WELKOM OP DE INFORMATIE AVOND VAN GROEP 3-4. Even voorstellen Op de maandag, dinsdag en vrijdag staat juf Janneke voor de klas. Op woensdag en donderdag.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Informatie avond groep 3 Mariëlle van Velzen maandag 9 september 2013
Advertisements

Welkom op de informatieavond van groep 7!
Groep 1 en 2 In de kleutergroepen worden in januari en juni LVS CITO taal en rekenen afgenomen.
Werkwijze groep
Welkom op de informatie-avond voor groep 6
Werkwijze groep
Welkom op de ouderavond van de groepen 4
Welkom in groep 6.
Welkom op de ouderavond van de groepen 4
Hartelijk welkom op de informatieavond van groep 5/6
Informatie avond 18 september 2013
Welkom in groep 5/6 B.
Welkom op de informatie avond van groep 5/6
Welkom in groep 3 en 4.
Instructiegroep 3 ouderkring 16 september 2014
Informatie avond groep 3 Mariëlle van Velzen dinsdag 9 september 2014
Informatie avond Groep 3 22 september Start van de dag inloop vanaf 8.15 – 8.30 uur werk afmaken of kiezen kring - viering - Trefwoord - kringgesprekken.
Welkom in groep 7M Koffie/thee vooraf!.
Onderwerpen van deze avond
Informatieavond Groep 4a
Werkwijze groep
Op de informatie avond van groep 5 en 6
Welkom op de ouderavond van de groepen 4
Welkom in groep 5.
Informatieavond Groep 6C
Welkom in groep 6.
Informatieavond groep 6 Welkom ! Leerkracht: Juf Saskia: ma di wo om de week Juf Ineke: wo om de week, do vrij.
Werkwijze groep 5A
Informatieavond groep de kikkers basisschool Prins Constantijn
Welkom in groep 4b informatieavond ‘15-’16
Groep 1 en 2 In de kleutergroepen worden in januari en juni LVS CITO taal en rekenen afgenomen.
Informatieavond 6B. Algemene informatie Voorstellen: Suzanne de Haan Telefoonlijst en noodnummers Schoolgids, info en weblog 6B:
Welkom op de informatieavond Praktische zaken “Kijkje in de groep”
Welkom op de informatieavond van groep 6a. Wat komt aan de orde? Voorstellen Praktische zaken Werken in de klas Kennismakingsgesprekken en spreekuur Sociaal-emotionele.
Informatie avond groep 3 14 september 2015.
Welkom op de informatie avond van groep 5/6
Welkom op de informatie avond van groep 4
Op de informatieavond van de groepen 5
Info avond groep 3 17 september 2015
Welkom in Groep 8!. Informatieavond groep 8  Welkom en toelichting over de avond  Uitleg: de Zilverberg en leren door betrokkenheid.  Het onderwijs.
Welkom in groep 5. In groep 5 is veel nieuw voor de kinderen.
Welkom op de ouderavond van groep 7. Doel van de avond KKKKennismaken TTTTijden VVVVakken GGGGeen vakinhoudelijke avond PPPPraktisch.
Welkom in groep 3b-4b.
Welkom Natasja Berkhout, Frans van Eeden en Kim Legerstee
Informatie avond groep 8 Welkom en toelichting op de avond Welkom en toelichting op de avond De Zilverberg en opbrengstgericht werken De Zilverberg en.
WELKOM OP DE INFORMATIE AVOND VAN GROEP 3. Even voorstellen Op de maandag, dinsdag, woensdag en donderdag sta ik juf Hilde voor de klas. Op vrijdag staat.
Welkom bij de informatieavond van groep 7!. Dit zijn wij!
Welkom. Wat wilt u graag weten? Schrijf maar op! Welke info?
Informatieavond 21 augustus 2013 Programma:  Voorstellen  Vakken en lesstof:  Huiswerk en toetsen  Weektaak  Diverse zaken en extra activiteiten.
Welkom!. Een voorstellen: Een voorstellen: Even voorstellen.
Welkom in groep 3. Programma van vanavond  Leerkrachten van groep 3.  Nieuw in groep 3.  Praktische zaken.  Afspraken in groep 3.  De methoden. 
Welkom op de informatieavond van groep 3
Welkom in groep 5 Welkom in groep 5 Juf Henriëtte Juf Adriënne Maud – Nikki – Luuk – Mahdi – Mike – Nick – Maria – Femke – Stefan – Pleun – Fenella – Ryan.
Welkom! Op de informatieavond van de groepen 6. Wat gaan we bespreken?  Even voorstellen…  Vakken  Overige activiteiten  Huiswerk  Rapportage  Algemene.
Welkom in groep 4. Voorstellen Ilze Arts: maandag, dinsdag en om de woensdag. Marian van Rengs: om de woensdag, donderdag, vrijdag.
Informatie avond Groep 6 Nellie van Dongen
Info avond cluster 3/4/5/. Agenda Welkom Verdeling binnen het cluster 3/4/5 Zelfstandig werken Planbord Onze (school) Visie Organisatorische aandachtspunten.
Even voorstellen Op de maandag, dinsdag en woensdag staat Juf Femke voor de klas. Op de donderdag en vrijdag staat Juf Jitte voor de klas.
Even voorstellen Op de maandag, dinsdag en woensdag staat Juf Femke voor de klas. Op de donderdag en vrijdag staat Juf Hilde voor de klas.
22 september 2014 Welkom! Informatieavond. Dagritme Circuit Dagritme kaarten Gebedjes/versjes.
Rens Ronde Welkom bij de ouder informatie avond Groep 5 Tim van Asten.
Welkom op het info- halfuurtje van groep 4. Deze avond:  Rekenen  Taal  Lezen  Schrijven  Andere vakken  Zorg  Zending  Diverse  Vragen  Afsluiting.
Informatieavond Algemene informatie Rondje voorstellen: Tamara: maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag Peter: donderdag * Digiduif Informatie.
Welkom in Groep 6!. Wat gaan we doen?  Voorstellen  De leerstof van groep 6  Visie van de school  Mededelingen  Vragenrondje.
HARTELIJK WELKOM OP DE INFORMATIE EN KENNISMAKING AVOND VAN GROEP 4
Informatiemiddag groep 5
WELKOM IN GROEP 7.
Informatiemorgen schooljaar
Welkom in groep 4 Voorstellen Oudercontact Verjaardagen Nieuwsbrief
Welkom in groep.
Transcript van de presentatie:

WELKOM OP DE INFORMATIE AVOND VAN GROEP 3-4

Even voorstellen Op de maandag, dinsdag en vrijdag staat juf Janneke voor de klas. Op woensdag en donderdag staat juf Hilde voor de groep samen met juf Sarah (stagiaire). Overdracht gaat via de mail/app en we overleggen op dinsdag. Op dinsdag is juf Hilde er als ondersteuning voor de groepen 3 / / / 6 Juf Bea is 3 ochtenden op school als ondersteuning voor de groepen 3 / / / 6

Waar gaan we het vanavond over hebben. De boom (visie van school) Zelfstandig werken Alle vakken die we geven in groep 3-4 CITO LVS Protocollen Praktische informatie Ouderhulp Vragen

Zelfstandig werken Werken met een stoplicht en klok. Op hun weektaak staat wat ze kunnen doen als ze klaar zijn met hun werk. Deze weektaken worden gemaakt op verschillende niveaus. Aftekenen en controle door de leerkrachten

Zijn er al vragen?

De vakken van groep 3 en groep 4 Lezen (Veilig leren lezen) Rekenen (Wizwijs) Schrijven (Schrijven in de basisschool) Lezen (Lekker lezen) Rekenen (Wizwijs) Schrijven (Schrijven in de basisschool) Taal (Taal in beeld) Spelling (Spelling in beeld) Begrijpend lezen (Speurneus en Lezen in beeld.

Veilig leren lezen groep 3

Lekker lezen groep 4

Rekenen Wizwijs groep 3 groep 4

Schrijven in de basisschool Groep 3 Voorbereidend schrijven. Schrijfletters Aan elkaar schrijven. Met potlood Groep 4 Aan elkaar schrijven Hoofdletters Met vulpen

Taal in beeld WsL/sTb Schrijven

Spelling in beeld

Speurneus + Lezen in beeld

Overige vakken Leefstijl / levensbeschouwing / 7ZZ regels Natuur (MEC en huisje, boompje, beestje) Geschiedenis (boek “Lang geleden”) Gym (op donderdag samen met groep 4; 30 min. Spel les en 30 min. BIOS les) Verkeer (fietsparcours) Handenarbeid en Tekenen Muziek en Drama

Zijn hier vragen over?

Deze vakken worden getoetst in groep 3 t/m 8 januari – Rekenen, Spelling, Avi, DMT, woordenschat, Begrijpend lezen(GR 4) en de Leestempo toets Juni – Rekenen, Spelling, Avi, DMT, woordenschat, Begrijpend lezen (Gr 3+4)en de Leestempo toets Deze resultaten staan op het rapport. Tijdens de rapport gesprekken in februari worden deze besproken. Bij onvoldoende score (IV en V)worden ouders al eerder op de hoogte gebracht. I = Goed II = Ruim voldoende III = Voldoende IV = Onvoldoende V = Zwak CITO LVS

Voor het maken van de groepsplannen maken we eerst een groepsoverzicht met daarin de gegevens van de Cito-toetsen en kind kenmerken. Van daaruit worden de kinderen verdeeld in 3 arrangementen: Verdiept arrangement, basis arrangement en intensief arrangement. Dit gaat allemaal in samenspraak met de Ib-er. Groepsplannen

Op school hebben we de volgende protocollen; Pest protocol (vernieuwd op de site) Dyslexie protocol Hoogbegaafdheid Luizen protocol Protocollen

Zijn hier vragen over?

Praktische zaken Namen op spullen: Jassen, tassen, bekers enz. zorgt ervoor dat deze spullen niet zo snel zoek raken. In groep 3/4 krijgen de kinderen geen huiswerk maar het is wel goed om thuis te oefenen met lezen en het automatiseren van de erbij en eraf sommen t/m 20 en de tafels van 1,2,3,4,5 en 10. Wij zullen ook regelmatig wat mee naar huis geven zodat u een idee heeft wat er geoefend kan worden. Houdt het kort en maak er een leuke activiteit van.

Praktische zaken Verjaardagen worden ‘s morgens om 10:00u gevierd. Om of om mag je altijd even binnenkomen om te kijken, voor vragen enz. Oudergesprekken zijn in november / februari en in juni/juli op aanvraag van ouders of leerkracht. Kinderen krijgen in januari en juni een rapport.

Zijn hier vragen over?

2 kam-ouders 2 contact-ouders

Bedankt voor uw tijd. Een prettige avond!