemeenten de gegevens voor het doelgroepregister bij UWV aan?

7 Wat houdt de Praktijkroute in?
Mensen met een arbeidsbeperking uit de doelgroep van de Participatiewet, van wie op de werkplek via een gevalideerde loonwaardemethodiek is vastgesteld dat zij een loonwaarde hebben onder het WML, worden zonder beoordeling door UWV opgenomen in het doelgroepregister. Het is een extra toegangsroute voor de doelgroep banenafspraak.

8 Poll 2 Denkt u dat de Praktijkroute meer mensen uit de doelgroep aan het werk helpt? Ja Nee Weet niet 7 minuten Zoals aangegeven kunt u ons vragen stellen, alleen hebben wij ook een aantal vragen aan u. Om te testen of de techniek werkt een testvraag. Let wel, deze vraag is bedacht toen de wedstrijd nog gespeeld moest worden. VRAGEN KIJKERS!!!!

9 Waarom de Praktijkroute?
Wens gemeenten en werkgevers. Onderzoek. Belangrijkste uitkomsten: ‘Praktijkroute-groep’ ervaart dezelfde achterstand als groep die door UWV is beoordeeld. Positieve invloed op vraag- en aanbodzijde onderkant. Sluit beter aan op de uitvoeringspraktijk.

10 Vraag aan Antoinette de Ruijter
Met de Proeftuin in de gemeente Amsterdam is de toelating tot het doelgroepregister op kleine schaal onderzocht door middel van een pilot. Wat zijn de ervaringen?

11 Resultaten poll Denkt u dat de Praktijkroute meer mensen uit de doelgroep aan het werk helpt? Ja Nee Weet niet 7 minuten Zoals aangegeven kunt u ons vragen stellen, alleen hebben wij ook een aantal vragen aan u. Om te testen of de techniek werkt een testvraag. Let wel, deze vraag is bedacht toen de wedstrijd nog gespeeld moest worden. VRAGEN KIJKERS!!!!

12 Vanaf wanneer geldt de Praktijkroute?
Instroom nieuwe beoordelingen vanaf 1 januari 2017 (digitale aanmelding). Voor mensen die al voor 1 januari 2017 met loonkostensubsidie werkten, geldt het volgende: vanaf 1/1/17 horen zij tot de doelgroep; gemeenten moeten deze mensen digitaal aanmelden bij UWV.

13 Poll 3 In mijn gemeente zijn de werkprocessen al ingericht op de Praktijkroute. Ja Nee Weet niet VRAGEN KIJKERS!!!!

14 Vraag aan Antoinette de Ruijter
Zijn de werkprocessen bij jullie al ingericht op de Praktijkroute? Welke stappen nemen jullie daarin en wat kom je tegen? Om hoeveel mensen gaat het?

15 Resultaten Poll In mijn gemeente zijn de werkprocessen al ingericht op de Praktijkroute. Ja Nee Weet niet VRAGEN KIJKERS!!!!

16 Wat zijn de gevolgen van de Praktijkroute?
Mensen die via de Praktijkroute instromen worden maar één keer beoordeeld. Mensen worden opgenomen in het doelgroepregister. Praktijkroute sluit goed aan op uitvoeringspraktijk. De baan telt mee voor de banenafspraak. Werkgevers maken aanspraak op bepaalde voordelen en instrumenten.

17 Welke instrumenten komen beschikbaar?
Werkgevers kunnen voor nieuwe instroom en mensen die al met lks werkten aanspraak maken op: Loonkostensubsidie No-riskpolis Premiekorting (mits men daarvóór nog niet in een dienstbetrekking werkte, dus niet altijd) LIV (mits aan LIV-voorwaarden wordt voldaan).

18 Poll 4 Gemeenten moeten alle mensen die voor al met loonkostensubsidie werkten, vanwege de Praktijkroute, aanmelden bij UWV. Ja Nee Weet niet VRAGEN KIJKERS!!!!

