Vierde adventszondag 19 december 2010 Micha 7 vers 3 en vers 18-20. De deugdzaamste is als een doornstruik, de oprechtste is erger dan een stekelhaag.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Liturgisch bloemschikken
Advertisements

4de Advent Zondag 23 december
Zingen Vers 1 Jezus leeft en ik met Hem!
Welkom in deze kerkdienst
Vierde Adventszondag 20 december 2009
Groot is uw trouw, o Heer opwekking 123
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie Oorspr. titel: Song for the nations (Mattheus 28:19,20) © 1986 Integrity Music / Universal Songs.
Zingen Vers 1 U kennen, uit en tot U leven,
Zingen Refrein Naar U gaat mijn verlangen, Heer Vers 1
Zingen Vers 1 Daar is uit 's werelds duistre wolken
Zingen Groot is uw trouw, o Heer, mijn God en Vader.
Zingen Vers 1 Verwacht de komst des Heren, o mens, bereid u voor:
Psalm 25.
Romeinen Denken en Dienen. Zie! Hinah! Zie, de dag van Jahweh komt, meedogenloos….
OVER WAT JE ZEGT EN WAT JE DOET
Godsdienst.
TOV! Openingsavond Thema:Wie is God ?.
God belooft zijn volk: ‘De Telg komt u verlossen.’
Vierde zondag van de 40 dagentijd 14 maart 2010 Exodus 7; 8-25 Als de Farao om een wonder vraagt, laat Mozes zien dat de staf een slang wordt. De Farao.
3de Adventszondag 14 december 2008
Derde Adventszondag 13 december 2009
Vierde adventszondag 18 december 2011 Gezang 128 Gij klare zon, gij schone ster, door ons aanschouwd van eindloos ver, o zon ga op, o zonneschijn, laat.
Eerste zondag van de 40 dagentijd 21 februari 2010 Exodus 3:1-18 Vanuit de brandende doornstruik roept God Mozes en stuurt hem naar Egypte. De Heer ziet.
1ste Adventszondag 2 December
Tweede adventszondag 5 december 2010
Derde adventszondag 15 december 2013
Kerst 2010 Micha 5: 1-4a Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein voor iedereen. Uit jou komt een herder voort, bekleed met macht van de Heer, Hij brengt.
1ste Adventszondag 30 november 2008
Derde adventszondag 12 december 2010 Micha 6: 1-8 Jullie denken door geschenken mij te dienen, maar mens, er is jou gezegd wat goed is! Je weet wat de.
God wijst je de weg van de vrede. stralend licht gaat uit de hemel over ons op.
Beloften. Gods liefde heeft de vorm van een belofte.
Ik wist het wel: u bent een God die genadig is en liefdevol, geduldig en trouw, en tot vergeving bereid.
Zondag 15 oktober 2006 Vandaag is het Micha Zondag! Het is bijzonder om samen met vele christenen wereldwijd ons heel gericht bezig te houden met discipelschap.
Wie heeft u in zijn ban gekregen? We houden niet zo van wetten, toch leveren we ons er makkelijk aan uit – alsof er een magische aantrekkingskracht is.
Welkom in de trouwdienst van Edwald & Miranda
Vierde adventszondag 23 december 2012 “Vruchtbaar Leven” Lucas 1: Toen Elisabeth de groet van Maria hoorde, sprong het kind op in haar schoot; zij.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zingen Vers 1 'k Hef mijn ziel in vast vertrouwen
De vierde zondag van advent 2009
Zingen Vers 1 Laat ons nu vrolijk zingen! Komt, heft uw liedren aan
Psalm 111 Vers 1 Looft, halleluja, looft de HEER. Ik breng met heel mijn hart Hem eer, met allen die oprecht Hem zoeken. Groot zijn Gods werken en zeer.
Tweede adventszondag 4 december 2011 Rechters 9: 15 Als jullie voor een koning kiezen die zich niet met de Eeuwige verbindt, dan is die koning als de doornstruik.
