3.3 Sta jij in je recht? Om de consument te beschermen is er niet alleen de Consumentenbond. Er zijn ook wetten en regels waar de aanbieder zich aan moet.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dierproeven. Leg dat maar eens uit!
Advertisements

Cawar Consumer Awareness. Doelstellingen  Bepalen wat de omvang van de problemen rond consumptie is.  De kwaliteit evalueren van de informatie die wordt.
Product- aansprakelijkheid in de agrarische sector
Averechtse selectie & marktfalen “Een Experiment”
3.1 Bij het maken van vragen moet je letten op:
H1 wikken en wegen Paragraaf
Kopen en verkopen les 74.
4 July July July 2014Hogeschool Rotterdam1 ONDERNEMER EN CONSUMENT qhw8Qd97U.
Business Economics Handels –en financiële technieken
Hoofdstuk 1.
1.6 Om een goed te kopen, zet ik een aantal stappen
Verbrandingstoestellen werkend met bio-ethanol
Klachtenbehandeling Niveau 2 Kerntaak 2.
Paragraaf 3+4. Hoe kan het dat je besluit een nieuwe telefoon te kopen?  De mening van vrienden en familie  De eigen smaak en leeftijd  De financiële.
Docent: S. Allaoui Consumentenrecht.
Management en Organisatie © 2009 | Noordhoff Uitgevers bv.
Management en Organisatie © 2009 | Noordhoff Uitgevers bv.
Salesmanagement © Noordhoff Uitgevers. Salesmanagement © Noordhoff Uitgevers.
Management en Organisatie © 2009 | Noordhoff Uitgevers bv.
Economie vastgoed © 2011 | Noordhoff Uitgevers bv.
Klas MEV1A Lokaal E0.01 Mr. Eppo van Koldam
Overeenkomst.
5.3 Werk aan de winkel? Iedere werknemer heeft recht op het wettelijk minimumloon.  … … De betekenis van wettelijk minimumloon is: © Noordhoff Uitgevers.
§2.1 Hoe betaal je? In deze PowerPoint-presentatie leer je over:
Blok 4verbintenissen.
§ 1.2 Sta je samen sterker? Om de consument te beschermen is er niet alleen de Consumentenbond. Er zijn ook wetten en regels waar de aanbieder zich aan.
§2.3 Hoe leen je? In deze PowerPoint-presentatie leer je over: Lenen
Commercieel beleid en recht
Verkoop en marketingplan
4.4 Een eigen huis of niet? Mensen kiezen vaak bewust om een huis te kopen, of juist te huren. Aan beide zitten voor- en nadelen. Deze voor- en nadelen.
3.2 Hoe beslis je wat je koopt?
3.4 Hoe woon je? Als je gaat verhuizen kun je een huis kopen of huren.
3.4 Een huis kopen of huren? Inkomen  .
Inkomsten van de overheid
§2.2 Hoe spaar je? In deze PowerPoint-presentatie leer je over: Sparen
Wat doet de voedsel- en warenautoriteit.
Recht H3 Kopen en verkopen Filiaalmanager.
4.3 Woon je verzekerd? Niet alleen mensen kunnen te maken krijgen met schade. Ook het huis waarin je woont kan te maken krijgen met schade. Denk maar aan.
Toegestane uitzonderingen voor de verkoop met verlies.
4.3 Waar werk jij? Hoe een bedrijf georganiseerd is kun je zien in een organigram. Bovenaan staat wie leiding geeft en onderaan staan de personen die het.
Belasting die je moet betalen als je een product invoert.
Opvoeden in het onderwijs © 2009 | Noordhoff Uitgevers bv.
§ 1.1 Waar kies je voor? De keuzes die je maakt als consument worden beïnvloed door de marketing van bedrijven die producten en diensten aanbieden. © Noordhoff.
Als consument breng je schade toe aan het milieu. Dat is niet te voorkomen. Maar je kunt de schade wel beperken door verantwoord gedrag. © Noordhoff Uitgevers.
3.1 Wat bepaalt je koopgedrag?
Succesvolle bedrijven © 2011 | Noordhoff Uitgevers bv.
Sales Management © 2014 | Noordhoff Uitgevers bv.
Sales Management © 2014 | Noordhoff Uitgevers bv.
Marketing vastgoed © 2012 | Noordhoff Uitgevers bv.
Sales Management © 2014 | Noordhoff Uitgevers bv.
Arbeidsmarkt Als je op de markt loopt zie je om je heen verschillende kopers en verkopers. De vraag naar een product bestaat uit de mensen die een product.
Spijt van een aankoop aan de deur via thuiswinkelen in de winkel.
1 CCC & CCM – Mod2 JACM Juridische Aspecten Credit Management H12. Koop & Ruil.
Ron Weijens.  Lijst Lijst  20 minuten voor doornemen te leren stof  Daarna SO.
HOOFDSTUK 3 Wat koop je ervoor?. Consumentenorganisaties Komen op voor de belangen van de consument (klant) Voorlichting geven Waarschuwen tegen misleidende.
De competitieve markt Vraag- en aanbodschema StartSein pagina
Sales Management © 2014 | Noordhoff Uitgevers bv.
Verkoop Hoofdstuk 6 Service en klachten. Inhoud 1 Klaar voor de verkoop 2 Klanten ontvangen en benaderen 3 Verkoopgesprekken 4 De verkoopafhandeling 5.
Praktijkgericht financieel management © 2009 | Noordhoff Uitgevers bv.
Commercie en recht Hoofdstuk 10 Recht(en). Inhoud 1 Idee: Droom of illusie? 2 Voor wie doet een ondernemer wat hij doet? 3 Waarom ondernemen? 4 Wat heeft.
Consumentenrecht Alle regels en wetten die de consument beschermen bij de aankoop van producten van bedrijven De consument moet als ‘zwakkere’ partij beschermd.
Paragraaf 2.3 Wat willen zij dat je koopt?.
LOB 14. Hoe leer jij het beste?
Consumentenrecht Alle regels en wetten die de consument beschermen bij de aankoop van producten van bedrijven De consument moet als ‘zwakkere’ partij beschermd.
Verkoopt en handelt verkoop af
Hoofdstuk 2 Rechten en plichten
Hoofdstuk 6 Consumentenkoop
Wet op de privacy.
Verkoop Service.
Duurzaamheid C en D Hoofdstuk 2 People.
Transcript van de presentatie:

3.3 Sta jij in je recht? Om de consument te beschermen is er niet alleen de Consumentenbond. Er zijn ook wetten en regels waar de aanbieder zich aan moet houden. © Noordhoff Uitgevers 2011 1

3.3 Sta jij in je recht? Consumentenrecht Als de consument iets koopt van een handelaar, spreken we van een consumentenkoop. Voor zowel de koper als de verkoper geldt dan het consumentenrecht. Het consumentenrecht geeft regels om de zwakkere partij, de koper, te beschermen. De koper heeft recht op een deugdelijk product. Dit is een product dat bij normaal gebruik naar behoren functioneert. © Noordhoff Uitgevers 2011 2

3.3 Sta jij in je recht? Warenwet De Warenwet verbiedt de verkoop van levensmiddelen en andere producten die een gevaar vormen voor je gezondheid of veiligheid. De Warenwet schrijft voor dat de juiste productinformatie op de verpakking staat vermeld. De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) is de instantie die toezicht houdt op de naleving van de Warenwet. © Noordhoff Uitgevers 2011 3

3.3 Sta jij in je recht? Wet productaansprakelijkheid De Wet productaansprakelijkheid stelt de producent aansprakelijk wanneer een gebrekkig product schade veroorzaakt. Er kan bijvoorbeeld waterschade ontstaan door een lekkende kraan. De schade heet dan gevolgschade. © Noordhoff Uitgevers 2011 4

3.3 Sta jij in je recht? Colportagewet Bij verkoop aan huis is er sprake van colportage. De Colportagewet beschermt de consument tegen aankopen waar je van tevoren niet goed over hebt kunnen nadenken. Deze wet geldt bij: verkopen aan de deur, een verkoopdemonstratie tijdens bus of bootreis, thuisverkopen. © Noordhoff Uitgevers 2011 5

3.3 Sta jij in je recht? Wet koop op afstand Aankopen via internet, de telefoon of via een bestelbon zijn aankopen op afstand. De speciale regels die hier voor gelden staan in de Wet koop op afstand. Je hebt bijvoorbeeld recht op bedenktijd van 7 werkdagen en je moet de algemene voorwaarden van de verkoper kunnen inzien. © Noordhoff Uitgevers 2011 6