CAMBRIDGE ENGLISH Verleg je grenzen met Cambridge English op RSG Wiringherlant!

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
TTO in de Tweede Fase.
Advertisements

Voorlichting 8 januari 2013 Leerlingen en ouders vwo-4
Voorlichtingsavond Versterkt Talenonderwijs
U-Talent Academie OP SCHOOL EN DE UNIVERSITEIT
Fast Lane English.
Voorlichting Cambridge English Dubbelklik op het filmpje hierboven
Basisvorming.
Fast Lane English.
PORTFOLIO NT2 Introductie voor IJsbrekergebruikers
University of Cambridge & Titus Brandsmalyceum Oss PRESENT
Loopbaan en Burgerschap Nederlands, Engels Rekenen
Op het Vechtstede college Silke Bossers
Voorlichtingsavond Versterkt Talenonderwijs versterkt Engels/Frans op het LCL.
Voorlichting 4 Atheneum Aangeboden op het Altena College in Sleeuwijk
DELF scolaire Voorlichting 12 januari 2012 Leerlingen en ouders VWO-4.
Welkom Afsluiting KC en hoe verder!. Klas 3 sluit kc af Klas 3 is laatste jaar van project Kunst & Cultuur. Leerlingen krijgen eindbeoordeling per vak.
KNAG Onderwijsdag 2010 Ervaar de kracht van digitaal onderwijs Workshop 48, 13: :45 uur.
Welkom Examinering Taal & Rekenen Gerard Straathof
Jaap Hillebrand Laagcoördinator VWO-4
25 januari 2013 universitair onderwijscentrum groningen dag van taal, kunsten & cultuur januari 2013 universitair onderwijscentrum groningen dag.
25 januari 2013 universitair onderwijscentrum groningen dag van taal, kunsten & cultuur januari 2013 universitair onderwijscentrum groningen dag.
Informatieavond CAE, Internationale Stage en IB voor 4VTTO 15 Februari 2013.
Studiemiddagen NT2-toetsen 23 april Koning Willem I College
Informatie voor nieuwe leerlingen (en hun ouders)
Informatie voor nieuwe leerlingen (en hun ouders).
Informatie en voorbereiding deelname tto Revius Lyceum
CAMBRIDGE ENGELS.
Honoursonderwijs aan Nederlandse universiteiten
Het vierde jaar ORGANISATIE 2 E FASE REIZEN BEGELEIDING LOOPBAANBEGELEIDING KENNISMAKING MENTOREN.
U-Talent Academie OP SCHOOL EN DE UNIVERSITEIT
VOORLICHTINGSAVOND VMBO 3 3 maart 2014 RGO Middelharnis.
19 & 20 maart 2012 Why limit your future opportunities ?
CAMBRIDGE ENGLISH Informatieavond
Het vak Frans in 4 en 5 havo Un choix pour l’avenir.
Havo Vecon Business School:
IBV4 2 x 75 minuten IB/Advanced/English Methode Cambridge Objective Advanced Deelname Cambridge Advanced Examen in juni 2016 (optioneel) Voorbereiding.
Ouder informatieavond 2015 Dit schooljaar succesvol! voor ouders/verzorgers van onze doublanten.
Pourquoi apprendre le français?
Duits in 4,5 en 6 VWO Herzlich Willkommen !!. Waarom Duits? Duits is de taal van onze belangrijkste handelspartner, tevens ons buurland. Duits is de taal.
BEOORDELING VOLGENS HET ERK
De “Cambridge English” presentatie voor de leerlingen… Jane West (native speaker en docent Engels)
De “Cambridge English” presentatie voor de leerlingen… Fokke de Jong (docent Engels, near- native speaker, Model United Nations Director)
Welkom! voorlichting mavo Vrijdag: vanaf uur ieder half uur Zaterdag: vanaf uur ieder half uur.
* 1F = BASISSCHOOL * 2F = VMBO * 3F = HAVO & MBO.
Welkom. tweetalig vwo en havo Stedelijk College Eindhoven
VOORLICHTINGSAVOND TL 3. PROGRAMMA PLENAIR EXAMENPROGRAMMA PTA VOORBEELDEN VAN PTA VRAGEN VAN OUDERS MENTOREN BEGELEIDING CONTACTEN INDIVIDUELE VRAGEN.
Internationalisering 2-talig onderwijs Inleiding 4 e leerjaar thavo
Internationalisering 2-talig onderwijs Inleiding 4 e leerjaar thavo
Verlegt je grenzen. Programma n Welkom, indeling proeflessen n Waarom TVWO? n Oud-leerling (Frans Doesborg) n Ouder brugklasser (Frans Doesborg) n The.
INFORMATION DELF SCOLAIRE VOOR DE LEERLINGEN VAN 3H T/M 6V.
Voorlichting Examinering Cohort 2014 oktober 2016.
U-Talent Academie OP SCHOOL EN DE UNIVERSITEIT
DELF Junior op het Augustinianum
Mijn kind volgt tweetalig onderwijs. Wat nu?
Onderwijsproces en Examinering en diplomering
De Vreedzame school Ouderavond 17 maart 2009 Het Klinket Welkom!
Ouderavond Cambridge 2016.
Regelluw en examinering
Diplome Etudes Langue Française
Onderzoekend leren in de natuurwetenschappen
Controle                         Goethe Duits.
U-Talent Academy Uitdagend bèta onderwijs in 5 en 6 vwo op school én op de universiteit.
Cambridge English op De Boerhaave.
Tweetalig onderwijs op CSG Liudger
Controle                         Goethe Duits.
Welkom op de voorlichtingsavond voor TTO en Gymnasium
Talentontwikkeling op de HAVO
Talentontwikkeling op het VWO
VersterktTalen Onderwijs Duits op het Valuascollege
Zomerschool TCC 2019.
Transcript van de presentatie:

CAMBRIDGE ENGLISH Verleg je grenzen met Cambridge English op RSG Wiringherlant!

