Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdEvelien Segers Laatst gewijzigd meer dan 8 jaar geleden
1
Planning en Budgettering Update 2011 Ellen van Kooten & Laila el Hannouchi Bec 01 6.4 6.5 6.6
2
6.4 Budgetverschil 6.5 Efficiencyverschillen 6.6 Prijsverschillen
3
Wijn 6 glazen wijn inschenken
6
6.4 Budgetverschil Voorcalculatie – nacalculatie = Budgetverschil Efficiencyverschillen Prijsverschillen
7
Stap 1 Budgetverschil: Toegestaan 825 x 0, 20kg= (165kg x € 24) € 3690,00 Werkelijk€ 4331,25 € 371, 25 Opgave 14 Maken, blz ………..
8
Opgave 14 Stap 2 Efficiencyverschil: (SH – WH) x SP ( 165 kg– 173,25 kg) x € 24 = …………………… 825 gerechten x 0,20kg =165,00 kg 173,25 kg – 8,25 x € 24 = € 198 nadelig
9
Opgave 14 Stap 3 Prijsverschil: (SP – WP) x WH (€ 24 - € 25) x 173,25 kg =……………….. Wp= (4331, 25 / 173,25) Toegestaan173,25 kgx € 24 = € 4158 Werkelijk165 kgx € 25 = € 4331,25 173,25 nadelig
10
Opgave 14 Stap 4 Budgetverschil Controle: Efficiencyverschil = € 198, 00 Prijsverschil = € 173, 25 + € 371, 25
11
Efficiencyverschil Let op: SH = Standaardhoeveelheid van de totale productie WH = Werkelijke hoeveelheid van de totale productie Efficiencyverschillen worden altijd berekend over de werkelijke productie (WH) Formule (SH – WH) x SP
12
Prijsverschillen Formule (SP – WP) x WH Let op: Prijsverschillen worden altijd berekend over de werkelijke hoeveelheid (WH)
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.