Jennifer de Vries-Aydogdu med.hro.nl/vrije

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

Tevredenheid met behandelaar en behandeling.
Open-up / over de streep
SOCIAAL WEERBAAR (v.a. groep 4)
Uitslag enquête over online pesten
Toen God “de vrouw” maakte, was hij al 6 dagen aan’t overwerken.
Hondenhumor Kattengein Film is voorzien van geluid.
voor iedereen die van zijn hond houdt…
Mijn spreekbeurt: Wat is diabetes?
Verborgen vormen van pesten
Samen bouwen aan zelfvertrouwen
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Blijf bij mij Jolink.
Tennis, de rustige, respectvolle sport.
Wat maakt het leven zinvol?
Push for life!. Een man was ‘s nachts aan het slapen toen zijn kamer plots verlicht werd en God hem verscheen. De Heer zei hem dat hij een opdracht had.
Iedereen coach naar Jef Clement.
Inspirerend Coachen - praktijkervaring - het G®ROW kader
Geluid aan.
WELKOM! Bij de Workshop “Blik op jezelf” Oftewel BLIK OP IK..!
Interpreteren van data
Heb je vandaag een slechte dag?
De oudere stagiaire.
Lied: één en één is twee Tekst en muziek: Lee Ann Vermeulen en Christian Grotenberg Uitgebracht op: Kinderen voor kinderen 28 Uitgevoerd door: Kinderen.
Heb je soms behoefte aan… Om goeie dag te zeggen tegen `n onbekende ?
Een onverwacht feest Les 2
Intensief lezen Lees de tekst grondig door en duid kernwoorden en/of –zinnen aan. Doe dit zo. Hoe doe je dit? Volg de pijl en dan zie je het symbooltje.
Spel uit de top 20: Fifa ’13..
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Stagebegeleiding Bijeenkomst 3 Blok 2.
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen  
Welkom bij de dialoogbijeenkomst
Het Mezennestje vzw KDV & BOKDV.  Voorschoolse opvang van 6u30 tot 9u  Naschoolse opvang van 15u30 tot 19u  Woensdagnamiddag van 12u tot 19u  Vakantie-
Rouw & Verlies Les 3.
Belangrijke tips voor een spreekbeurt
Liefde en relaties.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Communicatie 2 Docent: Johan v.d. Sloot Kwartaal: 1 Les: 3 – week 4 Kamer: L
Solliciteren: wat wil ik?
Gespreksvaardigheden
COMMUNICATIE Week 1 Docent:.
Onderzoeksvaardigheden 3
Opdracht: ga voor het bord staan en houd de houtjes vast. Hou je handen zo ver mogelijk uit elkaar en ontdek wat jou spanwijdte is.
Week 3 Docent: COMMUNICATIE. Cliëntgerichte benadering biedt inzicht in het functioneren van mensen maakt duidelijk hoe persoonlijke problemen ontstaan.
ACT voor partners/ouders/vrienden/ kinderen van cliënten. Iemand die met ACT bezig is kijkt graag naar zijn waarden, doelen en dromen. Het idee is dat.
Week 2 Docent: COMMUNICATIE. Huiswerk Opdracht 1 Hoe is het gegaan? Wat viel je op?
COMMUNICATIE Week 5 Docent:.
Communicatie Les 3 Jennifer de Vries-Aydogdu med.hro.nl/vrije.
Jennifer de Vries-Aydogdu med.hro.nl/vrije
Communicatie Les 3 Jennifer de Vries-Aydogdu med.hro.nl/vrije.
Psychologieles 9 lesweek 9 NEARPOD
Week 6 Docent: COMMUNICATIE. Huiswerk Opdracht 3 Hoe is het gegaan? Wat viel je op? Vragen over de theorie.
Week 5.  Plenair oefenen  Laatste uur zelfstandig werken.
Week 4 Docent: COMMUNICATIE. Huiswerk Opdracht 2 Hoe is het gegaan? Wat viel je op?
Communicatie les 1 kwartaal 4
Waarom? Als je straks klaar bent met studeren ga je werken. Of je nou voor jezelf begint of in loondienst gaat, het is belangrijk om iets te doen.
Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten.
Kies voor respect | Presentatie Eerbied voor God, respect voor elkaar.
Dagdeel 3 conflicthantering
Weblog. Waarom?? Ouders de school in halen Kinderen over ervaringen laten schrijven en tekenen Samen werken aan een eindproduct ICT bij jonge kinderen.
Assertief zijn Hoofdstuk 25 VP15 Begeleidingskunde Carin Hogenbirk
Help, mijn kind gaat naar de brugklas
Liefde en relaties.
© UNIEK IN DE KLAS.
Welkom 9/19/2018.
Assertief zijn Hoofdstuk 25 VZ Begeleidingskunde Carin Hogenbirk
gesprekstechnieken Les 2
Hoe zijn wij als inwoner betrokken geraakt?
Doelen Aan het einde van de les weten jullie:
Transcript van de presentatie:

Jennifer de Vries-Aydogdu vrije@hr.nl med.hro.nl/vrije Communicatie Les 2 Jennifer de Vries-Aydogdu vrije@hr.nl med.hro.nl/vrije

Vandaag Theorie bespreken Oefengroepjes samenstellen Oefenen!

Let op: wijziging tijden Lesblok 1: 13.50-15.30 Lesblok 2: 15.30-17.30

Opdracht Hoe zou jij hier op reageren? ‘Het gaat wel goed met me hoor, maar ik zit wat met mijn relatie….Sommige trekjes van Koert vind ik niet zo leuk, enne…..soms snurkt hij, misschien moet ik maar op zoek naar een andere partner….pfff, misschien ben ik gewoon te kritisch…. Hoe zou jij hier op reageren?

Persoonlijke problemen Diverse Oplossingen Hoe willen we met de ander omgaan? Welke technieken? Hoe bevinden cliënt en hulpverlener zich ten opzichte van elkaar? Gezindheid: standpunt innemen, persoonlijke keuze hoe met mensen om te gaan Familie, vrienden versus professionele hulpverleners

2 typen hulpverleners / gezindheid Het diagnose-receptgesprek Medisch model, directief model ‘Dit is uw probleem, en dit is het recept om het probleem op te lossen’ Hulpverlener = de leider van het gesprek Weinig ruimte voor de normen, ideeën, bedenkingen van de client.

2 typen hulpverleners / gezindheid Het samenwerkingsmodel participatiemodel: inbreng gesprekspartner staat centraal Samenwerken aan verheldering, nuancering en behandeling van zijn vragen Hulpverlener: stimuleren, structureren

Ervaringen? Het diagnose recept gesprek Het samenwerkingsmodel

Opdracht Gespreksoefening in 3 tallen Casus: zie voorbeelden of bedenk er 1 zelf Hulpverlener voert een gesprek a.d.h.v. het diagnose-receptgesprek of het samenwerkingsmodel

Opdracht Nabespreking: Hoe ging het gesprek? Wat is de observator opgevallen? Waar moet nog aan gewerkt worden? Gebruik dit in je reflectieverslag! Dit oefengroepje blijft je groep voor deze module.

Voorbeelden Casus 1 Je studie loopt aardig, maar je loopt in Rotterdam een beetje met je ziel onder je arm rond. Het lukt je niet goed om aansluiting te vinden bij je leeftijdsgenoten. Je hebt het idee dat iedereen een leuke tijd doormaakt. Waarom voelt het dan bij jou zo anders, zo lusteloos en somber? Casus 2 Het lijkt erop dat alles op rolletjes loopt, in je studie, met vrienden. Toch kan je soms je enorm onzeker en angstig voelen. Ben je bijvoorbeeld bang dat je vriend of vriendin je niet meer zal zien zitten. En niet een beetje, echte paniek lijkt het wel. Het lijkt nergens op te slaan, alles loopt toch lekker?

Voorbeelden Casus 3 Eindelijk uit huis en op kamers. Opeens is het contact met je ouders anders geworden. Nu je op eigen benen zou moeten staan merk je dat ze geneigd zijn zich nog met alles te bemoeien. En eerlijk gezegd kun jij ook nog moeilijk zonder hun steun. Toch heb je bijna voortdurend conflicten met ze. Het houdt je vaak uit de slaap en dat komt je concentratie ook al niet ten goede. Casus 4 Je stopt veel uren in je studie. Toch lukt het je niet goed om de stof 'erin' te krijgen. Je gaat te langzaam door de stof en bent nog niet op de helft als het tentamen eraan komt. Je hebt alles grondig doorgenomen, maar weinig of niets blijft hangen. Je voelt je goed voorbereid, maar toch: op het tentamen is de vraagstelling totaal anders dan je verwacht had. Je bakt er niks van.

Huiswerk Lezen hfs. 3 t/m hfs.3.3.3, Psychologische gespreksvoering. Lezen hfs.2 Reflecteren de basis Opdracht 1 maken Eigen casus voor gesprekken in de klas schrijven Bijhouden reflectieverslag!!