KOFFIE ZETTEN
Koffie zetten Oplossing! Koffie(bonen) (heet) water Opvang(beker) Tijd Strategie?
Strategie? Gemalen of ongemalen? Bulk of specialiteit(en)? Snel of slow? Gemak of vakmanschap? Kopje of kan? Wegwerp of hergebruik? Doelen Eisen Watertemperatuur tussen 65°C en 80°C Tijdsduur per kop koffie max. 1 minuut Levensduur minimaal 5 jaar Geluid max. 40 dB Gemakkelijk te reinigen (gladde oppervlakken) Energiezuinig (max. x kwh/kopje) Kleurenschema passend bij huidige trends WAT IS HET VERHAAL ACHTER JE PRODUCT?
Koffie zetten Koffie(bonen) (heet) water Opvang(beker) Tijd ACTIES/HANDELINGEN
WAT? INPUT: bonen, water, warmte, … OUTPUT: koffie, koffiedrab, geur, stoom, … Bonen opvangen en bufferen Water opvangen en bufferen Water verwarmen Wat moet er gebeuren, niet hoe het moet gebeuren Bonen malen Water naar maalsel brengen Maalsel naar filter transporteren Drab scheiden van koffie Zelfstandignaamwoord + werkwoord = functie Koffie uit maalsel extraheren Koffie opvangen Koffie warm houden
HOE? Oplossingen
OPLOSSINGEN DIAGRAM Watertemperatuur tussen 65°C en 80°C Water verwarmen Koffie extraheren uit maalsel Drab scheiden van koffie Koffie opvangen Doelen Eisen Watertemperatuur tussen 65°C en 80°C Tijdsduur per kop koffie max. 1 minuut Levensduur minimaal 5 jaar Geluid max. 40 dB Gemakkelijk te reinigen (gladde oppervlakken) Energiezuinig (max. x kwh/kopje) Kleurenschema passend bij huidige trends Maalsel bufferen + drab scheiden van koffie Koffie opvangen + warmhouden