in China De berg De berg Hua Shan is een van de vijf “heilige bergen" van China. Hij ligt in de provincie Shaanxi, ongeveer 100 kilometer ten oosten.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hua Shan De berg / Le mont Mount / Der Berg in China / en Chine
Advertisements

Vakantiemarkt Zuid-Korea
Machu Picchu Machu Picchu is de meest bezochte touristische bezienswaardigheid van Peru. Het ligt 70 km ten noordwesten van Cusco. Machu Picchu is gebouwd.
10 PLEKKEN OP ONZE PLANEET DIE ER BUITENAARDS UITZIEN
Psalm Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen,
Het ijs- en sneeuwfestival van Harbin
Duizenden meters boven de duizelingwekkende hellingen van de berg Shifou in de provincie Hunan, China, is een team arbeiders aan het werk bijna zonder.
China. China Veel mensen in een groot land Wereld in het klein Veel mensen in een groot land Kaart 13.
Reflecties...
Onderwerp in deze les De Middeleeuwse Wereld.
De Stad Antwerpen Geografisch START.
IMPACT HELMOND 2012  Opgericht in 2004  25 organisatievrijwilligers  Grootschalig, uniek, muzikaal en cultureel, jongerenfestival wat jaarlijks plaats.
Een korte introductie over de staat Israël en de Arabische wereld.
Duitsland, is gekleurde land.
Even geen kinderen om me heen. Alleen maar genieten.
Middernachtzon en Poollicht Gezien vanaf de LOFOTEN.
De Stad Antwerpen Geografisch START.
Vertaald uit het SpaansFreddy Storm 01/2010 De metro van Stockholm wordt beschouwd als “de grootste kunstgalerij ter wereld". Er zijn 3 hoofdlijnen:
Heilige plaatsen Wat zijn heilige plaatsen?
Nooit meer alleen Ook al gaat mijn weg door een diep Dal van duisternis heen, Uw liefde drijft de angst uit in mij. Ook al loop ik vast, overvallen Door.
DE DODENWEG in Bolivië DE DODENWEG in Bolivië Vertaald uit het Italiaans en het Spaans – Freddy Storm 04/2011.
.. Shanxi, China STAD gebouwd in het Shan gebergte Het is wonderlijk en we moeten ons afvragen waarom en hoe ze het dit hebben gebouwd. Van waar en hoe.
CHINA Sfeerbeelden met 32 Chinese wijsheden MUZIEK uit THAILAND.
Hangend boeddhistisch
Spanje Door Tine en Eline.
Hoe ontstaat neerslag ? 4-Wolk(druppeltjes) 3-Condensatie 2-Afkoeling
Turkije PowerPoint Turkije van groep 6b `t Bolwerk Gemaakt door 6B.
Kinderen zijn geen dingen
De temperaturen in Harbin bereiken vaak –40°C en blijven onder het vriespunt gedurende een half jaar. Deze stad bevindt zich ten noorden van het gekende.
Waarom heb ik hiervoor gekozen? Ik heb op de Rotterdamse haven gevaren en ik wou er zelf ook meer over weten.
Prachtige Afbeeldingen en ware Gezegdes
Reisgenoten dragen elkaars lasten
Tianmen Mountains liggen in het noorden van de provincie Hunan, bij Dayong (China). Veel mensen denken bij Tianmen aan de beroemde Tiananmen Square, in.
Antarctica Sateliet beeld Antarctica ligt op de Zuidpool van onze planeet. De geografie, het klimaat en het biologische evenwicht verschaffen een uniek.
Als buurtbewoners willen we een aangename en warme wijk waar gezinnen rustig en aangenaam wonen, leven, werken, waar mensen met plezier voorbij komen,
Speciale TRAPPEN in de wereld
Vertaald uit het Italiaans. Freddy Storm – 01/2009.
De Amazone.
Ladders Sport voor sport. Ladders Sport voor sport.
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
De Mont Saint-Michel ANDERS.
Duitsland Door Maxime en Birgit.
Verwachting Mijn verwacht van dit spel was erg laag. Voordat ik het spel ging spelen, vond ik het er maar stom, makkelijk en kinderlijk uitzien. Ik wou.
Rake uitspraken en zeer mooie beelden! Klikken voor vervolg
Tot vandaag de dag, is het moelijk te begrijpen dat in een woestijn gebied, zonder regen, droog en overheersend door geweldig groot duinen, er groot.
DeHiet Veel plezier Auto - start.
Zingen Vers 1 De wijsheid van vóór alle tijden
voor een onvergetelijke vakantie!
Is het nog ver naar school, mama?
Beste klasgenootjes,vandaag doe ik mijn spreekbeurt over:
Hoe werkt een tracker eigenlijk ? In de ruimte zijn 24 GPS satellieten die in een baan om de aarde draaien op een hoogte van 20 km. Deze satellieten.
Aardrijkskunde Hoofdstuk 2 – les 3.
Ik was verheugd, toen men mij zei: Laat ons naar 't huis des HEREN gaan, om voor Gods aangezicht te staan. Kom, ga met ons en doe als wij. Jeruzalem, dat.
New Zealand ligt aan de andere kant van de wereld. Als het hier lente is, dan is het daar herfst. Als het hier ochtend is, dan is het daar avond. New.
Kinderen van het Licht Wandel in het Licht II. 1 Thess.5:1Maar wat de tijden [?] en de gelegenheden [?] betreft, broeders, is het voor u niet nodig dat.
In Sion geboren Psalm Van de Korachieten, een psalm, een lied. Boven alle steden van Jakob heeft de HEER de poorten van Sion lief, zijn vesting.
KISC General Presentation0 Kandersteg International Scout Centre Wereld Scoutingcentrum.
Erfgeo.nl Historische geocoder Niene Boeijen Erfgoed en Locatie Waag society.
Welkom in China. China is 300 maal groter dan Nederland.
Bremen De Bremer stadmuzikanten De Wezer in Bremen.
België.
Wonen boven een afgrond
Speciale TRAPPEN in de wereld
Machu Picchu Machu Picchu is de meest bezochte touristische bezienswaardigheid van Peru. Het ligt 70 km ten noordwesten van Cusco. Machu Picchu is gebouwd.
Tianmen Mountains liggen in het noorden van de provincie Hunan, bij Dayong (China). Veel mensen denken bij Tianmen aan de beroemde Tiananmen Square, in.
Rolling Stone Onze bijdrage aan het mobiliteitsvraagstuk in 2080:
Tianmen Mountains Dayong city (nu Zhangjiajie) met
Enkele nuttige weetjes… Ken je land!
Thema 11 Conflict in Israël.
Blok 1 Mijn eigen omgeving
Transcript van de presentatie:

