Maak er wat moois van!.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

De les van de graankorrel
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Kennis maken met: Levend Woord Gemeente Franeker
1.
Zonde, de grootste vijand
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
De brief aan de Tessalonissenzen Hoofdstuk 1 en 2.
Gebed om zegen.
De christelijke boodschap
DE GEDAANTEVERWISSELING VAN EEN CHRISTEN
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
Kom heilige Geest.
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
OVERVLOEDIG IN HET WERK DES HEREN. 22 Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. NIET: allen in Christus…
18 mei 2014 Rotterdam. mime mimiek imitatie 1Korinthe 11 1 NAVOLGERS 1 Wordt mijn NAVOLGERS, gelijk ook ik Christus navolg.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Kommer en kak Of Vrijheid?.
Daarom verheugt zich mijn hart en juicht mijn ziel,
Het is beter eerst te ontvangen, en dan te geven
Overdenk de waarheid Piekeren helpt niet.
Geen ander evangelie.
Onderweg naar iets moois! 1Petrus 1, 5: Jullie zien de redding tegemoet die aan het eind van de tijd zeker geopenbaard zal worden.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Verlangens van God.
Hartelijk welkom in deze dienst
Opwekking 710 Gebed Om Zegen
Welkom op TOV!.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
De wedstrijd van het leven
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 1 november 2014 God houdt zich aan zijn beloften. Hij zal ons niet teleurstellen. We kunnen bouwen op de Heer,
Introductie De Copernicaanse Revolutie. I. De revolutie van het Oude naar het Nieuwe Verbond. A. Het Oude Verbond Focus:jou, mij, de mens Karakter: doen,
Wandelen met de Ontzagwekkende
Leven zoals past bij God
de Heilige Geest van de Hemelse God
Bodegraven. terugblik: de aard van het opstandingslichaam  korrel zaad > plant  aardse lichamen > hemellichamen  vergankelijk > onvergankelijk.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Deel worden van Gods familie
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Hebreeën 8 1 De hoofdzaak van ons onderwerp is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is ter rechterzijde van de troon der majesteit in de.
Waarom bidden? Filippi 44-7.
Standvastig... waarin?.
Welkom in de samenkomst
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
22 februari 2015 Zoetermeer. negatieve associaties...  gebaseerd op huidskleur  in de Bijbel: een sociale status  in de wet van Mozes: max. 49 jaar.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
De doop in de Heilige Geest
Gemeente in Thessaloniki 1 Thessalonicenzen 1:1-10.
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Leg al uw zorgen maar weg bij de Heer Psalm 55:23 1 LEG AL UW ZORGEN MAAR WEG BIJ DE HEER Angst – en dus vluchten? Boosheid – en dus vechten? God nodigt.
Les 11 voor 12 maart In de Grote Strijd vocht Petrus een persoonlijk gevecht uit, daarom kan hij ons leren hoe om te gaan met de dagelijkse strijd.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Durf te kiezen, durf te verliezen – je bent rijk in Christus.
De Brug Nieuwkoop 29 mei 2016 Gert Visscher. " Ze loven God en staan in de gunst bij het hele volk."
De piramide van Petrus 2 Petrus 1:3-7.
De kerk – een goed idee? 1.
GROTE WOORDEN... 1.
Maak er wat moois van (vruchtbaar geloof)
(2Pe 1:1-3) Van Simeon Petrus, dienaar en apostel van Jezus Christus. Aan allen die dankzij de rechtvaardigheid van onze God en van onze redder Jezus.
Onze Goddelijke natuur ?!
DE KETTING VAN HET GELOOF
Je vindt ze als bakens langs je weg,
Transcript van de presentatie:

Maak er wat moois van!

“Span daarom al uw krachten in om uw geloof te verrijken met deugdzaamheid” (2 Petrus 1:5a) Maak er wat moois van! Geloof Deugd kennis Zelf beheersing Volharding Vroom-heid Onder-linge band liefde

Het komt je niet aanwaaien. “Span daarom al uw krachten in om uw geloof te verrijken met deugdzaamheid” (2 Petrus 1:5a) Maak er wat moois van! Het komt je niet aanwaaien.

