PRESENTATIE CATERING FOOD EN DRANK Grevenbicht, juni 2014 versie 01 Juni 2014 Catering OLS 2014
INTRODUCTIE CATERING Juni 2014 Catering OLS 2014
Inleiding Introductie catering Werkwijze drank Werkwijze food Omgang met gasten Omgang met elkaar tijdens OLS Algemene tips Juni 2014 Catering OLS 2014
Introductie catering Ron Demandt Piet Scheepers Ciska de Zwart Franc Peerebooms Rik van Didden Bart Pepels Peter van Didden Marie-José van Pey Gène Savelkoul Voorzitter Vice-voorzitter Secretaris Leiding drank Leiding food Kwaliteitscontrole Juni 2014 Catering OLS 2014
Wat aantallen 10.000 hamburgers 26.000 frikandellen 6.500 kroketten 6.500 bamischijven 5.000 slaatjes 7.000 bierknekkers 3.600 kg friet 10.000 ijsjes 70.000 broodjes 500 hectoliter bier (1000 vaten, 220.000 lekkere pilsjes) 25.000 flessen fris (140.000 glaasjes fris) 22.000 bekers koffie Circa 500 lunchpakketten Circa 2000 vrijwilligers Juni 2014 Catering OLS 2014
WERKWIJZE Catering Food/Drank Juni 2014 Catering OLS 2014
Werkwijze Catering Ons doel Zoveel mogelijk drank verkopen Goede kwaliteit bier en fris Perfecte service klant Eerlijke schutterskost Veilig voedsel Goed werkend teams Juiste sturing en coördinatie Juni 2014 Catering OLS 2014
Werkwijze drank Hoe gaan we dat bereiken? Algemene Leiding Leveranciers Logistiek Algemene Leiding Catering OLS Terreinen Personeel Evenementen Coördinator Biertent tapteams Coördinatoren Beerstreet Biergarten Tribunes tribuneteam Smeetscorner Juni 2014 Catering OLS 2014
Algemene leiding catering Werkwijze drank Hoe gaan we dat bereiken? -vervolg- Algemene leiding catering Ron en Piet Leiding drank Rik en Franc Rik Franc 1 coördinator Biergarten 2 coördinatoren Beerstreet 1 coördinator Biertent 1 coördinator Smeets Corner Samenwerking Food 6 tapteam 2*7 tapteam 10 tapteam 6 tapteam 2 bevoorrading 4 bevoorrading 3 bevoorrading 2 bevoorrading Juni 2014 Catering OLS 2014
Tapteam Hoe gaan we dat bereiken? -vervolg- Tapper (1) Afschuimer (1) Fris-schenker (1-2) Tussenbuffet (1–3) Spoeler Glazenophaler (1-3) Ober (0-3) (apart buffet) Inruimers 1-3 (dag ervoor) Poetsers 1-6 per locatie (dag zelf) Opruimers 1-3 (dag erna) Juni 2014 Catering OLS 2014
Werkwijze food Hoe gaan we dat bereiken? Algemene Leiding Catering OLS Leveranciers Logistiek Algemene Leiding Catering OLS Terreinen Personeel Evenementen Coördinator Eettent Coördinatoren Keuken Friture Biergarten Overige Tribune Uitgifte units Warme / koude Unit 1 en 2 Barbeque Kenjerdorp + vlaaicorner Drank en food Juni 2014 Catering OLS 2014
Uitgifte-unit eettent Unitleider Bereider / uitgever Verkoper Schoonmaker Juni 2014 Catering OLS 2014
Werkwijze Food Bereiding in keuken met uitgifte units Keuken is verdeeld in koude en warme kant Gescheiden personeel gedeelte Uitgifte units 10 personen verdeeld in bereiders en verkopers (plus schoonmaken) Koffie, thee, soep, ABM bakken, koelkast, Voorbuffet Centrale plekken voor mayo, ketchup, mosterd (test Kinjer OLS) Juni 2014 Catering OLS 2014
Werkwijze Friet Uitgifte principe (voorbuffet) Top dagen 2 units in gebruik Friet, 3 snacks (frikandel, kroket, bami) 2 tenten met afzuiging boven friet 12 personen in 1 unit (bereiders en uitgevers) 5 friteuses 22 liter voor friet 1 dubbele friteuse 10 liter voor snacks (frikandel) 2 enkele friteuses 10 liter voor snacks ABM bakken voor snacks Juni 2014 Catering OLS 2014
Tribune, Tent 11, Specials Tribune catering (circa 1000 personen) Volledige verzorging op tribune Drank 6 eetmomenten Tent 11 Verzorging van juryleden en federatie medewerkers vanuit een aparte kantine Biergarten Bierknekker, broodje shoarma, spek en ei op bakplaten Juni 2014 Catering OLS 2014
Catering Goed weer Leuke sfeer, ook tijdens het werk Goede, vlotte bediening Lekker en veilig eten en drinken Dus, zonder vervelende nasleep Dat ligt helemaal in de handen van onze OLS-vrijwilligers! Juni 2014 Catering OLS 2014
Catering Iedereen vervult zijn taak netjes Hoe gaan we met elkaar om? Iedereen vervult zijn taak netjes Coördinator stimuleert en controleert Hét aanspreekpunt bij problemen Leiding beslist, stuurt en communiceert ook … Je helpt elkaar en spreekt elkaar aan Iedereen wil plezier, dat straal je uit Juni 2014 Catering OLS 2014
Catering Algemene tips / regels Begin uitgerust aan je klus Je badge geeft aan waar je wanneer moet zijn Geen alcohol nuttigen tijdens werkzaamheden Zoveel mogelijk als team gaan pauzeren in personeelstent Badge op betekent vrije consumptie (geen alcohol) We ruimen als team alles op Als er nog iets wijzigt krijg je persoonlijk bericht Juni 2014 Catering OLS 2014
Werkwijze drank Algemene tips / regels -vervolg- Eten en drinken in “personeelskantine” Niet roken op werkplek Geen mobiele telefoon gebruiken Werk hygiënisch en schoon Je eigen “TOKO” schoon houden Vriendelijk en rustig blijven Bij drukte je niet gek laten maken Juni 2014 Catering OLS 2014
Werkwijze drank Wees flexibel Let op inname van bonnen Algemene tips / regels -vervolg- Wees flexibel Let op inname van bonnen Alleen bonnen in ontvangst nemen Je bent het “Visitekaartje” O.L.S. Bij vragen of problemen altijd unit leiding inschakelen Juni 2014 Catering OLS 2014
Hygiëne en controle Er is een Hygiëne plan geschreven Ingangscontrole Temperatuur en tijdsregistratie Toilet controle Controle op: Inname bonnen Restproducten Gratis producten Juni 2014 Catering OLS 2014
Verantwoordelijk drankgebruik Voorkomen van Alcoholmisbruik Instructie verantwoordelijk drankgebruik Instructie naar leidinggevende en coördinatoren zichtbaar maken van minimum leeftijd Geen alcohol aan jongeren dan 18 jaar Juni 2014 Catering OLS 2014
Verantwoordelijk drankgebruik -vervolg- Polsbandjes voor ouderen (plus 18 Jaar) op evenementen dagen uitgereikt bij entree Op andere dagen zal bezetting bussenbuffet bij twijfelgevallen de mogelijk krijgen om alcohol te weren en personen naar aangewezen plaatsen te sturen voor leeftijd-check waarna bandje uitgereikt wordt Juni 2014 Catering OLS 2014
VRAGEN Juni 2014 Catering OLS 2014