Hoop doet leven HC zondag 17 Job 19 1 Petrus 1
Tweede adventszondag 9 december 2012 Keer je naar het Licht Lucas 3:3 “Begin een nieuw leven en laat u dopen” verkondigde Johannes, “dan zal God vergeven.
* ***.
Liedboek 35 Vers 1 Scheur, Heer, de heemlen, scheur ze wijd en treed uit uw verborgenheid! 't Valt ons zo lang te wachten, tot Gij zult tonen wie Gij zijt:
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie Oorspr. titel: Great is Thy faithfulness © 1951 Hope Publ. Comp. / Universal Songs 1/4 GROOT.
Eerste adventszondag 28 november 2010
Zingen Vers 1 God, enkel licht, voor wiens gezicht
Vers 1 Wil, als ik roep, mij antwoord geven, o God van mijn gerechtigheid. U, die voor mij, in 't nauw gedreven, ruim baan gemaakt hebt in mijn leven,
Zingen Vers 1 Loof nu, mijn ziel, de Here,
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Koude douche. Ik zet het je betaald (of erger) God houdt maat wanneer Hij straft.
Zingen Vers 1 Wat God doet, dat is welgedaan,
Derde Advent zondag 14 december 2014 Habakuk 2:3 Het visioen wacht tot zijn tijd gekomen is, het getuigt ervan, het liegt niet. Ook al is het nog niet.
Kerst 2015 Jesaja 9 vers 5 Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven: de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare.
Eerste Adventszondag 29 november 2015 Lucas 1:5-25 De engel Gabriël verscheen aan Zacharias en zei: “Jullie zullen een zoon krijgen en hij zal vervuld.
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS Deel 1: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
De bloemschikking. Rose is de kleur van de derde adventszondag. Het paars (de kleur van ootmoed en verwachting) mengt zich met het wit van kerst (de kleur.
De tweede zondag in de veertigdagentijd heet Reminiscere en dat betekent: ´Gedenk Heer, uw barmhartigheid´ Dit komt uit Psalm 25 : 6 en 7 ‘Denk aan uw.
De bloemschikking. Paars is de kleur van de eerste adventszondag de kleur van ootmoed en verwachting Vol hoop zien we uit naar het licht van Kerst de.
Voorganger: ds. B.J.P. de Bruin Welkom in deze dienst Schriftlezing:Hosea 1 : 1 – 12.
De vierde zondag in de veertigdagentijd heet Laetare Dit betekent “Verheug u” en komt uit Jesaja 54 Laetare wordt ook “halfvasten” genoemd.
Micha Zondag Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig.
De bloemschikking.
les 8 De Vader vergeeft Wat doe ik hier vandaag?
Weet u hoe groot God is? De onderstroom Wat weet je eigenlijk van God?
Hoe is uw naam, waar zijt Gij te vinden?
(solo) Hoe is Uw naam, waar zijt Gij te vinden? Eeuwige God,
Transcript van de presentatie:

Vierde adventszondag 19 december 2010 Micha 7 vers 3 en vers De deugdzaamste is als een doornstruik, de oprechtste is erger dan een stekelhaag. Toch: Wie is een God als U? U die zich ontfermt over ons, al onze zonden teniet doet. U houdt zich aan uw belofte.

Gij Barmhartige, Gij blijft trouw aan Jacob, Abraham, uw volk en ons, in het spanningsveld tussen onrecht en recht.

De boog van hoop en belofte, de levensboog staat centraal. Een gebogen vorm verwijst naar de trouw en ontferming van de Eeuwige.

De sterren komen stralend tussen de doorntakken door, zoals het wit van kerst tevoorschijn komt door het paars van advent.

Leidt ons in het licht van uw barmhar- tigheid op een weg van nieuw leven voor deze aarde, voor ons en door ons.