Voorlichting Internet klas 1

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
kinderen en social media
Advertisements

sociale media: de nieuwe realiteit
Social media, een introductie. 70% van de Nederlandse kinderen tussen negen en twaalf jaar heeft minimaal één persoonlijke pagina op een social netwerksite.
Veiligheid op het internet
Welkom op de Informatieavond over Cyberpesten
Uitslag enquête over online pesten
Verborgen vormen van pesten
Pubers online een thema avond over pubers en de digitale wereld...
Social Media Presentatie verzorgd door de ouderraad,
Waar zijn jongeren mee Bezig?
Internet fun & veilig! titeldia.
Wegwijs in social media land
Bescherm je computer Een computervirus is een vorm van schadelijke software (malware). Het is een computerprogramma dat zich in een bestand kan nestelen.
Veilig internet Mediawijsheid
Enquete over internet Sint Bavo school Haarlem Getoonde cijfers zijn percentages Groepen 4 en 5 zijn gemiddeld gewogen.
Hulp in de aanpak bij CyberPesten.
Jongeren, internet en seksualiteit
Insert your picture here Wat doe jij zoal op het Internet?
Internet Annemarie Havinga, Robert Kamminga
Internet Annemarie Havinga, Robert Kamminga
Mediawijsheid in de Leidsebuurt
Themabijeenkomst Pesten
Het klaslokaal 2.0.
Kinderen online.
Ouderavond Veilig Internetgebruik, thuis en op school!
Social Media en Internet “webweerbaarheid”
Moeten kritisch leren omgaan met media en informatie. Er komt een massa aan informatie op hen af. Jongeren hebben steun nodig van leraren en ouders om.
Insert your picture here Wat doe jij zoal op het Internet?
Sociale media op school
Kinderen vinden internet geweldig!
Facebook Skype Instagram Google+ Twitter Whatsapp Snapchat Messenger
Veiligheid op het internet Bescherm je computer Een computervirus is een vorm van schadelijke software (malware). Het is een computerprogramma dat zich.
Communicatie Silke en Mireille.
Thema (digi)pesten 4 november 2014 Praktijkschool
Kinderen op social media: hoe ga je daar als ouder mee om?
Grip op IT.
Altijd online!.
Pesten op internet Groepje 3 Kyra Robin Roy Mirte.
Ouderavond over pesten in het voortgezet onderwijs
Agenda Informatie over pesten Wat doen kinderen online?
VEILIG INTERNETTEN.
Kinderen op social media: hoe ga je daar als ouder mee om?
PESTEN JULIANASCHOOL.
Ouderavond Mediawijsheid Basisschool ‘t Rendal 20 januari 2014.
Ouderavond WEERBAARHEID IN DE DIGITALE WERELD Personal Support Jongeren- en gezinscoaching Voorlichting.
Ben jij je eigen databaas? Aangeboden door
Jongeren en de digitale wereld. Halt Halt levert een bijdrage aan het voorkomen en bestrijden van jeugdcriminaliteit door middel van: De Halt-straf. Voorlichtingen.
VEILIG INTERNETTEN & VEILIGE WEBSITES Kinderen en jongeren vinden het internet fantastisch. Ze chatten, gamen en surfen dat het een lieve lust is. Ouders.
Kinderen en de sociale media. Hoe ga je daarmee om? Toon interesse in waar je kind mee bezig is. Laat kinderen online met een nickname.
Introductie Ik ben….. – Marguerite Klinkers – Social Media enthousiasteling – Vind het interessant en belangrijk om ouders voor te lichten op het gebied.
Stichting School & Veiligheid ondersteunt scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat.
Veilig Online. Wat als Facebook een dag niet werkte?
Het internet Sociale media MailBlogChattenVirussen.
Stichting School & Veiligheid ondersteunt scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat. Ouderavond over pesten in.
Social media Van: Niene, Juliette, Bram, Niels en Mathijs.
Ouderavond klas 1  Inleiding  Rol ouders  Digitale wereld  Internetgedrag  Beren en valkuilen  Tips  Vragen.
Social media en pubers…. ff kennismaken Michiel Trompetter Nationaal MediaCoach Docent voortgezet onderwijs Vader van 4 kinderen (7, 11, 15 en 20 jaar).
Ouderavond over pesten op de basisschool
Ouderavond over pesten in het voortgezet onderwijs
Ben jij je eigen databaas?
Oudervereniging.
Social Media.
Media is er altijd en overal
Media is er altijd en overal
Sociale media.
Sociale Media.
Social media Door: Eloise Post Docent: E. Louisse
Sociale Media Naam: Sara Camara School: Grotius College Klas: J1A
Drs. V. van der Wielen, conrector
DESIGN BY TALHA Klas j1a Docent P. Broekhuizen
Transcript van de presentatie:

Voorlichting Internet klas 1 Inleiding Rol ouders Digitale wereld Internetgedrag Beren en valkuilen Tips Vragen

Ouderbetrokkenheid is cruciaal Onderzoek van Desforges & Abouchaar toont aan hoe groot de invloed van school en ouders is op leerlingen van verschillende leeftijden. Het schoolsucces van een zevenjarig kind wordt voor 29 procent bepaald door zijn ouders en voor vijf procent door de school. Naarmate het kind ouder wordt, verschuift deze verhouding. Bij een elfjarig kind is de invloed van de ouders 27 procent en de invloed van school 21 procent. Bij een zestienjarige leerling wordt het prestatiesucces nog voor 14 procent bepaald door de ouders en voor 51 procent door de school. Conclusie: ouders spelen ook in het voortgezet onderwijs een belangrijke rol. Ook Robert Marzano concludeerde uit een meta-analyse op onderwijsonderzoek van de laatste 35 jaar dat de rol van ouders één van de belangrijke succesfactoren is in de leerprestaties van kinderen. Het is niet voor niets dat het ministerie ouderbetrokkenheid tot een speerpunt in het beleid heeft gemaakt.

Conclusie een meta-analyse op onderwijsonderzoek van de laatste 35 jaar toont dat de rol van ouders één van de belangrijke succesfactoren is in de leerprestaties van kinderen

Wat deed u de afgelopen 24 uur digitaal bellen met mobiel sms’en e-mailen Facebook-en Twitteren een forum bezoeken mobiel internetten (online) game spelen uw profielsite updaten aan uw weblog/site werken en verder..? En uw kind? 4

Zomaar 10 websites die ons leven veranderden Google Buienradar Funda youtube Facebook Marktplaats Nu.nl Uitzendinggemist Relatieplanet Stemwijzer 5

Steeds meer internet via mobiel in Nederland 6 miljoen toestellen geschikt 2 miljoen UMTS

Kennis is niet langer gestolde kennis – grote gevolgen, kansen en gevaren

De wereld globaliseert, alles staat met elkaar in verbinding Internationaal georienteerde kenniswerker is belangrijk in de regio, landelijk en voor onze positie in de wereld De Kennisinvesteringsagenda (KIA) is een langetermijnagenda en berust op de drie pijlers van de kennissamenleving; een zo goed mogelijk opgeleide beroepsbevolking, versterking en betere benutting van onze kennisbasis en versterking van het innovatief vermogen en ondernemerschap. Het gaat om het versterken van de hele kennisketen: van voorschoolse educatie en een leven lang leren tot excellent wetenschappelijk onderzoek en innovatief ondernemerschap. Nederland ligt niet op koers met het realiseren van de Kennisinvesteringsagenda om in 2016 een toonaangevend kennisland te worden en hét land van talenten te zijn.

Het digitale pleintje http://www.youtube.com/watch?v=H7PYU__LUbk

Sociale netwerken worden erg belangrijk

Internetgedrag Mobiel bellen, sms’en, Whatsapp’en, pingen, mailen, surfen Social media MSN, Facebook, Google+ Twitter You Tube Instagram Profielsites Sugababes, Superdudes Games Sims, Habbohotel, Call of Duty, World of Warcraft

Krachtig hulpmiddel bij goed gebruik 12

De jeugd ontwikkelde een nieuw Esperanto… ffw88, suc6, mzzl, w817 brb, afk, lol, omg, pir, paw 13

Cyberpesten Sire http://www.youtube.com/watch?v=xkvv-HNRkqg

Vormen van cyberpesten Beledigen via sms, mail of chat Misleiden via internet of mobieltje Bedreigen via internet of mobieltje Roddelen via internet Inbreken in iemands mailbox of chatprogramma Wachtwoord veranderen Wachtwoorden/identiteit stelen en misbruiken Foto’s van mobieltjes en webcam op internet plaatsen Bezemen Privé gegevens op een site plaatsen Virussen sturen

Profielsites

Games

Profielsites

Risico’s van internet-flirten Het is een plaag op dit moment: internet-gebruikers (meestal mannen) die zich voordoen als fotograaf of modellen-scout. Ze proberen meisjes uit de kleren te praten door ze een professionele foto-shoot in het vooruitzicht te stellen Vriendjes die geen vriendjes meer zijn

Cyberseks Jongeren flirten bijna allemaal via internet Met internet hebben pubers een nieuwe ruimte om te experimenteren met hun seksualiteit. Er wordt gestript en gemasturbeerd voor de webcam en ze voeren erotisch getinte gesprekken via MSN Messenger. Dat doen jongeren vooral binnen bestaande liefdesrelaties, zo blijkt uit onderzoek van de Rutgers Nisso Groep, gedaan in opdracht van stichting Mijn Kind Online.

Gaming PC Nintendo Playstation X-box On-line, bijv. World of Warcraft, Runescape

Gameverslaving Verslaafden: eten en drinken te weinig slapen te weinig hebben weinig sociale contacten (meer) verwaarlozen school of werk reageren agressief als je wat van hun speelgedrag zegt

Social Media verslaving www.ikbenoffline.nl

Tips Om te beginnen Je computer/mobieltje kan ook uit! Off-line is rustig op zijn tijd Installeer een goede virus-scanner en firewall Verdiep je in de digitale wereld: wat is OK, waar zitten gevaren Vertel je ouders over wat je op internet doet Do’s & don’ts in de internetwereld Spreek een internet tijd af met jezelf en je ouders Verdeel je tijd (zorg voor pauzes) Gebruik een schuilnaam Wees voorzichtig met foto’s en filmpjes Verzin een goed wachtwoord en wees er voorzichtig mee Blokkeer vervelende mensen en bewaar vervelende chats Cyberpesten is nog laffer dan pesten Stuur geen teksten waarvoor je je later zult schamen Vertel je ouders/docent over wat je meemaakt

Zijn er nog vragen? Het woord is aan……