De middellandse zeevolkeren tussen 3000 en 1000 v.C.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Kenmerk 15 Het conflict in de christelijke wereld over de vraag de wereldlijke of de geestelijke mach het primaat behoorde te hebben Les 2 - Investituurstrijd.
Advertisements

Griekse mythologie.
De oude Grieken Auteurs: Arzo en Nils.
Kenmerk 4: De ontwikkeling van wetenschappelijk denken en de ontwikkeling van het denken over burgerschap en politiek in de Griekse stadstaat Les 3: Griekse.
Strijden of sporten Paragraaf 2.5.
Griekse erfenis Grieken en Romeinen Vroegmoderne tijd Moderne tijd
Kenmerk 4: De ontwikkeling van wetenschappelijk denken en de ontwikkeling van het denken over burgerschap en politiek in de Griekse stadstaat Les 3: Griekse.
Troje, Legende of werkelijkheid?
Hoe staatvorming begon in Frankrijk
SlagTeuterburgerwoud
Romeinen, Germanen en Kelten
Kenmerk 6: (a) De groei van het Romeinse imperium, (b) waardoor de Grieks-Romeinse cultuur zich in Europa verspreidde Les 8: Romeinen en Christenen.
Kenmerk 4: De ontwikkeling van wetenschappelijk denken en de ontwikkeling van het denken over burgerschap en politiek in de Griekse stadstaat Les 2: Van.
Kenmerk 4: De ontwikkeling van wetenschappelijk denken en de ontwikkeling van het denken over burgerschap en politiek in de Griekse stadstaat Les 1: Graecia;
Les 5 - Groei van de Steden
Kenmerk 4: De ontwikkeling van wetenschappelijk denken en de ontwikkeling van het denken over burgerschap en politiek in de Griekse stadstaat Les 4: Griekenland,
Les 7 – Opkomst van de nationale staten
Les 6 – De Bevolking.
Kenmerk 6: (a) De groei van het Romeinse imperium, (b) waardoor de Grieks-Romeinse cultuur zich in Europa verspreidde Les 6: De Romeinen en hun bestuur.
Kenmerk 6: (a) De groei van het Romeinse imperium, (b) waardoor de Grieks-Romeinse cultuur zich in Europa verspreidde Les 1: De Romeinen en hun imperium.
Strijd tussen De Kerk en De Staat Les 8 - Investituurstrijd
Kenmerk 14 a Opkomst van de stedelijke burgerij en b De toenemende zelfstandigheid van steden Les 1 - Groei van de Steden.
Kenmerk 15 Het conflict in de christelijke wereld over de vraag de wereldlijke of de geestelijke mach het primaat behoorde te hebben Les 13 - Investituurstrijd.
Kenmerk 6: (a) De groei van het Romeinse imperium, (b) waardoor de Grieks-Romeinse cultuur zich in Europa verspreidde Les 2: De Romeinen en hun bestuur.
Kenmerk 14 a Opkomst van de stedelijke burgerij en b De toenemende zelfstandigheid van steden Les 15 - Groei van de Steden.
Kenmerk 7: 07 b De confrontatie tussen de Romeinse en Germaanse cultuur van Noordwest-Europa Les 1: Het Romeinse Rijk valt uiteen.
Een anachronisme? Welk beeld heb jij bij/van ridders?
Kenmerk 5: De klassieke vormentaal van de Grieks-Romeinse cultuur Les 1: Alexander de Grote Haironia.
Kenmerk a Opkomst van de stedelijke burgerij en b de toenemende zelfstandigheid van steden Les 2: Verschillen stad en platteland.
Karel en grote problemen
Kenmerk 5: 07 b De confrontatie tussen de Romeinse en Germaanse cultuur van Noordwest-Europa Les 17: Het Romeinse Rijk valt uiteen.
Hoofdstuk V: Rome Les 7: Neergang van het Westen.
Les 11: De Kretenzische cultuur (3500v.C.-1400v.C.)
Griekenland vroeger en nu.
Les 16: De Grieken zijn niet gelijk.
Introductie in de Geschiedenis van de Oudheid
Griekse geschiedenis.
Hoofdstuk 2.
1 opdracht 2 a. Ze was koningin van Egypte (51-30 v. Chr.). b. Sinds de verovering van Egypte door Alexander de Grote (332) maakte Egypte deel uit van.
De zeven wereldwonderen
Aantekeningen en afbeeldingen.
Tijd van burchten en steden
Oudheid ( ca. 800 v.C. tot ca. 500 n.C. )
Hiërogliefen.
Hoofdstuk V: Rome Les 3: Het Bestuur
Het ochtendgloren van de Griekse beschaving
Bronnen Wat is een bron? Een bron vertelt ons iets over het verleden.
Kenmerk 15 Het conflict in de christelijke wereld over de vraag de wereldlijke of de geestelijke mach het primaat behoorde te hebben Les 1 - Verzet en.
1 Jongerenwerkgroep voor Sterrenkunde OK t/m 29 juli 2005 Niet-Egyptische pyramides.
Kenmerk 6: (a) De groei van het Romeinse imperium, (b) waardoor de Grieks-Romeinse cultuur zich in Europa verspreidde Les 7: De Romeinen, Romanisering.
De Oudheid Grieken en Romeinen in de context van de wereldgeschiedenis
Situering in tijd en ruimte
Hoofdstuk 3.
Hoofdstuk V: Rome Les 3 - par 2 – Romeinse samenleving
Verwondering over de natuur
De pharos van Alexandrië
Strijd om de macht strijd om het geloof
Kenmerk 16 De expansie van de christelijke wereld naar buiten toe, onder andere in de vorm van de Kruistochten Les 2: De Kruistochten.
Hoofdstuk III: Griekenland Les 3: Par 2, Het bestuur van de polis
Het bestuur van de stadstaat
De Oudheid Grieken en Romeinen in de context van de wereldgeschiedenis Hoorcollege propedeuse semester I blok I F.G. Naerebout.
Ka11. het ontstaan van feodale verhoudingen in het bestuur
Behalve de piramide van Cheops zijn alle wereldwonderen verwoest door aardbevingen of oorlog.
Griekse geschiedenis.
Introductie bij het negende wereldwonder. De piramide van Cheops.
Hellas, bakermat van de Europese Beschaving minoische en myceense tijd donkere eeuwen archaische periode Klassieke tijd.
De zeven wereldwonderen
Egypte, een geschenk van de Nijl
Myceense beschaving ca voor Christus.
De zeven wereldwonderen
Transcript van de presentatie:

De middellandse zeevolkeren tussen 3000 en 1000 v.C. Door Sam Magnus en Sam Pieters

Minoïsche tijd(ca. 3000 tot 1400 v.C.) Vroeg Minoïsch tijdperk (ca.2800 tot ca. 2000 v.C.) Havensteden gebouwd en ronde graven bij Mesara Midden Minoïsch tijdperk (ca.2000 tot ca. 1550 v.C.) De paleizencomplexen werden gebouwd. Laat Minoïsch tijdperk (ca.1550 tot ca.1200 v.C.) Achaeërs vielen binnen en vernielden de paleizen.

Labyrint. Doolhof op Kreta in opdracht van Koning Minos Wie is Koning Minos: Koning van Kreta. Zijn vrouw baarde de minotaurus.

Achaeërs. Tegen Troje strijdende Grieken.

Myceense tijd(ca. 1500 tot 1200 v.C.) Militair karakter Uitgebreide handelscontacten met het middenoosten. Een eigen handschrift: lineair B

Dorische overgangstijd. Leefden op eilanden Kreta en Rhodos Verantwoordelijk voor ondergang Myceense cultuur