in China De berg

De berg Hua Shan is een van de vijf “heilige bergen" van China. Hij ligt in de provincie Shaanxi, ongeveer 100 kilometer ten oosten van de hoofdstad Xi'an, niet ver van de stad Huayin. Hua was historisch de locatie van meerdere taoistische tempels en het is een centrum van traditionele Chinese vechtkunst. Minibusjes verzekeren de verbinding tussen het station van Xi’an en de stad ten noorden van de berg. Het treinstation van Hua Shan bevindt zich ongeveer 25 km ten oosten van de berg. Een kabellift brengt de bezoekers naar de noordelijke piek. Duizenden treden werden in de rots uitgehakt om het klimmen en dalen te vergemakkelijken.

De berg is beroemd door zijn steile, schilderachtige rotswanden en zijn gevaarlijke beklimmingen. Met meerdere pieken tot 2100 m, onderling verbonden door bergpaden, biedt de Hua Shan unieke wandelmogelijkheden. De berg trekt met zijn natuurschoon al eeuwenlang duizenden bezoekers. Af te raden voor mensen die last hebben van duizeligheid ! Langs de paden komt men voorbij kloosters, pagodes, tempels, bruggen en poorten.

.

Er bestaat geen twijfel over: deze beklimming is de GEVAARLIJKSTE TER WERELD ! Er is een groot verschil tussen een berg beklimmen en op een berg wandelen. Bergbeklimmers zijn getraind en ervaren, en ze beschikken over degelijk materiaal. Zij kennen ten volle de risico’s die ze lopen. Bergwandelaars zijn doorgaans pure amateurs, die dikwijls onverantwoorde risico’s nemen. Normaal zijn de klimpaden goed aangelegd, met touwen aan beide kanten waar nodig, en er zijn geen steile gedeelten waar treden nodig zijn. Een wandeling langs die paden is dan ook een plezier. De klimpaden op de berg Hua Shan zijn anders. De veiligheidsvoorzieningen zijn miniem en er zijn talrijke erg gevaarlijke passages. De Chinese autoriteiten hebben ze al meermaals verbeterd, maar op sommige plaatsen is de beklimming nog steeds een dodelijke val. Niettemin lokt de berg elk jaar duizenden enthousiaste wandelaars voor wie de risico’s niet opwegen tegen de unieke belevenis. Commentaar

Zomer Winter

Zelfs in de winter !

Adembenemend uitzichten

Niet uitglijden !

Veilig?

Op deze website vindt u het relaas van een beklimming: