Versie 1: 1306; v2: 1308 ….

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Identiteitsverankering
Advertisements

Excel in het voortgezet onderwijs
Een digitaal verhaal maken
1 versie 1: ; v2: ; v3: v4:
DIA-OPMAAK (1) Dia-indeling H van Breugel A van der Coelen.
Hoofdstukindeling Reddingmiddelen en hulpmiddelen.
Deel 2. Zomaar weer een foto. Niks bijzonders te vermelden.
PowerPoint creatief met effecten
Ja maar, bij ons gaat alles goed Wij hebben geen problemen Ik heb een idee! Zullen we het zo doen? Andere prioriteiten, geen tijd Dat willen we nietPast.
De kleurenleer Primaire kleuren Secundaire kleuren
Kunst Gemaakt door mila.
Beeldende aspecten Vorm
Eindopdracht Fotografie (1ste periode) Analyse eigen foto’s
Temperatuur en volume Uitzetten of krimpen
Ruimte & ruimtesuggestie
Vorm en Compositie Begrippen klas 1 t/m 3.
Compositie Begrippen klas 1 t/m 3.
de kracht van alle elementen
Bleu Mount.
Tekenen.
Tekenopdracht Voor en achter elkaar.
Paragraaf 2 Een gebied in kaart.
Oorzaak: Signalen worden ‘bewerkt’ door het oog.
Hoe ik paddenstoel word
Elektriciteit Groep 6A Klik op onderstaande onderwerpen:
Techniek en gezichtsbedrog bovenbouw Montessorischool Stad
beeldaspect licht - toon
de kracht van alle elementen
Meervoudige intelligentie
Beelden van teambuilding
1 Cultureel zelfportret
Sectorwerkstuk 4 mavo Handelingsdeel examenjaar
Compositie Opdracht 3.
Het opbouwen van een data base
Zaalhockey M.H.C. Roden 2013/2014 Basisformatie Aanvallende tactieken
Basis vaardigheden PowerPoint
Tekenopdracht Voor en achter elkaar.
Zinnen die doen nadenken !
Presentatie slagharen
MINECRAFT PLAATJES TUTORIAL #4 EEN GRIEZELIG VOORBEELD.
Hij,ze,hem,haar,zijn,deze,dit,die,dat
Woensdag 23 maart 2011 Door: J. Tieman. Vorige les Wat hebben we gedaan?
Java Objectgeoriënteerd Programmeren in Java met BlueJ
Rineke Dijkstra, strandportretten (1992 – 1994)
Tekstverklaring Hoe doe je dat?.
Begrippen omtrent vorm
Sleutels, codes en aanwijzingen
Rekenen & Tekenen sciencmc2.nl.
Workshop Portret Fotografie. Tips voor betere portretfoto’s 1. Stel scherp op de ogen 2. Gebruik een grote diafragma opening 3. Fotografeer op ooghoogte.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Codetuts Academy Les 2 Module 2a Php Fundamentals 1.
Herhalingsoefeningen Variabelen - voorwaarden. Flying banner  Toon een tekst op positie x: -2.0 en y: 0 (dat is links buiten het beeldscherm)  Laat.
Versie 1: BESCHOUWEN is: met aandacht kijken naar… Deze powerpoint gaat over goed kijken en beschrijven en pas in tweede instantie over weten.
, Sociale veiligheid is cruciaal voor kinderen om te kunnen leren Evt. logo van de school.
Door Kaoutar Elkaouini, Susan van Rijn, Lisa van Neck, Yara Bank en Daniëlle Roest. Thema: water.
Mijn gemeente Ons gemeentebestuur Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
Wat is licht? deeltje, want licht gaat in een rechte lijn (Newton) golf (Huygens), want er komen dingen voor die ook je ook bij watergolven ziet (buiging.
Compositie = de manier hoe “iets” in beeld geplaatst is
Tekenen in zicht DEEL 1 HOOFDSTUK 6 Compositie
COMPOSITIE Wat is compositie?.
Kleur….
Compositie = de manier hoe “iets” in beeld geplaatst is
Portret in beeld THTEX.
Songtekst in beeld   Muziek kan dienen om een boodschap te vertellen… vaak gaat dat door middel van songteksten. Met foto’s kun je een beeldend verhaal.
volgende bladzijde terug
Tekenen in zicht DEEL 1 HOOFDSTUK 6 Compositie
Etaleren/Presenteren
Compositie.
voorbeeld volgende bladzijde terug
volgende bladzijde terug
Transcript van de presentatie:

versie 1: 1306; v2: 1308 …

een betere POSTER maken bij elk vak alle klassen een betere POSTER maken bij elk vak

