Paardensport en fokbedrijf Kajutzhoeve VOF

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Rijdend op een paard hoeft een handicap, geen beperking te zijn. Het geeft een gevoel van vrijheid, je bouwt een band op met het paard. Het geeft je een.
Advertisements

De nieuwste uitspraken
Het Techniek- en MotivatieKompas Leerlingen in hun kracht brengen.
Intuïtie Elk mens maakt gebruik van de intuïtieve communicatie. Zonder dat de meeste mensen dat zich bewust zijn. Je toetst de sfeer als je ergens binnen.
Sociaal emotionele ontwikkeling en groepsgedrag
Pony’s, paarden en paardrijden
Water, schapen en vrouwen
Lees aandachtig deze boodschap, heel belangrijk !
Deze foto’s zijn genomen tijdens betoging in Londen. Men durfde ze niet te publiceren in kranten. Vertaling van de tekst. Toegekomen uit Madrid Onthoofden.
Hoe doe je dat? Actief Zendingswerk
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
400 jaar Rijksuniversiteit Groningen 15 mei t/m 15 juni 2014.
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
onderwijsstromingen Ontwikkelingsgericht onderwijs
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
WONDERVOL LEVEN Muziek: Lara Fabian.
Voor een lieve vriend of vriendin
Honden..
Aan een buitengewoon persoon!
1 7 nov Rijnsburg 7 nov Rijnsburg. 2 Hebreeën 7 15 En nog veel duidelijker wordt het, als naar het evenbeeld van Melchisedek een andere priester.
The art of game design Hoofdstuk 20 en 21.
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
‘voor de kinderen’. Johannes 1 3 x een nieuw begin de wording van de wereld de(mens)wording van Jezus de wording van Gods kinderen In het begin.
Lees aandachtig deze boodschap, heel belangrijk !
Mensen van naam. Naam maken God wil naam maken in je leven.
Welkom in de samenkomst
10 april 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik en overzicht (I) 1Korinthe 12 t/m 14: "de geestelijke uitingen" (12:1) spreken in tongen/talen: de laagste in.
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
1 Amsterdam, april 2005 Drs. Frits Spangenberg Rotary Extern imago.
Nachts am Wolgastrand - Die Flippers
Woord van Leven Juni 2014.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 1 november 2014 God houdt zich aan zijn beloften. Hij zal ons niet teleurstellen. We kunnen bouwen op de Heer,
Talentontwikkeling in Groningen Onderzoek naar verschillende initiatieven op gebied van culturele talentontwikkeling.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Welkom op donderdag 22 januari 2015 Vanaf 17:00 tot 19:00 uur (incl
Ik wil jou van harte dienen
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
Water, schapen en vrouwen Jacob’s ideetje. Genesis En Laban zeide tot Jakob: Zoudt gij, omdat gij mijn bloedverwant zijt, mij dienen om niet?
Als de haan niet kraait voor het avondrood dan gaat het regenen of de haan is dood ZAND EN STEEN.
Sedert de mensheid begon, is er muziek.
Jij, God en je kind.
Enkele mooie gedachten
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
Vertaald uit het Frans – Freddy Storm – 06/2010
22 maart 2015 Zoetermeer 1. terugblik...  de relatie van Christus & de ekklesia wordt ten voorbeeld gesteld aan man & vrouw;  Hoofdschap = voorop gaan,
De koning van de kikkers
HC zondag 10 Vertrouwen op een God die je niet begrijpt
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
Door te denken, te hopen en te geloven, kom je vaak het grote verdriet te boven. Muziek : Helmut Zacharias – Tanzen Möcht’ Ich.
1 1 mei 2014 Rijnsburg 1 mei 2014 Rijnsburg. 2 de vorige keer: Hebr.10:35 – 11:3 leven door geloof leven door geloof (10:38) 11:1 Geloof is de aanname.
Dit verhaal begint heel lang geleden, als een vader zijn 5-jarige dochter straft, toen ze een heel kostbaarstuk verloren had. Toen hadden ze nog maar.
Even genieten van mooie muziek….
Wat willen werkgevers? Uitdagingen voor het onderwijs Rolf van der Velden Research Centre for Education and the Labour Market.
( ) Beste vriend in Muziek: The Flower Of Schotland.
25 oktober 2015 Zoetermeer. 1Korinthe 1 18 Want het woord des kruises is wel voor hen, die verloren gaan, een dwaasheid, maar voor ons, die behouden.
Wat zijn verwijswoorden en hoe gebruik je die?
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
Strijdmakkers « En Hij stelde er twaalf aan, opdat zij met Hem zouden zijn en opdat Hij hen zou uitzenden om te prediken. » (Marcus 3: 14)
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Muziek bestaat sinds de mens op de wereld is, maar de dieren, de atomen en de sterren maken ook muziek.. Karlheinz Stockhausen maar de dieren, de atomen.
Diverse spreuken en gezegde`s
Door te denken, te hopen en te geloven, kom je vaak het grote verdriet te boven. Muziek : Helmut Zacharias – Tanzen Möcht’ Ich.
5.1 Hoe bepaal ik waar ik op moet selecteren?
Praktijkvoorbeelden van fokprogramma’s met Genoomfokwaarden
5.1 Hoe bepaal ik waar ik op moet selecteren?
Transcript van de presentatie:

www.kajutzhoeve.nl Paardensport en fokbedrijf Kajutzhoeve VOF Groningerstraat 28 9471AR Zuidlaren e-mail: h.f.terpstra@home.nl telefoon 0651633178 klik op een van de drie foto's voor meer informatie

Achnaton geb. 2005 V: Valadon MV: Voltaire "Met beleid fokken blijft gokken, als het resultaat maar niet teveel afhankelijk wordt van hen voor wie wij moeten dokken.“ “Het paard zal volgroeid nooit edeler zijn dan het eens als veulen is geweest.” Foto onder: Het laatste veulen van de nu 28-jarige Valadon, uit een moeder, die veel aanleg voor het springen vertoonde en Valadon ook als overgrootvader in haar afstamming heeft . Sanette geb.1976 V: Rigoletto MV: Willow Cratic Foto boven:Sanette als 26 jarige met haar zestiende en laatste veulen van Lancelot. De generatie van Sanette is er een met de mooiste en beste springpaarden van ons land sinds 1950. In combinatie met onze eigen zelf gefokte hengst Valadon, bracht Sanette veulens, zoals elke springruiter zich die wenst. In karakter, intelligentie en betrouwbaarheid bleken de nakomelingen uit deze combinatie top voor beginners en ervaren ruiters. sane Achnaton geb. 2005 V: Valadon MV: Voltaire

Valadon geb. 24 -1-1979 Cartouche geb. 9-4-1984 V: Willow Cratic MV: Lucky Boy Een intelligente en atletische spring- en fokhengst, die zich ook in zijn fokwaarde kan meten met de gerenommeerde hengsten, zoals ons die door het KWPN worden aanbevolen. Zijn moeder was als Valadon een springpaard met veel vermogen en een ongekende vlugheid boven de sprong. Zijn grootvader was de bekende Sineada. Cartouche geb. 9-4-1984 V: Valadon MV: Rigoletto Cartouche was als vierjarige een van de meest begeerde en talentvolle springpaarden. Hij heeft zich later op het hoogste niveau bewezen, maar ook als paard waarop beginnelingen in de sport het juiste gevoel leerden krijgen. Evenals zijn 30 jaar geworden moeder, bewijst ook hij hoe hard en gaaf een paard op hoge leeftijd kan zijn en blijven.

In onze samenleving spelen paarden een belangrijke rol. Mensen en paarden. In onze samenleving spelen paarden een belangrijke rol. Ze voldoen aan een steeds belangrijker wordende behoefte. Velen beleven nog hun plezier in het omgaan met het paard, op een wijze die het paard ook als prettig zal ervaren. Sponsors en paardenhandelaren hebben hun eigen mogelijkheden ontdekt. Zij ontwikkelden in die wereld van het paard hun eigen economie. Maar ze promoten ook iets, wat velen niet willen. Daar waar prestaties op het hoogste niveau bepalend gaan worden, rijzen de twijfels van de liefhebbers, die hun liefde voor het paard op een andere wijze willen blijven koesteren. Wat is nog natuurlijk en wat verstaat men onder zo natuurlijk mogelijk? Is het rijden op de rug van het paard nog een kunst? Of is het slechts een manier geworden? Terecht of niet, het zijn wel vragen die we ons moeten blijven stellen. h.f.terpstra@home.nl .