Beweging en gezonde voeding voor kinderen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Redekundig ontleden Over waarom, wat en hoe....
Advertisements

Doe jij ook mee? de samenleving dat ben jij,
Hartelijk welkom!.
Cursus B-Fit coach Dag 1.
SVO Jeugdopleidingsplan
sociale media: de nieuwe realiteit
Gezonde en ongezonde voeding
Voorlichting over overgewicht voor leerlingen van het VJM College
Uitslag enquête over online pesten
Wat is er met mijn mama? Informatie over de ziekte ALS bedoeld voor kinderen op de basisschool. (Met nadruk bedoeld om samen met uw kind door te nemen)
Mijn spreekbeurt: Wat is diabetes?
Mijn spreekbeurt: Wat is diabetes?
Wie is DVN Oost-Nederland & Diabetes op school
Gezonde voeding.
<Datum> <Naam school> <Naam presentator>
Aandachtspunten voor een jeugdtraining
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Voeding voor optimale atletiekprestaties
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Seksualiteit: gave van God
Prestatie: Maak met de hele klas een krant over…
Thuis leren en studeren. Tip Oktober © Have Tip November Tip December Tip Januari.
De gezonde voedingstest
Thuis leren en studeren. Tip Oktober © Have Tip November Tip December Tip Januari Tip Februari Tip Maart Tip April.
Studie en opleiding Vrije tijd Groei en gezondheid Relaties
Workshop 6 Ontwikkelingspsychologie
Voeding en bewegen!.
Leren = Concentreren I II III.
Opvoeden van drukke kinderen
Goedemorgen.
Welkom op onze thema-avond
‘De palmboom’ buurtgericht kinderdagverblijf
Datum Naam school Naam presentator
Waarover gaat dit lied?.
Improving Mental Health by Sharing Knowledge {naam uitvoerder} Kunnen ouders iets doen aan het alcoholgebruik van hun kinderen?
Conflicten! Lastig of een kans op ontwikkeling?
Groep 6A Wat is de gang van zaken in die groep?. ‘s morgens vroeg in de kring.
Nagels Hou jij ook zo van het lakken van nagels?
Gonnie Staaks tel
Welkom bij Immersive space, de flashles Tijdens deze lessen, leren wij je werken met het programma adobe flash.
Welkom bij de ‘Weet wat je eet en beweegt ’ quiz!
Voeding en kinderen.
Scroll naar beneden voor de vragen en antwoorden
Altijd online!.
Babbelen met ouders… maar niet zomaar!
Wat voedt jou deel 1..
Voedingsbeleid [naam school]
Kindertraktaties maken
BenFit; waarom? we geloven dat voor iedereen een gezond en gebalanceerd leven bereikbaar is de regie weer terug krijgen over je leven, lichaam en gewicht.
Verstoppertje spelen in het bos
Afscheid.
Methodiek: Plancyclus
Hand-out van de thema-avond 19 maart 2015 voor ouders en leerkrachten Verantwoordelijkheid geven... niet loslaten, maar anders vasthouden…
Aandoeningen/ziektes Functies & anatomische eigenschappen Activiteiten en participatie Omgevingsfactoren Persoonlijke factoren InschikkelijkheidIk ben.
Woordjes leren.
Informatiebijeenkomst Berg en Terblijt “Workshop Gezonde voeding” Silvia Otten-Schiepers Diëtist GroenekruisDomicura.
Creatief schrijven. Programma -Klassengesprekje: schrijf je weleens? -Inkomopdracht: een gebeurtenis -Creatief verhaal schrijven: tijdcapsule Wat gaan.
Diabetes.
Jong geleerd is oud gedaan
Help, mijn kind gaat naar de brugklas
Methodisch werken, wat is dat eigenlijk?
Thema 4 : wat voor een type ben jij?
Schijf van vijf.
Bij HM Sportmassage ben je in vertrouwde handen!
Diabetes.
Voel je wel in je vel !.
Duurzame inzetbaarheid
Workshop Eetplezier & Beweegkriebels
Spreekbeurt: ‘Ik zorg voor mijn ’.
Transcript van de presentatie:

Beweging en gezonde voeding voor kinderen [NAAM]

Inhoud Wie ben ik Doel van deze bijeenkomst Het belang van beweging en gezonde voeding Wat kunnen we doen? Wat kunt u doen?

Wie ben ik? Ik ben [naam]. Mijn werkzaamheden bestaan uit: [werkzaamheden].

