Sledge Hammer.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De entertainmentbranche bezoek aan een tv studio opname met publiek
Advertisements

Maak je leraar maatschappijleer ff maf, stel de volgende vragen aan hem of haar
De vierslagmotor We hebben het hier over een vierslag verbrandingsmotor. Deze motor gebruikt benzine als brandstof.
Kinderboekenweek Klaar voor de start!
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
“Het is allemaal toch maar gedoe”
Sporten.
Guillotine.
- Deel IV - De Sneeuwklokjes…. Met de eerste sneeuw van 2012 kwamen ook de eerste onderdelen van het carillon terug naar Heerlen.
Ik wens je De kracht van god.
Meten met Maten.
Dit is spreekbeurt Van Joris Ozinga.
Verrassing!!.
Dakloos hopeloos?.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
en toen werd ik weer wakker en toen hoorde ik ook gegrom, nou het was wel hmm, ik dacht hmm.
Toekomst Huishoudelijk proces: De was
Gemaakt door:Tijn Schreuder
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
Indicateur diagram Het indicateurdiagram of PV diagram.
Advent Week 1.
‘’Een beetje tijd!!! Kamunyak.
Discipelschap.
Zonnecollector.
Presentatie Compact diesel:
Mijn familie..
Suriname Soraya van Lomwel.
Anne-Frank.
Welkom.
WAT VROUWEN ZOAL ALS UITLEG KUNNEN GEVEN
GOD.
Mooi scheppingsverhaal...
Zou dat GOD… kunnen zijn?
De kleur blauw stond centraal in dit project Cuma-dag was wel leuk je kan der van alles doen, je kunt kleding ontwerpen, Voertuigen maken, muziek maken,
Mijn hobby:tractorpulling
2000 X (1,06) 3 = 2.382; = 1.882; X (1,06) 2 = 2.114,65; 2.114, = 3.114,65 (PER 1/1 2006); 3.114,65 X (1,05) 3 = € 3.605,60.
Godsdienst 1 1.
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
o ja, de laatste vakantie was wat dat betreft interessant omdat we alleen op wrakken gedoken hebben.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
was ik alleen met m'n vader met 'n tourgroep waren we gewoon 'n weekje, hadden allemaal sites bekeken en zo.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
we moesten de auto nog afgeven, dus daar hadden we ook al een probleem, van ja, waar dan te slapen.
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
SPAM SPAM. Heeft u veel SPAM? Kan uw provider het niet tegenhouden?
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Ik doe mijn presentatie over het spel halo 3,omdat ik het zelf heb en ik ken er veel van.
Uitleg bijvoeglijke bepaling (bvb)
Interpreteren van data
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Mijn verjaardag..
Oud worden in deze tijd..
Vervanging vlinderkleppen Streefkerk
De Sint moet verhuizen 1 (Zie ginds komt de stoomboot)
Het opbouwen van een data base
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Uitleg persoonsvorm (pv)
GEMAAKT DOOR: Jay,Jeffrey en Thomas
Bedrijfsbezoeken 2015  Groenhart, Kluster, Ruiter en Eipie.
Apartamenta “Bouwvallia” Groeten uit Kluswoude Deel 5.
Beste klasgenootjes,vandaag doe ik mijn spreekbeurt over:
‘Mixed up piles’.
Techniek uitje 17 maart 2015 SBO het tangram. Prokal stoomtechniek bv We zijn bij de stoomtechniek geweest en we hebben geleerd wat stoom kan produceren.
ECHT OF ONECHT Echtheidskenmerken geld 40! Papier Voelbare inkt Watermerk Inkt met kleuromslag Veiligheidsdraad Hologram Ultraviolet licht.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Door Arian den Hollander IT15AMO1B
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Weblog Een venster tussen klas en omgeving. Wat is een weblog? Een weblog is een digitaal dagboek. Je kan, wat in de klas gebeurt, delen met de omgeving.
Transcript van de presentatie:

Sledge Hammer

Inhoud Technische gegevens De motor Het starten van de sledge Hammer Het datalog-systeem Geschiedenis Waar het omgaat De sleepwagen Waar heb ik mijn informatie van gehaalt.

