De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Verwante presentaties

Presentatie over: "NAAM: CURSUS: DOCENT: WEDSTRIJD: DATUM: Marcel Boone TC2 Han en Johan Jong Heerenveen- jong NAC 31 oktober 2016 Wedstrijdanalyse formulier Trainer – Coach."— Transcript van de presentatie:

1 NAAM: CURSUS: DOCENT: WEDSTRIJD: DATUM: Marcel Boone TC2 Han en Johan Jong Heerenveen- jong NAC 31 oktober 2016 Wedstrijdanalyse formulier Trainer – Coach veldvoetbal

2 2 ANALYSEREN VAN DE WEDSTRIJD Aantal toeschouwers400Toestand veldgras WeersomstandighedenDroog, 11 graden Soort wedstrijdcompetitie Geblesseerde spelersnvt Geschorste spelersnvt Bijzonderheden Scoreverloop 3de min Vlap 1-0 21 min El Allouchi 1-1, 31 min Vlap 2-1 46 min. Damen 2-2 Ruststand2-1Eindstand2-2 Nr Jong HeerenveenNr Jong NAC 1Wouter van der Steen1Andries Noppert 2Rannick Schoop15Grad Damen 3Willem Huizing17Bradley Vliet 4Stefan Gartenmann18Bart Meijersd 5Joris Voest19David Faupala 6Rewan Amin20Thomas Agyepong 7Luciano Slagveer21Mubarak Adarabioyo 8Younes Namli22Gino Demon 9Henk Veerman23Vinnie Vermeer 10Simon Thern24Feyo Glim 11Michel Vlap27Mounir el Allouchi Wisselspelers Nr 16Jan Bekkema11Jerimo van den Bempt 12Jordy Bruijn12Sven van der Maaten 13Dennis Johnsen16Thomas Marijnissen 14Jamal Amofa25Endrit Voca 15Julius Magnusson 1 1 Jong 1-..4...-..4...-...2.. (ruit) Jong Heerenveen 1-..4...-.3....-..3... (pnv) G = Gele Kaart / R= Rode Kaart * =1 e wissel / ** = 2 e wissel / *** = 3 e wissel 24 18 22 17 15 27 23 20 19 21 2 4 3 5 8 6 7 11 10 9

3 3 ALGEMEEN WEDSTRIJDBEELD WEDSTRIJDBEELD EERSTE HELFT * Heerenveen had het meeste balbezit en speelde het grootste deel van de eerste helft op de helft van Nac. De backs van Heerenveen stonden hoog op en werden veelvuldig ingespeeld vanuit de centrale verediger. Met name de linksback werd veelvuldig gezocht, waarbij de linkerspits ruimte maakte * Ruststand : 2-1 WEDSTRIJDBEELD TWEEDE HELFT * In de tweede helft was het spelbeeld omgedraaid. Nac had het meeste initiatief en gingen van 1-4- 4-2 omschakelen naar 1-4-3-3 pnv waardoor ze hoger druk gingen zetten op de helft van de tegenstander. Dit zorgde ervoor dat Nac tot het creeren van kansen kwam en het initiatief van de wedstrijd naar zich toetrok. Dit resulteerde direct na rust in de gelijkmaker en tevens eindstand 2-2 * Eindstand : Zonder looplijnen / Welk team initiatief 1 1 3 2 4 5 86 10 7 9 11 18 22 17 24 15 27 23 20 19 21 1 34 2 6 8 10 7 9 11 1 24 17 22 18 15 27 21 23 19 20 5

4 4 TEAMFUNCTIE VERDEDIGEN: TEAMTAKEN STOREN Aanvalswijze van de TP: Nac zakte in de eerste helft massaal in en probeerden via de omschakeling direct de spits te zoeken Het verdedigen van TCT: Heerenveen zorgde ervoor door hoog druk te zetten dat ze de tegenstander dwongen de lange bal te hanteren. De verdedigers stonden de aanvallers van Nac kort te dekken wat veelvuldig balbezit opleverde in de eerste helft Aanvallers: De voorhoede ging compact staan met de spits iets ervoor en zorgde ervoor dat het middenveld van NAC niet ingespeeld kon worden. Wanneer de back werd ingespeeld zetten de buitenspeler aan balkant druk en ging de buitenspeler aan niet balkant ver naar binnen knijpen Middenvelders:De twee middenvelders kantelden mee met de bal en kwamen verder nauwelijks in de problemen. Op het moment dat een middenvelder werd ingespeeld waren ze vaak dichtbij om het duel te pakken wat ze vaak wonnen. Verdediging:De back aan balkant zat kort en de back aan niet balkant kwam naar binnen, de centrale verdedigers gaven de spits aan elkaar over (overnamedekking) maar dit hoefde niet vaak omdat de spits aan balkant kwam en bleef. De keeper stond in zijn strafschopgebied Conclusie : Sterkte: Het is de buitenspelers goed gelukt om de Backs te dwingen om middenvelder in te spelen of terug naar CV die de lange bal gaf. De middenvelders anticipeerden goed op wat NAC met de bal ging doen en veroverde veel ballen Zwakte: Doordat de tegenstander veel de lange bal ging spelen. Vond ik dat de Backs en de CV sneller rugdekking konden geven. ADVIES: Het Verbeteren Van het rugdekking geven aan de balkant door de centrqale verdedigers aan de backs V: H.T. Teken veel voorkomende aanval TP + loop en ballijnen

