Een kans voor een betere GGZ

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Tevredenheid met behandelaar en behandeling.
Advertisements

Regie in eigen hand Symposium seniorenbelangen HSL 24 oktober 2012
Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
Uitleg bijwoordelijke bepaling (bwb)
Leerlingbemiddeling / mediation
Flip Jan van Oenen Clemens Bernardt
Hoe passen stepped care en collaborative care binnen het patiëntenperspectief? Peter F M Verhaak.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
‘Medicatieoverdracht vanuit patiëntenperspectief; waar hebben patiënten behoefte aan?’ Sytze Geursen adviseur.
Van Dwang en Drang naar HIC
JÉSUS UN PEU NONO JEZUS – EEN BEETJE SIMPEL Maria-Magdalena, ik zou je een dienst willen vragen … ik maak me zorgen over mijn zoon Jezus, hij is bijna.
Presentaties •Leerjaar 1 Informatiekunde - Presentaties maken.
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Hulp in de aanpak bij CyberPesten.
Alzheimer Een haperend geheugen
WRAP Wellness Recovery Action Plan Annette Furnemont Saskia Storimans
Seksualiteit en intimiteit
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
De huisarts en dementie. Programma 1.Wat maakt u mee in uw dagelijkse praktijk 2.Verwijzing en diagnostiek 3.Het vervolg van het ziekteproces 4.Aandacht.
WILSBESCHIKKING mr. J.J.C. Doe 29 mei 2008.
Bij een afscheid… Toon Hermans.
College 2 7 stappenplan.
Bopz Wet Bijzondere Opnemingen Psychiatrische Ziekenhuizen
Godsdienst 1 1.
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
De aarde.
Preek thema: Zeker weten?.
Welkom op onze thema-avond
Willen jullie mij helpen om jullie gehoorzaam te zijn?
Workshop/Parallelsessie Casuïstiek rondom social media en Mevrouw mr R.P.M. van der Avort-Lier MHA, Hoofd Juridische Zaken Ing. Ton Aben CISM, Information.

E health binnen Ingrid van Vuuren en Petra Tamis december 2013.
Duo Die Twee een interactieve kwis.
Interpreteren van data
Op de Berg van God “Ik zal je in een kloof laten schuilen en mijn hand beschermend voor je houden tot ik voorbij ben. Als ik mijn hand weg haal,
Crisiskaart en Wet verplichte GGZ
Zijn uw patiënten tevreden over uw bereikbaarheid?
Een bekende spreker toonde aan zijn toehoorders een briefje van € 50 vóór hij zijn conferentie begon en vroeg: ‘Wie heeft dit graag?’ Iedereen stak zijn.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Jeugd Pastoraat Westerkerk.
Voorstellen Heidi de Kam, Verpleegkundig Specialist- ggz Ouderenpsychiatrie en somatiek, Afdeling: Eikenstaete A en Eikenstaete C Els Postma, Verpleegkundig.
Maren Oosthuizen, diëtist
Situatie 1 Ik ben iemand die graag zelfstandig blijft, maar heel veel informatie over de veranderingen gaat tegenwoordig met de computer en ik heb geen.
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Presentatie Leefstijltraining.
Preek 1 Petrus 5: 6-11.
Het derde thema van het project gaat deze zondag over getrouwd zijn. Veel sprookjes eindigen met “En ze leefden nog lang en gelukkig”, maar voor getrouwde.
Preek over Spreuken 15:3.
Jezus leert ons: Bidden vindt plaats in de intimiteit van je relatie met God.
Sandra Schouws20 september 2012 Verbeteren van therapietrouw: includeren van patiënten in Herhaalrecept Service.
Perspectief van de cliënt
Voortekenen herkennen
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Wat vinden jullie belangrijk bij het zoeken en krijgen van hulp?
Landelijk Platform GGz Digitale Zorg vanuit gebruikersperspectief Ambassadeurs Digitale Zorg & Marieke Haitsma (Landelijk Platform GGz)
Cantorij Uit de diepte, heb ik tot de HERE geroepen en Hij heeft mij geantwoord. Antifoon en Psalm 130 Vers 1, 2, 3 en 4 Cantorij zingt antifoon, gevolgd.
Ketenzorg (O)GGZ Midden- Holland Inleiding casus Volwassenenzorg.
Leerdienst n.a.v. Zondag 1 A. Naar de kerk - ook om te leren B. Alles in Christus C. Levenslang: ellende, verlossing, dankbaarheid.
, Sociale veiligheid is cruciaal voor kinderen om te kunnen leren Evt. logo van de school.
Voorlichting Triade Kaart 4 maart 2010 Welkom. Programma Presentatie Harald Schneider over de achtergrond van de Triadekaart Presentatie Harald Schneider.
Samenwerking is prima, Dat houden we zo! Wie staat voor u Cora Hoffmann IC verpleegkundige van oorsprong Sinds 1973 werkzaam in Ziekenhuis Terneuzen.
Wat vinden jongeren belangrijk? Cliëntenraad GGZ Kinderen en Jeugd.
Welkom op onze thema-avond
‘Dit vind ik ervan!’ 2.0 Cliënten vertellen wat zij belangrijk vinden
Netwerkmarketing Hoe vindt je nieuwe klanten? In deze training 1.Je 100+ lijst 2.Je dagelijkse bezigheden 3.Verandering van denken.
TIJDIG ZORGEN VOOR JE ZORG BIJ HET LEVENSEINDE Een goed idee? 1.
Samen de psychische gezondheid in Nederland verbeteren
Levenstestament Voor religieuzen.
Toetsingskader Terugdringen separeren en afzonderen 2016
WILSBESCHIKKING mr. J.J.C. Doe 29 mei 2008.
Transcript van de presentatie:

Een kans voor een betere GGZ De Crisiskaart Een kans voor een betere GGZ

Wat is een crisiskaart? Uitleg crisiskaart Verschil crisiskaart© en crisiskaart Combinatie crisiskaart en signaleringsplan Verschil crisiskaart en signaleringsplan

Ontstaansgeschiedenis CK Oorspronkelijk uit Groot Brittanië AP/CP (Amsterdams Patiënten en Consumenten Platform Wouter v.d. Graaf Ontevredenheid cliënten crisis Ontstaan vanuit de cliëntbeweging

Wat staat er op de CK? Wat is er met mij aan de hand Wat moet er gebeuren in geval van ernstige psychische crisis Hoe kunt U mij het beste benaderen (en hoe vooral NIET) Wie moet er gewaarschuwd worden (namen,adressen, tel.nrs.) Welke medicatie slik ik en welke medicatie moet u mij vooral niet geven

vervolg Wie is mijn behandelaar Wie heeft er een sleutel van mijn woning, zorgt er voor de kinderen, huisdieren, post, lopende rekeningen etc. Heb ik een zelfbindingscontract Waar wil ik wel/niet opgenomen worden Enkele voorbeelden

Crisiskaartconsulenten Waarom onafhankelijk Cliëntperspectief Cliënt houdt zelf de regie Kaart is en blijft altijd van de cliënt CK als “levend organisme” Samenwerking HV, cliënt en CKconsulent

Voordelen van de CK Terugdringen Dwang en Drang Snelle adequate hulp Kortere (crisis)opname Financiële voordelen door kostenbesparing Verminderen van trauma’s Cliënten voelen zich serieus genomen Enkele voorbeelden

Uitleg van enkele begrippen Zelfbindingscontract Positieve/negatieve wilsbeschikking Eenzijdige/meerzijdige wilsverklaringen Curator, mentor, bewindvoerder, wettelijk vertegenwoordiger Strippenkaart Bed-op-Recept regeling

Ik heb een CK, en wat nu? CK altijd op zak hebben. Meerdere zakken? Meerdere kopieën CK. CK en SP in het EPD CK ligt bij de crisisdienst, huisarts en iedereen waarvan de cliënt vindt, dat hij/zij hem moet hebben.

Dank u wel voor uw aandacht!