19 Hoe zit het met de forfaitaire loonkostensubsidie?
Gemeente kan forfaitaire lks verstrekken Doel: sneller in dienst nemen Geen loonwaardemeting, dus geen sprake van Praktijkroute Werkgevers geen aanspraak no-risk polis wel aanspraak op loonkostensubsidie en LIV (mits aan voorwaarden voldaan) Na loonwaardemeting: instroom mogelijk via Praktijkroute: alle voordelen, maar geen premiekorting

20 Resultaten Poll Gemeenten moeten alle mensen die voor al met loonkostensubsidie werkten, vanwege de Praktijkroute, aanmelden bij UWV. Ja Nee Weet niet VRAGEN KIJKERS!!!!

21 Vraag aan Antoinette de Ruijter
Gemeenten moeten alle mensen die voor al met loonkostensubsidie werkten vanwege de Praktijkroute, aanmelden bij UWV. Wat is de stand van zaken in de gemeente Amsterdam?

22 Hoe komen mensen in het doelgroepregister?
Digitaal doorgeven aan UWV via het (bestaande) re-integratiebericht (onderdeel van Digitaal Klantdossier) Gegevens: BSN, startdatum, % loonwaarde Zelfde werkwijze voor mensen die al werken met loonkostensubsidie en vastgestelde loonwaarde (‘zittend bestand’) Vragen?

23 Ik ben bekend met het re-integratiebericht Ja Nee Weet niet
Poll 5 Ik ben bekend met het re-integratiebericht Ja Nee Weet niet VRAGEN KIJKERS!!!!

24 Wat moeten gemeenten, UWV, IB, SZW doen?
Gemeenten zorgen voor digitale, correcte aanlevering van gegevens, ook bij mutaties. Via het re-integratiebericht (in beheer bij Inlichtingenbureau (IB)) naar UWV. UWV neemt personen op in het doelgroepregister. Voor succesvolle invoering samenwerking nodig IB, gemeenten en UWV. Alle organisaties zorgen samen met PGR voor voorlichting en communicatie.

25 Ik ben bekend met het re-integratiebericht Ja Nee Weet niet
Resultaten Poll Ik ben bekend met het re-integratiebericht Ja Nee Weet niet VRAGEN KIJKERS!!!!

26 Vraag aan Antoinette de Ruijter
Op welke manier zal de Praktijkroute het verschil maken?

27 Poll 6 In mijn gemeente zijn de eerste aanmeldingen via de Praktijkroute al een feit Ja Nee Weet niet VRAGEN KIJKERS!!!!

28 Vraag aan Antoinette de Ruijter
Hebben jullie al nieuwe aanmeldingen via de Praktijkroute?

29 Resultaten Poll In mijn gemeente zijn de eerste aanmeldingen via de Praktijkroute al een feit Ja Nee Weet niet VRAGEN KIJKERS!!!!

30 Meer informatie over de Praktijkroute op samenvoordeklant.nl
Afronding Meer informatie over de Praktijkroute op samenvoordeklant.nl Bovenregionale bijeenkomsten Praktijkroute en beschut werk in maart en april Onbeantwoorde vragen On demand terug kijken Praktijkdag: 6 maart 56 – 60 minuten Sheet 25 en 26 VRAGEN KIJKERS!!!!

31 Schrijf in voor het ProgrammaraadJournaal
Tot slot Schrijf in voor het ProgrammaraadJournaal Binnenkort nieuwe kennisdocumenten beschikbaar Contact: Evaluatie invullen Dank aan Ine Neefjes en Antoinette de Ruijter Kijkers bedanken Vergeet niet de handreiking te downloaden en neem gerust contact met ons op om u verder te helpen! Wij wensen u een prettige werkdag verder en op naar een transparante arbeidsmarkt! VRAGEN KIJKERS!!!!

32 Bedankt voor uw aandacht!
VRAGEN KIJKERS!!!!


Download ppt "Webinar: De Praktijkroute"

Verwante presentaties


Ads door Google