Koe & Ondernemer in Balans Jørn Kjær Madsen “Grote stappen veel resultaat”

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
In ons land is er steeds meer weerstand tegen de vee-industrie. Het moet anders, maar hoe? In deze discussie spelen verschillende meningen en verschillende.
Advertisements

Tevredenheid met behandelaar en behandeling.
Wat is de vee-industrie?
Boe! Mijn naam is Bella De Koe.
1.
Walter Gerritsen Speciality Dairy;
Het Techniek- en MotivatieKompas Leerlingen in hun kracht brengen.
Guus van Laarhoven aan de slag met Nature’s Dairy
Ondernemingsplan van <Naam van jullie bedrijf>
Samen kun je meer Jelle Zijlstra, Animal Sciences Group Divisie Veehouderij.
KICK-OFF PROJECT HVA APPS B.V.
Kindermoment.
Omzet.
Gebruik van deze Werf& template In deze template powerpoint presentatie van Werf& krijg je een serie slides aangereikt die je kunt gebruiken bij het verkrijgen.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Interne Communicatie Masterclass NFK 24 november 2012 Marjan Engelen.
Kats en coaching doe, leer, ontwikkel jezelf
Martijn van den Berg Speciality Dairy
Een startersgids voor innovatie
Initiatieven van ondernemers en de hobbels bij de overheid
Landelijke onderwijsdag Productschap Zuivel
samenhang Resultaten Processen Persoon Wat het oplevert Wat je doet:
Brian Madsen “Melken uit hooi en gras van een natuurterrein met een mobiele melkrobot”
Studie en opleiding Vrije tijd Groei en gezondheid Relaties
Presentation Of Learning
Werken op afstand Onderzoek in Vlaanderen Michel Walrave (UA, 2004) Catherine Misonne.
Ondernemen na je studie!
Agenda uur:Visie PMGG uur:Klantonderzoek uur:Terugblik monitoring overtredingen uur:Pauze uur:Ontwikkelingen uur:Handhaving.
Als ik jou een reddingsboei toewerp, kun jij jezelf dan redden?
Iedereen coach naar Jef Clement.
Hoe gaat dat? Wat moeten wij doen? Tips om aan een project te komen
Deel anders, mijn organisatie
Wat is een netwerk? Een vaste groep gemeenteleden die elkaar helpt om Jezus te volgen in hun dagelijks leven. Netwerken.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Persoonlijk ontwikkeling Plan Deniz Engin
Workshop 2: Plezier in je werk: daar word ik blij van!
O.B. PWA Beu sichem I 6 november straks krijgen we een mooie frisse school.
Concept presentatie A3. 1. Narrowcasting in past, present, future; 2. Het concept; 3. Checklist; 4. Opstarten van het concept & Casus; 5. Vragen van publiek.
ZELF SLEUTELEN! JOB CRAFTING OPDRACHT.
Workshop ‘visieversneller’
Vernieuwing beroepsgerichte programma’s vmbo: LOB
Visie & Strategie.
REFLECTIE OP EIGEN HANDELEN PRESENTATIE GEZONDHEIDSKUNDE Gezondheidszorg technologie Periode 2.3 Roel Geerts Studentennr
ROUW, ook na scheiding? Scheiden doe je toch uit vrije wil?
Een eenvoudig jeugdsportbeleidsplan - versie april 2010.
Met de handen in het haar? Twee projecten voor de prijs van één! - cursus: kleine kinderen helpen groot worden. - Inforeeks: hoe ga je als ouder om met.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Van meer naar beter: vruchtbaarheid, de motor achter bedrijfsrendement!
Informatiebijeenkomst nieuwe medewerkers
Deel 1 Oriëntatie op het starten van een onderneming Oriëntatie op ondernemerschap Hoofdstuk 1 Wat voor ondernemer ben ik?
Waarom? Je hebt de afgelopen lessen je interesses, vaardigheden en persoonlijkheid in kaart gebracht. Waar dat samenkomt, daar ligt je passie. Dat.
Inhoud Deze fase bestaat uit vier onderwerpen: 1.Interesse 2.Vaardigheden 3.Persoonlijkheid 4.Passie Je werkt toe naar het ontdekken van jouw passie.
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
Taak 2: Fokdoel & erfelijkheidsgraad Fokkerij 2. Wat is een fokdoel? Beschrijving van de eigenschappen die je moet verbeteren om tot de ideale veestapel.
Workshop Verkiezing student-ondernemer maart 2013 Albert Kraaij Kamer ST 3.77 Tel. 070 – (ma en do)
Mondriaan Symposium 17 maart WORKSHOP MONDRIAAN SYMPOSIUM 17 MAART 2016 FRANS HEUS Ga toch fietsen! Mondriaan Symposium.
KVO-B Presentatie KVO-B 16 juni 2014 Overleg Ondernemersverenigingen Gemeente Maasgouw Chris Bosch (OML) (
Dairy Training Centre Leeuwarden & Oenkerk. Voortzetting PTC+ Trainingscentrum (commercieel) Geven certificaten uit Praktijkgericht Training aanbod gericht.
FOCUS IN ACQUISITIE Welkom bij de workshop Presentatie: Herma Wichman specialist in een heldere focus en strategie.
Groeien in rendement Meer info: Jelle Zijlstra, Wageningen UR Livestock Research Financiering: Productschap Zuivel.
Dr. Patrick Vermeulen GITPMoed & Vertrouwen Moed en Vertrouwen Workshop 1 Motivatie 1.
Jouw bedrijf in 10 seconden 1 Aleid Overbeek | Businesscoach 45+ | jouwbedrijfin10sec6okt2015.
GROEIEN MET JE IDENTITEIT. EVEN VOORSTELLEN… WAT IS EEN KLANT?
 Koe is basis voor de economie van het bedrijf  Duurzaamheid verlaagt de kostprijs  Economisch optimale leeftijd is hoger dan leeftijd bij afvoer 
Hoe maak je een presentatie die mensen kan overtuigen van jouw idee.
Het discussiespel In ons land is er steeds meer weerstand tegen de vee-industrie. Het moet anders, maar hoe? In deze discussie spelen verschillende.
Vragen over de film ‘Dier en Industrie’
Weerstand opbouw en ziekte preventie 2
Weerstand opbouw en ziekte preventie
Ik wil jongeren in mijn bedrijf
Transcript van de presentatie:

