Laat bruisen de zee en alles wat daar leeft, laat juichen de wereld met haar bewoners. Laten de rivieren in de handen klappen en samen met de bergen jubelen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
START DIA.
Advertisements

Jezus vol liefde, U wilt ons leiden. Wij prijzen U als onze Heer
Ik wens je De kracht van god.
Waarom ben ik hier op aarde?
Christen-zijn op je Werk Hoe Jezus’ volgelingen de maatschappij kunnen veranderen Visie op je werk.
Juicht, want Jezus is Heer opwekking 174
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
Hoe kan je rust evaren..? Volgens de Biijbel!. Meditatie is luisteren naar de Heer. Hoe leer ik luisteren?
Het water hier op aarde 2x Dat raakt nu op 2x
Niets is hier blijvend Johan de Heer 166 : 1 en 3
Het Potlood.
Zingen Vers 1 Heel de schepping, prijs de Heer!
Gen 2: 10 Er ontspringt in Eden een rivier die de tuin bevloeit. Verderop vertakt ze zich in vier grote stromen. 11 Een daarvan is de Pison; die stroomt.
Levensstijl van het Koninkrijk van God. I. Garden Lifestyle Lifestyle is een mode woord.
Een project in het kader van de Rotterdamse Aanpak Luchtkwaliteit
De Grote Opdracht Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de.
Ontmoeting met de Koning. Psalm 24 Vers 1 en 2: voorzanger Van de HERE is de aarde en haar volheid, de wereld en die daarop wonen. Want Hij heeft.
Godsdienst 1 1.
3de Advent zondag 16 December
Les 2 groep 8 leerdoel: Je kunt werken met een verhoudingstabel.
Je ziet Gods grootheid Wat ben ik eigenlijk klein!
“In den beginne schiep God de hemel en de aarde …”
Je gedrag verbeteren geeft je geen overwinning in je christenleven…!
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Wie weg is wordt gezien Hoe het altijd gaat… wie niet weg is wordt gezien wie weg is wordt niet gezien Niet als je Jezus heet wie weg is wordt gezien.
De stelling: Het kan niet waar zijn dat er maar één ware godsdienst is.
Zing voor de Heer een nieuw lied, vertel iedereen hoe groot Hij is!
Preek ‘Geloof en wetenschap?’
DE SCHEPPING SPREEKT VAN GOD
Zeer goed. Mens, wie ben je? Je zou kunnen antwoorden: Een zondaar Een damp Een vat vol tegenstrijdigheden Een tragisch verschijnsel Een destructief wezen.
? Wat zegt de Bijbel erover?
Welkom in deze eredienst
1. Zingt nu een nieuw lied voor de HERE, want Hij heeft wonderen gedaan! Zijn rechterhand, vol roem en ere, zijn arm bracht Hem de zege aan, Prijst onze.
Psalm 8 6 U (God) hebt hem (de mens) bijna een god gemaakt, hem gekroond met glans en glorie 7 hem toevertrouwd het werk van uw handen en alles aan zijn.
Welkom in deze kerkdienst
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie Oorspr. titel: The river is here © 1994 Mercy Publishing / Universal Songs 1/6 LEVEND WATER,
Zingen Refrein Heer, onze Heer, hoe machtig is uw Naam
Zingen Vers 1 God is een toevlucht en een sterkte,
Leven zonder ANGST 1.
Zingen Heer, onze Heer, hoe machtig is uw naam op heel de aarde.
De schepping van de mens 1 Genesis 3. 2 Hoe kan ik, als christen, Genesis 3 een zinvolle plek geven in mijn leven in deze wereld?
Vers 1 Komt, laat ons juichen voor de HEER, een lofzang zingen, Hem ter eer, met snarenspel Hem blij begroeten. Wij prijzen Hem die redding biedt, de rots.
Discipelschap is leven tot Gods eer “Het gaat niet om mij, maar om God”. “God moet aan zijn eer komen.” Doel van de preek: Wat klopt hier wel en niet aan?
Sprookje 1 In een sprookje kun je alles In een sprookje is het fijn
terug naar het paradijs
Crisis in de hof van Eden.
LEVENDE OCEANEN Wat weten jullie al over de oceanen? Maak een mindmap en schrijf alles op! In de oceanen leven duizenden bijzondere diersoorten. Ook hebben.
In deze dienst zal Ds. A.P. Feijen voorgaan Na de zegen zingen we Ps. 33: 3, 4 Schriftlezing: Luk. 12: 1 – 7 Tekst: Zondag 9.
Topnerd Tycho Reis naar de ruimte.
Een wereld geregeerd door geld 1 Kron 29:14-16 Wat ben ik, en wat is mijn volk, dat wij in staat zijn gebleken zo veel kostbaarheden af te staan? Alles.
Waarom zijn we hier op aarde?. Wat is de zin van ons bestaan? Waar leef jij voor? Wat is jouw levensdoel? Waarom ben jij hier op aarde? Heb jij dat helder?
Leg al uw zorgen maar weg bij de Heer Psalm 55:23 1 LEG AL UW ZORGEN MAAR WEG BIJ DE HEER Angst – en dus vluchten? Boosheid – en dus vechten? God nodigt.
Aan welke kant sta jij? ’t-Is niet moeilijk te geloven
Mooi mens! Genesis 1:26-28 & 31 “God zei: ‘Nu wil ik mensen maken. Ze moeten op mij lijken. Ze zullen de baas zijn over de vissen in de zee en de vogels.
Een vaste burcht is onze God Tekst: Psalm 46,8 en 12
Rustdag Genesis 2:1-4 Opdracht:
1.
Les 7 Schepper Wat doe ik hier vandaag?
In het begin… 1.
Psalm 8 Heer, wat bent U goed! U ziet alles en iedereen op de aarde.
1.
Les 18 Mijn wereld.
Uit het niets! Genesis 1:2-3
Psalm 8 Ga zo met de schepping om dat Gods roem op aarde zichtbaar blijft.
dood, eeuwig leven en toekomst
dood, eeuwig leven en toekomst
1.
Gods toekomst voor dieren Van schepping tot nieuwe schepping Raymond R
Transcript van de presentatie:

Laat bruisen de zee en alles wat daar leeft, laat juichen de wereld met haar bewoners. Laten de rivieren in de handen klappen en samen met de bergen jubelen. Psalm 98 : Gods meesterwerk

Wat kosten vijf mussen? Bijna niets. Toch wordt er niet een door God vergeten. Lucas 12 : 6 God zorgt voor zijn schepping

Laat bruisen de zee en alles wat daar leeft, laat juichen de wereld met haar bewoners. Laten de rivieren in de handen klappen en samen met de bergen jubelen. Is het nodig ? Jesaja 24:4-6

Laat bruisen de zee en alles wat daar leeft, laat juichen de wereld met haar bewoners. Laten de rivieren in de handen klappen en samen met de bergen jubelen. Is het nodig ? Jesaja 24:4-6

Laat bruisen de zee en alles wat daar leeft, laat juichen de wereld met haar bewoners. Laten de rivieren in de handen klappen en samen met de bergen jubelen. Is het nodig ? Hosea 4:1-3

God de Heer bracht de mens dus in de tuin van Eden om die te bewerken er erover te waken*. * Hebreeuws: shamar = bewaren / verzorgen / beschermen Genesis 2:15 Onze opdracht (nog steeds)

DE VERNIEUWDE AARDE Als je beseft dat alles hier niet maar van korte duur is, maar dat je toekomst hier ligt, op de nieuwe, gerenoveerde aarde, wat zou jij dan anders doen in je leven?

Wat kun jij anders doen? 1.Kies voor duurzame energie 2.Koop van duurzaam en ethisch producerende ondernemingen 3.Wordt lid van natuurbeschermings- organisaties 4.Vermijd onnodige consumptie en afval 5.Recycle zo veel mogelijk Psalm 104 :