Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen DIS - PCE OVL Actie Geraardsbergen 11-17 mei 2009.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Sensibilisatie en communicatie De geïntegreerde aanpak Pieter De Neve, Afdeling Communicatie.
Advertisements

1 RAADGEVEND COMITE FAVV PLENAIRE VERGADERING 13 januari 2006.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Voorstellen voor aanpassing van het KB heffingen en het KB retributies Raadgevend Comité van.
CONTROLE FAVV SCHAPEN - GEITEN
Communicatie- programma 10
Infrastructuurvereisten FAVV Quality Days 28/04/2011
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen ACTUELE SITUATIE OMTRENT BLUETONGUE Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Een nieuwe website voor het FAVV ? RC van 28 mei 2008 Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
Echte monitoring Waarom? Goede prioriteiten stellen,
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Vaccinatiecampagne 2009 Raadgevend Comité 27 mei 2009 Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
01/01/2008 Burgerwaarderings- onderzoek 2009 Gorcumse meetlat Raadsbijeenkomst 10 maart 2009.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN IN VERBAND MET BTV8 EN DE VACCINATIECAMPAGNE Raadgevend comité 25 juni 2008.
GOED BETER BEST! Op weg naar kwaliteitsvolle jeugdlokalen en jeugdverblijven 19 maart 2011.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Overzicht regelgeving ter voorlegging aan Raadgevend Comité in 2009 DG Controlebeleid Federaal.
HANDLEIDING: REGISTREREN VAN VACCINATIES Q-KOORTS
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 Vormingssessie Laboratoria 13/09/2006 DG LABORATORIA Kalender opleiding / workshops.
25/11/08 Presentatie FANC/Bel V De samenwerking FANC – Bel V in de praktijk Manfred Schrauben FANC Frédéric Schmitz Bel-V.
DG Controle – Sector DIS
16 juni 2004Socrates infodagen Praktijkervaring UA ECTS – label Inge Caenen Dienst Internationale Samenwerking UA.
17 september 2009Raadsinformatieavond Aanpak mensenhandel Zandpad Raadsinformatieavond 17 september 2009.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Overzicht verwacht wetgevend werk 2008: regelgeving ter voorlegging Raadgevend Comité (DG Controlebeleid)
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN IN VERBAND MET BTV8 Raadgevend comité 23 april 2008 Federaal Agentschap voor.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Voorlichtingscel Pierre Cassart Federaal Agentschap voor de veiligheid van de Voedselketen.
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Heffingen Raadgevend comité van 25 juni 2008 Véronique Berthot Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN IN VERBAND MET BTV 25 maart 2009 Federaal Agentschap voor de Veiligheid van.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Toepassing huishoudelijk reglement en Evaluatie prestatie-indicatoren november 2007 tot oktober.
Auditprogramma 2007 Resultaten Raadgevend Comité - 27 februari 2008
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Heffingencampagne 2008 Aline DEWORME Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Jaarverslag ombudsdienst 2007 Raadgevend Comité 19 maart 2008 Frans Vromman Federaal Agentschap.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Jacques Inghelram Cel Validatie Gidsen Autocontrole en de gidsen.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Jaarverslag ombudsdienst 2008 Raadgevend Comité 25 maart 2009 Frans Vromman Federaal Agentschap.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Activiteitenverslag 2006: controleactiviteiten Raadgevend comité van 27/6/2007 Federaal Agentschap.
Raadgevend Comité ir. Gil Houins Directeur-generaal DG Controlebeleid.
Communicatieplan “2006” de nieuwe reglementering.
De Smiley, voorstel RC 19 januari 2007
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Ontwerp KB tot wijziging van KB van 16/01/2006 “erkenningen, toelatingen, registraties” Paul.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Standaard Kosten Model (SKM) meting FAVV Aleydis Kestens Februari 2007 Federaal Agentschap voor.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Promotie autocontrole Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Pascal Houbaert.
Lokale acties en campagnes alcohol en drugs Werkgroep lokale acties en campagnes.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Raadgevend Comité van 28 september 2011 Heffingen 2011 Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen NUCLEAIR INCIDENT OP HET IRE IN FLEURUS Raadgevend comité 24 september 2008 Federaal Agentschap.
1 Controleplan 2005 Raadgevend comité Hotel President – donderdag 21 april 2005.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 Vormingssessie Laboratoria 13/09/2006 DG LABORATORIA Inleiding: organisatie FAVV.
Voorstelling Juridische Dienst
DE GOMA; VAN 0 NAAR BETER EEN ANALYSE BIJ DE 0-METING BETREFFENDE DE BEKENDHEID, TOEPASSING EN NALEVING VAN DE GOMA, MEDE IN RELATIE TOT BEVINDINGEN UIT.
De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne.
11 Overlegvergadering Een kijk op de toekomst Katleen De Wilde (deskundige/inspecteur FANC)
1 Afschakelplan. 2 Een stroomtekort? Hoe kan dat? Verbruik > productie Strenge winters Slechts 4 kernreactoren Evenwicht herstellen Energiezuinig Solidair.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Medisch toezicht van personen in de levensmiddelensector. Koninklijk besluit tot wijziging van.
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Operationele doelstellingen DG Algemene.
Tribune Operatie BRP 4 december 2014
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Ontwikkeling van een barometer van de voedselveiligheid Workshop Wetenschappelijk Comité 27.
Knolcyperus – FAVV Infovergadering knolcyperus
Nieuwe financiering FAVV: stand van zaken dd 09/05.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN BETREFFENDE MKZ Philippe Houdart Stafdienst crisispreventie en crisisbeheer.
17 juni 2014 en 2 juli 2014 D.J.P. (Douwe) van de Goorberg BBA Concern inkoper CPD Informatiebijeenkomst TenderNed UOV De Kring.
Federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Operationele doelstellingen Diensten.
De kwaliteit van het basisonderwijs in het Noorden
Fixatie-arm beleid: Team- of ziekenhuisdoelstelling Isa Michiels
4 oktober 2004 S amengestelde kledijcommissie Agenda 4 oktober 04 Goedkeuring verslag 12 juli Samenvatting van de vragen 12 juli Voorstel van verdere aanpak.
Reconstructie Kerkweg Roelofarendsveen
En nu doorpakken… Yao-Hua Tan Voorzitter Breed-expertoverleg RGS.
Informatiebijeenkomst 28 augustus 2017
Voorstelling Juridische Dienst
LOP Antwerpen basis Algemene vergadering 10 juni 2009 welkom
Administratieve Vereenvoudiging SVZ & Campagne 2018
Incident fipronil: lessons learned
Directie Dierengezondheid en Veiligheid van de Dierlijke Producten
Vormingssessie Laboratoria
Samen speuren naar je doelgroep
Transcript van de presentatie:

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen DIS - PCE OVL Actie Geraardsbergen mei 2009

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1.Doel alle DIS operatoren gedurende een korte periode in een gemeente controleren  zichtbaarheid FAVV verhogen controles worden een maand op voorhand bekend gemaakt  effect aangekondigde controles

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 2. Communicatie Voorstel voorgelegd aan HB Brief naar gemeente : informeren en vraag voor overleg Overleg met gemeente –Gemeente informeert de operatoren (website, mails en plaatselijke pers) –Praktische afspraken (gebruik van zaal, parking,…) Persdienst FAVV stelt communicatieplan op

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 3. Uitvoering ( 11 – 17/05) –zelfde aspecten als bij normale controles Toelating/registratie Algemene hygiëne, inrichting en infrastructuur Autocontrole Traceerbaarheid Meldingsplicht Rookreglementering –zelfde maatregelen als bij normale controles –uitdelen brochures

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 4. Resultaten 323 bezoeken

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 5. Voordelen van actie Sensibilisatie van operatoren (ook buiten Geraardsbergen) Ontvangst bij operator is beter : C/I wordt verwacht Zeer efficiënt ; alle operatoren in zelfde straat worden gecontroleerd (veel inspecties na elkaar) en correct geïdentificeerd (toelating en registratie)

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 6. Nadelen van actie Frequentiesysteem (controleplan) wordt ontregeld Ontregeling normale werk van controleur/inspecteur Vertekend beeld hygiënetoestand door aankondiging Vals gevoel van veiligheid bij operatoren (om niet meer gecontroleerd te worden