Doel van deze bijeenkomst Het is belangrijk we samen toewerken naar een gezonde leefstijl onder kinderen

Beweging Beweging is goed voor onze lichamelijke en mentale gezondheid. Bron: De Greef, M. (2009). Het belang van bewegen voor onze gezondheid. Uitgave Partnership Huisartsenzorg in Beweging.

Bewegen = beter leren Matig intensief bewegen verbetert de leerprestatie van kinderen. Kinderen die regelmatig bewegen winnen aan zelfvertrouwen en zijn fitter. Sport en spel zijn goed voor het ontwikkelen van sociale vaardigheden

Voeding Gezonde voeding is voor kinderen erg belangrijk voor een goede groei en ontwikkeling. Gezond eten is samen met voldoende bewegen de basis voor een gezond gewicht en het verkleint het risico op bepaalde ziekten en overgewicht.

Wat kunnen we doen? De buurtsportcoach zet zich in om kinderen de mogelijkheid te bieden om te kunnen bewegen. Als ouder kunt u ze steunen hierbij. Samen kunnen we het goede voorbeeld geven.

‘Jong geleerd is oud gedaan’ Gedrag dat op jonge leeftijd wordt aangeleerd, wordt hoogstwaarschijnlijk voortgezet tot in volwassenheid.

Het goede voorbeeld Het foute voorbeeld Het goede voorbeeld Geef jij het gezonde voorbeeld? Doe de test op: http://www.hetgezondevoorbeeld.nl/

Coach & Coach Coach & Coach is een interactieve huiswerkmodule en geschikt voor groep 6, 7 en 8. Samen met vader (of moeder) gaan kinderen aan de slag om opdrachten rondom gezond eten, voldoende bewegen en verantwoord omgaan met alcohol te maken. Het biedt een leuke tijdsbesteding voor ouder en kind. Probeer het uit: http://www.coachencoach.nl/

Wat kunt u doen? BOFT: Zorg dat kinderen… meer Bewegen elke dag Ontbijten minder Frisdrank drinken minder TV kijken en computeren

Gezonde voeding Eten volgens de Schijf van Vijf Elke dag uit de vijf vakken Volgens de vijf regels Veel informatie over gezonde voeding is te vinden op de website van het Voedingscentrum: www.voedingscentrum.nl

Ontbijt Als je met je kinderen ontbijt, begin je de dag ontspannen. Bovendien: je kind ziet dat jij deze eerste maaltijd van de dag serieus neemt! Zet ’s avonds zoveel mogelijk ontbijtspullen klaar. Smeer alvast brood voor het werk of op school en leg het in de koelkast. Zorg ervoor dat de werk- of schooltassen ingepakt klaar staan. Dat scheelt je tijd in de ochtend.

Drink water! Af en toe een glas vruchtensap, frisdrank, yoghurtdrank of iets anders voor je kind is geen probleem. Een handige richtlijn is: maximaal een keer per dag een glas van een van die zoete drankjes. Bijvoorbeeld uit school. Je kind went er dan aan dat op andere drinkmomenten water en thee gewoon de standaard zijn. Tip voeg voor de smaak een schijfje citroen aan het water toe.

Proeven is cool en vies is taboe Zorg dat 'vies' taboe wordt aan tafel. Je hebt er toch je best voor gedaan? Een jong kind moet meestal 10 keer iets proeven voordat het een nieuwe smaak accepteert. Denk dus niet te snel: hij lust nu eenmaal geen broccoli. Laat gewoon elke keer even proeven, maak het eventueel op een andere manier klaar en als het bij een hapje blijft: prima. Oudere kinderen kun je ook gewoon uitleggen dat iets nieuws leren eten soms lastig is. Het is een kwestie van oefenen, net als bij voetbal.

Tussendoor Laat zien dat jij voor tussendoor vaak iets gezonds neemt en dat je dit met smaak eet. Fruit, rauwkost, een krentenbol of boterham. Neem ook zo vaak mogelijk hetzelfde als je kind. Geen stroopwafel terwijl je kind een fruithap krijgt. Of twee koekjes terwijl je kind er maar eentje krijgt.

Kook samen! Als je zelf kookt, zien je kinderen wat er voor nodig is om een gezonde maaltijd te maken. Dat betekent niet dat je dagelijks uren in de keuken hoeft te staan. Er zijn genoeg gezonde recepten die je in een kwartier kunt maken. Kinderen vinden het bijna altijd leuk om te helpen met koken. Ze leren dan veel en als je het samen gemaakt hebt, gaan ze het natuurlijk ook gemakkelijker proeven.

Bedankt voor uw aandacht!