5 5 TEAMFUNCTIE VERDEDIGEN: TEAMTAKEN STOREN & DOELPUNTEN VOORKOMEN V: E.H. Aanvalswijze van de TP:: De meest geziene wijze van spelen van TP ……. Doordat Heerenveen vroeg druk zette op de helft van de tegenstander konden ze alleen maar de lange bal hanteren op hun spits. De verdedigers dekten goed door en zaten kort op hun directe tegenstander. Het verdedigen van TCT:: De verdedigers stonden hoog en kwamen daardoor ook al rond de middenlijn in balbezit. Aanvallers: Middenvelders: Verdediging: Conclusie Sterkte Zwakte: Heerenveen speelde met erg veel ruimte in de rug,Nac probeerde het door de bal daar achter te leggen, door onzuiverheid in de passing lukte dit iniet goed. De backs stonden zo hoog ADVIES: Het Verbeteren Van Teken veel voorkomende aanval TP + loop en ballijnen 1 3 2 4 5 8 6 7 10 9 11

6 6 TEAMFUNCTIE: OMSCHAKELEN VAN VERDEDIGEN NAAR AANVALLEN Algemene Informatie over de rol van de TP:: De meest geziene wijze van spelen van TP Uit een lange bal van de keeper of 3/4 werd balverlies geleden Algemene informatie over wijze van spelen EP: Verdediging: Het duel bij een lange bal werd gewonnen door een centrale verdediger. Vervolgens gingen de backs van Heerenveen hoog op over de middenlijn en was 11 (Vlap) zoekende om aan de bal te kunnen komen op het middenveld. Of de bal werd uitgehaald naar de keeper en begon Heerenveen op te bouwen via de middenveld naar de opkomende Backs. De backs gingen hoog op, het centrale duo breed en de keeper stond voorbij de penalty stip. Middenvelders:De aanvallende middenvelder Thern van Heerenveen speelde dichte tegen de spits aan en kwam daardoor niet echt tussen de linies vrij, de overige twee middenvelders probeerden uit te zakken en ten opzichte van elkaar de juiste afstanden te creëren. Voornamelijk Namli(8) ging wat dieper staan en Rewan Amin (6) wat meer de bal halen. Aanvallers:Wat doen de aanvallers (7, 9, 11) Spits Henk Veerman maakte een loopactie in de diepte, linksvoor Vlap bleef staan en stond tussen de linies vrij, rechtsvoor Slagveer maakt loopactie in de diepte of door als middenvelder te spelen. Conclusie Sterkte: - Veel beweging van Younes aan bal kant en Michel Velp en de opties in de breedte die gecreëerd werden door de backs gaven de centrale verdedigers en middenvelders van Heerenveen aan de bal veel opties Zwakte: Beide backs liepen vaak beide vooruit waardoor de restverdediging eigenlijk bestond uit alleen de twee centrale verdedigers ADVIES: Het Verbeteren Van het omschkelen door altijd voldoende spelers achter de bal te houden O: V  A Waar wordt bal veroverd? Teken veel voorkomende aanval TCT + looplijnen

7 7 Het verdedigen van TP: : De meest geziene wijze van spelen van TP: De tegenpartij zette veel druk op de bal. Middenvelder van NAC onderschepte de bal waardoor de linies van NAC te ver uit elkaar stonden. Dus meer ruimte op middenveld vrij kwam. Aanvalswijze van de TCT: SC Heerenveen probeerde de backs te bedienen wanneer die op helft tegenstander vrij stonden of probeerde de buitenspelers tussen de linies in te spelen of de aanvallende middenvelder onder de spits tussen de linies. Verdediging: de centrale verdedigers gingen breed staan, de nummer 6 zakte in zodat de keeper 3 afspeelmogelijkheden had. De beide backs gingen hoog staan. Middenvelders: De middenvelders waren voortdurend in beweging, hierdoor creerden ze ruimte voor zichzelf en hun spitsen. De middenvelders kwamen steeds goed onder de bal waardoor ze de backs middels een steekbal weg konden sturen. Aanvallers: de aanvallers hielden het veld groot in balbezit en maakten ruimte voor de opkomende backs. Hierdoor ontstond veel ruimte om tot een voorzet te komen. Doordat de nummer 9 Henk Veerman diep bleef staan en balvast was, konden er steeds middenvelders onder komen om de steekbal op 1 van de flanken te geven. Conclusie: De centrale verdedigers van SC Heerenveen hadden telkens 3 tot 5 afspeelopties door de beweging van de backs, buitenspelers en aanvallende middenvelder. ADVIES: Het Verbeteren Van het sneller aansluiten van de 7 en 10 als de voorzet van de linkerkant gegeven word. TEAMFUNCTIE AANVALLEN: TEAMTAKEN OPBOUWEN EN SCOREN A: E.H. Teken veel voorkomende aanval TCT + loop en ballijnen

