Openbaring 12 en 13: christenen ondervinden strijd op aarde.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Mag je ambities hebben als christen?
Advertisements

Als vreemdeling op weg naar Huis
LEVEN IN INTIMITEIT (als vriend van de Vader tussen vrienden)
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Welkom in deze kerkdienst
Gezang 44 : 1 – 4 Kinderopwekking 185 Matteüs 28 : 5 – 7, 16 – 20
Kinderen, het laatste uur is aangebroken. 1 Johannes 2:18 Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerte.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bij elkaar om volgens het bevel van onze Heer zijn dood te verkondigen. Eerst horen we hoe.
Jesaja Redder-zal-zijn:Jah Jesaja, de profeet.. De last van Babel (in-ontbinding)
Tempel kan herbouwd op vleugel heilige plaats?
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18: ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
2 Corinthiërs brief voor het hart
HOEZO BIDDEN?.
het laatste wereldrijk
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Deel II. Jona op de 3-de dag aan land de HERE daalt neer op de 3-de dag; Ex.19 de bruiloft op de 3-de dag; Joh.2 Israël volgt de ark door de Jordaan op.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Wat héb jij met Jezus Christus
Galaten 1:11-12 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. Want ik heb het ook niet van.
Eten en drinken Onaardige leus? Onaardige leus? Geen wijsvinger, maar spiegel Geen wijsvinger, maar spiegel Draait alles om consumptie? Draait alles om.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
God maakt zijn zegen waar 1.
x 12 x x 12 x x 10 3.
De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen -
Onze moeite met Gods oordeel
Zondag 15 oktober 2006 Vandaag is het Micha Zondag! Het is bijzonder om samen met vele christenen wereldwijd ons heel gericht bezig te houden met discipelschap.
Mijn eerste levensbehoefte is…
Hartelijk welkom in de kerk!
Wie is God voor jou?.
Paulus’ bediening.
Zingen Vers 1 O Jezus Christus, licht ze bij
23 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 terugblik... 1Korinthe 15:1-11: Christus' opstanding als historisch feit & essentie van het Evangelie Christus' opstanding.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Zondag 52 HC Franeker 16 augustus 2009
Zie het lam Gods... Johannes 1:29.
Strijd tegen de zonde?.
Wegwijzer naar Jezus Handelingen 8:26-40
Preek 1 Petrus 4: 1-6.
‘drie engelen en hun boodschap’
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
25 september 2014 Bodegraven Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 1Korinthe 15.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Lammetjes die het Lam volgen. Onder het bloed Machtig weerloos Openb. 5:6 “Het zag eruit alsof het geslacht was …” Machtig weerloos Openb. 5:6 “Het zag.
Numeri 14.
Waarom bidden? Filippi 44-7.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
26 oktober 2014 Zoetermeer deel 1. het (direct) voorafgaande in 'Openbaring'  19:11-21 verschijning van de Koning der koningen aan de volkeren  20:1-6.
"de goede strijd".
Gedachteniszondag 23 november 2014 Matteüs 5 vers 1-10 Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel en zij zullen God.
Het evangelie van de opstanding
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
Heer, verhoor!. De paria van de menigte? Heer, verhoor! De paria van de menigte? Raak Jezus aan in geloof.
De overdenking gaat over Openbaring 19: 1 – 10 De bruiloft van het Lam is gekomen! Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger: Ds.
Vlees eten innige band vlees van Zijn vlees je bent om op te eten! ik proef Zijn lichaam!
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
We lezen: Matteüs 27: De preek gaat over: Matteüs 27: Voorlezer: Gretine Post Voorganger: Ds. P. Schelling emeritus predikant Alle liederen.
Brief aan de Galaten -9- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
Lezen: 1 Koningen 17:1-16.
Hoe ben je christen in de wereld waarin je leeft?
Bediening van het Woord
Welkom in deze kerkdienst
Bidden om de hemel op aarde
HOOP doet LEVEN! 12 februari 2017 Zoetermeer.
Welkom in deze kerkdienst
de hemel de nieuwe aarde gaan Gods kinderen direct na hun dood heen
‘Maken de muren dan christenen?’
De opgestane Christus is met je!
Hogepriester. Hogepriester Hogepriester eerste: Aaron.
Transcript van de presentatie:

Openbaring 12 en 13: christenen ondervinden strijd op aarde

Openbaring 12 en 13: christenen ondervinden strijd op aarde Openbaring 14: wat doet Christus in deze strijd?

Christus bewaart en verzamelt zijn kerk Openbaring 12 en 13: christenen ondervinden strijd op aarde Openbaring 14: wat doet Christus in deze strijd?

Christus bewaart en verzamelt zijn kerk Jezus als lam op de Sion met

Christus bewaart en verzamelt zijn kerk Jezus als lam op de Sion met Zij die een door geloof gestempeld leven leiden zullen de strijd doorstaan

Christus bewaart en verzamelt zijn kerk Jezus als lam op de Sion met Zij die een door geloof gestempeld leven leiden zullen de strijd doorstaan => Matteüs 28:20

Christus bewaart en verzamelt zijn kerk Jezus als lam op de Sion met Zij die een door geloof gestempeld leven leiden zullen de strijd doorstaan => Matteüs 28:20 In de hemel is het evangelie onveranderd waar

Christus bewaart en verzamelt zijn kerk Jezus als lam op de Sion met Zij die een door geloof gestempeld leven leiden zullen de strijd doorstaan => Matteüs 28:20 In de hemel is het evangelie onveranderd waar en wat jullie verwachten is nog steeds de werkelijkheid

Christus bewaart en verzamelt zijn kerk Jezus als lam op de Sion met Zij die een door geloof gestempeld leven leiden zullen de strijd doorstaan => Matteüs 28:20 In de hemel is het evangelie onveranderd waar en wat jullie verwachten is nog steeds de werkelijkheid Vers 13: sterven in verbondenheid met de Heer

Christus bewaart en verzamelt zijn kerk Jezus als lam op de Sion met Zij die een door geloof gestempeld leven leiden zullen de strijd doorstaan => Matteüs 28:20 In de hemel is het evangelie onveranderd waar en wat jullie verwachten is nog steeds de werkelijkheid Vers 13: sterven in verbondenheid met de Heer: vanaf datzelfde ogenblik gelukkig!