Presentatie wijkraadpleging

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Tevredenheid met behandelaar en behandeling.
Advertisements

Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
Groepje: Alissa Beijdorff Mark Aarden Maurice America Brad Bijtjes
Veilig naar school een zorg voor ons allemaal
Ideeën voor Deinum! Van groep 8.
Opvattingen en initiatieven t.a.v. schoon, heel en veilig
‘Spelen in de wijk’ Paul van der Klein. 10 jaar vrijwillig jeugdwerk ervaringen aanbieden breed en gevarieerd.
Project Jong in De Friese Meren Jongerenparticipatieproject in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen 2013 Presentatie 28 augustus 2013 Het PAC, Lemmer.
De Vonk van Hoogezand-Sappemeer Woldwijkcentrum 13 maart 2013.
 Deel 1: Introductie / presentatie  DVD  Presentatie enquête  Ervaringen gemeente  Pauze  Deel 2 Discussie in kleinere groepen  Discussies in lokalen.
Gebiedsplan Hillesluis
Vmbo Helicon Eindhoven
ONZE BINNENTUIN Plein Koningspage, Kannenburg, Zandkever, Meikever Door taakgroep “Onze binnentuin op 03 November 2009”
Presentatie: Jan Paddenburg Manager Sportplan Niels Balke
Gemaakt door: Frank, Bart, Ruud en Sem. Analyse Sterke punten Jongeren Ouderen.
Campagne Enkele tips en suggesties. Duidelijkheid Maak een 10 punten lijst –5 punten VOOR (Wij willen dat …… ) –5 punten TEGEN ( Wij willen niet dat ….
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Gezond oud worden KLANKBORDGROEP Donderdag 6 juni 2013 AANVANG 13:30 UUR RECREATIERUIMTE.
Inhoud van de avond Het kindcentrum : Bouwen vanuit een gemeenschappelijke visie (Rob) Introductie partners Stichting Kinderopvang Huizen Paramedici Het.
Schilders- en Waddenbuurt Informatieavond 26 februari 2009
Fiets Profijt! Henk Hendriks Projectleider Wijken voor de Fiets.
Gezondheidscentrum Probleem: Slecht onderhouden gezondheidscentrum Oplossing: Opknappen van gezondheidscentrum (De Horstacker)
Tweede Studiedag Brede School – Vlaams Parlement 16 mei 2008 Een brede Kinderopvang REFLECTIES door Jan Van Gils Onderzoekscentrum Kind en Samenleving.
Scouting Pottenberg Lord Baden Powell groep. Geschiedenis Oprichting door ervaren leiding in een huiskamer van een buurtbewoner in 1971 Oorspronkelijk.
Wijkambitie Vleuten – De Meern 27 september 2012.
- 1. Waar wordt u, als u naar onze jeugd en ons jeugdwerk kijkt, nu echt blij van ? Gesprekken met jongeren Samen dingen doen Veel kinderen naar de tienerdienst.
Public design – Concept 1 Pascal Burggraaf Pim Donkerlo Joris van Laernhoven Binnenhofje.
Even voorstellen Anja Hol
Introductie G!DS. Inhoud  Wat is G!DS?  Wat kan ik met G!DS?  Data in G!DS  Kwaliteitscontrole  Uitvoer uit G!DS  G!DS Sites  Aan de slag met G!DS.
Enquête-uitslagen PowerPoint Fanfare Sint Caecilia 2011.
Boerhaaveplein. Van wie komt de vraag om een aanpassing van het plein?  Van buurtbewoners met kinderen  Van buurtkinderen  Van schoolkinderen  Van.
2030 Vlaardings Café 17 juli veilig schoon onderhoud 2030 op weg naar 2030 maar……. ook nu al van belang.
SESSIE 8 PLEIDOOI VOOR DUURZAME CULTUURBELEVING OP SCHOOL.
Presentatie resultaten enquête
Jullie dorp De kinderen over NIEHOVE in Wat doe je na schooltijd en in de vakantie? Waar ga je naar school en waar wonen je vriendjes? Wat vind.
Dienst Wijken Wijkdialoog Leidsche Rijn In gesprek met bewoners en professionals over de wijkambities tot 2014.
Rapportage Wijkraadpleging 2014
Vergelijking Wijkraadpleging Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern 2014 voor Wijkraad Leidsche Rijn en Vleuten-de Meern.
Veiligheid & Overlast Bewonersavond BPC Roosendaal 12 januari 2011.
Nieuwsbrief 7 december 2012 Agenda: 11 december: groep 7 en 7/8 excursie havenmuseum 14 december: kerst creamiddag 19 december: kerstviering vanaf
Madagaskar is een eiland in de Indische Oceaan, 430 km van Mozambique. Zo’n 2000 jaar geleden zetten de eerste bewoners ‘voet aan wal’ op dit eiland.
Utrecht.nl Hier komt tekst Hier komt ook tekst Wat doet een wegbeheerder eigenlijk? 1 Wegbeheer bij de gemeente Utrecht.
Mijn kind gaat naar de basisschool Themabijeenkomst.
Lang leve de dorps- en wijkbibliotheek!
Rapportage Wijkraadpleging 2016 voor Wijkraad Leidsche Rijn.
Presentatie wijkraadpleging Leidsche Rijn & Vleuten-De Meern 2016.
Marktonderzoek Niel Margot Avonts Jolien Dejongh Kjetil De Weyer Arthur Hachez Sébastien Heymans Marilyn Vandeputte Fabian Verdult Karen Vermeire.
Social media. Agenda Over ons Facebook Twitter Linkedin Instagram.
, Sociale veiligheid is cruciaal voor kinderen om te kunnen leren Evt. logo van de school.
 1. In wat voor soort woning zou je willen leven?  2. Hoe zou je willen dat jouw straat er uit ziet ?  3. Welke voorzieningen/activiteiten verwacht.
Stageproject Gemeente Sittard-Geleen 2025 Door: Laura Engels & Sander Bertrand.
Resultaten enquête Agenda Inleiding door de voorzitter (1/6 enquêtes retour) Bespreken van de enquête Volgorde van belang bepalen door u?
Gemeenteplan 2025 Frank van Kooten Aron Vroomen Marouane Ahidar Chenghuan Zheng.
De Bolster Sambeek - buitenruimte.nu - november 2014.
Veiligheid in de wijk en Burgerparticipatie ALV Buurtvereniging Wilhelminapark.
Minder kinderen, minder scholen? Bijeenkomst gemeente Sluis dinsdag 28 juni 2011.
Agenda avond Welkom Inleiding avond Presentaties Jeugd en Jongeren Aan de slag in groepen! (analyseren huidige situatie en toekomst) Pauze (± 21.00) Bepalen.
Uitslag enquête De uitslag van de enquête Werkgroep Dorpsraad Nieuw Bergen 17 juni 2015.
Uitkomsten van de enquête van ouders Februari 2016.
Dag van de Wijken & Wijkaanpak Raadsvergadering 23 september 2009.
Sittard-Geleen in 2025 Door: Rens en Robin. Inhoudsopgave Inleiding Waarom leef jij prettig in jouw buurt (in 2025) Hoe draag jij bij aan de leefbaarheid.
Huurdersraadpleging donderdag 27 oktober 2016
Koffieochtend Bibliotheek Hoograven
Week van OSSde LentekriebelsOss
Thema 5 “De Stad”.
Casus Wijkatelier Groen en Gezond Gageldonk-West
Ouderen tellen mee in Utrecht
# Uw mening telt! Resultaten enquête 2018 UW MENING TELT!
Bewoners binnenstad Sneek
De gemeente Vierweg.
Vier het Leven 2019.
Transcript van de presentatie:

Presentatie wijkraadpleging Leidsche Rijn & Vleuten-De Meern 2014

Welkom Presentatie resultaten wijkraadpleging Leidsche Rijn & Vleuten de Meern

Agenda Welkom Presentatie resultaten Discussie

Presentatie resultaten

Opzet onderzoek Methode: online via uitnodigingsbrief en vrij benaderbare link Steekproef en respons 3000 bewoners van LR en VdM zijn uitgenodigd Respons LR: n=357 via brief (12%), 81 via link Respons VdM: n=403 via brief (13%) en 122 via link Veldwerk 6 tot en met 28 december 2014 Analyse Herweging naar deelwijk, geslacht en leeftijd

Prettig wonen

Het is prettig wonen in LR en VdM

Waarom is het prettig wonen in Leidsche Rijn?

Waarom is het prettig wonen in Vleuten-De Meern?

Waarom is het minder prettig wonen in Leidsche Rijn?

Waarom is het minder prettig wonen in Vleuten-De Meern?

Stellingen LR VdM LR VdM LR VdM

Voorzieningen

Gebruik primaire voorzieningen Primaire voorzieningen zoals winkels, onderwijs en gezondheidsvoorzieningen worden met name binnen de wijken gebruikt. De meest gebruikte voorzieningen zijn de supermarkt, overige winkels en buurtvoorzieningen. Met name de markt, supermarkt en overige winkels zijn voorzieningen die ook regelmatig buiten Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern gebruikt worden.

Prioriteit primaire voorzieningen LR

Wat ontbreekt in het winkelaanbod in LR?

