Hemelvaart. Gods macht in de hemelvaart van zijn Zoon werkt ook in ons.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Uit hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen
Advertisements

Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Wiruju “mijn geloofsbelijdenis” een liturgisch gezang uit
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
4 De kracht van de Geest.
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
ER IS EEN NIEUWE STER (Jan Visser)
U B E N T H E I L I G...geloven, getuigen, groeien...
H E E R U B E N T W E L K O M...geloven, getuigen, groeien...
Bij een koninkrijk horen:    een koning  een gebied  onderdanen
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie Oorspronkelijke titel: God is great © 2001 Hillsong Publishing / Unisong Music Publishers 1/11.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie Oorspr. titel: We will glorify the King of Kings. © 1982 Singspiration / Universal Songs 1/4.
Zingen Liedboek 477 : 1,2 Geest van hierboven, leer ons geloven,
Zingen Vers 1 Geloofd zijt Gij, God onzen Heer,
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18: ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
God is onzichtbaar, of niet?
Laatste beeld Uitzwaaien op vliegveld Jezus: weg bij zijn leerlingen
DE KRACHT DIE IN ONS WERKT. Romeinen 1:16 16 Ik schaam mij niet voor dit goede nieuws. Het is immers door de kracht van God het middel waardoor mensen.
Verlossing compleet!. 20:1-10 Jezus rekent af met satan 20:11-15 Jezus rekent af met dood en dodenrijk.
Waarom laat God ons de tien geboden zo scherp preken als toch niemand ze in dit leven volbrengen kan?
Zoeken wij ons behoud * wel? * dat je na je dood eeuwig mag leven bij God.
Opgewekt omwille van onze rechtvaardiging. rechtvaardig = vrij van schuld.
Hemelvaart. God richt ons oog op zijn verheven zoon.
En plotseling voegde zich bij de engel een groot hemels leger dat
Tijd en ruimte voor GODS koninkrijk
Barnabas: ‘zoon van de vertroosting’
Zingen Vers 1 Here Jezus, om uw woord zijn wij hier bijeengekomen.
Zie hoe Jezus daar loopt in Jeruzalem met een kruis op zijn rug en een doornenkroon. Hoor de menigte schreeuwt en roept: 'Kruisigt Hem!‘ Zo gaf God zijn.
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
4 oktober 2014 Leusden.  het grote gebrek van de gangbare bijbelvertalingen  aeonen zijn onbekend en wegvertaald  in het NT komt 'AEON' 193x voor!
Jezus’ hemelvaart: winst of verlies? Jezus’ hemelvaart: pure winst.
Passie voor Jezus Jaarthema: 18 preken, 3 maal 6. Deel 1. Jezus vóór dat Hij op aarde kwam. Deel 2. Jezus op aarde. “Ik ben …...” Nu: Deel 3. Jezus na.
Jezus/Isa Krishna Gerben.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
Prachtig weer en de wereld stond in brand Het raamwerk is de strijd van draak tegen Zoon ALLE MACHT AAN DE MESSIAS.
 ‘En zoals Mozes de slang in de woestijn verhoogd heeft, zo moet de Zoon des mensen verhoogd worden, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat,
Zingen Vers 1 Ere zij aan God, de Vader, ere zij aan God, de Zoon,
Van A tot Z A van almachtig B van bevrijder
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Zingen Vers 1 Heer, onze God, hoe heerlijk is uw naam,
Vertrouwen.
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
‘tot in eeuwigheid zal Hij koning zijn’ Lucas 1:26-38 God maakt Maria tot zijn dienares Zo werd Gods Zoon de eeuwige koning.
5 november 2015 Bodegraven. terugblik...  Johannes 3: het nachtelijke gesprek tussen Nicodemus, "de leraar van Israël" en Jezus  onderwerp: wedergeboorte.
Waar vind je vrede?. waar vind je vrede? on-te-vrede-n.
Leven met Christus is leven vanuit de hemel (Zondag 18/19, Efez.2:6b) 1.
Leven in het koninkrijk van God Je ziet het lijden van deze wereld.
 Naderen tot de Vader.  “Verscholen?”  Gods telefoonnummer… Dit zegt de HEER, die de aarde heeft gemaakt, die haar heeft gevormd en gegrondvest, wiens.
Efeze 3: Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde.
Bent u een monotheïst? 19 maart 2017 Nieuw Buinen.
1.
Overweldigende GENADE 23 oktober 2016 Nieuw Buinen.
Efeziërs (2) WELKOM 1.
Zondag 16 april 2017 Pasen De Heer is waarlijk opgestaan
Hemels denken.
Gods Koninkrijk: een Paradijs!
1.
Jezus, Hij is Koning! Wij zullen gaan om de wereld…. 1/6
Bediening van het Woord
‘Kopen is te allen tijde niet alleen een economische, maar ook een morele handeling.’
Hoofd in de wolken; voeten in de klei
de hemel de nieuwe aarde gaan Gods kinderen direct na hun dood heen
In wat voor tijd leven wij?
Als je God kon zien, zou dat geloven
HIJ IS HEER (Marty Sampson. Ned. tekst: Mireille Schaart)
Als een korrel graan Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u, indien de graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft zij op zichzelf; maar indien zij sterft.
Eer aan God in den hoge en vrede op aarde aan de mensen die Hij liefleeft. Wij loven U, wij prijzen en aanbidden U, wij verheerlijken U en zeggen U dank.
Geduld is een lastige taak Wat zijn wij gruwelijk ongeduldig - met mensen (individualisme) - met situaties (effectiviteit) In nood geduldig zijn….
Geest van hierboven, leer ons geloven, hopen, liefhebben
Transcript van de presentatie:

hemelvaart

Gods macht in de hemelvaart van zijn Zoon werkt ook in ons

Gods macht in de opstanding van Jezus in ons

Gods macht in de hemelvaart van zijn Zoon werkt ook in ons Gods macht in de opstanding van Jezus in ons Gods macht in de hemelvaart van Jezus in ons

Gods macht in de hemelvaart van zijn Zoon werkt ook in ons Gods macht in de opstanding van Jezus in ons Gods macht in de hemelvaart van Jezus in ons Jezus is koning in de hemel (verhogingsmacht)

Gods macht in de hemelvaart van zijn Zoon werkt ook in ons Gods macht in de opstanding van Jezus in ons Gods macht in de hemelvaart van Jezus in ons Jezus is koning in de hemel (verhogingsmacht) De gelovigen worden door God verhoogd

Gods macht in de hemelvaart van zijn Zoon werkt ook in ons Gods macht in de opstanding van Jezus in ons Gods macht in de hemelvaart van Jezus in ons Jezus is koning in de hemel (verhogingsmacht) De gelovigen worden door God verhoogd Je bent koning / koningin

Gods macht in de hemelvaart van zijn Zoon werkt ook in ons Gods macht in de opstanding van Jezus in ons Gods macht in de hemelvaart van Jezus in ons Jezus is koning in de hemel (verhogingsmacht) De gelovigen worden door God verhoogd Je bent koning / koningin Ook de gemeente heeft God verhoogd met eer en heerlijkheid

Gods macht in de hemelvaart van zijn Zoon werkt ook in ons Gods macht in de opstanding van Jezus in ons Gods macht in de hemelvaart van Jezus in ons Jezus is koning in de hemel (verhogingsmacht) De gelovigen worden door God verhoogd Je bent koning / koningin Ook de gemeente heeft God verhoogd met eer en heerlijkheid Omwille van de schittering van Gods genade