De man die Jezus wilde zien Over Zacheüs geen twijfel mogelijk: FOUT! Rijke hoofdtollenaar – de oppergraaier dus… Toch een leegte, een gemis,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Uitslag enquête over online pesten
Advertisements

Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
GOD is liefde.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
JÉSUS UN PEU NONO JEZUS – EEN BEETJE SIMPEL Maria-Magdalena, ik zou je een dienst willen vragen … ik maak me zorgen over mijn zoon Jezus, hij is bijna.
Maak het verschil! Wat jij doet doet er toe.
Wat heb u er nu aan, dat u dit alles gelooft?
Kindermoment.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
Waarom naar de kerk (gemeente) gaan
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Welkom Thuis Karpos Leerhuis.
Hoe kun je Geloven? 1.
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven."
Vastenbezinning 5 maart 2012 Welkom.
VASTEN bezinning maandag 21 maart 2011.
Het Potlood.
Genade en veroordeling
De Grote Opdracht Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de.
Ik red mij wel … "Natuurlijk, ik heb mijn vrienden nodig. Geld is natuurlijk ook belangrijk. Een prettige plek om te wonen. En goed contact met m’n ouders.
Preek thema: Zeker weten?.
Startzondag 13september 2009 Gezinsdienst
Jongen van twaalf Op de drempel Op de drempel tussen kind en volwassen tussen kind en volwassen ontdekken wie je bent ontdekken wie je bent Jezus van twaalf,
God geeft een nieuwe Koning
Wat bent u waard? Verandering van binnenuit Raamsdonksveer
Hoe ga jij vanavond danken?
Wat heerlijk om een schat te vinden!
Hartelijk welkom in de kerk!
Geloven, waarom zou je? Mijn leven zit zo al best vol!
Mijn eerste levensbehoefte is…
Kindermoment.
Weglopen Johanna Kruit.
“Geef en je zal gegeven worden.”
Zijn we werkelijk anders?!
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Vrienden.
We see things and persons as we are, not as they are
Welkom in ‘De Voorhof’ Zondag 23 HC Franeker 3 oktober 2010 Thema: Wanneer ben je blij met jezelf?
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Sint-Maarten.
Jongeren willen hun dagelijks leven met God verbinden
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen  
Als Jezus je leven binnenkomt, verandert alles
Cry A presentation by Booker Song by James Blunt.
Ik ben de eerste bij de Firma die een beker Wint.
De Maya’s zeggen over Alexander: Hij bezit diepe wijsheid en gezond verstand. Is een goed leider en beschermer van zijn gemeenschap.
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen
Ik ben naam, functie Wie zijn jullie? bedrijfsnaam Welkom bij.
Zingen Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta.
Preek 1 Koningen 17: Louis Hersent
Preek Matteüs 13:
Met de handen in het haar? Twee projecten voor de prijs van één! - cursus: kleine kinderen helpen groot worden. - Inforeeks: hoe ga je als ouder om met.
Discipelschap is leven tot Gods eer “Het gaat niet om mij, maar om God”. “God moet aan zijn eer komen.” Doel van de preek: Wat klopt hier wel en niet aan?
Welkom. Muziek en zangtalenten Meer dan 300 vrienden op facebook, maar hoe goed kennen die jou eigenlijk als je alleen maar de leuke dingen op facebook.
‘Mixed up piles’.
Waarom Kerst? Gespreksspel
ECHT OF ONECHT Echtheidskenmerken geld 40! Papier Voelbare inkt Watermerk Inkt met kleuromslag Veiligheidsdraad Hologram Ultraviolet licht.
13 dec Zoetermeer. Psalm 27 4 Eén ding heb ik van de HERE gevraagd, dit zoek ik: te verblijven in het huis des HEREN al de dagen van mijn leven,
Zingen Vers 1 (Melodie 1) Er is geen plaats, er is geen plaats,
WAT HEBBEN WIJ AAN DIT VERHAAL?. GODS VERLOSSINGSPLAN GAAT VERDER.
Thema 1. Is God een lieve oude man? Een man die zich achter een wolk verstopt en af en toe naar beneden gluurt? Of is de wolk zelf God?
‘t Veerlicht Raamsdonksveer Hoe staat het er voor …in je leven? …….in je relatie met God? Welke emotie reflekteert jouw geloofs- leven het.
Kom laat ons zingen vandaag, klappen vandaag, dansen vandaag, prijzen vandaag en bidden tot de eer van God.
Topnerd Tycho Reis naar de ruimte.
Waar je woont op deze wereld.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
We lezen: Exodus 2: 23 – 3: 15 De preek gaat over: Exodus 3: Voorganger: dhr. T. Waalewijn te Kampen Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd.
Verstoppertje spelen Sommige mensen zijn er goed in…
15 – Waarom moet er zoveel in de kerk?
Transcript van de presentatie:

De man die Jezus wilde zien Over Zacheüs geen twijfel mogelijk: FOUT! Rijke hoofdtollenaar – de oppergraaier dus… Toch een leegte, een gemis, nieuwsgierig geworden naar Jezus? Wat brengt jóu hier?

Veilig vanuit zijn eigen boom… Wel zien, maar niet zo nodig gezien willen worden…

Hoe ziet jouw ‘boom’ eruit? Waarom doet God niks aan alle ellende op de wereld? Hoe ziet jouw ‘boom’ eruit? Ik leef toch goed? En de kerk dan met haar regeltjes? Ik ben te schuldig Aan mij heeft Jezus niks… Ik heb het prima naar mijn zin

Kom es uit je boom! Uitgerekend bij Zacheüs’ boom stopt Jezus… Een uitnodiging, een uitgestoken hand en een liefdevol welkom: ‘Ik wil bij jou thuis komen’ De band die Jezus wilde met Zacheüs wil Hij ook met jou!

Maar wat gebeurt er als ik het doe? Zacheüs, de oppergraaier, hoeft niet langer te leven voor zijn geld… Er is verandering, maar je wordt er niet minder van! Alles wat je hoeft te doen: kom es uit je boom en laat Jezus binnen in het huis van je leven!