Als buurtbewoners willen we een aangename en warme wijk waar gezinnen rustig en aangenaam wonen, leven, werken, waar mensen met plezier voorbij komen,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Belsele-Noord Naar een nieuwe structuur rond het station, Kleemstraat, Puidreef en Heiakker Belsele-Zuid Belsele-West.
Advertisements

Toekomst Oudegeinlaan en omgeving
Welkom op de website van VTDO Mijn naam is Hans Blauw, adviseur in telefonie en data. 80% van alle bedrijven heeft haar telefonie en data niet optimaal.
De Horstgemeenschap Van passanten tot participanten.
De Groene Heuvel “Hof van heden en de toekomst”. Schetsen voor de toekomst.
Opvattingen en initiatieven t.a.v. schoon, heel en veilig
5 stedelijke problemen – 5 stedelijke oplossingen
Comfortabel wonen in Park Kasteelrode. “Park Kasteelrode” ‘n zorg minder!
Introductiebijeenkomst
Dwalen door het dwaalgebied, de moeite waard……
TAAK 3 WONEN, WAAR KIES JE VOOR?
Buurtpreventie Zegge Januari 2014.
Gedelegeerd bestuurder
(Gebieds)kenmerken Regio Groningen en Assen
Campagne Enkele tips en suggesties. Duidelijkheid Maak een 10 punten lijst –5 punten VOOR (Wij willen dat …… ) –5 punten TEGEN ( Wij willen niet dat ….
Omgaan met verandering in dorpen Stellingen Frans Thissen Afdeling Geografie, Planologie en Internationale Ontwikkelingsstudies U NIVERSITEIT VAN A MSTERDAM.
Leeftijdsvriendelijke gemeente: een hefboom voor actief ouder worden
17 stadsgewesten in België
OP NAAR SINT-PIETERS-KAPELLE !!. Onze school situeert zich in Mechelen. We zullen vertrekken aan het …….
Planning: Startopdracht Uitleg paragraaf 3.4 Verwerkingsopdracht
Fietsbeleid in Culemborg
Over steden en verstedelijking
5 stedelijke problemen – 5 stedelijke oplossingen
De stad als woonplaats Stad Veel huizen en weinig ruimte
Hoe houden we onze woonwijk leefbaar? Werkgroep Sint-Pieters-Buiten.
FairTradeGemeente. Een campagne van: Max Havelaar Oxfam-Wereldwinkels Vredeseilanden.
Oefening 17 p. 97 – les 5.
Dienst Wijken Wijkdialoog Leidsche Rijn In gesprek met bewoners en professionals over de wijkambities tot 2014.
1 Kwaliteitsvol en betaalbaar wonen voor iedereen Vlakbij binnenstad en in het groen Duurzaam en toekomstgericht.
Perspresentatie Gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2012.
Burgerinitiatieven.
11) Die toonde dat Gent Sint-Pieters, als drukst bezochte station in heel Vlaanderen in feite moeilijk bereikbaar is met de wagen. FOTO STAPEL STUDIES.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Bedrijf in de buurt? Bron: leefbaarheidsproblemen. Vertrek bedrijf Gevolgen voor buurt. Overlast. Onveiligheid.
Hoofdstuk 4 Bevolkingsontwikkelingen in de wijk.
Wie zijn wij? Graag willen wij ons eerst aan u voorstellen. Wij zijn Brando en Lianne met Samuel, Ruth, Salomé, Yaela en Jaimie van Oosten, Arjan, Marissa.
1 Richting nieuwe Woonvisie Den Helder Raadscommissie S&B 23 november 2015.
Sportief en solidair Dwars door België, dat is: een fantastische sportieve uitdaging + geld inzamelen voor Broederlijk Delen.
Vlaams Parlement – 17 sept Vlaanderen moet plaats vinden voor nog eens huishoudens. Er wordt in de publieke opinie nu al geklaagd dat er.
Stageproject Gemeente Sittard-Geleen 2025 Door: Laura Engels & Sander Bertrand.
EINDPRESENTATIE WERKGROEP DORPSVISIE: 14 maart 2016 Dorpsvisie Zuidwolde.
Resultaten enquête Agenda Inleiding door de voorzitter (1/6 enquêtes retour) Bespreken van de enquête Volgorde van belang bepalen door u?
SITTARD GELEEN INHOUD Waarom leef jij in 2025 prettig in jouw? Hoe denk je daaraan zelf te kunnen bijdragen?
Hoofdprogramma’s wonen Dure woonmilieus centrumstedelijk Dure woonmilieus aan de rand Meer aandacht voor bestaande wijken.
Dordt aan Zet. De gebruikswaarde van een voorziening maximaliseren door de behoefte van alle belanghebbenden centraal te stellen. Gemeentelijk Eigendom.
P1 VisitBrabant.nl. Ruimte en vastgoed Natuur en stad Opleidingen en arbeidsmarkt Gastvrijheid Events en iconen Innovatie Brabant heeft volop potentie.
Kinderboerderij Didam ligt in een open park in een woonwijk in het centrum van Didam.
Sittard-Geleen in 2025 Door: Rens en Robin. Inhoudsopgave Inleiding Waarom leef jij prettig in jouw buurt (in 2025) Hoe draag jij bij aan de leefbaarheid.
Actualisering Structuurvisie Thema’s huidige structuurvisie.
Blok 1 Wonen in een stad Deelvraag:
Agenda Ontstaan Samen in de Stad Ontwikkeling Kernwoorden/visie
Hartelijk welkom Contactmiddag 1.
Tevredenheidsonderzoek Totaal aantal deelnemers: 56
Thema 5 “De Stad”.
Hartelijk welkom Contactmiddag 1.
Over steden en verstedelijking
Wheermolen-Oost Sloop-nieuwbouw 1.
Blok 1 Wonen in een stad Deelvraag:
Hartelijk welkom Contactmiddag.
1 vmbo-T/havo 1 bevolking, §2 en 3
Globale ontwikkeling steden
Waarom wordt uw gemeente ook leeftijdsvriendelijk?
Hartelijk welkom Contactmiddag.
Bewoners binnenstad Sneek
Samen sterk!.
Bewonersavond 20 maart 2019.
Samen sterk!.
Duurzaam maken van je huis: hoe dan?
19 juni 2019 in 't Spant in Bussum
Transcript van de presentatie:

Als buurtbewoners willen we een aangename en warme wijk waar gezinnen rustig en aangenaam wonen, leven, werken, waar mensen met plezier voorbij komen, met groene accenten en aandacht voor de laatste restjes open ruimte. Dat vergt creativiteit van de buurtbewoners en ondersteuning door de stad. Maar ook regelmatig een reactie tegen steeds meer bebouwing, meer verkeer, minder rust en groen. Met de buurtvereniging “Sint-Pieters-Aaigem” willen we onze schouders hieronder zetten. We hebben onze ambitie en zorgen in een buurtmanifest gegoten, en vertalen dit ook in concrete acties. Lees je even mee? We vragen meer aandacht voor duurzame bewoners Onze wijk is traditioneel een rustige, gastvrije woonwijk. Bewoners komen doelbewust naar deze wijk vanwege de nabijheid van openbaar vervoer, de aanwezigheid van scholen, de gezelligheid van de buurt, geen hoogbouw, … Daarnaast is onze wijk voor de Stad en regio uiterst belangrijk als mobiliteits- knooppunt voor pendelaars, toegangspoort voor bezoekers die in Gent aankomen met de trein, tram of bus, en een scholenomgeving voor studenten en scholieren. We geloven dat dit alles perfect verzoenbaar is. De vele buurtfuncties worden het best vervuld in een omgeving die duurzame bewoners aantrekt en behoudt, in het bijzonder huiseigenaars of langetermijn huurders waaronder veel gezinnen. Zij hebben het grootste belang bij een aangename wijk, en zullen er het meeste toe bijdragen. Zij rijden meestal voorzichtig in de buurt, houden straten, huizen en tuinen net, zorgen voor sociale controle, houden kwalitatieve kleinhandel bloeiend, werken aan een goede sfeer... De inspanningen van deze bewoners zijn ook ten gunste van tijdelijke bewoners en van passanten, die mee kunnen genieten van een veilige, fraaie, levendige en warme buurt. De afgelopen jaren lijkt de aandacht van het beleid voor de blijvende bewoners in de wijk Sint-Pieters-Aaigem afgezwakt. De stad Gent nam vooral maatregelen voor pendelaars en studenten. Dit gaat ten koste van de kwaliteit van de buurt, waar uiteindelijk al haar gebruikers onder lijden. Door duurzame wijkbewoners aan te trekken en te houden in de wijk Sint- Pieters-Aaigem blijft onze buurt aantrekkelijk voor bewoners, kan het Station- Gent-Sint-Pieters een veilig, aangenaam station blijven voor pendelaars, laten we een goede eerste indruk na aan de binnenlandse en buitenlandse bezoekers die Gent bereiken per trein, en kunnen de vele scholieren en studenten in een prettige omgeving school lopen. Hoe ziet jouw straat en buurt er morgen uit? - Buurtmanifest voor een aangename wijk -

Over de buurtvereniging Sint-Pieters-Aaigem We zijn een vereniging van buurtbewoners uit de wijk Sint-Pieters-Aaigem. Deze wijk is het gebied tussen het Station Gent-Sint-Pieters in het noorden, het rondpunt de Sterre in het zuiden, de R4 in het westen en de Kortrijksesteenweg in het oosten. De buurtvereniging Sint-Pieters-Aaigem is een werkgroep binnen Natuurpunt Gent. We willen de belangen van alle buurtbewoners vertegenwoordigen, samen staan we sterk voor onze wijk. Op vindt u het volledige manifest, inclusief een aantal concrete actiepunten. Vandaag volgen we al een aantal interessante dossiers van nabij: bouwplannen Hogeschool en Redemptoristen, heraanleg De Sterre, natuurpark Overmeers, studentencomplex Voskenslaan/ Flamingostraat, project Gent St-Pieters, … De volgende maanden lanceren we onze website waar we alle buurtbewoners op transparante wijze op de hoogte willen houden van de evolutie van deze en andere dossiers en de mogelijke gevolgen voor u en de wijk. Na de zomer nodigen we ook onze Gentse politici uit voor een debat over de toekomst van onze wijk.