Koe & Ondernemer in Balans Jørn Kjær Madsen “Grote stappen veel resultaat”

Koe & Ondernemer in Balans Groeien door investeren door Jørn Kjær Madsen Wie ben ik Mijn strategie Typering ondernemer, bedrijf en omgeving Bepalende factoren voor slagen van systeem Mijn visie op de drie ontwikkelde bedrijfssystemen Tips voor collega’s

Koe & Ondernemer in Balans Groeien door investeren door Jørn Kjær Madsen Wie is Jørn Kjær Madsen : Getrouwd en 3 kinderen Samenwerkingsverband met buren en startende ondernemers Mijn bedrijf in het kort: Zo veel mogelijk uitbreiden Gegroeid van 30 naar 450 koeien Mijn omgeving: Midden Denemarken Zo veel mogelijk groeien

Koe & Ondernemer in Balans Groeien door investeren door Jørn Kjær Madsen Ik was betrokken in het project Koe en Ondernemer in balans bij het ontwikkelen van Specialty Dairy. Ik voel me het meest aangesproken door het nuts-principe.project Koe en Ondernemer in balans Specialty Dairy Van de ontwikkelde systemen spreekt Specialty Dairy mij nog steeds sterk aan, op enkele specifieke aspecten na. Voor een deel herken ik mij ook in Community Dairy.Specialty DairyCommunity Dairy Voor mijn eigen bedrijf ziet mijn strategie er als volgt uit: Verlaging kostprijs door groei Zelf ontwikkeling doorgemaakt van 30 naar 450 koeien Voor de toekomst verdere groei richting 1000 of meer koeien Toepassing technologie om het management op een hoger niveau te krijgen

