Het Buurthuis Almere-Haven

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
In Veilige Handen: Preventie van seksueel misbruik in vrijwilligerswerk met minderjarigen Tijdens deze presentatie proberen we een beeld te schetsen van.
Advertisements

Wijksteunpunten Lunet zorg
Centrum voor Jeugd en Gezin CJG-Ameland
Sportiviteit & Respect Just do it!
Veilig Jeugdwerk Veilig Jeugdwerk is jeugdwerk met gezonde verhoudingen tussen leidinggevenden en deelnemers. Het is van belang om mogelijk misbruik te.
SGJ Christelijke Jeugdzorg
Van visie naar actie.
Welkom op de conferentie De gemeente geeft thuis 6 maart 2012.
Inhoud van de avond Het kindcentrum : Bouwen vanuit een gemeenschappelijke visie (Rob) Introductie partners Stichting Kinderopvang Huizen Paramedici Het.
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Woonservice wijken KLANKBORDGROEP Donderdag 20 juni 2013 AANVANG 13:30 UUR RECREATIERUIMTE.
Workshop 1: Diversiteit in de oudercommissies van de kinderopvang
Naschoolse activiteiten Basisschool De Vonder 4Events.
Het Wmo loket 7 februari 2007 Floor Kaspers. De achtergrond van de Wmo Motto: Meedoen Decentraliseren Financieel: AWBZ.
- 1. Waar wordt u, als u naar onze jeugd en ons jeugdwerk kijkt, nu echt blij van ? Gesprekken met jongeren Samen dingen doen Veel kinderen naar de tienerdienst.
Ouderavond Kindcentrum De Schutsluis 7 februari 2012.
SAMEN LEVEN Team projecten en evenementen. VERLOOP INFO SESSIE  1. De dienst “Samen leven”  2. Projectwerking Antwerpen Noord (team projecten en evenementen)
3 december informatieavond over IKC Aadorp uur inloop met koffie uur start presentatie door NBS de Kei en PC de Rank. Ingrid en Julian
Even voorstellen: Nathalie van de Garde,
Een uitgestoken hand eerst ontvangen en dan geven de collecte is uiting van dankbaarheid; ‘offer der dankbaarheid’ tijd, geld en aandacht voor hen die.
FRAAM – een unieke plaats
De start * 2010 * Initiatief: NIGZ (CBO),NHG, LHV, Pharos, AMC, NIVEL, Stichting Lezen & Schrijven *Intentieverklaring ondertekend door 30 organisaties.
1 21/11/ Nominaties Henk Westbroek Trofee. 2 Genomineerde organisaties 1)Activeringsteams 2)AxionContinu 3)Bibliotheek 4)Eigen Kracht 5)Prago 6)SodaProducties.
Bondgenootschap met ouders Ellen Rutgeerts – 3 oktober 2013.
VillaKeizersKroon - Kleinschalig wonen in Z-Limburg voor mensen met geheugenproblemen Dialogen rond Dementie Dialogen rond Dementie “Dementie en Kleinschalig.
Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o.
Wat kunnen wij samen doen aan laaggeletterdheid in Almere?
WELKOM! Maandag 10 november 2014 DZOH op weg naar 2020!
Communicatie met ouders
AV LOP SO/ Gent 3 juni 081 Zorgen en vragen van ouders LOP- focusgroep Ouderbetrokkenheid Marie-Paule Gavel Ali Capa.
Club voor jongens en meiden met een beperking.
workshop ‘Ik sta voor….’ Een Introductie over onze gedragscode
Korte termijn Beleidskeuzes uitgaande van de brainstormsessie van 11 Februari Wie zijn wij Wat gaan we doen aan zwakke punten Welke kansen gaan we verzilveren.
Maatschappelijke kosten-baten analyse
Wij ondersteunen en begeleiden kerken bij het gemeente-zijn in deze wereld.
Regie over eigen leven..
Informatieavond cluster 7 en 8. Algemene informatie groep 7 en 8 Informatie Voortgezet Onderwijs.
Interkerkelijke werkgroep AZC Almere.. Betrokkenheid van kerken in de samenleving Christenen actief Zorg voor de samenleving De samenleving dat zijn WIJ.
RMC Radius verbindt Op 1 januari 2015 zijn RMC, Regionaal Maatschappelijk Centrum en Radius, welzijnsorganisatie Land van Cuijk gefuseerd. RMC Radius heeft.
De Kalmoes vzw Voorstelling activiteiten
Workshop Identiteit?.
Het Eetcafé Zwolle Sinds 1994 Handen en voeten geven aan het geloof vanuit de liefde voor Jezus.
Wat is Digitale marktplaats voor hulp, klusjes en zorg Laagdrempelig, veilig en eenvoudig hulpmiddel om elkaar te vinden. Via een organisatie of rechtstreeks.
MEEDOEN in Edam-Volendam Voorstellen: Katja Mooij (RCO De Hoofdzaak) Fred Wiedijk (Context NH) Coördinatie en secretariaat MEEDOEN-tafel.
Samenhang in het sociaal domein Sociale visie, decentralisaties Commissie S&V 17 april 2012.
Workshop Assen1 Stichting Nieuw Nabuurschap (een ouderinitiatief)
Huiskamers van de Buurt, Amsterdam. Huiskamer van de Buurt Een collectieve voorziening in de vorm van dag(deel)arrangementen voor mensen met een beperking.
Marion van de Sande De Haagse Hogeschool NOT, 29 januari 2011 Ouderbetrokkenheid: nut of noodzaak?
Informatie avond schooltijden aanpassing 13 mei 2013 Agenda 1.Welkom; ouders, Jelte de Graaf, Monique van de Oever 2.Doel van de avond 3.Presentatie nieuwe.
5/30/2016 Jeugdcasus (O)GGZ bijeenkomst Odette Hensen Coördinator STIP, ZOG MH Gerda Verkerk Preventiefunctionaris, GGZ Kinderen en Jeugd Rivierduinen.
Platform Informele Zorg Beleidskader MO
Welkom! Ledenvergadering ChristenUnie De Marne 9 november 2011.
Vrijwilligersbeleid bij SVC’08.  Beoefenen en bevorderen van de voetbalsport in al zijn vormen. Wij doen dit door deel te nemen aan door de KNVB georganiseerde.
Kerkdorp Beesel Ouderen: wie zijn het? wat doen ze? wat willen ze?
GGZ RIBW. GGZ Psy-Portaal Psy-Portaal is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van psychische en psychiatrische klachten voor cliënten vanaf.
Adviesraad Sociaal Domein
‘Spelen met Ruimte, in de lokale samenwerking’
MEE maakt meedoen mogelijk
Doelen behalen met activiteiten
Dat gaat naar het meanderplein toe!
Doelen behalen met activiteiten
Inloopcentrum Inn De Drie Tulpen.
STEUN STICHTING PIM ZORGWONING LOGEEROPVANG RESPECT
Adviesraad Sociaal Domein
Veteranen Ontmoetings Centrum Zeeland Sterk door samenwerking
Welkom w.
Zorg jij voor gezelligheid in onze huiskamer?
Verdeling middelen vrijwilligersorganisaties 2019
Welkom Presentatie over WELKOM BIJ CODA 28 maart 2018.
Sportiviteit en Respect
Verdeling middelen vrijwilligersorganisaties 2019
Transcript van de presentatie:

Het Buurthuis Almere-Haven

Het Buurthuis Almere-Haven het nieuwe initiatief voor een buurthuis gericht op de bewoners van de buurt zelf: De marken in almere-haven Het Buurthuis Almere-Haven

Waarom dit nieuwe initiatief in De Marken? Waarom in De Marken? Exemplarisch voor Almere-Haven? Grotere functie gericht op alle Almeerders, van alle culturen en achtergronden. Centraal gelegen en goed bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Ondersteunende functie, als aanvulling op bestaande hulp en zorg.

Doelstellingen van Het Buurthuis: Activiteiten gericht op de buurtbewoners van De Marken. Van alle diverse nationaliteiten en culturele achtergronden. Doelgroepen en activiteiten zijn wijkgericht. Ondersteuning, opvang en begeleiding. Een sociaal vangnet zijn voor de mensen die het moeilijk hebben. Mensen die elders niet terecht kunnen. Ontspannen sfeer, veiligheid voor iedereen, respect voor religie en cultuur, politieke diversiteit.

Het Buurthuis Zorg voor mensen met een beperking. Ouderen. Jeugd.

Activiteiten: Koffie ochtend met breien, klaverjassen, enz. Taallessen NT1 (laaggeletterdheid) en NT2 (Nederlands als tweede taal). Krachthonk Huiswerkwerkbegeleiding Samenwerking met Volksuniversiteit Almere, Stichting Taal voor het Leven voor taallessen en andere cursussen. Schuldhulpverlening in samenwerking met Plangroep Almere en het Juridisch Loket. Computerhulp Fietsproject en fietslessen. Workshops

Hoe wij ons willen gedragen: Alle bezoekers zijn welkom. Alle vrijwilligers hebben een Verklaring Omtrent Gedrag. VOG Gedragscode voor vrijwilligers en bezoekers. Respect voor elkaar.

Initiatief nemers : Irina de Wit Erik van de Graaf Email: irinadewit@live.nl Email: erikvandegraaf@gmail.com

Wij danken u voor uw aandacht. Einde presentatie. Wij danken u voor uw aandacht.