Afwegen van de ingrediënten;

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
“Van gerst tot bier” Een biotechnologisch hoogstandje dat Vlaanderen wereldfaam verschaft. prof. dr. Guido Aerts.
Advertisements

BEER the healthy fuel That keeps men going….
Azijn, mosterd, en olie.
Maillard reactie Voorbeelden van Maillard reacties:
Productie Wijn.
Roos Ravensbergen en Bodil Wever
WITTE WIJNBEREIDING SVH Wijncertificaat.
Kleuren van het spectrum. 2. van voorwerpen. 3. Einde.
5. Brood nodig Recept / gisting
Producenten doen aan fotosynthese
Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters”
Inhoud De Franse servies systeem Ideaal drink en serveer temperatuur
Eva Bekemans Danaaï Vroman
Powerpoint presentatie Beaujolais Primeur
Damio, o Damio, Een koning naar mijn hart Damio, o Damio Hij is wel wat apart Regeren doet hij met plezier Met een fles wijn of glaasje bier Damio, o Damio.
Gedistilleerd 2. Lesbrief 17.
Periode 4.2 H14 Biotechnologie.
Wijn.
Hop geeft bier bitterheid, aroma en flavour
Toolbox brandwonden.
Glucose als grondstof. Glucose ontstaat d.m.v. fotosynthese
Spijsvertering door enzymen
1.Mouten 2.Brouwen 3.Kelderprocessen
SINGLE MALT WHISKY Zo maak je single malt whisky door MWC Odd Fellows.
Maischen.
Elektriciteit Deel 4 Waterstromen Energie Omzetting Ing W.T.N.G. Tomassen.
Zaterdag 27 september 2014.
Hop geeft bier bitterheid, aroma en flavour
Kombucha Theezwam.
Onhygiënisch werken.
Grondstoffen voor de bierbereiding
WELKOM Van harte welkom op deze informatieavond van het Elburger Bier Genootschap.
Meten aan Bier Mout Gewicht Water Volume Maisch Temperatuur Zuurgraad
Stofwisseling Thema 1.
Brouwerij de Praght Gepresenteerd door : Aart Vos Rosalie Vos Aad van ‘t Hof.
Bierproefclub “De Witte Kragen” Proeverij van 7 april 2016.
E.B.G bijeenkomst woordje voorzitter aanvang avond Presentatie brouwerij “het witte paard” Proeverij Pauze Proeverij rondvraag Einde avond.
Lichte Bieren. Lichte bieren Alcoholpercentage 2-4 % Geen “Light-bieren” Vaak de lichtste bieren van een bepaald type.
Leven in de aanwezigheid van Jezus. Is leven in hoop Leven in de aanwezigheid van Jezus.
Klaren EN Bottelen Theo Jacobi. Klaren EN Bottelen Theo Jacobi.
Hoofdstuk 14 Biotechnologie.  Hoofdstuk 7.5 Fermentatie  Hoofdstuk 14 in zijn geheel ( ) Praktijk:  Plantenkleurstoffen  Papierchromatografie.
Presentatie Brouwerij Huyghe 24/06/2016
Druiven & regio’s Wie denkt dat het runnen van een wijndomein een luizenleventje is ,zal bedrogen uitkomen. Het is een stevig boerenbestaan en er zal.
Bierproeverij 20 januari 2016
Likeur zelf maken 1 Wat is likeur?.
VAN GERST TOT BIER AARSCHOTSE TRIPEL.
Beroepen van vroeger De plaatjes komen van een kwartetspel uit het eind van de 19e eeuw. Elke afbeelding is voorzien van een rijmpje.
2 Het geheim van uw diervoeder
Les 2 voeding Spijsvertering en uiterlijke verschillen voersoorten
Voeren en Verzorgen Les 3 Blok 1.
Voedsel Koolhydraten Vetten eiwitten.
Wijn maken.
Wijn.
Appelsap Productie en klaring.
Klaasdekkerstraat Beveren
Wijnadditieven sulfiet
Bs. 1 stoffen worden omgezet (stofwisseling )
Bier Verenigt, gedeelde passie
Conserveren = langer houdbaar maken
Brouwerij Brunn.
Een korte voorstelling
Stofwisseling 4 VMBO KGT.
Planten HV.
Voorbereiding op de biologie toets
Voedsel Koolhydraten Vetten eiwitten.
Bemesting van bodem en substraat
1 Welk woord hoort er niet bij? Waar gaan de 3 juiste woorden over?
Transcript van de presentatie:

Afwegen van de ingrediënten; Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”. Afwegen van de ingrediënten; -granen -mout -hop -kruiden

Het schroten van de mout. Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”. Het schroten van de mout. Brouwer Wim

Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”. Storten van de mout

Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”. De maisch op pH brengen

Maischen volgens temperatuur schema Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”. Maischen volgens temperatuur schema

Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”. Maischen

Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”. Controle omzetting zetmeel in suiker mbv jodiumopl. Zwart/blauw nog zetmeel aanwezig.

Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”. maischketel met wortverzamelfilter

Onder stroomt heldere wort uit Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”. Klaren Onder stroomt heldere wort uit

Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”. Koken van het wort

Samen-klonteren overtollige eiwitten Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”. Coaguleren Samen-klonteren overtollige eiwitten

Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”. Het meten van: sg, pH Brix en refractie

Koelen van het wort met een tegenstroomkoeler Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”. Koelen van het wort met een tegenstroomkoeler

Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”. De tegenstroomkoeler

Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”. Giststarter

Klimaatkast voor 1e vergisting Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”. Klimaatkast voor 1e vergisting

‘n blik in het vergistingsvat Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”. ‘n blik in het vergistingsvat

Jongbier naar de 2e vergisting Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”. Jongbier naar de 2e vergisting

Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”. Opslag lagertanks

Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”. Bottelen (bier in flessen doen)

Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”. Bottelen Bier in het vat

Flessen afsluiten met kroon-kurken Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”. Flessen afsluiten met kroon-kurken

Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”. Vergisting (3e) op fles

Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”. Etiketteren

Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”. Opslag bieren