Gisteren nog, was ik twintig jaar, Ik amuseerde me in het leven Ik dacht al de tijd te hebben Ik wist nog niet dat het leven Tussen onze vingers verdwijnt,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Oude wijsdom uit China Niet klikken Geluid aan.
Kleine engelen Foto’s, tekst en geluid!.
Rebound Salland. In deze PowerPoint… 1. waarom ik naar rebound ging 2. wat ik geleerd heb! 3. hoe ik terug wil naar school 4. wat ik nodig heb van.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
muziek: " Vrienden voor het leven.."
LIES werd op jaar, is reeds 13 jaar gestorven en werd dus 14 jaar oud 13 plus 14, 27 een enorm stuk van ons leven 27 jaar geleden in juni,
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
‘’Een beetje tijd!!! Kamunyak.
Hij laat de ingreep doen en verlaat overgelukkig het ziekenhuis.
Een verhaal om te onthouden
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Gedachten bij het ouder worden.
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven."
Toen ik jong was, heeft mijn moeder mij gevraagd welk het belangrijkste deel was van ons lichaam. . Ria Slides.
Het Leven /04/2017.
STUDIO PRESENTEERT BERTEM DORUS.
Dag 3. Dag 3 Hallo jongens en meisjes, Dag 3 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Daar ben ik weer. En hoe is het bij jullie? Zijn jullie al bezig.
Hoe is dat ... ouder worden ?.
EEN VERRASSING KRIJGEN
De kleur blauw stond centraal in dit project Cuma-dag was wel leuk je kan der van alles doen, je kunt kleding ontwerpen, Voertuigen maken, muziek maken,
Bij het kolenvuur Johannes
CULTUREEL KAPITAAL ?????? Je eerste keer weet je niet wat je te wachten staat om dat je het niet kent. De eerste keer dat ik naar het toneel ging was.
Lieve zoon/dochter ....
Als God de mens had geschapen om computers te gebruiken, had hij ons zestien vingers gegeven.
Mijn schouder tijdens jouw duisternis
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
De stake out … “ons kamp” En het gebruikelijke tentje werd weer opgezet.
Het meisje dat ging biechten bij de priester.
Steeds verder met een muisklik. Twee nonnen verlaten hun klooster om gebakjes te gaan verkopen. De ene is bekend als Zuster Bezorgd (ZB) en de andere.
De gekruisigde Jezus spreekt je aan DONDERDAG
Opa & oma Snel deden we de deur open, Gisteren ging er bij ons de bel,
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
M,n Opa
Oost-Vlaanderen (in Oost-Vlaams dialect)
Op een dag stond een jonge man midden in de stad en verklaarde, dat hij het mooiste hart had dat men ooit had gezien.
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Ik dacht dat het geluid voor ons, levende wezens, belangrijk was en daarom heb ik gezegd: Mijn oren.
Rode Rozen.
Er was eens een leesvirus,die was zijn stippen kwijt.
Ik denk niet dat ze zulke kleine zadeltjes maken.
Lied: één en één is twee Tekst en muziek: Lee Ann Vermeulen en Christian Grotenberg Uitgebracht op: Kinderen voor kinderen 28 Uitgevoerd door: Kinderen.
Zoals gewoonlijk keken we eens in de frigo gisteravond.
Vrienden.
Hoe is dat ... ouder worden ?.
Ds. Ds : Mw. M.Reinders de Haan
Wat is de zin van het leven?
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een juk over zijn schouders hingen. Eén van de twee kruiken vertoonde een barst. En.
Fantasie Gemaakt door Kristie!.
JDW Het venster een boel Sergi en een beetje Hans Wijnja Een jong stel komt net wonen in een nieuwe buurt. Een jong stel komt net wonen in een nieuwe.
Na hun bezoek aan Abraham vertrokken de twee engelen die God vergezelden naar Sodom en Gomorra, de stad waar Lot en zijn gezin woonde.
Sergimage Het venster Sergimage Een jong stel komt net wonen in een nieuwe buurt. Een jong stel komt net wonen in een nieuwe buurt. De volgende morgen.
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
O Heer, wat ben ik moe!.
PowerPointsite-bep Dit is een baby zoals iedereen ze zou willen hebben maar helaas zijn ze zo niet verkrijgbaar.
Een kruikenverhaal. Een waterdrager vervoerde twee kruiken
Steeds verder met een muisklik. Twee nonnen verlaten hun klooster om gebakjes te gaan verkopen. De ene is bekend als Zuster Bezorgd (ZB) en de andere.
OF IK JE TERUG ZAL ZIEN Benny Neyman.
De herfst is begonnen.
Jozua, de dienaar van de HEER, was gestorven toen hij 110 jaar oud was. Toen ook zijn leeftijdsgenoten met hun voorouders waren verenigd, kwam er een volgende.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Mopje… Ontwerp: Wsbrd Ontwerp: Wsbrd. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd voor een gemaskerd bal. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd.
Aznavour en Bruel zingen
Transcript van de presentatie:

Gisteren nog, was ik twintig jaar, Ik amuseerde me in het leven Ik dacht al de tijd te hebben Ik wist nog niet dat het leven Tussen onze vingers verdwijnt, Even snel als een greep zand.

Gisteren nog, Was ik dertig jaar En gans mijn tijd was in beslag genomen Door de kinderen, ons huis, mijn echtgenoot, het werk…. De dagen gingen voorbij zonder dat ik de tijd had om ervan te profiteren. Het was steeds een koers tegen het uurwerk.

Gisteren nog, Was ik veertig jaar, Ik heb de tijd niet gehad om mijn kinderen te zien opgroeien….. Het werk en de zorgen van alledagen Ik zocht een beetje uitstel maar….. Het huishouden, de boodschappen….. Wat gaat de tijd toch snel…..maar waar brengt hij me ?

Dit nieuwe leven…..maar nog steeds het werk en het huis….. Gisteren nog, Was ik vijftig jaar, de kinderen waren vertrokken om hun eigen leven te leiden….. Nu was ik grootmoeder, Ik trachtte te vertragen om de nu vrijgekomen tijd een beetje op mijn eigen manier te beleven. Dit nieuwe leven…..maar nog steeds het werk en het huis….. Ik was rapper moe want het leven duwde me soms voort zo dat de morgen aan de avond als het ware vasthing.

Op deze dag, Op zestig jaar neem ik de tijd om mijn leven te aanschouwen. Ik neem de tijd niettegenstaande ik nog werk. Eindelijk vind ik de tijd om aan mijn kleine geneugten te voldoen. Ik weet dat het nu het belangrijkste ogenblik is. Want morgen blijft onzeker…..

Met mijn man spreek ik over de tijd die men niet zag voorbijgaan. We spreken over ons leven zonder teveel achteruit te kijken, Omdat het leven daar nu eindelijk is. Eindelijk heb ik geleerd om een pauze in te lassen….. Dat kleine dingetje dat ik vroeger zoveel vergeten was.

Hoe mooi is de tijd als men deze kan zien, als men deze kan voelen. Als men deze kan knuffelen, ook als we er oud door worden. We kunnen er niet zonder. Hij neemt ons bij de hand en brengt ons naar andere horizonten. Ja, gisteren nog, Was ik twintig jaar…..

Maar nu weet ik dat mijn tijd nog slechts een uitstel is. Dat ik nu de tijd moet beleven die mij nog geleend is. Dus voor mijn leven me ontvliedt en mijn tijd verwelkt, verzacht ik mijn blik op dat énige…... Mijn leven.... Gisteren was ik twintig jaar. En slechts nu begrijp ik wat tijd betekent.

Auteur: Diane L. (Énaid) Uit het Frans vertaald door Jantachtig « Hier encore « Auteur: Diane L. (Énaid) Uit het Frans vertaald door Jantachtig Een goeie dag…..