Deze twee typen composities worden vaak gedachteloos gemaakt Tekst tekst tekst Tekst tekst tekst ‘1 ding in het midden’-compositie ‘los zand’-compositie (hier staat ‘alles’ in het midden!) Deze twee typen composities worden vaak gedachteloos gemaakt

‘1 ding in het midden’-compositie ‘los zand’-compositie Dat levert posters op die een beetje saai zijn en voor de hand liggend. Dat komt door de composities (= ordening/vlakverdeling): iedereen gebruikt ze! Tekst tekst tekst Tekst tekst tekst ‘1 ding in het midden’-compositie ‘los zand’-compositie (hier staat ‘alles’ in het midden!) • alles staat in het midden, dat geeft een statische indruk • ruimtelijk staat alles naast elkaar, het is een optelsom van even grote vormen • er is geen achtergrond, of geen indeling van de achtergrond, of: de achtergrond bestaat uit één kleurvlak.

OPLOSSINGEN • niet alle vormen even groot maken, zorg voor verschillende maten • niet alle vormen in het midden rangschikken • gebruik alleen, of hoofdzakelijk, GROTE vormen • zorg voor een niet-lege achtergrond: - gebruik overlapping - gebruik randafsnijding - gebruik grote vormen als je deze middelen toepast krijg je haast vanzelf doorlopende lijnen in de achtergrond.

Voorbeeld met toepassing van genoemde ‘oplossingen’ zo krijg je grip op het hele papierformaat TEKST TEKST TEKST Tekst tekst tekst • Zorg voor doorlopende lijnen in de achtergrond (hier zijn dat de contouren van het hart). Die krijg je dus door super grote vormen in de achtergrond te gebruiken. • Zo gebruik je vanzelf randafsnijding. • Dan plaats je er vormen voor. Zo pas je overlapping toe. Je gebruikt daarbij vormen van verschillend grootte. • Bedenk ook: een tekstblok is ook een vorm! Hier zijn de tekstblokken nog saai.

Toch zit er heel wat meer beweging/dynamiek in. Hoe komt dat? In onderstaande poster zijn dezelfde elementen toegepast als in de vorige! Toch zit er heel wat meer beweging/dynamiek in. Hoe komt dat? TEKST Tekst tekst tekst tekst T E K S • Vormen zijn schuin geplaatst, daardoor zijn er schuine richtingen in de compositie ontstaan en dat geeft altijd dynamiek aan de afbeelding. • Er is bewust asymmetrie toegepast, de vormen zijn niet, zoals zo vaak gebeurt, gedachteloos in het midden gezet. • In dit voorbeeld heeft de maker bedacht dat tekstblokken ook dingen zijn waar je iets mee kunt doen qua vorm, kleur en plaatsing in het vlak.

WAT JE KUNT DOEN OM DE VORMGEVING VAN JE POSTER TE samenvatting WAT JE KUNT DOEN OM DE VORMGEVING VAN JE POSTER TE VERBETEREN, ZODAT HIJ AANTREKKELIJKER WORDT Niet doen: • alles gedachteloos in het midden zetten • alle vormen ongeveer even groot maken • de achtergrond gedachteloos leeg laten • geen aandacht aan de vormgeving van de teksten besteden Wel doen: • super grote vormen in de achtergrond plaatsen • zorgen voor doorlopende lijnen in de achtergrond • grote vormen van verschillende grootte gebruiken • overlapping gebruiken • randafsnijding toepassen • teksten en tekstblokken bewust vormgeven en in de compositie opnemen En voor meer dynamiek doe je dit: • zorgen voor schuine lijnen en bewuste asymmetrie in de compositie