Marshmallow-experiment

Marshmallow-experiment

Het komt je niet aanwaaien. “Span daarom al uw krachten in om uw geloof te verrijken met deugdzaamheid” (2 Petrus 1:5a) ……… 5 Span daarom al uw krachten in …….. 10 Span u daarom des te meer in ….. … 3:14 Omdat u hiernaar uitziet … moet u zich inspannen. Maak er wat moois van! Het komt je niet aanwaaien.

Het komt je niet aanwaaien. Laat Jezus het verschil maken “Span daarom al uw krachten in om uw geloof te verrijken met deugdzaamheid” (2 Petrus 1:5a) Maak er wat moois van! Het komt je niet aanwaaien. Laat Jezus het verschil maken …….. ….. 2 …….. door de kennis van God en van Jezus, onze Heer. …… 8 Als u deze eigenschappen in overvloed bezit, is uw kennis van onze Heer Jezus Christus niet nutteloos maar vruchtbaar.

Het komt je niet aanwaaien. Laat Jezus het verschil maken “Span daarom al uw krachten in om uw geloof te verrijken met deugdzaamheid” (2 Petrus 1:5a) Maak er wat moois van! Het komt je niet aanwaaien. Laat Jezus het verschil maken Alles gekregen …… 2 …… hetzelfde kostbare geloof hebben ontvangen …. … 3 …. heeft ons alles geschonken wat nodig is voor een vroom leven, ……. 5 Span daarom al uw krachten in

Het komt je niet aanwaaien. Laat Jezus het verschil maken “Span daarom al uw krachten in om uw geloof te verrijken met deugdzaamheid” (2 Petrus 1:5a) Maak er wat moois van! Het komt je niet aanwaaien. Laat Jezus het verschil maken Alles gekregen Op weg naar je doel ….. 4. ….. opdat u deel zou krijgen aan de goddelijke natuur. 11 en zal u onbelemmerd toegang worden verleend tot het eeuwige koninkrijk van onze Heer en redder Jezus Christus. ….

Het komt je niet aanwaaien. Laat Jezus het verschil maken “Span daarom al uw krachten in om uw geloof te verrijken met deugdzaamheid” (2 Petrus 1:5a) Maak er wat moois van! Het komt je niet aanwaaien. Laat Jezus het verschil maken Alles gekregen Op weg naar je doel Liefde is mooi 5 Span daarom al uw krachten in om uw geloof te verrijken met deugdzaamheid, uw deugdzaamheid met kennis, 6 uw kennis met zelfbeheersing, uw zelfbeheersing met volharding, uw volharding met vroomheid, 7 uw vroomheid met liefde voor uw broeders en zusters, en uw liefde voor uw broeders en zusters met liefde voor allen.

Het komt je niet aanwaaien. Laat Jezus het verschil maken “Span daarom al uw krachten in om uw geloof te verrijken met deugdzaamheid” (2 Petrus 1:5a) Maak er wat moois van! Het komt je niet aanwaaien. Laat Jezus het verschil maken Breng Gods trainingsplan in praktijk

“Span daarom al uw krachten in om uw geloof te verrijken met deugdzaamheid” (2 Petrus 1:5a) Zelfbe- heersing geloof kennis Vol- harding Onder-linge band Vroom-heid Liefde Niet-christenen

Het komt je niet aanwaaien. Laat Jezus het verschil maken “Span daarom al uw krachten in om uw geloof te verrijken met deugdzaamheid” (2 Petrus 1:5a) ….. …. 5 …. om uw geloof te verrijken 11 en zal u onbelemmerd toegang worden verleend Maak er wat moois van! Het komt je niet aanwaaien. Laat Jezus het verschil maken Breng Gods trainingsplan in praktijk

Maak er wat moois van!