 Engels wordt steeds belangrijker in het dagelijkse leven. Bovendien neemt Engels niet alleen in het buitenland maar ook op Nederlandse Hoge Scholen en universiteiten een steeds belangrijker plek in.  Op Wiringherlant leiden wij de leerlingen die dat willen en kunnen op voor de examens in “Cambridge English”.  FCE is ontwikkeld voor het gebruik van de Engelse taal in alledaagse omstandigheden, inclusief situaties tijdens zaken en studie.

 Cambridge University De universiteit van Cambridge heeft een afdeling die Engelse taalcursussen en de bijbehorende examens verzorgt (E.S.O.L.= English for Students of Other Languages). Wereldwijd worden jaarlijks inmiddels miljoenen diploma’s uitgereikt!

 Internationaal erkend Steeds meer bedrijven en instellingen vragen naar de wereldwijd erkende taaldiploma’s van Cambridge. Met een Cambridge Certificate heb je namelijk het bewijs in handen dat je over alle taalvaardigheden in het Engels beschikt om te werken in een internationale omgeving. -

 KET (= Key English Test, niveau A2)  PET (= Proficiency English Test, niveau B1)  FCE (= First Certificate in English, niveau B2): het niveau dat Wiringherlant aanbiedt  CAE (= Certificate in Advanced English, niveau C1)  CPE (=Certificate of Proficiency in English, niveau C2) Vijf niveaus De cursussen ‘General English’ worden aangeboden op 5 niveaus. De niveau-aanduidingen zijn als volgt:

 Cambridge English: een drie-jarig traject voor Havo en VWO leerlingen.  Leerjaar 1: 2 uur extra Engels (1 tot 2 uur extra huiswerk)  Leerjaar 2: 1 uur extra Engels (1 tot 2 uur extra huiswerk)  De methode die gebruikt wordt is Engelstalig en is ontwikkeld door de Universiteit van Cambridge. Er wordt gericht aandacht besteed aan de belangrijkste vaardigheden (luisteren, spreken, schrijven en lezen) die getoetst worden in het FCE examen.

 Aan het einde van leerjaar 1 wordt er na overleg tussen de reguliere docent Engels en de Cambridge docent een schriftelijk advies uitgebracht over het vervolg in leerjaar 2.  Dit advies is mede gebaseerd op de resultaten van diagnostische toetsen op het gebied van luister-, schrijf-, lees- en spreekvaardigheid. Deze onderdelen zullen worden beoordeeld met een 0, v of g. Natuurlijk wegen motivatie en inzet voor het vak Engels mee.

 Kosten Cambridge English wordt op Wiringherlant naast het normale lesprogramma aangeboden en daarom is een bijdrage van de ouders van € 100,- verplicht per cursusjaar. Dit is inclusief lesmateriaal. Deelname aan het examen kost plm. € 200,-. Het examen is niet verplicht, maar in de praktijk neemt vrijwel iedere cursist aan het examen deel.  Er wordt gedurende de drie cursusjaren tenminste 1 excursie naar Engeland georganiseerd. Deze is niet verplicht. De kosten bedragen ongeveer 300 euro per leerling.

Commitment: Voor leerlingen die Cambridge lessen volgen geldt dat zij op hun eindrapport een voldoende voor “Commitment” dienen te hebben om bevorderd te kunnen worden naar de Cambridge groep in een volgend jaar.  De leerling zet zich in om zoveel mogelijk Engels te spreken tijdens de Cambridge les (doeltaal = voertaal).  De leerling levert een positieve bijdrage aan Cambridge- activiteiten en werkt mee aan een klimaat in de klas dat alle leerlingen in staat stelt zich maximaal op het gebied van Cambridge English te ontwikkelen.

 Aantal deelnemers Momenteel kunnen we slechts één eerstejaars klas van 15 leerlingen vormen maar op termijn beogen we een uitbreiding van het aantal deelnemende docenten en groepen. Zolang dit niet het geval is, zal er een selectie plaatsvinden en worden de beste leerlingen toegelaten.

First Certificate in English (FCE)  FCE is het examen dat wereldwijd het meeste afgenomen wordt. Het niveau volgens de Council of Europe Framework is B2. Verdere informatie over het niveau wordt gegeven op: mmon_european_framework_reference/CEF _Nederlands.htm mmon_european_framework_reference/CEF _Nederlands.htm  A1 is daarbij het absolute beginnersniveau, C2 is het hoogste niveau dat uiteindelijk gehaald kan worden. Om het examen succesvol af te ronden zijn ongeveer 500 tot 600 (zelf) studie uren nodig*

Excursie Leeds

High tea