Wat doet de voedsel- en warenautoriteit.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
VOEDING Het klimaat verandert. Wat kan je zelf doen? 2012.
Advertisements

Thema HACCP
Voedsel/keuken veiligheid
Vieze hygiëne Chinese restaurants blijken erg onhygiënisch te zijn.
Gemaakt door:Amanda Sevil, Jeroen, Sofie, Daniel en Esmeralda !!!!!!!!
De actieve voedingsdriehoek
2012 Door Jelle Doosje, MPH.  Kennismaking  Wetgevend kader (30 min.)  Juridische aspecten Infectieziektebestrijding (30 min.)  Casuistiek (30 min.)
onhygiënisch werken en de gevolgen
Wat groot en complex is, is traag Olifant versus eendagsvlieg Bestemmingsplan Y-oevers: 5 km. Alles hangt inderdaad met alles samen, maar met gezond verstand.
De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne.
Natuurkunde Proeven doen 2.1 en 2.2
Vieze hygiëne Chinese restaurants blijken erg onhygiënisch te zijn. Ze krijgen waarschuwing. Niet verbeterd boete.
Chineese restaurants onhygiënisch
De oplossing optellen oefenen doorwerken verbeteren de oefening het huiswerk verkeerd.
Wees slimmer dan de machine
§ 1.2 Sta je samen sterker? Om de consument te beschermen is er niet alleen de Consumentenbond. Er zijn ook wetten en regels waar de aanbieder zich aan.
The Doctor Who’s In Sub-Sahara Afrika en Azië sterven er elk jaar kinderen aan diarree. Dat komt omdat erg heel erg gebrek is aan hygiëne is.
Basisstof 1: Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
Onderwerpen presentatie
Leveranciersbeoordeling Overeenstemming tussen bestelling en levering Nakomen levertermijnen Flexibiliteit, prijs, service Vestiging in de buurt Commerciële.
onhygiënisch werken en de gevolgen
Goederen en producten H3 Netjes houden van de werkplek en werkomgeving
PowerPoint presentatie Gemaakt door Marjolein en Charlotte Natuurkunde.
Gemaakt door: Jordi de voorzitter Yasin, Driess en Gerwen.
3.3 Sta jij in je recht? Om de consument te beschermen is er niet alleen de Consumentenbond. Er zijn ook wetten en regels waar de aanbieder zich aan moet.
Thema werken De woorden die je vandaag leert:
Zorg en welzijn Door : Beau Strauss 3MC. Inhoud O Keukenhygiëne. O Voedsel- en Warenautoriteit. O Wat is labelen O Waaraan moet keukenpersoneel voldoen.
Zorg en Welzijn.
Bodhi Melieste, Daan van der blom, Mike Krijger.
Gemaakt door Bianca lodewikus
Strand paviljoen in amsterdam.. Wat is De Voedsel en Warenutoriteit? (NVWA) is een Nederland agenstchap dat bij bedrijven en instellingen moeten opletten.
Wees scherper dan je mes
Schade aan het milieu Laten we beginnen wie schade veroorzaakt.
Wat voedt jou deel 1..
The Doctor Who HUB In Sub-Sahara Afrika en Azië is diarree 1 vaan de belangrijkste doodsoorzaken voor kinder van 5 jaar en jonger. Elk jaar sterven
Voedselveiligheid. Schokkende gebeurtenissen.
Onhygiënisch werken.
Zorg en Welzijn Door floor.
Hygiëne in de keuken.
V AN STAL NAAR BORD Bij deze publicatie komen van alles en nog wat over de vee houderij.
Hoofdstuk 4 Netjes houden van de werkplek en werkomgeving.
Project Veiligheid Hoogvliet GEMAAKT DOOR: QUINT VERHEUL EN MIKE BOOT.
Katrien Verbeke Stad Gent. 5 objectieven 1.Een meer zichtbare, kortere voedselketen 2.Duurzamere voedingsproductie en – consumptie 3.Sterkere sociale.
Tekenen marktplaats Thema Verzin een thema voor jouw tekening, zoals markt van vroeger, of een markt in Azië. Of iets wat je zelf verzint.
Grammatica leren. Inleiding Ook de grammatica kun je leren. De grammatica zijn eigenlijk de spelregels van de taal. Regel kun je leren en toepassen. Hieronder.
Snijtechniek en snedige opmerkingen 2016 CGD Snijtechniek Wim de Kock.
De tussenklank in samenstellingen spelling
Doelen Inspanningen Netwerk
Wij hebben een infographic gemaakt om de mensen bewust te maken van hoeveel Co2 uitstoot er in hun eten zit. Deze kunnen we bijv. flyeren. Wij hebben.
HACCP.
Consumentenrecht Alle regels en wetten die de consument beschermen bij de aankoop van producten van bedrijven De consument moet als ‘zwakkere’ partij beschermd.
Groen op je bord.
Welkom Havo 5..
4.1 Voedsel Jaarlijks groeit de wereldbevolking met mensen.
Schaarste en voedselverspilling
Factsheet Voedingscentrum
Smul gezond.
Voeding en Vertering 2 VMBO – KGT Thema 2.
Consumentenrecht Alle regels en wetten die de consument beschermen bij de aankoop van producten van bedrijven De consument moet als ‘zwakkere’ partij beschermd.
Veilig en verantwoord werken
Schaarste en voedselverspilling
Supermarkt Voedselveiligheid.
Veilig en verantwoord werken
Veilig en verantwoord werken
Supermarkt Voedselveiligheid.
Begrazen.
6. Certificering van uitgangsmateriaal
HACCP.
Transcript van de presentatie:

Wat doet de voedsel- en warenautoriteit. de NVWA (voedsel-en warenautoriteit) let op de veiligheid van voedsel, of andere producten. Hun doel is om de gezondheid van mensen en dier te beschermen De NVWA kijkt of restaurants/producten zich aan de wetten en regels houden. Ze doen onderzoek naar risico’s voor de gezondheid, beoordeeld hoe groot die risico’s zijn.

Labelen van producten als je iets hebt gemaakt, kan je er meteen opschrijven wanneer je het hebt gemaakt, tot wanneer het houdbaar is en wat het is.

Aan wat moet het keukenpersoneel voldoen? 1. hygiënisch werken 2. veiligheid 3. netjes werken

Waar moet je opletten als je een snijplank aanschaft Een kunstof snijplank. een voor groenten en een voor vlees.