31 mei 2006Francesco Franchimon1 Lucht als Consumptie-artikel
31 mei 2006Francesco Franchimon2 1.Zuurstof 2.Water 3.Voedsel Primaire levensbehoefte
31 mei 2006Francesco Franchimon3 Kwaliteitssysteem –HACCP (Hazard Analysis of Critical Control Points) –Simplified food chain –Why not treating air like food? Raw materialManufacturing TransportStorageConsumption Outdoor AirHandlingDistributionBreathing
31 mei 2006Francesco Franchimon4 1.Verzamelen van risico analyses van deel processen 2.Bepalen van kritische punten 3.Bepalen van kritische (meetbare) limieten 4.Bepalen van monitor procedures (hoe en waar te meten) 5.Bepalen van acties 6.Bepalen van verificatie processen (controle of actie is uitgevoerd) 7.Bepalen van registratie en documentatievormen Stappen HACCP aanpak
31 mei 2006Francesco Franchimon5 Wettelijk verplichte beheersplannen sinds incident in Bovenkarspel Meldingsplicht bij Legionella vondst NU: Automatisch doorspoelen per tijdseenheid TOEKOMST: Legionella-chips Kwaliteitssysteem Drinkwater
31 mei 2006Francesco Franchimon6 Mogelijke ziekten ten gevolge van ongezonde binnenlucht: Astma COPD Hart- en vaatziekten Longkanker 90% verblijven mensen binnen Hoe terug te verdienen? Productiviteit en ziekteverzuim (in scholen leerprestatie) Verlaging van volksgezondheidskosten Kwaliteitssysteem Lucht?
31 mei 2006Francesco Franchimon7 HACCP ook voor Lucht?
31 mei 2006Francesco Franchimon8 Informatieverstrekking en Coaching Guidance unhealthy healthy
31 mei 2006Francesco Franchimon9 Wat? Het bewijzen dat de HACCP inderdaad leidt tot een gezonder binnenlucht waarbij het individu wordt gecoached Hoe? Kritische punten vaststellen vanuit literatuur en workshops Kritische concentraties vaststellen vanuit literatuur Validatie gescheidt aan de hand van meetdata van gebouwen Interfaces van Gebouwbeheersystemen toetsen op bruikbaarheid van coaching (persuasion) Promotie-onderzoek