les 7 : Basismotorische vaardigheden Specifieke didactische oefeningen
Initiator - Module 1: Algemeen Gedeelte Initiator - Didactiek
les 10 : Specifieke didactische oefeningen
Initiator Indoorvoetbal INITIATOR INDOORVOETBAL Basismotorische vaardigheden Indoorvoetbal Indoorvoetbal voorjaar 2009.
Tijdregels drie secondenregel vijf secondenregel:
2e Bijeenkomst Pupillentrainers
Trainingsvoorbereiding
Coach cursus Jongste Jeugd
Help, ik ben spelleider! Instructie ouders voor spelleiden van de wedstrijdjes van de jongste jeugd.
Cevar Gras, Jesse Betaze en Masapait Saija
Begin van het seizoen Wat komt er allemaal bij kijken?
2015 Opgemaakt: R.Cornelis Scheidsrechterscommissie Provincie Antwerpen.
1. Het veld en de bal. INITIATIECURSUS VOOR BEGINNENDE SCHEIDSRECHTERS.
E en F Groep 4 tegen 4 naar 7 tegen 7.
1ste jaars E - pupillen Training 1.
VVV-Venlo Jeugdopleiding Thema Avond
Naam: Yannick Bormans Thema: Basicstraining (Dribbelbewegingen) Periode 1 – Blok 3 (Voorwaarts) – Week 3 Basisbewegingen (HERHALING)  A1 (Ronaldo1) -
1 ste jaars E - pupillen Training 7. Aanvallen Thema 1 Aanvallen- positiespel in de opbouw - uitspelen 1 tegen 1 situatie Warming Up (20 minuten) Cock.
1ste jaars E - pupillen Training 4.
Swifterbant 9 april 2016 “Inspiratiesessie” Fierljepsymposium.
MHCU Opzet trainingsplan. MHCU Visie Doelstellingen  Alle teams moeten met een zo hoog mogelijke intensiteit, hockeytechnieken en tactieken aangeleerd.
OEFENSTOF 3V3 U7 KFC Lentezon OEFENSTOF 3V3 U7 KFC Lentezon
Vorm 2: S-Game (afwerken met nadruk op traptechniek)
Transcript van de presentatie:

INITIATOR INDOORVOETBAL Didactische Oefeningen Indoorvoetbal 2009

Organisatie : lessenrooster Dag Datum Van Tot Vak P T za 05/09 8:00 8:30 Aanmelding, introductie en praktische afspraken 0,5   10:30 Diversiteit indoorvoetbal 2 12:30 Basismotorische vaardigheden in indoor voetbal 12/09 9:30 1 3  19/09 11:30 Didactische Oefeningen Indoorvoetbal  26/09 10 6

Didactische Oefeningen Indoorvoetbal INDELING 1. Trainingsopbouw en organisatie 2. Wedstrijdorganisatie 3. Praktijkoefeningen

WEDSTRIJDVORM REGEL VAN 6 1. afgebakend terrein met doel(en) op de doellijn 2. 1 bal 3. speler(s) bij ploeg in balbezit 4. speler(s) bij ploeg niet in balbezit 5. minstens 1 keeper in groot centraal doel 6. echte wedstrijdreglementen

K WEDSTRIJDVORM minstens 1 doel op doellijn centraal (symmetrie) verdedigd door keeper kleine doeltjes (kegels) mag langs één zijde, bij voorkeur 2 (1 links en 1 rechts) K

WEDSTRIJDVORM Slechts 3x bal raken Geen verplichte opdrachten naast de echte voetbalreglementen ! Doelpunt telt alleen maar na voorzet

TUSSENVORMEN 1. Positiespelen - spelvormen 2. Afwerkingsoefeningen 3. Technische oefeningen 4. Collectieve looppatronen 5. Automatisme zonder “echte” tegenstanders (shadow-game) 6. Conditionele oefenvormen (al dan niet met bal) 7. Rustpauzes: tactische besprekingen/tactische simulaties, enz

1. Trainingsopbouw en organisatie Opbouw gelijklopend met veldvoetbal  opwarming  kern (thema)  cooling-down Toch enkele specifieke aandachtspunten / accenten

1. Trainingsopbouw en organisatie Ruimte  belijning, zaalmuur, lawaai, verluchting Materiaal  ander sportmateriaal, schijfjes/kegels, ballen Organisatie  verzamelen, instructie, overgang tussen oefenvormen Spelersgroep  Arbeid-rust verhouding Veiligheid  obstakels, ballen, afscheiding tussen groepen

2. Wedstrijdorganisatie Opwarming Omstandigheden niet ideaal (bezetting zaal) Creatief omgaan met beschikbare ruimte / mogelijkheden Opwarming direct opstarten (op voorhand organisatie doornemen) Minimum 15 minuten met opbouwende intensiteit is aangewezen

2. Wedstrijdorganisatie Coaching Coaching tijdens time-out / rustperiode Spelerswissels Individuele coaching bankzitters Stille coaching Wisseltactiek

2. Wedstrijdorganisatie Cooling down Zowel na training als wedstrijd Creatief omgaan met beschikbare ruimte Cooling-down noodzakelijk na intensieve inspanning