Technische gegevens Motor JP-2 Blower SSI 14-71 Brandstof Methanol Frame Eigenbouw koppeling Crower versnellingsbak Fuller Achteras Ford 4000 Wielsnelheid 80 km/h Naam Sledge Hammer Startnummer 302 Rijders Aart Luijendijk Jan Luijendijk Demo rijder en gewoon rijder. Kees van 't Hof

De motor Het is een motor die ook veel gebruikt wordt in het dragrace-circuit. De motor levert ± 2000 pk. het is dan ook te begrijpen dat er in de motor ook van alles verandert is om de pk's te kunnen leveren. Bovenop de zuiger zitten uitsparingen voor de kleppen.

De koppen zijn speciaal omdat ze een goede door loop van brandstof en lucht moeten aan voeren. Ook moeten de koppen tegen een hoge compressie druk kunnen. De blower zorgt voor lucht die hij er inperst. Dat is een rechthoek met daar in twee wokkels die tegen elkaar indraaien. En daar boven op zit de scoop waar je de lucht mee regelt en hoe hard de motor loopt. De verdelers zorgen er voor dat er 60.000 volt naar de boogie’s gaan.

Starten van de sledge hammer De trekker wordt gestart met een zogenaamde kopstarter. Deze starter grijpt aan op de neus van de blower waardoor de zogenaamde blowerbelt gaat draaien, deze blowerbelt is aan gesloten op de krukas waardoor deze ook mee draait en de motor dus op gang wordt gebracht. Het starten bestaat uit 3 "fasen" Het op peil brengen van de oliedruk Brandstof in de leidingen draaien. Hierbij wordt er een beetje benzine boven in de scoop gedaan bij de methanol, omdat methanol slecht ontsteekt van zichzelf  en nu start de motor, die nu wel alleen op methanol loopt.

Het datalog-systeem Op de trekker zit ook een datalog-systeem, dit houdt in dat er een computer op de trekker zit, die alles wat er gebeurt in zich opslaat, zoals de toerentallen van de motor en aandrijflijn, brandstofdruk, oliedruk, temperaturen kortom zo'n computer helpt je bij het afstellen van je motor.  Na een run kun je die gegevens er weer uit halen door ze op een laptop of gewone computer te downloaden.  

Geschiedenis In 1991 is de Sledge Hammer gebouwd door Aart en Jan luijendijk. Het was eerst de bedoeling om mee te doen aan autotrek op asfalt maar door vrienden kwamen ze in contact met de NTTO en besloten om er toen een Two Wheel Drive van te maken. Het was de vierde Two Wheel Drive die gebouwd werd.

De krachtbron was een Chrysler 440 met dubbele Holley 880 carburateurs, het vermogen van deze motor met 7,2 liter inhoud werd geschat op 600 à 700 pk. Deze motor was voorzien van een snelle nokkenas, mechanische klepbediening, standaard zuigers en een oliepomp die meer opbrengst bracht. De brandstof voor deze motor was methanol

Maar niet alles ging van een leien dakje, want er werd in 1994 3x achter elkaar een motor opgeblazen, zodat ze in dat seizoen wat rustiger aan moesten doen en op de laatste plaats eindigden. Hieronder kun je wat onderdelen zien die ze in de loop der jaren kapot gereden hebben, zoals kapotte koppakkingen, gebroken pullies en krukas, kapotte zuiger en onderblokken. In 1993 werden ze voor het eerst Nederlands Kampioen.

De sleepwagen De sleepwagen werkt op een Volvo motor hieronder zie je een plaatje hoe het werkt. 1 daar trekt de trekker aan, 2 zit de bestuurder van voertuig, 3 baak gaat naar voren met en duwt aan het eind op de sleepvoet 5, wielen 4 remmen af en er gaat ook nog messen in de grond.

Waar het om gaat. Het gaat er om wie er het verst komt met de machine die hij heeft, je hebt allemaal anderen klassen. De sledge hammer zit in de klassen two wheel drive. Ze moeten er uit zien als een auto en mag je alleen een motor v8 wezen met een bepaalde inhoud. De sledge hammer lijkt op een olie b bommel wagen. Dat is een teken film van een beer.

Waar heb ik de informatie vandaan. Van mij zelf omdat mijn vader bij de Sledge Hammer hoord als monteur. En ik er ook een hoop van weet. Van internet de site van de Sledge Hammer www.Sledge-hammer.nl Meer kan ik niet vertellen over de technische dingen want dat is voor elk team geheim.