De Stadhouderboswegel. Deze wegel was op het grondgebied van Belsele de langste wegel. Hierbij vallen ons drie grote delen op. 1 3 2.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Einde Definitieve bijdrage 2011 op inkomen 2008 Definitieve bijdrage 2012 op inkomen 2009 Definitieve bijdrage 2013.
Advertisements

Fietsproef Berlaar (2012) Start van de proef..
WAAROM? Onderzoek naar het meest geschikte traject voor de verlenging tot in Sint-Niklaas van het bestaande fietspad naast de Stekense Vaart en de Molenbeek.
Route Oost Inventarisatie door Paulette en Theo
Dit is mijn diavoorstelling over
W Y L I E. Een klein stadje ten Noord-Oosten van DALLAS, gelegen aan Lake Lavon. Een wandeling op 27 Dec. 2005, bij een temperatuur van 26 graden. Kun.
Wij maakten een uitstapje naar: Het Centraal Station.
H4 Wonen Paragraaf 1+2.
In de Atlas der Buurtwegen van Belsele van 2 april 1845 wordt voetweg nr. 52 als volgt omschreven: Richting: Sentier du chemin dit: Kruysstraet, à celui.
De drie-eenheid “omdat God Zich zo in zijn Woord heeft geopenbaard”
De brief aan de Tessalonissenzen Hoofdstuk 1 en 2.
Aanpassing Selectie beleid. Waarom aanpassingen in het huidige selectie beleid?
Zaterdag 16 juni. afspraak om 14.45u manegemstraat 37 te Izegem.
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Ik voel me zo alleen !.
Hey jongens en meisjes dit is de presentatie van Daan en Davey.
Anne frank.
Algemene Natuurwetenschappen Module 2
Winter spreuken 4/04/ :08.
Over enkele seconden kom je in een wereld vol magie...
Wat ik meemaak gisteren:. Ik loop naar mijn auto en zie een agent een bekeuring schrijven.
Paulus en Israël Romeinen Want met het hart gelooft men tot gerechtigheid.
4 mei 2014 Zoetermeer 4 mei 2014 Zoetermeer. 1Timotheüs 6 12 Strijd DE GOEDE STRIJD DES GELOOFS, grijp het eeuwige leven, waartoe gij geroepen zijt.
Gefeliciteerd met de aanschaf van uw nieuwe HenkHenk™ Navigatiesysteem. De route wordt berekend…
Paragraaf 14: de inrichting van het Pleistocene zandlandschap
De paddenstoel.
Preek.
Iedereen coach naar Jef Clement.
Pasen 8 april 2012 Opstaan door verandering
Pasen 4 april 2010 Exodus 14: : 1a De Heer zei: Het kan, trek verder, Ik zal het water van de zee splijten en jullie zullen over droog land er doortrekken.
Als God de mens had geschapen om computers te gebruiken, had hij ons zestien vingers gegeven.
Troost Welke troost geeft jou de opstanding van het vlees? Welke troost geeft jou het geloof in het eeuwige leven? Welke troost geeft jou de wederkomst.
In de Atlas der Buurtwegen van Belsele van 2 april 1845 wordt voetweg nr.36 als volgt omschreven: Richting:Sentier de Belcele à Waesmunster par le hameau.
In de Atlas der Buurtwegen van Belsele van 2 april 1845 wordt voetweg nr. 54 als volgt omschreven: Richting: Sentier de Belcele à Sinay (van Koutermolenstraat.
In de Atlas der Buurtwegen van Belsele van 2 april 1845 wordt voetweg nr. 47 als volgt omschreven: Richting:Sentier du chemin dit: Gendstraet au chemin.
In de Atlas der Buurtwegen van Belsele van 2 april 1845 wordt voetweg nr. 45 als volgt omschreven: Richting:Sentier du chemin dit: Gendstraet à celui.
In de Atlas der Buurtwegen van Belsele van 2 april 1845 wordt voetweg nr. 34 als volgt omschreven: Richting: Sentier du hameau dit: Moortelhoek à Sinay,
In de Atlas der Buurtwegen van Belsele van 2 april 1845 wordt voetweg nr. 39 als volgt omschreven: Richting:Sentier de Belcele au chemin dit Hooge bockstraete;
In de Atlas der Buurtwegen van Belsele van 2 april 1845 wordt voetweg nr. 34 als volgt omschreven: Richting: Sentier du hameau dit: Moortelhoek à Sinay,
In de Atlas der Buurtwegen van Belsele van 2 april 1845 wordt voetweg nr. 32 als volgt omschreven: Richting: Sentier de Belcele à la Grande route Naam:
In de Atlas der Buurtwegen van Belsele van 2 april 1845 wordt wordt voetweg nr. 64 als volgt omschreven: Richting: Sentier du chemin dit: Hoogstraet,
In de Atlas der Buurtwegen van Belsele van 2 april 1845 wordt voetweg nr.41 als volgt omschreven: Richting:Sentier du chemin particulier dit Varebeekdreef.
In de Atlas der Buurtwegen van Belsele van 2 april 1845 wordt voetweg nr. 42 als volgt omschreven: Richting:Sentier du chemin dit Hoogebockstraet à celui.
Taaloefeningen. De grote man liep door de Dennenweg. zin 1 Zinnen ontleden.
Marco, in dit verbond dat we samen aangaan, geef ik jou de belofte dat ik trouw zal zijn. Kijkend naar de afgelopen tijd kan ik mij absoluut niet voorstellen.
Thijmen Schildmeijer 11 april 2014
Dit is de drukkerij in Den Helder waar wij de kampkrant laten drukken.
Test je geheugen
Steeds verder met een muisklik. Twee nonnen verlaten hun klooster om gebakjes te gaan verkopen. De ene is bekend als Zuster Bezorgd (ZB) en de andere.
Route van thuis naar school
Het Zwanenmeer (maar dan anders)
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Verander je wereld 2 Samuel 11:1-2 Bij het aanbreken van het voorjaar, de tijd waarin koningen gewoonlijk ten strijde trekken, stuurde David opnieuw een.
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
Hebreeën 8 1 De hoofdzaak van ons onderwerp is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is ter rechterzijde van de troon der majesteit in de.
Lang geleden, in een grote kille stad ergens op de wereld, lag tussen het afval een klein, bruin stoffen beertje... Weggegooid, omdat het niet meer nodig.
Nieuwsbrief 7 december 2012 Agenda: 11 december: groep 7 en 7/8 excursie havenmuseum 14 december: kerst creamiddag 19 december: kerstviering vanaf
Zinnen die doen nadenken !
Gameplan parkeergarage zelfsturende auto’s. Met wat? 2 Parkeergarages om de 2 gebieden Den Haag en Rotterdam te faciliteren Per parkeergarage zijn er.
Diana vond in 2012 haar dakloze vader toen ze foto’s maakte. Hij verliet het gezin Toen ze jong was.
Deuteronomium 34:4-5. Deuteronomium 3:26: “Maar door uw schuld was de HEER tegen mij in woede ontstoken (…).” Deuteronomium 4:21: “Door uw schuld.
Mind Us INCLUSIE Voorwoord De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) veronderstelt dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Maar hoe vanzelfsprekend.
MAGNUSKERK RESULTATEN ENQUETE AANTAL VERSPREID IN ANLOO 150.
UITSTAP GENT HET KINDERRECHTENPLEIN Klik op de foto a.u.b.
Niertransplantatie bij leven Screening en begeleiding van de kandidaat-donor door de maatschappelijk werker.
Les 3 De keizer en andere goden Gemaakt door: Nikki, Chanell, Cas, Tim en Roan.
Herkent u Mark?. Mark is een leidinggevende die antwoord moet geven op opleidingsvragen? Waar loopt Mark tegenaan? Waarom is dat zo moeilijk?
Revoluties in Europa. Les 4 In het Gemeentehuis Doelen van les 4 Je kunt beschrijven welke taken burgemeester, wethouders en raadsleden uitvoeren. Je.
Beheer van rioleringen Zoneringsplan Centraal gebied Collectief te saneren gebied Individueel te saneren gebied Beheer grachten en waterlopen Wijkoverleg.
Beheer van rioleringen Zoneringsplan Centraal gebied Collectief te saneren gebied Individueel te saneren gebied Beheer grachten en waterlopen Wijkoverleg.
Transcript van de presentatie:

De Stadhouderboswegel

Deze wegel was op het grondgebied van Belsele de langste wegel. Hierbij vallen ons drie grote delen op

1. Dit gedeelte vertrekt in de Eikenlaan (links op de kaart) en komt via de eikenweide uit in de Groenstraat. Dit gedeelte is nog wel te volgen maar loopt dood op de eikenweide. 2. Dit gedeelte vertrekt vanuit de Groenstraat richting Gentstraat. Dit stuk is beter gekend als de vroegere Hanewegel. In ons abc is deze wegel nog niet besproken omdat hij deel uitmaakt van de Stadshouderboswegel. De Hanewegel is uitgerekend het enige restant van deze wegel dat nog een verbinding maakt tussen twee straten. 3. Vanaf de Gentstraat loopt de wegel naar de Omloopdreef. Stramin ijvert ervoor om het eerste deel terug te heropenen…en veel moeite hoeft dit niet te kosten.

Vanuit de Eikenlaan oogt de wegel zeer mooi.

Hij loopt langsheen weiland, akker en bos. Wanneer we het bos ingaan loopt deze wegel naar een weekendverblijf en dan begint de verwaarlozing op te vallen.

De droge langsgracht is nu wegel geworden, de wegel is door de paaltjes aan de rechterkant teruggedrongen. Zo loopt de wegel verder tot hij doodloopt aan de “eikenweide”.

De levende en enkele afgestorven eiken zijn getuige dat deze wegel vroeger hier langs liep. Het is hier dat de wegel terug dient heropend te worden. Dit zal moeten gebeuren met goede afspraken met de landbouwer. De weide moet immers terug oversteekbaar worden.

De eikenweide. Ter hoogte van de Groenstraat

De Hanewegel Ter hoogte van de Groenstraat

Planning Stramin: - officeel schrijven naar beleid - gesprek tussen de ambtenaren en betrokken eigenaars - werkgroep - knelpunten: - afbakening in het bosgedeelte met een houtwal - traject in in eikenweide - aanleg en onderhoud