Koe & Ondernemer in Balans Groeien door investeren Ondernemer: Focus op profit= rendement vooral in geld uitgedrukt Dier is bepalende succesfactor. Als je goed bent voor het vee, is het vee goed voor jou Streeft perfectie na. Staat open voor samenwerking Locatie: Landelijk gebied, veel ruimte voor uitbreiding voorhanden Wil niet puur industriematig werken. Koe Goede zorg voor de koeien levert goede resultaten Goede huisvesting zorgt voor een goede veestapel Omgeving Geen invloed op de melkprijs, dus goedkoper en beter produceren Innoveren door het gebruik van technische hulpmiddelen

Koe & Ondernemer in Balans Groeien door investeren Bedrijfssysteem nu: Nu 450 koeien Koeien jaarrond binnen Samenwerking met buurman: die melkt regelmatig en doet ook het veldwerk. Samenwerking met jong echtpaar in de buurt: verzorgen kalveren en droogstaande koeien op afzonderlijke locatie Afzet keuze voor grote gevestigde partijen: Arla voor de melk en Danish Crown voor het vlees. Te verwachten ontwikkelingen: Verdere groei Verdere specialisatie: samenwerken met andere melkveehouders en een apart transitiebedrijf opzetten voor de periode rond afkalven Interesse in windenergie en biogas, geen concrete plannen.

Koe & Ondernemer in Balans

Groeien door investeren: Visie op de 3 geschetste beelden SPECIALTY DAIRYSPECIALTY DAIRY: Hoe meer we meten hoe meer we weten Alle technische hulpmiddelen aanwenden om meer over veehouderij te leren Technische hulpmiddelen aanwenden om een betere boer te worden Een fabriek maken van een boerderij is geen goed idee Een boerderij waar bezoekers niet welkom zijn is geen goede ontwikkeling Past goed binnen de huidige bedrijfsvoering Is een mooi concept om uit te voeren

Koe & Ondernemer in Balans Groeien door investeren: Visie op de 3 geschetste beelden NATURE’S DAIRYNATURE’S DAIRY: Nature’s dairy is een plan voor dromers Geen controle over de situatie Rendement uit natuurbeheer halen is niet de eerste zorg voor een boer Misschien is het een goed plan voor andere ondernemers, maar niet voor mij

Koe & Ondernemer in Balans Groeien door investeren: Visie op de 3 geschetste beelden COMMUNITY DAIRYCOMMUNITY DAIRY: Dit concept lijkt veel op het eigen bedrijf Melkvee blijft op het eigen bedrijf Buurman verzorgt het veldwerk Beginnend ondernemersechtpaar zorgt voor het jongvee en droge koeien Het bouwen van een mestvergisting installatie is een grote wens Goed uitvoerbaar concept

Koe & Ondernemer in Balans Groeien door investeren De belangrijkste tip: “De beste 50 melkveehouders in Denemarken verschillen onderling net zo veel van elkaar als alle andere mensen. Je eigen visie op strategie is net zo goed als de visie van een ander, als je er maar 100% voor gaat.” Kies een bedrijfssysteem dat bij je past, zoals ik hiervoor aangaf past groei bij mij en een natuurmelkveebedrijf bijvoorbeeld niet.

Koe & Ondernemer in Balans Groeien door investeren Tips voor collega’s die ook willen groeien: Grote stappen maken betekent groot resultaat Als je goed bent voor je vee, is het vee goed voor jou Heb je plannen? Maak die zo groot als je fantasie het toelaat en doe minstens het dubbele Streef perfectie na