Eet smakelijk Hoorcollege 4.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Erfelijkheid Thema 3.
Advertisements

GMP and HACCP in school restaurants
Toen God “de vrouw” maakte, was hij al 6 dagen aan’t overwerken.
Ongewenste micro-organismen
GMP and HACCP in school restaurants
Niet echt maar mama zei dat ik naar school moest *hoest* *hoest*
De Vrouw Toen God de vrouw schiep was hij nog laat bezig op de 6e dag.
JÉSUS UN PEU NONO JEZUS – EEN BEETJE SIMPEL Maria-Magdalena, ik zou je een dienst willen vragen … ik maak me zorgen over mijn zoon Jezus, hij is bijna.
GMP en HACCP in restaurants
GMP and HACCP in restaurants
Hygiëne en doel van het schoonmaken
Keukenhygiëne.
Hygiënebewustzijn voor medewerkers in de voedselketen
Goed tegen de griep !.
HACCP.
Gedachten bij het ouder worden.
GMP and HACCP in restaurants
Sixth Sense Spirits of Nature.
Salmonella.
De islam.
onhygiënisch werken en de gevolgen
Gevaarlijke stoffen!! risico’s, vergiftiging, soorten, voorkomen, etikettering, gevarendiamant.
Thema HACCP
Presentatie over katten
Presentatie over Tijgers.
BASISHYGIËNE EN ISOLATIE BELEID
Even duwen. Lig ik vannacht heerlijk te slapen, wordt er om 4 uur flink op de deur gebonkt en aangebeld.
Het rijk van de Bacteriën
GMP and HACCP in school restaurants School Development Project
Training Hygiëne /HACCP Horeca
Gezond op reis.  Inentingen halen voor de kerst ◦ DTP ◦ Gele koorts ◦ Hepatitis A & B ◦ Malaria.
Adviesrapport Restaurant keuken.
Weer een dag voorbij Gedicht shadow.
Voedselhygiene.
Christelijk denken en doen Afgelopen zondag wandelde ik met mijn vrouw naar de kerk, toen ik één van die armzalige ongelukkige mensen zag, die in gescheurde.
Chineese restaurants onhygiënisch
Katten Spreekbeurt Van Lucas van Dinther.
“ Echte en gemeende vriendschap”
Hygiëne 2.
The Doctor Who’s In Sub-Sahara Afrika en Azië sterven er elk jaar kinderen aan diarree. Dat komt omdat erg heel erg gebrek is aan hygiëne is.
Levensmiddelen hygiëne
van ei tot z…… Waar komt een ei vandaan ? Wanneer eet je een ei ?
The Doctor Who HUB In Sub-Sahara Afrika en Azië is diarree 1 vaan de belangrijkste doodsoorzaken voor kinder van 5 jaar en jonger. Elk jaar sterven
Voedselveiligheid. Schokkende gebeurtenissen.
Vakleer L. van der Meer Hygiëne Vakleer L. van der Meer.
Voeding is erg belangrijk
Hygiëne in de keuken.
EEN KIJKJE BIJ DE KLEUTERS! Een dagje in onze klas!
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
Vitamine A SHALEEN & BART. Waar zit het in?  Dierlijke producten -Lever -vlees & vleeswaren -vis -eidooier -Zuivelproducten.
Kijk hoe het groeit ! Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
Zo ga ik door door Bep Ik ga door het leven zo goed als ik kan al weet ik echt niet overal iets van.
Snijtechniek en snedige opmerkingen 2016 CGD Snijtechniek Wim de Kock.
HACCP.
Huisvesting en Hygiëne
HACCP.
Persoonlijke hygiëne.
HACCP.
Veilig en verantwoord werken
Supermarkt Voedselveiligheid.
Veilig en verantwoord werken
Veilig en verantwoord werken
Supermarkt Voedselveiligheid.
Voedsel bereiden.
Boodschappen doen.
Diarree, obstipatie, gastritis
HACCP.
Transcript van de presentatie:

Eet smakelijk Hoorcollege 4

Voedsel hygiëne Micro-organismen. Micro = kan ik met mijn ogen niet zien. Voorbeelden: bacterien, schimmels. Macro-organismen. Macro = kan ik met mijn ogen wel zien. Voorbeelden: muizen, vliegen.

Micro-organismen weren Bewaar eten beneden de 7º C. Breng je boodschappen snel naar huis. Koop producten die snel bedreven het laatst. Ontdooien in de koelkast. Maak kip goed gaar. Voorkom kruisbesmetting.

Bederf Is soms niet te zien. Bacteriën zijn immers erg klein. Een product heeft een vreemde kleur. Het ruikt zuur, of rot. Er groeit schimmel op.

Vergiftiging of infectie? Voedselvergiftiging: Ziek binnen 6 uur! Kenmerk: overgeven. Wordt veroorzaakt door de gifstoffen gemaakt door bacteriën of schimmels. Voedselinfectie: Ziek na 12 uur! Kenmerken: misselijk, braken en koorts. Wordt veroorzaakt door bacteriën in het voedsel.

Zwakke groepen Als helpende werk je met groepen die vatbaarder zijn voor voedselvergiftiging en/of voedselinfectie: Kleine kinderen Ouderen Zieken Zwangere vrouwen

Voorkomen is beter dan genezen! Voorkom besmetting: Mensen dragen altijd bacteriën bij zich. Kip en rauw vlees bevatten veel eiwitten; bacteriën zijn er dol op. Macro organismen dragen bacteriën mee, hou ze bij eten weg. Voorkomen kruisbesmetting ( van rauw naar bereid voedsel via plank/ mes/ mens)

Wat doe jij………? Zorg voor schone handen, nagels. Dus regelmatig wassen. Zorg voor schone kleding, keukendoeken en werkmaterialen. Zorg voor een schone werkplek, gebruik een lepelbord. Laat voedsel tot gebruik afgedekt in de koelkast staan.

Wat doe jij…..(2)? Was keukendoeken op 60º C. Draag zoveel mogelijk een schort. Denk om sieraden……,doe die af! Lang haar? Dan een staart! Kijk ook eens op: www.voedingscentrum.nl