PRESENTATIE CATERING FOOD EN DRANK

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Iemand heeft met haar vinger tussen de deur gezeten.
Advertisements

Wat doen wij ? Wat kan Natuurpunt voor jou betekenen ?
Informatie-avond kantinepersoneel
Winterkoudeopvang in de G4
“Vers is van vandaag en niet van gisteren!”
•Wie is HomeDS? •Welke taken doen wij voor bedrijven? •Welke taken doen wij voor particulieren? •Waarom voor HomeDS kiezen? •Waar staat HomeDS.
KANTINE Afspraken Vergaderen: • Graag afspraak nakomen dat tijdens vergaderingen alleen koffie en thee wordt gedronken. • Bij warm weer of erg lange vergaderingen.
Keuzebegeleiding havo 3
We gaan weer geschiedenis schrijven! Ir. Fred de Bruijn 10 januari
7 juli 2014 NTA Quiz Wat weet u van de NTA?. 7 juli Eén van de kernonderdelen van een VMS is… een rapportagematrix een risico-inventarisatie.
ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema: Een werkdag.
Universiteit van Tilburg
Games of the Heart Meld je aan als vrijwilliger bij SO2014.
academisch erfgoed 15 mei 2014
Warmtebronnen Als je iets wil verwarmen heb je een warmtebron nodig.
Dit eten is gezond. Je moet er elke dag wat van eten.
Voedsel/keuken veiligheid
Trash day: de resultaten. De balans voor onze afdeling: voor 14 juli
Diagnostiek van angst en gedragsproblemen bij mensen met een verstandelijke beperking Drs. A.C. Pruijssers.
Integriteit en Preventie: U in de hoofdrol!
DOEL PRESENTATIE Deze presentatie is te gebruiken als je bij een school een presentatie over werken in de zuivelindustrie gaat houden. Maak dit je eigen.
Wikiwijs Jan-Bart de Vreede Productmanager Wikiwijs / Manager Diensten.
INFOAVOND ZUTENDAAL: Aanleg fietspaden en wegverbetering Stalkerweg
Alcohol en drugbeleid in de onderneming Cao 100 in de praktijk.
Informatie avond OLS 2013.
Kwalificatiestructuur mbo
Kenteq Erkennen Verworven Competenties Techniek “van praktijkervaring naar diploma” 12 november 2007.
Waarom een zorgsysteem voor veteranen Veel gestelde vragen
onhygiënisch werken en de gevolgen
EBIB Rondleiding
Welkom bij het middag programma van het VDCM Symposium 2008
E-Procurement als beleidsinstrument Studiedag voor lokale overheden.
Wandel en gedrag Romeinen
Denken en dienen Romeinen
Romeinen Stellen en vernieuwen Evangelie is Gods kracht tot redding voor eenieder die gelooft.
Mijn stage bij Andrees snack bar Naam:richard Klas:6B Jaar:2006 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit Typ.
GMP and HACCP in school restaurants School Development Project
GMP en HACCP in school restaurant School Development Project
Leg een steriel gaas op de wond.
Catering op het OLS Eten & Drinken.
Keith Haring (°1958 – ) 'kunst voor iedereen'
Informatie-avond kantinepersoneel
19/11/20141 DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week Italie+eu in crisis binnen 6 maanden.
13 november Waterbouwen en onderhouden 13 november Waterbouwen en onderhouden 13 november Waterbouwen en onderhouden Klimaatverandering.
Keuzebegeleiding havo 3
21/11/20141 DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week De geschiedenis herhaalt zich steeds Spijtig!! Putin op bezoek Krim.
13 november Waterbouwen en onderhouden 13 november Waterbouwen en onderhouden 13 november Waterbouwen en onderhouden Deltabeslissing.
COACH-AVOND 15 september 2014
13 november Waterbouwen en onderhouden 13 november Waterbouwen en onderhouden 13 november Waterbouwen en onderhouden Deurganckdok THV.
24/11/20141 DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week
24/11/20141 DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week
13 november Waterbouwen en onderhouden 13 november Waterbouwen en onderhouden 13 november Waterbouwen en onderhouden Zwakke Schakels.
Blokken bij AIJV skatings Wat doet een blokker in de praktijk?
Alles over declareren Bijeenkomst Ardennen 14 mei 2014 Ad Vermaas.
1 DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week
11/12/20141 DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week
11/12/20141 DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week Alle nieuwe emissie’s van aandelen brengen enorme verliezen Of dit is typisch.
12/12/20141 DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week
13 november Waterbouwen en onderhouden 13 november Waterbouwen en onderhouden 13 november Waterbouwen en onderhouden Pompen of Verzilten.
13 november Waterbouwen en onderhouden 13 november Waterbouwen en onderhouden Analyse Overstromingen Engeland Jaap Flikweert Royal HaskoningDHV.
16/09/ /09/
| faculteit der letteren geschiedenis Democratische Revoluties en Verlichting: terug in de tijd Dirk Jan Wolffram 20 november 2014.
wie, wat, waarom... Ik ben project manager Gezin...woon
Werkweek 2 e klassen Mavo Drie dagen naar de Heen! -Op de fiets -Bagage wordt gebracht Akkermans is een activiteitenterrein waar veel te doen is. Activiteiten.
EASY CLEAN UP B.V UW PARTNER IN AFVAL MANAGEMENT OP DE BOUW EEN SCHOT IN DE ROOS.
Sociale Hygiëne Les 1.
Welkom Info avond Vrijwilligers ZLF Stichting ZLF 2016 Welkomstwoord.
TEST BRON VWA START DE TEST Taak 3 Samen kom je verder!
Kantinecommissie Voorlichtingsavond 5 en 12 september 2018
Transcript van de presentatie:

PRESENTATIE CATERING FOOD EN DRANK Grevenbicht, juni 2014 versie 01 Juni 2014 Catering OLS 2014

INTRODUCTIE CATERING Juni 2014 Catering OLS 2014

Inleiding Introductie catering Werkwijze drank Werkwijze food Omgang met gasten Omgang met elkaar tijdens OLS Algemene tips Juni 2014 Catering OLS 2014

Introductie catering Ron Demandt Piet Scheepers Ciska de Zwart Franc Peerebooms Rik van Didden Bart Pepels Peter van Didden Marie-José van Pey Gène Savelkoul Voorzitter Vice-voorzitter Secretaris Leiding drank Leiding food Kwaliteitscontrole Juni 2014 Catering OLS 2014

Wat aantallen 10.000 hamburgers 26.000 frikandellen 6.500 kroketten 6.500 bamischijven 5.000 slaatjes 7.000 bierknekkers 3.600 kg friet 10.000 ijsjes 70.000 broodjes 500 hectoliter bier (1000 vaten, 220.000 lekkere pilsjes) 25.000 flessen fris (140.000 glaasjes fris) 22.000 bekers koffie Circa 500 lunchpakketten Circa 2000 vrijwilligers Juni 2014 Catering OLS 2014

WERKWIJZE Catering Food/Drank Juni 2014 Catering OLS 2014

Werkwijze Catering Ons doel Zoveel mogelijk drank verkopen Goede kwaliteit bier en fris Perfecte service klant Eerlijke schutterskost Veilig voedsel Goed werkend teams Juiste sturing en coördinatie Juni 2014 Catering OLS 2014

Werkwijze drank Hoe gaan we dat bereiken? Algemene Leiding Leveranciers Logistiek Algemene Leiding Catering OLS Terreinen Personeel Evenementen Coördinator Biertent tapteams Coördinatoren Beerstreet Biergarten Tribunes tribuneteam Smeetscorner Juni 2014 Catering OLS 2014

Algemene leiding catering Werkwijze drank Hoe gaan we dat bereiken? -vervolg- Algemene leiding catering Ron en Piet Leiding drank Rik en Franc Rik Franc 1 coördinator Biergarten 2 coördinatoren Beerstreet 1 coördinator Biertent 1 coördinator Smeets Corner Samenwerking Food 6 tapteam 2*7 tapteam 10 tapteam 6 tapteam 2 bevoorrading 4 bevoorrading 3 bevoorrading 2 bevoorrading Juni 2014 Catering OLS 2014

Tapteam Hoe gaan we dat bereiken? -vervolg- Tapper (1) Afschuimer (1) Fris-schenker (1-2) Tussenbuffet (1–3) Spoeler Glazenophaler (1-3) Ober (0-3) (apart buffet) Inruimers 1-3 (dag ervoor) Poetsers  1-6 per locatie (dag zelf) Opruimers  1-3 (dag erna) Juni 2014 Catering OLS 2014

Werkwijze food Hoe gaan we dat bereiken? Algemene Leiding Catering OLS Leveranciers Logistiek Algemene Leiding Catering OLS Terreinen Personeel Evenementen Coördinator Eettent Coördinatoren Keuken Friture Biergarten Overige Tribune Uitgifte units Warme / koude Unit 1 en 2 Barbeque Kenjerdorp + vlaaicorner Drank en food Juni 2014 Catering OLS 2014

Uitgifte-unit eettent Unitleider Bereider / uitgever Verkoper Schoonmaker Juni 2014 Catering OLS 2014

Werkwijze Food Bereiding in keuken met uitgifte units Keuken is verdeeld in koude en warme kant Gescheiden personeel gedeelte Uitgifte units 10 personen verdeeld in bereiders en verkopers (plus schoonmaken) Koffie, thee, soep, ABM bakken, koelkast, Voorbuffet Centrale plekken voor mayo, ketchup, mosterd (test Kinjer OLS) Juni 2014 Catering OLS 2014

Werkwijze Friet Uitgifte principe (voorbuffet) Top dagen 2 units in gebruik Friet, 3 snacks (frikandel, kroket, bami) 2 tenten met afzuiging boven friet 12 personen in 1 unit (bereiders en uitgevers) 5 friteuses 22 liter voor friet 1 dubbele friteuse 10 liter voor snacks (frikandel) 2 enkele friteuses 10 liter voor snacks ABM bakken voor snacks Juni 2014 Catering OLS 2014

Tribune, Tent 11, Specials Tribune catering (circa 1000 personen) Volledige verzorging op tribune Drank 6 eetmomenten Tent 11 Verzorging van juryleden en federatie medewerkers vanuit een aparte kantine Biergarten Bierknekker, broodje shoarma, spek en ei op bakplaten Juni 2014 Catering OLS 2014

Catering Goed weer Leuke sfeer, ook tijdens het werk Goede, vlotte bediening Lekker en veilig eten en drinken Dus, zonder vervelende nasleep Dat ligt helemaal in de handen van onze OLS-vrijwilligers! Juni 2014 Catering OLS 2014

Catering Iedereen vervult zijn taak netjes Hoe gaan we met elkaar om? Iedereen vervult zijn taak netjes Coördinator stimuleert en controleert Hét aanspreekpunt bij problemen Leiding beslist, stuurt en communiceert ook … Je helpt elkaar en spreekt elkaar aan Iedereen wil plezier, dat straal je uit Juni 2014 Catering OLS 2014

Catering Algemene tips / regels Begin uitgerust aan je klus Je badge geeft aan waar je wanneer moet zijn Geen alcohol nuttigen tijdens werkzaamheden Zoveel mogelijk als team gaan pauzeren in personeelstent Badge op betekent vrije consumptie (geen alcohol) We ruimen als team alles op Als er nog iets wijzigt krijg je persoonlijk bericht Juni 2014 Catering OLS 2014

Werkwijze drank Algemene tips / regels -vervolg- Eten en drinken in “personeelskantine” Niet roken op werkplek Geen mobiele telefoon gebruiken Werk hygiënisch en schoon Je eigen “TOKO” schoon houden Vriendelijk en rustig blijven Bij drukte je niet gek laten maken Juni 2014 Catering OLS 2014

Werkwijze drank Wees flexibel Let op inname van bonnen Algemene tips / regels -vervolg- Wees flexibel Let op inname van bonnen Alleen bonnen in ontvangst nemen Je bent het “Visitekaartje” O.L.S. Bij vragen of problemen altijd unit leiding inschakelen Juni 2014 Catering OLS 2014

Hygiëne en controle Er is een Hygiëne plan geschreven Ingangscontrole Temperatuur en tijdsregistratie Toilet controle Controle op: Inname bonnen Restproducten Gratis producten Juni 2014 Catering OLS 2014

Verantwoordelijk drankgebruik Voorkomen van Alcoholmisbruik Instructie verantwoordelijk drankgebruik Instructie naar leidinggevende en coördinatoren zichtbaar maken van minimum leeftijd Geen alcohol aan jongeren dan 18 jaar Juni 2014 Catering OLS 2014

Verantwoordelijk drankgebruik -vervolg- Polsbandjes voor ouderen (plus 18 Jaar) op evenementen dagen uitgereikt bij entree Op andere dagen zal bezetting bussenbuffet bij twijfelgevallen de mogelijk krijgen om alcohol te weren en personen naar aangewezen plaatsen te sturen voor leeftijd-check waarna bandje uitgereikt wordt Juni 2014 Catering OLS 2014

VRAGEN Juni 2014 Catering OLS 2014