Door: Willem Schlingemann. Medea komt Aegeus, koning van Athene, tegen. Hij komt van het orakel van Apollo om uit te vinden hoe hij kinderen kan krijgen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
KINDERUITSPRAKEN enter.
Advertisements

Inleiding Mediavergelijking Hoorcollege 2
Janne, Maud & Florentine
Modern sprookje Kikkerkoning.
God in zijn leven brengen.
Bijbeltekst: 1 Samuël 20: 1-17
Tweede Epeisodion 446 – 626 Tweede Stasimon
gekocht maar terzijde gesteld
Medea, een tragedie door Euripides
Eerste epeisodion Eerste stasimon Door: Jasper
Derde epeisodion en derde stasimon
Kindermoment.
Ontgoocheld kijkt de chef op zijn uurwerk en beseft dat zijn bediende niet op tijd zal komen met het rapport voor de vergadering die op punt staat te beginnen.
Ontgoocheld kijkt de chef op zijn uurwerk en beseft dat zijn bediende niet op tijd zal komen met het rapport voor de vergadering die op punt staat te.
Het 4e Epeisodion en Stasimon
Een kinder Spiegel Judith Herzberg.
Een Griekse tragedie geschreven door Euripides
WIJZE SPREUKEN !.
Relationship Macbeth and Lady Macbeth
Eerste epeisodion en eerste stasimon. Compromis In eerste instantie is Kreon nog erg streng en vastberaden Medea te verbannen. Medea.
VIJFDE EPEISODION EN STASIMON R R Medea.
Na de verschillende «grappen » die we mekaar toesturen om te kunnen lachen,is dit een beetje anders. Het is niet de bedoeling je aan het lachen te brengen,
EEN VERRASSING KRIJGEN
Modern Sprookje Kikkerkoning.
Het kerstverhaal Met schilderijen van Lewis Lavoie
Als eerste staat Klaas op en gaat naar het bord en….
Achab en Nabot Erfrecht in Israel.
"Maaltijd van de Heer" met 'nablijven'
Godsdienst 1 1.
Gedachtenisdienst zondag 24 november 2013
De rode tandem Bewerkt door:Yenthe, Keyani, Lore en Ellen Niveau 8 Les 9 1.
Troost Welke troost geeft jou de opstanding van het vlees? Welke troost geeft jou het geloof in het eeuwige leven? Welke troost geeft jou de wederkomst.
Medea bij Ovidius Sophie Carter, Grieks 6. Medea bij Ovidius Ovidius: 43 v. Chr. – 18 n. Chr. ◦Medea ◦Metamorphosen  15 boeken: verhalen uit de Griekse.
Euripides Medea 1e epeisodion
Sophie Carter.  Waar is Medea?  Eens een monster, altijd een monster  Slechte vader, slechte moeder  De.
Het eerste epeisodion Vs
Het 3e epeisodion en het 3e stasimon Paul Penris, Robin Viëtor en Eliane Zwart.
IN DE WERELD VAN ADAM EN EVA
Een Marokkaans jongetje vraagt op school aan
Matteus 18: 2- 6 Hij riep een kind bij zich, zette het in
Foto 1 Lucia kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat ze bevalt van een kindje.
Foto 1 Sofera kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat Sofera bevalt van een.
Een man loopt een winkel binnen en ziet er een prachtige handbewerkte houten kat. “Wat kost die kat?” vraagt hij aan de verkoper.
De bejaarde massagestaaf
WAT ZAL NIEUWE JAAR ONS BRENGEN?.
De koning en de arme violist.
Met foto’s en gedichten.
Woord van Leven Juli 2014.
Een jongeman komt bij de kapper kapperenvraagt: Hoelang zal het duren voor dat ge mijn haar kunt knippen ?
Jij mag leven onder een open hemel
Een bezoek aan de dierentuin !. Man en vrouw gaan samen een dagje uit naar de dierentuin...
Herinneringskamp Westerbork
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
‘n Kleine jongen rijdt met zijn vader langs het ’’ hete ‘’ kwartier van de stad en vraagt aan zijn papa.
P e r a s j o t B e ’h a r en B e ’H u k o t t a i Twee P e r a s j o t: B e ’h a r en B e ’H u k o t t a i.
Welkom in de wereld van het asielzoekerskind!. In mijn land Syrië is het niet veilig. Er is al heel lang oorlog. Heel veel mensen en kinderen worden gedood.
Diana vond in 2012 haar dakloze vader toen ze foto’s maakte. Hij verliet het gezin Toen ze jong was.
‘tot in eeuwigheid zal Hij koning zijn’ Lucas 1:26-38 God maakt Maria tot zijn dienares Zo werd Gods Zoon de eeuwige koning.
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
DE ZEGEN VAN EVANGELISATIE Huh?? Zegen??. WELK BEELD HEEFT U?
Toegewijd aan de Bijbel. Ezra 7:1 en 6 Later, tijdens de regering van Artaxerxes, de koning van Perzië, vertrok een zekere Ezra uit Babylonië. Hij was.
Don Quichot – Pablo Picasso Tableau Vivant. Don Quichot Het verhaal.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Kies een partner in de Heer - 1 Kor.7:39b. Een partner krijg je, een partner kies je (O.T.) Wat de HEER toen zei, heeft betekenis voor nu (1 Kor.6) Houd.
2 Er was eens een prinses Catharina de Grootste. Met welk zinnetje beginnen veel sprookjes?  Juist. Met er was eens… Het verhaal van Catharina is echter.
Cliënt en media wijsheid Les 4 MZ Blok 4 Ouderen en mediawijsheid.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Het verhaal van Elektra
Welkom in de wereld van het
Transcript van de presentatie:

Door: Willem Schlingemann

Medea komt Aegeus, koning van Athene, tegen. Hij komt van het orakel van Apollo om uit te vinden hoe hij kinderen kan krijgen. Medea vertelt op haar beurt aan Aegeus dat ze verraden is door haar man en verbannen is. Medea vraagt Aegeus of ze in zijn land mag komen wonen en in ruil daarvoor belooft ze hem kinderen. Aegeus stemt ermee in en gaat weg. Vervolgens begint Medea over haar wraak en plan van aanpak te vertellen. Tot slot reageert het koor op Medea´s plan.

 Medea komt Aigeus tegen.  Aigeus vertelt dat hij van het oude orakel van Apollo komt om te onderzoeken hoe hij kinderen kan krijgen.  De uitspraak van het orakel gaat het menselijk begrip te boven.  Aigeus is op zoek naar een zekere Pittheus, die zou namelijk het orakel kunnen verklaren.

 Aigeus vraagt aan Medea waarom ze zo somber kijkt.  Dan vertelt Medea dat ze verraden is door haar echtgenoot en uitgewezen wordt.  Aigeus waardeert de acties van Jason niet.

 Medea smeekt Aigeus of ze mee mag naar zijn land. In ruil daarvoor belooft ze hem kinderen.  Aigeus vindt het goed op één voorwaarde: ze moet zelf naar zijn land reizen.  Aigeus zweert Medea te beschermen als ze eenmaal in zijn land is.

 Medea vertelt in dit stukje dat er hoop is dat haar vijanden gestraft zullen worden.  En ze vertelt dat ze de stad van Aegeus, Athene, als veilig heenkomen kan gebruiken.

 Hier vertelt Medea wat haar plan is:  Eerst zal ze via een bediende Jason laten komen.  Ze zal vragen of haar kinderen mogen blijven, opdat ze via haar kinderen de dochter van Kreon kan vermoorden. Ze zal haar kinderen met een betoverde tooi naar de prinses sturen.  En wanneer de prinses deze tooi om zal doen, zal ze sterven.

 Medea vervolgt in dit stuk haar plan. Ze moet haar kinderen vermoorden, waardoor Jason het meest gekweld zal worden.  Hierna raadt het koor Medea af dit te doen en zegt dat ze door deze daad heel ongelukkig kan worden.  Medea vindt de reactie onzin en zegt dat het koor zich niet mag bemoeien met haar besluiten.

 In het derde stasimon smeekt het koor Medea niet haar kinderen te vermoorden.  Het eerste strofenpaar is een beroemd loflied op Athene geworden.