Het Heilig Avondmaal toont ons als de vervulling van Pesach

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
‘Wees vruchtbaar en word talrijk; bevolk de aarde en onderwerp haar; heers over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, en over al het gedierte.
Advertisements

Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Kerstviering kleuterbouw
De collecte … ….
Hoe zit het met de kerk? & Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
1.
Thema: De Heilige Geest laat ons samen het Avondmaal vieren 1) Uit pure noodzaak 2) Met intensieve betrokkenheid 3) Tot gelovige versterking.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
H E E R U B E N T W E L K O M...geloven, getuigen, groeien...
Geprezen zij de Heer opwekking 44
Zingen Vers 1 God in den hoog' alleen zij eer
Het verhaal van bevrijding
De bloedbruidegom Exodus 4.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
29 sept Zoetermeer. de vorige keer: twee ontmoetingen tussen Paulus en Jakobus beschreven in de Galaten-brief: 1)drie jaar na zijn roeping (1:19)
Wonderen.
Een dag van vreugde in de Heer
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
Laat de Heer uw vreugde blijven
Avondmaal vieren is je met elkaar verbinden. 1 Korintiërs 10:17 Omdat het één brood is zijn wij, hoewel met velen, één lichaam, want wij hebben allen.
Hoofdstuk 5 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Emmeloord Amstelland 2 Over het boek Jozua Hoofdstuk 5.
Als je veel van iemand houdt
Pesachmaal beker wijn ei lamsbot bitter kruid ongedesemd brood.
Christelijke Vrijheid
onze roeping als gemeente
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
Bronvermelding Alle schriftgedeelten zijn – tenzij anders vermeld - uit de NBG Bijbelvertaling Alle citaten - tenzij anders vermeld – die worden.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
De achtste dag Leviticus 23:36 (HSV op scherm)
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 4 oktober 2014 “U bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat.
Prekenserie Mozes Spreker: Arie Davidse 9 november 2008.
Leven zoals past bij God
Zingen Vers 1 Laat ieder ‘s HEREN goedheid prijzen,
Lekker gegeten??.
Godsdienst 1.
In het vierde gebod zegt de HERE De zevende dag is een rustdag, die gewijd is aan de HEER, uw God; dan mag u niet werken. Dat geldt ook voor vreemdelingen.
Zingen Vers 1 Wij willen God de ere geven en maken zijn genade groot;
De week van Pasen (II) HET PASCHA Leviticus 23 & Exodus 12.
Zingen Vers 1 Christus, onze Heer, verrees, Hal – le – lu - ja!
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
Vers 1 Komt, laat ons juichen voor de HEER, een lofzang zingen, Hem ter eer, met snarenspel Hem blij begroeten. Wij prijzen Hem die redding biedt, de rots.
Thema FEEST.
SEIZOEN 2015/16 STARTZONDAG.
Zingen Vers 1 Wat God doet, dat is welgedaan,
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Spring in het diepe!.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Welkom op 1 ste Kerstdag Voorganger: Ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst: W. Verkerk M.m.v.: E.Hofstede /huisband/ KEE Lezing: Lucas 2: 1-15 (BGT)
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
De discipelen hadden de hele nacht gevist en niets gevangen …
Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: Psalm 89: 7 We lezen: Lucas 2: De preek gaat over: Romeinen 12: 1a Voorlezer:
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
De rechtvaardige God kiest en verwerpt – wees stil en geef hem eer! (DL I, art.15) DE RECHTVAARDIGE GOD KIEST EN VERWERPT – WEES STIL EN GEEF HEM EER!
Red de verlorenen! Lucas 10,30-37 "Een man reisde van Jeruzalem naar Jericho. Onderweg werd hij door rovers overvallen. Zij rukten hem de kleren van het.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Welkom Voorganger: ds. H.O. ter Beek Ouderling van dienst: J. Verkerk Organist: A. Kroeze Schriftlezingen: Jozua 5: 1-12.
Achtste dag Jesjoe’a zei: “Ik ben gekomen, opdat zij leven hebben en overvloed hebben.” Johannes 10:10b.
Parasjáכִּי תָבוֹא , ki-tavó, wanneer jij zult komen in Deu. 26:1-11
Avondmaalsformulier 5 Christus gedenken
Genesis 39: 1- 6 Jozef was naar Egypte gebracht.
Oudtestamentische feesten:
3 Mogen ​liefde​ en trouw je nooit verlaten,
de feesten – de kado's – de oogst
Kom en hoor wat ik wil vertellen
Oudtestamentische wetten vandaag
Transcript van de presentatie:

Het Heilig Avondmaal toont ons als de vervulling van Pesach Christus als de vervulling van Pesach 1) De schaduwen van het Pesachfeest 2) De werkelijkheid van Christus

In Egypte werden we slecht behandeld In Egypte werden we slecht behandeld. De Egyptenaren onderdrukten ons dwongen ons tot zware slavenarbeid. Toen klaagden we de HERE, de God van onze voorouders, onze nood. Hij hoorde ons hulpgeroep en zag ons ellendig slavenbestaan. En de HERE bevrijdde ons uit Egypte, met sterke hand en opgeheven arm, op angstaanjagende wijze, met tekenen en wonderen. Hij bracht ons hierheen en gaf ons dit land, dat overvloeit van melk en honing. Deut. 26

Als de Heilige, geprezen zij zijn naam, onze voorouders niet uit Egypte bevrijd had, zouden wij, onze kinderen en kleinkinderen, nog in slavernij zijn bij de Farao van Egypte. Daarom rust op ons de plicht om van de uittocht uit Egypte te vertellen. Dit is het brood der ellende, dat onze voorouders in Egypte gegeten hebben.

Om alle wonderdaden die de HERE voor onze voorouders en voor ons verricht heeft, omdat Hij ons van slavernij tot vrijheid, van leed tot vreugde, van rouw tot feest, van duisternis tot helder licht en uit het diensthuis tot verlossing heeft gebracht, daarom zijn wij verplicht, Hem in dankliederen te prijzen. Laat ons voor Hem een nieuw lied zingen, Halleluja!

Het Heilig Avondmaal toont ons als de vervulling van Pesach Christus als de vervulling van Pesach 1) De schaduwen van het Pesachfeest 2) De werkelijkheid van Christus

Ons paaslam Christus is geslacht! Pesach is een offer én een maaltijd Christus wordt Zelf het offer en Hij geeft ons de maaltijd Avondmaal is de maaltijd van de verlossing die op het offer van Christus berust

Om over na te denken Geloven in het Paaslam Christus is niet alleen iets om jaarlijks te vieren, maar vooral een manier van leven.