8 8 TEAMFUNCTIE AANVALLEN: TEAMTAKEN OPBOUWEN EN SCOREN A: H.T. Het verdedigen van TP: De meest geziene wijze van spelen van TP ……. Aanvalswijze van de TCT:: De meest geziene wijze van spelen van EP ……. Verdediging: Middenvelders: Aanvallers: Conclusie Sterkte Zwakte ADVIES: Het Verbeteren Van Teken veel voorkomende aanval TCT + loop en ballijnen

9 9 TEAMFUNCTIE: OMSCHAKELEN VAN AANVALLEN NAAR VERDEDIGEN O: A  V Waar wordt bal veroverd? Teken veel voorkomende aanval TCT + looplijnen Algemene Informatie over de rol van de TP; : De meest geziene wijze van spelen van TP ……. Algemene manier van spelen van EP: Verdediging:De centrale verdedigers schoven op tot kop cirkel en stonden op lijn te verdedigen. De keeper stond buiten zijn strafschopgebied. Middenvelders:De controlerende middenvelders kantelden naar binnen en de aanvallende middenvelder koos er afhankelijk van hoe het team stond voor om door te stappen en druk vooruit te zetten of zijn positie op het middenveld weer in te nemen. Aanvallers:De aanvallers gingen direct druk zetten bij balverlies Conclusie Sterkte: Na balverlies werd er met een gedachte erachter gekozen om direct druk te zetten of om direct als team achter de bal te komen en eerst goed compact te staan. Zwakte: - Met name in de eerste helft had NAC meer gebruik moeten maken van de ruimte die achter de verdediging van heerenveen lag benutten. sneller een spitsen kunnen diepsturen. Ik denk dat NAC beter direct met 1-4-4-2 kunnen spelen omdat ze snelle spelers hadden en heerenveen veel ruimte achterin weg gaf. ADVIES: Het Verbeteren Van

10 10 FORMULIER T.B.V. WIJZIGINGEN Evt. wijzigingen van 1 van beide teams in een formatie / teamorganisatie i.v.m. scoreverloop (rode kaart): Scoreverloop: Wissels: Gele Kaarten: Rode Kaarten:

11 11 SPELHERVATTINGEN EN GESCOORDE DOELPUNTEN TCT – TP Goal van nummer: Asist van nummer: Minuut: TCT – TP Goal van nummer: Asist van nummer: Minuut:

14 14 VRIJE TRAPPEN / CORNERS AANVALLEND Algemeen: Afdraaiend / Indraaiend of Strak ? Posities + Looplijnen tekenen Restverdediging (1:1) ? Algemeen: Afdraaiend / Indraaiend of Strak ? Posities + Looplijnen tekenen Restverdediging (1:1) ?

16 16 VRIJE TRAPPEN / CORNERS VERDEDIGEND Algemeen: Afdraaiend / Indraaiend of Strak ? Posities + Looplijnen tekenen Restaanval ? Algemeen: Afdraaiend / Indraaiend of Strak ? Posities + Looplijnen tekenen Restaanval ?

18 18 ADVIEZEN (IN VOLGORDE VAN PRIORITEIT) TEAMFUNCTIE VERDEDIGEN Het Verbeteren Van TEAMFUNCTIE OMSCHAKELEN V-A Het Verbeteren Van TEAMFUNCTIE AANVALLEN Het Verbeteren Van TEAMFUNCTIE OMSCHAKELEN A-V Het Verbeteren Van Adviezen volgens de 5 W’s

19 19 VRIJE TEKENRUIMTE 10 987 654 321 11 1 234 5 67 8 9 10 11

20 20 CONCLUSIES

Download ppt "NAAM: CURSUS: DOCENT: WEDSTRIJD: DATUM: Marcel Boone TC2 Han en Johan Jong Heerenveen- jong NAC 31 oktober 2016 Wedstrijdanalyse formulier Trainer – Coach."