Hygiëne in de keuken
Onhygiënisch werken en de gevolgen inleiding Onhygiënisch werken en de gevolgen Wat doet de voedsel- en warenautoriteit? Labelen van een product Aan welke drie dingen moet je aan voldoen als je met eten werkt? Snijplanken
Onhygiënisch werken en de gevolgen Hygiëne is heel erg belangrijk voor als je gaat koken want, je kan ziek worden van verkeerde bacteriën. Kip Vlees enz. Wat moet je doen om dat te voorkomen?: Handen wassen Snijplanken Gevolgen?: Infecties
Wat doet de voedsel- en warenautoriteit? De Nederlandse voedsel- en warenautoriteit (NVWA). Houden toezicht bij bedrijven en instellingen. Ze kijken naar: De veiligheid van eet en drinkwaren Roken op de werkplek Machines Ladders en trappen
Labelen van een product Wat is het labelen van een product?: Stikkers plakken op bijvoorbeeld bakjes waar eten inzit en waar informatie over het eten opstaat zoals de datum. Kun je zien of het nog goed is.
Aan welke drie dingen moet je voldoen als je met eten werkt? Handen wassen Snijplank voor vlees Of het vlees niet ver de datum is
snijplanken Je moet niet één snijplank gebruiken voor groente, vlees, vis en bijvoorbeeld ei. Andere snijplanken (kleuren/plaatjes)