Het sprookje Roodkapje.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Advertisements

Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Kikker in de kou geschreven door Max Velthuijs
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Joringel lette niet op haar en bekeek de kooien met de vogels.
IJsje is het zachtste beertje van de hele wereld. Voel maar in het boek!
Joringel keek naar Jorinde.. Het was een mooie avond.
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
Cursus 1 het verhaal: “De nieuwe rok” “Sem en Igor in de speeltuin”
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Woorden en tijd.....
De Slippertjes.
HOLLANDSE MAATJES.
De beloning van de dwerg
EEN BEETJE WINTER geschreven: Paul Stewart en Chris Riddell.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Een romantisch sprookje
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Ze mompelde wat, ving de nachtegaal en droeg die in haar hand weg.
Meneertje Blij en Somber
Pucca verdwaalt In Het bos Pucca plukt bloemen Ze ziet vlinders. Eén vlinder is heel bijzonder. Hij is roze en is veel groter.
De doop en de dood Lazarus ….
Kikker en het vogeltje Max Velthuijs.
De uil vloog in een struik en direct kwam er een kromme, oude vrouw uit tevoorschijn.
Wanneer het maantje in het kooitje schijnt, maak los Zachiël, op het juiste moment ".
Wanneer iemand binnen honderd meter van het kasteel kwam, moest hij stilstaan en kon zich niet meer verroeren.
Ken je me niet meer?.
Bewerkt door Brent, Jaron en Mathias
Er was eens een oud kasteel midden in een diep en donker bos.
Eindelijk kwam de oude vrouw terug en zei met een doffe stem :
Joringel ging weg en kwam uiteindelijk in een vreemd dorp.
Hij zocht tot aan de negende dag. Vaak liep hij rond het kasteel, maar hij kwam nooit te dichtbij.
In het midden lag een grote dauwdruppel, zo groot als de mooiste parel.
De tortelduif zong klagelijk in de oude beuk.
Toen hoorde hij ze fluiten.. Die dieren slachtte, kookte en braadde ze dan.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
Ze kon dieren en vogels naar zich toe lokken. Dat kooitje bracht ze dan naar een zaal van haar kasteel.
Wanneer iemand binnen honderd meter van het kasteel kwam, moest hij stilstaan en kon zich niet meer verroeren.
Er waren vele honderden nachtegalen, hoe moest hij nou Jorinde terugvinden?
De uil vloog in een struik en direct kwam er een kromme, oude vrouw uit tevoorschijn.
Jorinde zong : Wanneer iemand binnen honderd meter van het kasteel kwam, moest hij stilstaan en kon zich niet meer verroeren.
Dit digitale prentenboek staat op
Viënna Van Laer. 6-de leerjaar. Mater Dei Centrum. Schooljaar
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
PANTOFFELS.
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
Oost-Vlaanderen (in Oost-Vlaams dialect)
Mijn verjaardag..
Muzikaal sprookje : Peter en de wolf
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
K O E K J E S.
door groep 1-2 a basisschool De Bukehof
De bijzondere baby Tobias Dit verhaal is geschreven door: Jerusha Suze &Lisa.
Daarna begon de zon krachtig te stralen, en hierop trok de reiziger onmiddellijk zijn mantel uit.
Het is 3 oktober.Israa,Carmen en Loubna werden wakker en kleden zich aan. En gingen naar de winkel.
Marloes Waterschoot Klas 3D
Herinneringskamp Westerbork
Toen hij dichtbij het kasteel gekomen was, verstijfde hij niet, maar hij liep door tot aan de deur.
En daar stond ik dan… slaperig stapte ik mijn bed in.
Pas op Leesvirus! Een verhaal geschreven door de kinderen van groep 5/6 van de Meester Sieberingschool Nieuw Balinge 2015.
Joringel werd heel blij, raakte de deur aan met de bloem en de deur sprong open.
Help!!!Er zit een monster onder mijn bed!!!
PowerPointsite-bep Dit is een baby zoals iedereen ze zou willen hebben maar helaas zijn ze zo niet verkrijgbaar.
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
De robot en de uitvinder! Geschreven door de kinderen van groep 3 en 4a!
Prentenboek. Gijs de Super Eekhoorn. Gemaakt door Sanne, Dagmar, Rouchelle en Dian.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Transcript van de presentatie:

Het sprookje Roodkapje

Gebroeders grim De gebroeders grim hebben veel sprookjes bedacht. En het mooiste sprookje vind ik roodkapje. Roodkapje spreekt mij aan. En de gebroeders grim zijn ook heel goed. Toen ik het verhaal voor het eerst hoorde vond ik het geweldig. En daarom maak ik er een power point over.

Het begin verhaal. Roodkapje hoorde van haar groot moeder dat groot moeder ziek was. En ze ging op pad. Ze verdwaalde want ze ging van het pad af. Wat gebeurde er toen?? Daar gaan we nu achter komen!

