Preek Matteüs 5: 1-16. Een discipel van Jezus Discipel: volgeling, leerling De juiste overtuigingen, het gewenste gedrag? Kan ik zelf echt discipel zijn?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
Evangelie der genade Vragen :
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
‘Rivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in mij gelooft.’
Gelukkig zijn is ....
Hoe komt Gods zegen op aarde?
MET JEZUS OP WEG DE WEG NAAR HET ECHTE GELUK.
Bij een koninkrijk horen:    een koning  een gebied  onderdanen
Leefregels van het Koninkrijk Burgers van het Koninkrijk Nederigen van hart Treurenden Zachtmoedigen Zoekers van gerechtigheid Barmhartigen Zij die.
Mijn tred is lichtvoetig, ik zie en begrijp en
De zaligsprekingen.
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Kracht.
Welkom.
Gering is kostbaar in Gods koninkrijk
Fragment Finkers ‘Gereformeerden’ OUTSIDE irritant oppervlakkig verbeten.
Gedachteniszondag 21 november 2010 Openbaring 3 : 8 en 11 Ik weet wat u doet. Ik heb de deur voor u openstaan. Ik kom spoedig. Houd vast aan wat u hebt,
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Zondag 15 oktober 2006 Vandaag is het Micha Zondag! Het is bijzonder om samen met vele christenen wereldwijd ons heel gericht bezig te houden met discipelschap.
Wie het kleine niet eert…
Baas boven baas.
Waar haal ik mijn inspiratie?
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
TIEN DINGEN DIE GOD NIET ZAL
Oktober 2014 Woord van Leven “Ik ben het brood dat leven geeft. Wie bij mij komt zal geen honger meer hebben, en wie in mij gelooft zal nooit meer dorst.
Welkom.
Welkom in deze dienst! Voorganger: Ds Plantinga
Preek Lucas 18: 1-17 Preek Lucas 18: 1-17 Slide 1
Preek Hebreeën 4:
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
in Nieuw-Testamentisch perspektief
Wanneer was jij voor het laatst WOEDEND – en terecht?
Preek Matteüs 2: 1-12.
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
Gedachteniszondag 23 november 2014 Matteüs 5 vers 1-10 Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel en zij zullen God.
Kinderopwekking 75: Ik geloof
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
18 Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. 19 Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door.
Welkom Voorganger: Ds. D. Wolters Ouderling van dienst: J. Nijhuis Organist: Johan Bredewout Schriftlezing: Heb. 4: 14-16, Heb. 8: 1-6, Heb. 10:
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
Evangelist : J. de Vries Ouderling : K. Muis. Organist : J
Ds. Mw. H. de Kok - M Mellema Ouderling : P. Nijhuis Organist : J. Tijssen.
DE BERGREDE (5) WELKOM.
Ds. Hans Eschbach Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven.
Gedachteniszondag 22 november 2015 Jij was verweven met mijn leven. De dood heeft ons uiteen gejaagd. Toch is ons iets van troost gegeven: Jouw naam staat.
Jezus reisde met Zijn discipelen door het land...
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
De bergrede Matteüs 5 tot 7. Inleiding 1 er Eerste van 5 redevoeringen St Augustinus Narratief kader: / Charta van het Koninkrijk Wat zijn.
Als God je roept, dan moet je niet liggen pitten
Waarom zijn we hier op aarde?. Wat is de zin van ons bestaan? Waar leef jij voor? Wat is jouw levensdoel? Waarom ben jij hier op aarde? Heb jij dat helder?
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
Les 9 voor 28 mei “Wie zich dan zal vernederen als dit kind, die is de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen.” (Mattheüs 18:4) Wat betekent.
5. Jezus over werken met de gemeenschap Uiteindelijk zullen we heel concreet moeten nadenken over onze inbreng als gelovige en als kerk in de gemeen- schap.
Evangelische Baptistengemeente Tilburg ZALIG EN ‘ARM VAN GEEST’ 25 september 2016 R.Rausch © n.a.v. Mattheus 5:1-3 ‘Samen Kerk Zijn: ZALIG’ (deel 2)
Prekenserie discipelschap 2.0 Hoe worden we door de bijbel gevormd tot discipel?
Justice Gerechtigheid
Kindermoment Wat is genade?.
Gelukkig.
1.
3 – Hoe belangrijk is het om te genieten?
Jezus ging naar de woestijn. Hij was daar 40 dagen en 40 nachten,
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
Hoe ben je een echte leerling van Jezus?
Cursus de Bergrede Dagelijkse inspiratiebron voor een radicaal leven
Het goede nieuws van Jezus
want van hen is het Koninkrijk der hemelen
Zij zullen de wereld bewonen, zij namen het wonder ter hand.
JEZELF OEFENEN IN ZACHTMOEDIGHEID
Transcript van de presentatie:

Preek Matteüs 5: 1-16

Een discipel van Jezus Discipel: volgeling, leerling De juiste overtuigingen, het gewenste gedrag? Kan ik zelf echt discipel zijn? Of is het voor ‘ooit’ in de hemel? Nee: Jezus wijst de weg aan discipelen vandaag

Een discipel van Jezus wil graag ontvangen Jezus bad de hele nacht tot God, voor de bergrede (Luc. 6: 12-17) Joden uit het hele land kwamen naar Galilea Zij volgen Jezus, de berg op Volgen: dat kan vrijblijvend zijn Leren van Jezus, daar gaat het om!

Een discipel van Jezus wil graag ontvangen Discipelschap betekent leren van Jezus Niet te snel van bijbelgedeelte naar de praktijk, maar altijd via Jezus Anders moet je het allemaal zelf doen… Je kunt het niet uit eigen kracht Maar discipelschap is niet vrijblijvend

Een discipel van Jezus wil graag ontvangen om te kunnen leven in Gods koninkrijk Jezus deelt geluk uit Geen algemene uitspraken voor een mooie mensheid Geen to-do lijst voor perfecte christenen Niet voor ‘ooit in de hemel’ Bij Jezus is Gods koninkrijk op aarde!

Een discipel van Jezus wil graag ontvangen om te kunnen leven in Gods koninkrijk Leren van Jezus is een groeiproces Vasthouden aan zijn genade Niet je eigen gedachten en driften volgen

Een discipel van Jezus wil graag ontvangen om te kunnen leven in Gods koninkrijk Gelukkig de armen van geest… Als bedelaar bij God …want voor hen is het koninkrijk van de hemel. Gelukkig de treurenden… Gemis aan heiligheid …want zij zullen getroost worden.

Een discipel van Jezus wil graag ontvangen om te kunnen leven in Gods koninkrijk Gelukkig de zachtmoedigen… Niet de sterkste willen zijn …want zij zullen het land bezitten. Gelukkig wie hongeren en dorsten naar gerechtigheid… Tekort bij jezelf …want zij zullen verzadigd worden.

Een discipel van Jezus wil graag ontvangen om te kunnen leven in Gods koninkrijk Gelukkig de barmhartigen… …want zij zullen barmhartigheid ondervinden. Gelukkig wie zuiver van hart zijn… Alleen Jezus kan je hart vernieuwen …want zij zullen God zien.

Een discipel van Jezus wil graag ontvangen om te kunnen leven in Gods koninkrijk Gelukkig de vredestichters… …want zij zullen kinderen van God genoemd worden. Gelukkig wie vanwege de gerechtigheid vervolgd worden… Wie gelooft, krijgt de duivel tegen zich …want voor hen is het koninkrijk van de hemel.

Een discipel van Jezus wil graag ontvangen om te kunnen leven in Gods koninkrijk zo laat je Gods glorie zien in je omgeving Hoe ben je zout, licht voor je omgeving? Alleen door Jezus zelf!