Japan NOODHULP Verwoestende aardbeving met desastreuze gevolgen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
 DIACONAAL WERK IN DE PCG. ARTIKEL 25: DE DIAKEN  Definitie: Overeenkomstig de apostolische praktijk en de reformatorische traditie bevestigt de gemeente.
Advertisements

Natuurrampen in de Verenigde Staten en Indonesië
Kunnen aardbevingen overal gebeuren?
‘De situatie is desastreus. De schade is enorm. Er is beperkt voedsel en water in het getroffen gebied. Vele huizen zijn verwoest. Op dit moment onderzoeken.
Wereldvluchtelingendag Waar praten we over? 15,2 miljoen vluchtelingen: Mensen die hun land hebben verlaten op zoek naar veiligheid. 26,3 miljoen.
Voedselpakketten voor Campina
Syrië Syrië is een land in het Midden-Oosten en heeft ca. 4,5 keer de oppervlakte van Nederland. Het land telt ruim 22 miljoen inwoners. Dorcas, Tear en.
Presentatie Luisterend Dienen. Noodhulp Pakistan augustus 2010 Luisterend Dienen Dag.
Door: Stefanie en Zarah
‘De situatie is desastreus. De schade is enorm. Er is geen voedsel en water in het getroffen gebied. Vele huizen zijn verwoest. Op dit moment onderzoeken.
In deze dienst zal Prof. Dr. J. Douma voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 28 : 1, 2, 3 en 4 Schriftlezing: Psalm 3 en 4 Tekst: Psalm 4.
Natuurrampen Paragraaf 2 en 3.
Noodhulp Syrië 1. Syrië Syrië is een land in het Midden- Oosten en heeft ca. 4,5 keer de oppervlakte van Nederland. Het land telt ruim 20 miljoen inwoners.
‘De situatie is desastreus. De schade is enorm. Er is geen voedsel en water in het getroffen gebied. Vele huizen zijn verwoest. Op dit moment onderzoeken.
Van ONZEKERHEID NAAR KRACHT. Dit is Jeannette, ze is 12 jaar. Dit is haar moeder Edith, zij zorgt voor het gezin... … ook voor haar kleindochter.
Het conflict in Zuid-Sudan kost al honderden mensen het leven. Dorpen en velden zijn verwoest. Voor drie miljoen mensen dreigt honger. Er is gebrek aan.
Noodhulp Syrië Tear. Onrust en gevechten in Syrië Veel mensen zijn ontheemd, getraumatiseerd. Meer dan 9 miljoen Syriërs zijn van huis en haard verdreven.
In deze dienst zal Ds. P.K. Meijer voorgaan Voor de dienst zingen we Ps. 88: 1, 6, 7 Schriftlezing: Ezechiël 37: 1 – 10 Tekst: Zondag 17 Na de zegengroet.
Een ramp.
Noodhulp Noord-Irak. Irak Irak: ligt tussen Syrie, Turkije en Iran. 31 miljoen inwoners 1,2 miljoen mensen op de vlucht voor geweld van IS (voorheen ISIS)
8.4 Hoe help je een ontwikkelingsland?
Geweld in het Midden-Oosten De grootste humanitaire crisis van nu.
Op 11 maart is Japan getroffen door een verschrikkelijke aardbeving …
Avondmaalscollecte 9 januari 2011 Noodhulp Myanmar (Birma)
Winterhulp Syrische vluchtelingen. Noodhulp Syrië Ruim 13 miljoen mensen zijn afhankelijk van humanitaire hulp in Syrië. Door geweld en onrust zijn 6,5.
Noodhulp aardbeving Nepal. Aardbeving op 25 april Aardbeving van 7,9 op de schaal van Richter van heeft duizenden mensen het leven gekost. -Meer.
Het conflict in Zuid-Sudan kost al honderden mensen het leven. Dorpen en velden zijn verwoest. Voor drie miljoen mensen dreigt honger. Er is gebrek aan.
Help: noodhulp in Nepal Duizenden slachtoffers na zwaarste aardbeving in 80 jaar: bid mee en geef voor hulp!
8.4 Eerlijk zullen we alles delen?
De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.
El Niño treft Afrika. Hongersnood in Afrika In grote delen van Afrika voltrekt zich een grote humanitaire ramp door de gevolgen van El Niño. Na maanden.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Dit is Dorcas Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging.
Hoofdstuk 8 Over de grens? PARAGRAAF 4 ONTWIKKELINGSLANDEN HELPEN.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
1 HV Hoofdstuk 4 Natuurrampen § 1- 5
Huizen zijn verwoest en wegen weggevaagd. Er is gebrek aan eten, water, dekens, tenten en medicijnen.
De collecte is voor Red een Kind. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede een verbindt hen met mensen in Nederland Helpt kwetsbare kinderen.
UIT LIEFDE VOOR DE AARDBOL. Positieve teksten over : Vuur, Aarde, Lucht en Water Kleuters.
Hongersnood in Afrika.
Wat kunt u betekenen voor…
Welkom in deze kerkdienst
Haïti zwaar getroffen door orkaan Matthew
Nepal en Bangladesh kampen met overstromingen vanuit de Himalaya
Wat kunt u betekenen voor…
Noodhulpactie Overstromingen Azië
Overstromingen in Azië - Help ons helpen!
Afgelopen najaar bereikte de vluchtelingenstroom uit Syrië Europa
Aardrijkskunde 6.5 Aardbevingen.
Tsunami Japan 11 maart 2011.
Tsunami Japan 11 maart 2011.
Overstromingen in Azië
HELP ONS HELPEN! LOMBOK AARDBEVINGEN NL80 INGB
HELP DE MENSEN OP SULAWESI!
2016: extreme droogte in de Hoorn van Afrika 2016: extreme droogte in de Hoorn van Afrika. 10 miljoen mensen leden honger.
HELP DE MENSEN OP SULAWESI!
De collecte is voor Red een Kind.
HELP ONS HELPEN! LOMBOK AARDBEVINGEN NL80 INGB
HELP ONS HELPEN! LOMBOK AARDBEVINGEN NL80 INGB
HELP DE MENSEN OP SULAWESI!
WINTERHULP IN SYRIE EN LIBANON
De kerk als plek van hoop en herstel - Syrië
Verwoestingen in Zuidelijk Afrika
Cycloon Idai mogelijk grootste ramp Zuidoost-Afrika
Transcript van de presentatie:

Japan NOODHULP Verwoestende aardbeving met desastreuze gevolgen

Aardbeving Op 11 maart is het noordoosten van Japan getroffen door een aardbeving met een kracht van 8,8 op de schaal van Richter. NOODHULP

Tsunami Vlak daarna kwam de tsunami, die met een even verwoestende kracht over het land raasde. NOODHULP

Kernramp Als gevolg van het natuurgeweld voltrok zich een nieuwe ramp: een explosie in de kerncentrale in Fukushima met ernstige straling tot gevolg. NOODHULP

Noodhulpactie NOODHULP In samenwerking met de GZB zijn deputaten een noodhulpactie gestart. NOODHULP

Grace City Church NOODHULP In Tokio wonen Geert en Eline de Boo. Zij werken in opdracht van de GZB voor de Grace City Church. NOODHULP

Grace City Church NOODHULP De Grace City Church is een kleine kerk, maar zij probeert zoveel mogelijk te helpen. NOODHULP

Hulptransporten NOODHULP Behalve dat zij mensen opvangt, organiseert ze ook hulptransporten met goederen als water, voedsel, dekens, brandstof, luiers, babyvoeding en medicijnen. NOODHULP

Meer hulp gewenst NOODHULP Men is blij met de hulp uit Nederland. Hoe meer fondsen er binnenkomen, des te meer goederen er gebracht kunnen worden. NOODHULP

Helpt u mee? HARTELIJK DANK! NOODHULP Wij willen hen helpen. Helpt en bidt u mee? HARTELIJK DANK!