Verbeterpunten buurtvoorzieningen LR Bloembakken aan de lantaarnpalen waren erg kleurrijk en vrolijk. Geen idee waarom die weg gehaald zijn. Er is veel zwerfvuil. Bij het legen van de ondergrondse containers, komt veel vuil ernaast terecht. Bij ons in de buurt heb je voor kinderen die wat ouder zijn weinig uitdaging. Het zou leuk zijn als er een multifunctioneel veld wordt aangelegd waar ze lekker kunnen sporten/spelen. Amaliapark: bomen planten, bankjes plaatsen, een fontein, een vijver, beelden en andere kunstwerken neerzetten, struiken, bloemen, een muziekkoepel,. Betere straatverlichting. Meer parkeerplaatsen. Nu hebben de meeste eengezinswoningen 1 parkeervak tot hun beschikking maar de meeste hebben 2 auto's. De veiligheid van fiets / voetgangersoversteek-plaatsen. En beleid voor heel Leidsche Rijn / Vleuten-De Meern. Auto's denken altijd voorrang te hebben, ook als dat niet het geval is. Meer fietsparkeerplekken bij scholen, gezondheidscentrum, appartementsgebouwen etc. Erg jammer dat het lint in het park niet verlicht is. Er wordt zoveel gebruik van gemaakt o.a. door diverse sporters.

Prioriteit primaire voorzieningen VdM

Wat ontbreekt in het winkelaanbod in VdM?

Verbeterpunten buurtvoorzieningen VdM Meer mogelijkheden voor de jeugd, zoals bijvoorbeeld voetbalkooitje e.d. Die zijn er nu op de schoolpleinen maar die zijn in het weekend gesloten of worden de kinderen door de weeks weggestuurd omdat er dan kinderen van de BSO spelen Licht in Maximapark. De straten zijn zo smal dat auto's en fietser elkaar in de weg zitten. Meer prullenbakken en afvalcontainers. Afvalcontainers zitten nu vaak al halverwege de week vol. Onderhoud aan de groen voorzieningen. Er wordt van alles aangelegd maar onderhoud is er niet. Uiterlijk van de wijk is een dikke onvoldoende. Meer banken en tafels om te picknicken. Meer groen in de buurt en langs de straten. Maximapark is top, maar verder moet het ook groener. Plekken die leuk zijn voor tieners bijv. skatebaan, ontmoetingsplek, (grotere) voetbalveldjes met goals waar de jongens kunnen voetballen. Veilige toegangswegen naar school. Automobilisten gedragen zich niet als 'gast' op de weg. Meer parkeerplaatsen in de wijk, de meeste mensen hebben 2 auto's maar het is berekend op minder.

Gebruik secundaire voorzieningen Horeca is de meest gebruikte secundaire voorziening, zowel binnen als buiten de wijken. Ook sportvoorzieningen (sportvelden en accommodaties) worden regelmatig binnen en buiten de wijken gebruikt. Sporten bij sportverenigingen, -clubs en –sportscholen wordt voornamelijk in de wijken gedaan. Ook de bibliotheek en voorzieningen voor kinderen tot 12 jaar worden vooral in de wijken bezocht. Voor culturele voorzieningen gaat men meestal de wijk uit.

Prioriteit secundaire voorzieningen LR

Wat ontbreekt in het horeca aanbod in LR?

Prioriteit secundaire voorzieningen VdM

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid LR VdM LR VdM LR VdM LR VdM

Sociale contacten

Voldoende sociale contacten?

Wenselijke sociale activiteiten Leidsche Rijn Buurtontbijt cultureel evenement cursus Nederlandse taal filmhuis jeugdvakantiewerk kinderactiviteiten kopje koffie voor ouderen kookclub markt muziekpodium rommelmarkt schoonmaakactie speeddate voor alleenstaande ouders sportactiviteit straatfeest thema feest toneelclub wandelingen wijkborrel workshop werk zoeken Vleuten-De Meern Activiteit voor ouderen Buurtontbijt buurtborrel buurtfeest buurthuis buurtmarkt creatieve activiteit festival hardloopgroep jeugdvakantiewerk kinderactiviteiten markt muziekpodium ontmoetingsplekken ouder-kind activiteiten picknick rommelmarkt scouting straatfeest volleybaltoernooi zanggroep

Zelf organiseren van activiteiten?

Informatiekanaal top 10

1 of 2 wijken?

LR en VdM 1 of 2 wijken?

Vragen?

Discussie over de resultaten onder leiding van Laurens Teuben, voorzitter Wijkraad Vleuten de Meern.

Sport- en andere voorzieningen voor jongeren (12-18) zijn er te weinig.

Winkelcentrum Vleuterweide is een voorbeeld van hoe een winkelcentrum moet zijn.

Winkelcentrum De Meern wordt veel bezocht, maar men is hier erg ontevreden over.

In de wijken is te weinig rekening gehouden met de ochtendspits (auto).

Vleuten de Meern en Leidsche Rijn zijn terecht twee aparte wijken.

De VAR en de BRUG moeten meer ondersteund worden door de gemeente -> voornaamste vorm van informatiekanaal.

Leidsche Rijn Centrum wordt een succes.

Einde Dank voor uw aandacht!