Kopspijkers als politiek amusement voor jongeren.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Opiniepeilingen over politiek: enkele vaststellingen Jaak Billiet CeSO.
Advertisements

Bidt; geef ons heden ons dagelijks brood
Interactum Lectoraat Kantelende kennis
Uitslag enquête over online pesten
MUZIEK : SOUVENANCE DE TOI - ALAIN MORISOD
Wat is er met mijn mama? Informatie over de ziekte ALS bedoeld voor kinderen op de basisschool. (Met nadruk bedoeld om samen met uw kind door te nemen)
De beroemdste persoon die er is …
Dit is mijn diavoorstelling over
H1 wikken en wegen Paragraaf 1+2.
Vaktherapie in zicht 3 november 2011 Profileren van vaktherapie Welkom bij de Workshop van Marianne Verfaille.
Dialoogdag Ouderswerking Vlaams-Brabant
Een van de medewerkers legt uit over het bedrijf.
Loverboys.
Workshop WORK Agenda: Ontstaan van DIEP (5 min.) Wat is DIEP? (5 min.) Wat is (5 min.) Werken met DIEP (20 min.) Terugkoppeling (10min.)
Workshop Knallende ruzie
Levensvragen Over geluk…..
Wat maakt het leven zinvol?
Dit is Isabel 1.
Politieke begrippen voor beginners Lynn De Man. Inhoudstafel O Schrijvers O Het boek O De hoofdstukken O Inhoud tekst O Begripsomschrijving O Besluit.
Autisme en intelligentie
Boekbespreking Dylan (Meester Frank)
Liefde is... Liefde is... Liefde is... Liefde is...
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
Engelen Engelen komen in veel verhalen van godsdiensten voor als een wezen dat uit de hemel afkomstig is. Engelen worden o.a. genoemd in de Tenach, de.
Ethiek van de informatica in het secundair onderwijs
METHODEN 1 Jules Ellis. Organisatie Ik = Jules Ellis Spreekuur: Dinsdag 15: :30. Syllabus , reader , supplement Zelfstudieopdrachten.
Ademnood.
Herfst Kleuren-& Vruchten
‘Als iets écht is, is het onveranderlijk’
Presentatie van Paul de Bok
Benjamin Couwelier 1BaSWc. frank kortmann  Patiënten van niet-westerse afkomst in de tbs hebben het extra zwaar  te verduren. Ze zijn geïsoleerd van.
Wat willen we vandaag doen?
Workshop Vrijwilligerswerk Het hoe en wat Door Timbo.
B. Levering.   Sinds de jaren ‘90  weinig vorderingen omtrent deze discussie  Artikel is geschreven vanuit overtuiging dat overheid een bijdrage dient.
Lot project-opdracht 2 Vragen van opdracht 2 en de antwoorden De 3 meiden van groep brenda.
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
MUSIC : SOUVENANCE DE TOI - ALAIN MORISOD
Vrienden.
Als gevechtsvliegtuigen bommen gooien, en het onveilig wordt in de steden, worden kinderen in veiligheid gebracht. Peter, Susan, Edmund en Lucy gaan ook.
Jongeren willen hun dagelijks leven met God verbinden
Goedendag computerbezitter!
Samenvatten Klas 4A de Foorakker.
Narcisme en Zinervaring
Ouderavond Social Media Basisschool De Meerhoef
Mannen en vrouwen Verschil?! Overeenkomst?! Naam: Mathilde den Boer
Aantrekkelijke politiek? Jongeren en popularisering van politiek
Jeugd en recht hoofdstuk
MANTELZORGER BINNEN MIJN ORGANISATIE. Combinatie werk en mantelzorg Richtvragen:  Is het thema mantelzorg gekend en ook bespreekbaar binnen jullie organisatie?
Het verhaal Bella Swan is altijd anders geweest. Ze doet geen enkele moeite om zich aan te passen aan wat de populaire kliek op school dicteert. Wanneer.
Woord van Leven April 2015 “Ik ben voor iedereen wel íets geworden” (1 Cor 9, 22)
Meer inzicht en grip op financiële redzaamheid. Programma Welkom Inleiding Voorstelrondje Armoede/schulden Signaleringslijst Financien Afronding.
1 Het goede leven En iemand uit de menigte zei tegen Hem: Meester, zeg tegen mijn broer dat hij de erfenis met mij moet delen. 14 Maar Hij zei tegen.
Website Usability. 10 websites worden beoordeeld door drie dingen: 1.URL. 2.Categorie. 3.Conclusie.
Ervaringen van en met PCL EXTRA STEUN. Ervaringen Onderwijs Transparant 1.Vul bij over Mijn Gegevens de juiste gegevens in 2.Vul de namen en gegevens.
Onderzoeksvaardigheden
Een zeker mens had twee zonen …. De jongste zoon wilde zijn deel van de erfenis …
Resultaten van een Europese studie over racisme in Londen, Parijs en Brussel op het gebied van detailhandel en het openbaar vervoer.
Mapping the field. ALEX KLAASEN Eigen website Beginpagina is stijlvol en nodigt uit om verder te kijken op de site. Helaas is de inhoud.
MIJN WEBSHOP YANAH PRUYM, MEB D. HOME PAGINA
Waarom? Als je straks klaar bent met studeren ga je werken. Of je nou voor jezelf begint of in loondienst gaat, het is belangrijk om iets te doen.
De mogelijke standpunten Songs  Willem Vermandere ‘Bange blanke man’ Lied: (toegang )
Nederlands Vrijdag 11 maart 2VA.
MOTIVATIE. Dromen en Idealen Jongeren dromen en hebben idealen.
Deze man kennen jullie waarschijnlijk wel. Zijn standbeeld staat op het Munsterplein. Pierre Cuypers is zo’n beetje de beroemdste Roermondenaar aller tijden.
NU BURGERSCHAP 3/4 Project online 2Reclame: daar trap jij toch niet in? Reclame Le Trefle over wc papier Beïnvloedingsregel.
Deze man kennen jullie waarschijnlijk wel. Zijn standbeeld staat op het Munsterplein. Pierre Cuypers is zo’n beetje de beroemdste Roermondenaar aller tijden.
LOB zeven stappen naar succes
Een briefje uit de hemel? Nevendienst voor jongeren
Bronnenonderzoek.
Transcript van de presentatie:

Kopspijkers als politiek amusement voor jongeren. Roderick Vyaene 1BaSWC

Inhoudstafel De auteur Samenvatting van de tekst Doel van de tekst e bevindingen Het programma Kopspijkers Besluit Dankwoord

De auteur De auteur van mijn tekst is Chris Aalberts. Hij is afkomstig uit Nederland en verricht onderzoek naar de relatie tussen politiek en burgers. Hij geeft ook cursussen omtrent deze relatie: mijn artikel is zo een cursus (workshop) die hij heeft geschreven en heeft gegeven. Hij werkt onder andere voor de universiteit van Amsterdam.

De samenvatting van de tekst Deze tekst is een soort van onderzoek met als doel te weten te komen hoe jongeren politiek ervaren in het dagelijkse leven. Ze hebben hierin bekeken hoe jongeren via populaire media in aanraking komen met politiek. Toch blijkt dat de gewone politiek en de “hippe” politiek die door de media wordt besproken niet veel verschillend zijn. Dit komt omdat volgens de jongeren leuke politiek ingaat tegen de zogezegde eigenschappen van de politiek. In de tekst specificeert men de media naar het programma kopspijkers, een aantal jongeren wordt geïnterviewd rond wat ze vinden van dit programma. Ze komen tot de conclusie dat media zoals kopspijkers die de politiek anders weergeeft (soms met een humoristische noot), dat dit toch wel gekend is onder de jongeren. De jongeren beweren er toch eens naar toe te kijken en ook dat ze van het programma dingen in verband met politiek opsteken. Maar toch lost kopspijkers niet alles op en het doet zeker de mening van jongeren niet veranderen waarbij ze zeggen dat politiek irrelevant is voor hun.

Doel van de tekst en bevindingen Het doel van de tekst is weergeven wat de jongeren vinden van politiek. Een bijkomend doel is het aanduiden wat de media doet met betrekking tot de relatie politiek en jongeren. BEVINDINGEN Media doet de mening in verband met politiek niet veranderen: het is saai en irrelevant. De media zorgt er wel voor dat de jongeren dingen opsteken in verband met politiek.

Het programma kopspijkers Met de media wordt in de tekst het programma kopspijkers bedoeld. Kopspijkers: kopspijkers is een Nederlandse televisieprogramma het legt vooral de nadruk op leedvermaak en satire met de hulp van cabaretiers wordt de spot gedragen met actuele kwesties waaronder de politiek

Besluit Een zeer uitgebreide tekst. De woordkeuze zorgt ervoor dat politieke voorkennis aangeraden is maar niet noodzakelijk. De bevindingen worden gestaafd met enkele tabellen wat het een stuk aangenamer en overzichtelijk maakt.

Bedankt voor jullie aandacht. Dankwoord Bedankt voor jullie aandacht.