Initiatiecursus voor kandidaat-scheidsrechters - apr P.L. /G.F.
Tijdregels drie secondenregel vijf secondenregel:
PODUZE snc STELT VOOR: DE ARBITRAGE, EEN PASSIE…
Zaalhockey
KONINKLIJKE BELGISCHE KORFBALBOND
Clubscheidsrechter Briefing
2015 Opgemaakt: R.Cornelis Scheidsrechterscommissie Provincie Antwerpen.
Het wedstrijdblad. De hoofding Antwerpen x x x x olvocbovocMechelen IHAM 25/ H1P Wachters L kribbelkrabbel Op 25 september wordt de.
3. De scheidsrechter. De scheidsrechter Taken van de scheidsrechter Toepassen van de spelregels. Onderbreekt het spel als, naar zijn oordeel, een speler.
5. De spelhervatting.
1. Het veld en de bal. INITIATIECURSUS VOOR BEGINNENDE SCHEIDSRECHTERS.
8. Antwoorden op spelsituaties. Antwoorden op spelsituaties 1. Spelsituaties buitenspel 2. Spelsituaties overtredingen.
Spelregels Hockey Elftallen
Zaalhockeyregels 2015/2016 Speelveld / duur van de wedstrijd
Presentatie Zaalhockey
10. Voorbereiding en de match zelf. De “verre” voorbereiding van de wedstrijd Het is de bedoeling dat de scheidsrechter fysiek in orde is. Geregeld trainen.
4. De wedstrijd. De wedstrijd Duur van de wedstrijd Het competitiereglement bepaalt de duur van de wedstrijd. Ook het aantal periodes en de rust vari.
Spelreglementen 2016 Voornaamste wijzigingen. Powerplay Artikel 41.2 De powerplays dienen op het scorebord te worden aangegeven. De hele innings bestaat.
De spelhervatting. Algemene principes De wedstrijd dient op het voorziene uur aan te vangen. Na elke spelonderbreking, moet het spel zo snel mogelijk.
Passie voor water Instructies 2016 – Spelregels 2013 – Sinds FINA Congres 2013 in Barcelona zijn er geen nieuwe spelregels ingevoerd Tijdens.
Presentatie nieuwe / aangepaste spelregels. Toelichting op de nieuwe spelregels met ingang van 1 juli 2016 Op 1 maart 2016 heeft de IHF de verschillende.
Transcript van de presentatie:

2 Speelduur van kampioenschapwedstrijden Zelfs bij onderling akkoord mag deze duur noch verkort, noch verlengd worden. Uitzondering: Indien een strafschop moet genomen of hernomen worden, wordt de duur van elke speelhelft verlengd tot de strafschop zijn uitwerking heeft gehad. Categorieën De reserven, U18 tot U21 en vrouwelijke jeugd U202 x 45’ De U16 en U172 x 40’ De U14, U15 en de vrouwelijke jeugd U162 x 35’ De U12 en U132 x 30’ Elite jeugd U12 tot U143 x 25’

3 Speelduur van vriendschappelijke wedstrijden en tornooien De bepalingen i.v.m. de duur van kampioenschap- wedstrijden zijn ook van toepassing op vriendschappelijke wedstrijden en tornooien. Toch kan voor deze wedstrijden, mits onderling akkoord tussen de betrokken clubs, de duur verkort worden.

De spelers hebben recht op een rustpauze na de eerste speelhelft. Deze onderbreking mag de 15 minuten niet overschrijden. De duur van de rustpauze na de eerste helft mag enkel met de toestemming van de scheidsrechter gewijzigd worden. Uitzondering: In wedstrijden van Elite jeugd U12 tot U14 bedraagt de rustpauze maximaal 10 minuten tussen iedere speelperiode. 4 Rustpauze

In elke helft wordt tijd bijgeteld die verloren is gegaan door: de wisselsde wissels het beoordelen (verzorgen) van blessures bij spelershet beoordelen (verzorgen) van blessures bij spelers evacuatie van geblesseerde spelers tot buiten het speelveldevacuatie van geblesseerde spelers tot buiten het speelveld tijd rekkentijd rekken enige andere redenenige andere reden De scheidsrechter oordeelt over de tijd die wordt bijgeteld. 5 Bijtellen van verloren tijd

Indien de scheidsrechter, na het einde van een speelhelft gefloten te hebben, dadelijk bemerkt dat hij de wedstrijd te vroeg onderbroken heeft, moet hij het spel voor de nog overblijvende tijd doen hervatten. Is dit niet meer mogelijk dan zal hij dezelfde administratieve procedure volgen als voorzien in geval van te lange speelduur. De scheidsrechter mag de tweede speelhelft van een wedstrijd niet verlengen of inkorten omdat de eerste helft zijn normale duurtijd niet heeft gehad. 6 Niet-reglementaire duur wedstrijd

Indien de scheidsrechter vaststelt dat een speelhelft niet de reglementaire duur gehad heeft, moet hij dit op het wedstrijdblad vermelden, in aanwezigheid van de afgevaardigden van beide clubs en eventueel van de twee assistent-scheidsrechters, die gevraagd worden deze vaststelling mede te ondertekenen. In geval van weigering, wordt dit door de scheidsrechter genoteerd. 7 Te noteren op het wedstrijdblad en in het e-kickoff-rapport

Belangrijk Voor een gedetailleerde versie van Regel 7 verwijzen we naar volgende brochures: 1.F.I.F.A.-Regels van het Voetbalspel 2.Aanvullingen bij de “Regels van het Voetbalspel” Te downloaden via: 8