Samenvattingen van de EU- wetgeving: een inleiding 2008.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het internet.
Advertisements

Er zijn 3 methodes om slimmer te zoeken. 1.Door toetscombinaties te gebruiken. Bij windows: Alt + Tab = schakelen tussen programma’s. Windows + D = bureaublad.
OpMaat Europese richtlijnen en verordeningen Presentatie van zoekresultaten met extra informatie over richtlijnen en verordeningen Universiteitsbibliotheek.
Ebook Library – Eenvoudig zoeken. In deze demo EBL Eenvoudig zoeken: •Snel zoeken •Browsen op categorie of onderwerp •Volledige tekst doorzoeken NB: EBL.
Wat is het  Korte berichtjes publiceren (140 tekens).  Combinatie webloggen + instant messaging =microblogging  Opgericht (oktober 2006) door Obvious.
WorldCat Local – Eenvoudig zoeken. In deze demo Eenvoudig zoeken: •Zoeken naar titels •De sortering van de resultaten aanpassen •De beschikbaarheid van.
Communicatie & Presentatie
Uiterlijke structuur aanbrengen
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Een nieuwe website voor het FAVV ? RC van 28 mei 2008 Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
De informatiedienst met toegevoegde waarde met focus op de Europese Unie en de Europese landen, onderwerpen van belang voor burgers, geïnteresseerden en.
Efficiënt zoeken Informatie zoeken op verschillende manieren Je hebt een URL of hyperlink bij de hand VVVVb. W W W W W WWWW WWWW.... SSSS IIII TTTT.
Rechtshandelingen van de Unie
Paragraaf 4 Werken met de atlas.
De EU en meertaligheid. Een beetje achtergrond De EU telt 23 officiële talen. Waarom zoveel? » Vanaf het begin opgenomen in de verdragen: lijst van officiële.
Handreikingen Voor de C-kandidaat
HTML Les 1: Introductie HTML
Website Usability.
Zoeken naar literatuur Opstelling in de kast Catalogus Picarta Bibliografieën Elektronische tijdschriftbestanden Literatuurgids per vakgebied OZON-module.
OpMaat Zoeken algemeen Universiteitsbibliotheek verder = klikken.
OMZETTING VAN DE KADERRICHTLIJN DIENSTEN Internal Market Information System (IMI) Sven Baeyens FOD Economie, KMO, Middenstand en.
Hoofdstuk 3 Instellingen van de EG en hun bevoegdheden.
Hoofdstuk 4 Europese wetgeving.
Trainingspresentatie
3 factoren die de Google Ranking bepalen 1. Pagerank 3 factoren die de Ranking bepalen: “ Goede content “ 2. Duur op website + social media knoppen 3.
PROVINCIALE HOGESCHOOL LIMBURG. INFORMATIE ZOEKEN EN VINDEN IN DE PHL-BIBLIOTHEEK Databanken 2.Databanken.
PROVINCIALE HOGESCHOOL LIMBURG. INFORMATIE ZOEKEN EN VINDEN IN DE PHL-BIBLIOTHEEK Databanken 2.Databanken.
PROVINCIALE HOGESCHOOL LIMBURG. INFORMATIE ZOEKEN EN VINDEN IN DE PHL-BIBLIOTHEEK Databanken 2.Databanken.
INFORMATIE ZOEKEN EN VINDEN IN DE PHL-BIBLIOTHEEK Databanken 2.Databanken via citrix-server 3.Webwijzer.
INFORMATIE ZOEKEN EN VINDEN IN DE PHL-BIBLIOTHEEK Databanken 2.Databanken via citrix-server 3.Webwijzer.
Overzicht presentatie  Website faculteitsbibliotheek  Catalogus LIBISng  Databanken.
Tips voor de blogger in spé.
DÉ SUCCESFACTOR… BILLBOARD.COM. ONDERZOEKSVRAAG: WAT IS DE SUCCESFACTOR? Dat ben ik gaan onderzoeken…
Website Usability.
OPZOEKENEVALUERENOPSLAAN van informatie van op INTERNET door Bart Coene.
Webpromotie & SEO copywriting. Zoekmachines Slechts één zoekmachine van belang: Google Marktaandeel Google in het de westerse wereld:
HELPWIJZER Have a break, Have a LightBite Have a break, have a LightBite Dit project kwam tot stand.
Klik op één van de hoofdstukken voor meer informatie of klik op volgende pagina om de handleiding te starten. 1.Navigatie op de homepaginaNavigatie op.
Openbare veilingen in Europa Teamwork sprl Avenue de Jupille, Liège
Klik op één van de hoofdstukken voor meer informatie of klik op de volgende knop om de web handleiding te starten. 1.IntroductieIntroductie 2.Juridische.
Rabobank Zoetermeer Sponsor v/h SeniorWeb Welkom les 3 Overzicht vorige les  Terugblik op wat we geleerd hebben  Uitwisselen van ervaringen  Behandelen.
saMBO ICT Vrijdag 30 januari 2015
De Europese Unie: 500 miljoen mensen – 28 landen
Trainingspresentatie
Samenvattingen van de EU- wetgeving: een inleiding 2009.
Vragenlijst groepje 3 Wiki.
Bibliotheek Instructie
Rapportagetechniek Wat moet er in een voorwoord?
Rapportagetechniek Wat moet er in een voorwoord?
Basics SERP = Search Engine Results Page Betaalde resultaten = SEA Natuurlijke resultaten = SEO Search Engine Optimization SEO is een lange termijn verhaal.
Verbeter de vindbaarheid van je verenigingswebsite Samantha van der Werf.
WebdesignWebdesign, linkbuilding, zoekmachine marketing en het ontwerpen van webshopslinkbuilding zoekmachine marketingwebshops.
Hoe ga je om met de ATLAS Met behulp van deze presentatie leer je hoe je moet werken met de de Grote Bosatlas.
Inleiding recht Hoofdstuk 5.
Grenswerkers in Europa Een onderzoek naar fiscale,
Groep 5 Begrijpend lezen lezen
Efficiënt en nauwkeurig leren werken
Wouter Lamme “Vindt de beste online supermarkt!”
Efficiënt en nauwkeurig leren werken
Onderwerp en hoofdgedachte
Trainingspresentatie
Vervolgcursus; Les 7 Internet Wat is internet
EURES NEDERLAND Informatie over toetreding tot het netwerk
Trainingspresentatie
Communicatie & Presentatie
Titel van trainingspresentatie
Europese Unie De Europese pijler van sociale rechten
Belangrijke begrippen ‘Lezen’
DRIE pilaren van Een gebruikersgerichte website
Transcript van de presentatie:

Samenvattingen van de EU- wetgeving: een inleiding 2008

Waarom zou dit mij moeten interesseren? De samenvattingen geven een overzicht van de EU- wetgeving Geven een korte ( woorden), vlot leesbare en neutrale beschrijving van de belangrijkste zaken van elk wetgevingsbesluit Zorgen ervoor dat u wetsdocumenten niet van a tot z hoeft te lezen Beslaan de van kracht zijnde EU-wetgeving (verordeningen, richtlijnen, besluiten...) Alsook de toekomstige wetgeving (wit- en groenboeken, mededelingen...) Bestrijken de 32 beleidsdomeinen waarin de EU actief is Doelpubliek: geïnteresseerde burgers en beroepsbeoefenaars

Hoe worden de samenvattingen opgesteld? Een team van deskundigen volgt dagelijks de wetgevingsbesluiten op Gespecialiseerde journalisten stellen een ontwerptekst op De bevoegde diensten van de Europese Commissie keuren de infobladen goed

Waar kunt u de samenvattingen vinden? De samenvattingen maken een wezenlijk deel uit van de Europa-website, waar u ze kunt vinden op de "Activiteiten"-pagina's: of rechtstreeks via:

Hoe kunt u een bepaalde samenvatting opzoeken? De samenvattingen zijn onverderveeld in 32 beleidsdomeinen Vlotte toegang tot vaak bekeken onderwerpen U kunt een samenvatting opzoeken via: de alfabetische index de zoekmachine van de website algemene zoekmachines, aangezien deze heel wat verwijzingen naar de site bevatten

Wat vindt u in de samenvattingen? Verwijzingen naar de volledige tekst van het besluit met een hyperlink Een korte schets van de inhoud Samenvatting Een verklarende woordenlijst met technische en juridische termen

Belangrijke feiten en cijfers +/ samenvattingen online beschikbaar in 4 of 11 talen toegankelijk voor mensen met een verminderd gezichtsvermogen Zo'n 2,5 miljoen bezoekers per maand = een van de meest bezochte sites van de Europa- website

Bijkomende informatie