Twinningsproject Saludos culturele uitwisseling tussen Vlaamse en Argentijnse scholen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Een initiatief van vzw De Zwaluw
Advertisements

April 2006 Annie M.G. Schmidt school Welkom in de Annie M.G. Schmidt school….. Kunst/cultuur thema: Vincent van Gogh april 2006.
‘Groot ICT project’ Een leerlijn mediawijsheid.
GIP Stoomtrein.
13 december 2007POVO project Noord Limburg POVO dieptestrategie technische talentontwikkeling College Den Hulster.
Wij nemen je mee naar de Basisschool in het centrum van Turnhout.
Opleidingsmogelijkheden
LEEFSTIJL vanuit Amerika 1986 voortgezet onderwijs
Wensen Van het 6de leerjaar.
Afscheid Tot ziens Afscheid learning circle: Flora & Fauna Adieu Auf wiedersehn Goodbye.
Vak / thema De wereld verkennen met GPS ( Doorlopend Leren) Leeftijdsgroep Alle leeftijden De kinderen de wereld laten ontdekken op een innovatieve wijze.
Welkom op de ouderavond van de groepen 4
INTERNATIONALISERING VAN A TOT Z voor het secundair onderwijs Gent, 12 mei 2009.
INTERNATIONALISERING VAN A TOT Z Gent, 24 april 2009.
INTERNATIONALISERING VAN A TOT Z voor het basis- en secundair onderwijs Gent, 11 maart 2010.
GRENSVERLEGGERS 2012 Maakt Mobiliteit de loopbaan aantrekkelijk?
De Tweeklank Informatieavond Programma Algemene informatie op schoolniveau; profilering 1 e ronde praktische informatie in de groepen 2 e ronde.
in de Vrije Basisschool ‘OLVI De Reuzenboom’ in Boom.
Computers op Sint Ursula S.G.Sint Ursula februari 2003.
Gezondheidszorg voor asielzoekers. Opvang Elke asielzoeker wordt sinds 2001 toegewezen aan een opvancentrum waar voor bed-bad-brood wordt gezorgd.
Londen 2010 Dynamiek ICT studiereis 13-1 t/m 15-1.
Stichting Prisma Helden Karin Iking Zwolle
Beste, Twee jaar geleden werd er in Port-au- prince te Haïti, een nieuwe school gebouwd voor 300 leerlingen. Dit dankzij de steun van de Redemptoristen.
Presentatie resultaten monitor INFORMATIEVAARDIGHEDEN landelijk versus lokaal maart 2014.
Workshop eTwinning Schoolpartnerschappen in Europa.
Welkom op de ouderavond van de groepen 4
Oudervereniging “De boomhutters”. Wie zijn we? Ouders van kinderen op De Boomhut Vrijwilligers Met veel of weinig tijd Met veel zin om samen school te.
AUGMENTED REALITY. W IE ZIJN WIJ ? Maureen Verdonschot Hester Smolders Wij zitten zelf ook op school, op hogeschool De Kempel. Wij komen deze middag een.
Advies Jeugdgemeenteraad Goirle Wie zijn wij?  2 leerlingen gekozen uit groep 7 van alle basisscholen in Goirle en Riel  Verkiezing elke.
Paleizenstraat 90 > 1030 Brussel T > F > Leerlingenparticipatie in het LOP/SO Gent Trajectbegeleiding door de Vlaamse.
Lesideeën Digitale fotografie.
Nieuwsbrief Augustus 2015 Personele zaken Juf Amy is gestart in groep 8. Zij en de kinderen hebben er al twee leuke dagen opzitten. We wensen haar veel.
Internationalisering Wiringherlant 3 e klassen Havo en VWO Waarom: Europese betrokkenheid te bevorderen door met andere Europese scholen leerlingen uit.
Veilig naar school. Project Veilig naar school O UDERS IN ACTIE VCOV = … Wie is ons publiek? Het project Doelstellingen Verloop De resultaten De toekomst.
IS ONS GELD GOED BESTEED?. WERKWIJZE SPZA T.A.V. PARTNERORGANISATIES Financiële steun -subsidies -garanties Professionele steun -workshops over fondsenwerving.
ACTIEPLAN: RONDE TAFEL met DIRECTIE L L L D eTwinning in schoolorganisatie interactie met collega’s, leerlingen, schoolgemeenschap.
Digitale portfolio´s Volgende. Waarom? Heb je ook niet zo vaak gehad dat een kind in de klas zoiets moois maakte dat je dacht, het is wel jammer als we.
Weblog Een venster tussen klas en omgeving. Wat is een weblog? Een weblog is een digitaal dagboek. Je kan, wat in de klas gebeurt, delen met de omgeving.
Voorleestoer Een verrassend project in Sint-Niklaas.
Zonder spieren en botten kun je niet ravotten Jacob van der Veen.
Project landen van: dinsdag 29 maart j.l. tot: vrijdag 22 april 2005.
Lucie Herraiz Cunningham Delft Business Consultancy Adviseur Expat Project Team Delft April 18, 2013 Delftse Expats en Delftse Culturele Instellingen.
Rondleiding met tablets - Bibliotheek Gent Ism Mediaraven - Met steun van provincie Oost- Vlaanderen Doelgroep: 1 ste graad secundair B-stroom Doelstelling:
Kc Boschveld. Kernwaarden zichtbaar, gemaakt vanuit een gezamenlijke visie (0-13)
De verpakking is mooi, maar wij als leerkrachten hebben het voorrecht om het cadeautje stukje bij beetje uit te pakken, zodat het mooiste wat binnenin.
Argentinië Taal: Spaans Inwoners: 42, 6 miljoen Munt: Peso 2,7 miljoen km2 Hoofdstad Buenos Aries Religie: Christendom.
 Jezelf zijn en elkaar respecteren in een veilige omgeving.  Zelf verantwoordelijkheid leren dragen en nemen.  Tegemoet komen aan verschillen.  Gebruik.
Surfen op het internet Basisbegrippen
Mogelijkheden vullen elkaar aan …
Lesverslagen Rik Santegoets groep 3
Praat+teken Praat+teken is een product van Epas
Elke Dag Samen een Beetje Beter.
Thema extra kansen (website) in het LOP BaO en SO Genk
Leerlingenoverleg Gent
Digi(bord)boek project <titel project>
Internationalisering Wiringherlant 2de klassen VMBO
PO-VO traject Primair onderwijs Voortgezet onderwijs
Uitwisseling Denemarken
Euroklassen : klasuitwisselingsproject
Internationale samenwerking
Fietsproject Op weg naar het VO
Welkom, het is fijn om jullie hier vandaag allemaal te zien
Internationalisering rsg Wiringherlant 3e klassen Havo en VWo
Wat zeggen de resultaten?
Een terugblik Deze diavoorstelling is een geweldige terugblik voor uw leerlingen en hun ouders. U hebt deze diavoorstelling binnen enkele minuten ingericht,
Mogelijkheden vullen elkaar aan …
voorbeeld volgende bladzijde terug
WAAROM? WAT? HOE? OUTPUT VRAGEN
<Geef de titel van het probleem op>
Kindcentrum Holthuizen “Samen werken aan Samenwerken”
Transcript van de presentatie:

Twinningsproject Saludos culturele uitwisseling tussen Vlaamse en Argentijnse scholen

Saludos (begroeten/groeten) Sinds 2007 wisselen leerlingen, leerkrachten en directie informatie (tekst, foto’s, videobeelden,…) uit via internet of post. In augustus 2009 start de 5 de Vlaamse vrijwilliger met workshops in 2 Argentijnse scholen. Ook in de Vlaamse scholen werden in de voorbije jaren workshops gegeven door Argentijnen (bijv. via het project Imaginando Argentina).

Het twinningsproject van de basisschool van La Plata en Ter Gavers (Harelbeke) Theater Spektakel in het thema van het uitwisselingsproject Tekeningen voor hun vrienden in Harelbeke

Via internet wisselen de kinderen informatie uit over het thema ‘Gezondheid’ en ‘Veiligheid‘

De leerlingen van basisschool Marmol maakten een eigen Tamega Argentina voor BS De Vlieger (Gent). opzoeken van 28 typische elementen van Argentinië

Geschenken van de Argentijnse avondschool, meegebracht door een cursist die de school bezocht Cursist van CVO Mol die bezoek bracht aan de Argentijnse school (2008) Tweede cursist van CVO Mol die de Argentijnse avondschool bezocht (2009)

Bezoek van de directeur van BS Ter Gavers aan zijn Argentijnse partnerschool BS Ter Gavers zamelde tijdens het theater Spektakel - via een tombola - geld in voor hun partnerschool. Foto: overhandiging van digitale camera die gekocht werd met het ingezamelde geld.

Vlaamse vrijwilligster (medewerkster Kindertelefoon) bij de kinderen van basisschool in La Plata Vrijwilligster in de luchthaven van Buenos Aires - afgehaald door de directeur en een leerkracht van de school uit Caballito Vrijwilliger (Tom) en de leerkrachten van basisschool Marmol

Dansvoorstelling van de leerlingen voor de ambassadeur van België in Buenos Aires (2007)

bezoeken aan het CVO van Olivos Eindejaarstentoonstelling (december 2008) in avondschool van Olivos Ontmoeting met de burgemeester van Olivos, cultureel Attaché van België en ARG-Gent Uitreiking diploma’s (december 2008) ere-genodigden: vertegenwoordiging van Vlamingen in Argentinië

Ontvangst van de eerste computers. Dankzij de steun van DHL en Fairgate konden we 40 computers naar de Argentijnse partnerscholen zenden.