Het verhaal van nu Er was eens een meisje dat Roodkapje heette, omdat ze altijd een mooi rood mutsje op haar hoofd droeg. Op een dag riep haar moeder Roodkapje bij zich. Ze gaf haar een mandje met een fles wijn, koekjes, appels en een heerlijke peperkoek. "Grootmoeder is een beetje ziek", zei ze. "Wil jij dit mandje naar haar toebrengen?" Natúúrlijk wilde roodkapje dat doen. "Maar wel op het pad blijven, hoor!". "Ja mamma, dat beloof ik." En daar ging Roodkapje, op weg naar haar grootmoeder. Onderweg kwam Roodkapje een wolf tegen. "Dag meisje", zei de wolf. "Dag wolf", zei Roodkapje. "Waar ga je naartoe?", vroeg de wolf. "Ik ben op weg naar grootmoeder met een mandje vol lekkers." "Wat lief ", zei de wolf. "Zie je die bloemen daar? Daar zal grootmoeder vast ook heel blij mee zijn." "Dat is te ver, ik moet op het pad blijven", zei Roodkapje. "Ach," glimlachte ze. "Er kan toch niets gebeuren!"

En Roodkapje verliet het pad en plukte de bloemen En Roodkapje verliet het pad en plukte de bloemen. De wolf zag zijn kans schoon en rende naar het huisje van Grootmoeder. "Grootmoeder?", zei hij met een hele hoge stem. "Ik ben Roodkapje!" "Trek maar aan het touwtje, kind, dan gaat de deur vanzelf open", riep grootmoeder. De wolf trad binnen en vrat grootmoeder in één hap op. Toen trok hij een jurk van grootmoeder aan, deed haar slaapmuts op en ging in de bedstee liggen. Intussen had Roodkapje een grote bos bloemen geplukt. OEI! Het was al laat. Ze rende naar het huisje. Snel liep ze naar binnen. "Grootmoeder?" "Roodkapje!" riep de wolf met verdraaide stem. Wat zag grootmoeder er vreemd uit! "Grootmoeder?", vroeg Roodkapje aarzelend. "Wat heeft u een rare stem!" "Ughu, ughu, ik ben een beetje verkouden, mijn kind!" "Enne... wat heeft u grote oren!" "Daar kan ik je beter mee horen!" "En van die grote ogen!" "Maar liefje, daar kan ik je beter mee zien!" "En grootmoeder? Die grote tanden?" "Daar kan ik je beter mee opeten!"

En de wolf sprong uit bed en vrat Roodkapje in één hap op En de wolf sprong uit bed en vrat Roodkapje in één hap op. Tevreden over zijn volle maag klom hij in de bedstee van grootmoeder. Al snel snurkte hij zó hard, dat de koffiekopjes in de kast ervan rammelden. Er liep een jager langs het huisje van grootmoeder. Hij bleef even staan en luisterde. "Grote grutjes", dacht hij. "Wat snurkt die oude dame! Eens even kijken!" Hij stapte het huisje binnen, en zag de wolf in de bedstee liggen. "Wie hebben we daar!", sprak hij. "Als dat de Grote Boze Wolf niet is. Zou hij soms grootmoeder opgegeten hebben?" De jager sneed de buik van de jager voorzichtig open, met zijn zakmes. Hé! Daar bewoog iets. Iets roods... "Roodkapje!", riep de jager. "Die dekselse wolf! Kijk, en daar is Grootmoeder." "Was me dat schrikken", zei grootmoeder terwijl ze uit de wolf stapte. "Heeft iemand zin in een kopje thee?" "Ik zal eerst die buik van de wolf vullen met stenen", zei de jager. "Dat zal hij niet leuk vinden"

Dat vond de wolf inderdaad niet leuk Dat vond de wolf inderdaad niet leuk. Toen hij wakker werd viel hij na een paar tellen dood neer. Even later zaten de grootmoeder, roodkapje en de jager gezellig te smullen van thee, wijn en peperkoek. "Nou", zei roodkapje met volle mond. "Dat is nog goed afgelopen! Een ding is zeker: ik ga nooit meer van het pad af!" Zo eindigt het verhaal.

Er worden zelfs musicals gemaakt van de sprookjes van gebroeders grim.

De geschiedenis De gebroeders Grimm zijn 2 hele bekende sprookjesschrijvers in Duitsland. Ze leefden in de 19e eeuw. OP 4 januari 1785 werd een van de gebroeders Grimm ‘’Jacob Ludwig Carl Grimm’’ geboren in Hanau (Duitsland). En op 24 februari 1786 werd de 2e broer geboren, Wilhelm Carl Grimm. In 1791 verhuisde de familie Grimm van Hanau naar Steinau. In 1796 overleed hun vader op 44 jarige leeftijd. Daarom verhuisden de gebroeders Grimm in 1798 naar hun tante in Kassel, waar ze ook naar school gingen. Op 6 jarige leeftijd in 1801 begon Jacob met zijn studie aan de universiteit van Marburg, een jaar later gevold door zijn broer Wilhelm. Jacob hield erg van taal en letterkunde, terwijl Wilhelm zich meer intresseerde voor literatuur. In 1806 begonnen ze met het verzamelen van sprookjes en volksverhalen (Märchen). Ze waren helemaal gefascineerd door sprookjes.